HWSW Informatikai Kerekasztal: Vállalkozás, amit megéri elindítani - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (127 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 124
  • 125
  • 126
  • 127
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Vállalkozás, amit megéri elindítani Ötletek, költségek Értékeld a témát: -----

#2501 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 06. 13. 14:43

Idézet: desiderius - Dátum: 2008. jún. 13., péntek - 11:02

és ha az a munka, hogy 30 tulaj után kell rohangálni, akkor azt vagy megfizetik, vagy rohangáljon más.
Erre is ld. az előző mondataimat. Formálisan igazad van, de egy konkrét esetben el kell gondolkodni rajta, hogy mi a fontosabb: a tv. betű szerinti betartása, vagy a probléma megoldása, akár olyan áron is, hogy kisebb szabálytalanságot elkövet az ügyvéd.
???
ki is fizeti az ugyvedet? a th neveben a kozos kepviselo. kit vernek at azzal, hogy a nem letezo alairasat hitelesiti az ugyved, hogy utana minden hivatal szentirasnak fogadja el, es nagyjabol 5 fuggetlen pert kell megnyerni, hogy vegul az embernek adjanak igazat? az a lako, akinek odahamisitottak az alairasat!

ez neked kisebb szabalytalansag?? meg ki gondolkozzon el, es mikor? a kozos kepviselo, aki at akar verni valakit, vagy a lako, aki meg sem bizta az ugyvedet? az, hogy az ugyved csalasban segedkezik az meg kevesebbe is keruljon? ( :omg: ) meg figyelembe sem veszi az ellenerdekelt fel jogi biztonsagat??? Te mirol beszelsz egyaltalan!?

"nagyszeru" peldat hoztal feljebb, pont ide vagoan, miszerint az is bolond ma magyarorszagon, aki lakasvasarlaskor nem viszi a sajat ugyvedjet. (mindnyajan tudjuk, mennyire igaz ez!) no de nem latod, hogy az egesz egy abszurdisztan??? mert mi ilyenkor az ugyved feladata?? (az, hogy mit csinal tudjuk: esetleg segit atvagni a fizeto oldallal ellenerdekelt felet.) de mi lenne a feladata? miert fizetjuk meg? (ez ugye a kerdes!) mert oszinten en bizony le tudnam tolteni azokat a sablonokat, es bizony hasonlo alapossaggal ki is tudnam tolteni, pedig egy percet nem tanultam jogot. (ellenben elszurt ugyved altal szerkesztett papirokrol boven van tudomasom.. en sem lennek jobb, de hasonlo aranyt elernek.)

hat bizony az ugyvedben nem a 8 ev tanulast fizetjuk am meg!! (ad abszurdum a PhD-s bolcsesz is 8 evet tanult, oszt mutass egy helyet, hogy fizetik meg... de emlitettek itt mas szakma kepviselojet, orvosok, tanarok.. sok szep, gyakran alulfizetett mesterseg..

az ugyvednel a JOGBIZTONSAGOT fizetjuk meg. azt, hogy ha o szerkeszti meg a papirt, es en azt alairom, akkor en tudni fogom, hogy mit irok ala, tudom a jogaimat es a felelossegemet, es az a papir tenyleg azt tartalmazza, amit en szeretnek. ebbol latszik, hogy bizony egy ellenjegyzesnel nem az az ugyved feladata, hogy elkeri a szemelyiket es odanyomja a pocsetet a sablonbol kinyomott dokumentum ala. azt a papirt mindket felnek(!!) el kene magyaraznia, meg kene bizonyosodnia, hogy azok ertik, es valoban az akaratukkal megegyezo a tartalma, es meg kene akadalyoznia, ha kozben jogtalansag akarna tortenni. azaz ha az egyik fel jogilag akarja kiforgatni az ellenerdekeltet, akkor bizony kotelessege erre felhivni az ellenerdekelt fel figyelmet! (nem gazdasagilag, az nem az o feladata, de ha az alairo nem erti meg, hogy elvesziti a hazat, ha 2 heten belul nem fizet, es erre nem hivja fel a figyelmet, akkor az sulyos szakmai hiba.)

az ugyvednel a fentieket fizetNENK meg. de ki latott mar olyat, hogy ezeket egy ugyved megcselekedte volna magatol es orommel? (ha kerdez az ember is huzodoznak a valasztol..) na amig ez van, addig bizony nem erdemlik meg az ugyvedek azt a penzt! meg hogy felelosseg!? nem felelosek azok semmiert, legalabbis gyakorlatban. szoval sajnos egyet kell ertenem a szkeptikusokkal. pedig az elv az jo! ezt tenyleg megfizetne az ember. ha igy lenne, akkor nem csak az allam altal kotelezoen eloirt szerzodeseket vinnek ugyvedhez, hanem mas szerzodeseket is. de hat nem viszok. mert semmi ertelme.

Szerkesztette: bogdan 2008. 06. 13. 14:44 -kor

a forum ma:
"Ez van bazdmeg, ha nem tetszik, el lehet menni."

#2502 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 13. 15:35

Jó látni bogdan megint termeltél  :omg: Témát sikerült szétoffolni, mindenféle más témát idekeverni. Elindultál a közokirat (nem csak közjegyző készítheti el) - belterjes közjegyzőség (ebben igazad vagyon) - ügyvédség szidása felé. Baromira nem ez volt a téma...

...tehát BESZÁLLOK  :Đ

Ne sajnáld az ügyvédektől a pénzt. Közjegyzőkkel ellentétben nyitott közösség. Közhiedelemmel ellentétben nem keresnek olyan jól és nagyon sok esetben megdolgoznak érte. Néhány sztárügyvédnek megszalad. Emellett sok a szélhámos, ők megkopasztják az ügyfelet, de ez más területen is így van. Lakásvásárláskor nem kötelező ügyvéd, lehet kedvenc közjegyzőidhez is menni. Az ügyvéd feladata, ha ő jegyzi ellen az ingatlan adásvételét, annak igazolása, hogy az okirat nem hamis. A jogalkotás ezzel azt akarta elérni, hogy később ne vitasák valódiság szempontjából a szerződést. Nem sikerült ezt a célt megvalósítani, ez van, semmi sem tökéletes. Visszaélések minden rendszerben lehetségesek.
Az még rosszabb, hogy egyes eljárásokban az jogi képviselet (tipikusan ügyvéd) kötelező. Ezzel a szakszerűséget akarták biztosítani. A pokolba vezető út jó szándékkal van kikövezve...

Továbbá az ügyvédnél nem a jogbiztonságot veszed meg. Amit aláírsz, azért te (is) felelsz, a jog nem tudása elvileg nem mentesít (kivéve Ptk. 210. § (2) bek). Legfeljebb a felelősséget később átháríthatod az ügyvédre, ha akarod-tudod.

PhD-s bölcsészt nem fizetik meg... Mit kéne rajtuk megfizetni? Mihez értenek?  :omg:
„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#2503 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2008. 06. 13. 15:39

Idézet: N0zer0 - Dátum: 2008. jún. 13., péntek - 16:35

PhD-s bölcsészt nem fizetik meg... Mit kéne rajtuk megfizetni? Mihez értenek?  :omg:

Ezen én is elgondolkoztam, hogy most itt vannak a klímások, azt tudom miért jó. Ügyvéd is határozottan hasznos állatfajta, ha drága, ha nem. De azt most nem bírnám elképzelni, hogy ha lenne egy ilyen phd bölcsész, akkor azzal mit bírnék kezdeni.
Make love not Wor.

#2504 Felhasználó inaktív   desiderius 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 13. 20:46

Idézet: bogdan - Dátum: 2008. jún. 13., péntek - 15:43

???
ki is fizeti az ugyvedet? a th neveben a kozos kepviselo. kit vernek at azzal, hogy a nem letezo alairasat hitelesiti az ugyved, hogy utana minden hivatal szentirasnak fogadja el, es nagyjabol 5 fuggetlen pert kell megnyerni, hogy vegul az embernek adjanak igazat? az a lako, akinek odahamisitottak az alairasat!

Priviben érdekelne a sztori, mert szerintem nem ugyanolyan súlyú dolgokról beszélünk, és utaltál valami tetőteres történetre, ami persze nyilván sokkal erősebben érinti a tulajdonosok jogait, miközben én az alap th módosításnak azt tekintem, amikor mondjuk 30 tulajból az egyik egy általa amúgyis évtizedek óta használt másfél négyzetméteres tárolót csatoltatna a lakásához, miután kifizet a társasháznak 2-300k-t... Belátható, hogy egy kb. 2000 négyzetméternyi lakást tartalmazó társasháznál nem okoz igazából mérhető előnyt vagy hátrányt egyik tulajnak sem 1,5 négyzetméter eddig is kizárólagos használatban lévő alapterület máshová csatolása... És mondjuk én nem azt propagálom, hogy bárki is odahamisítsa bárkinek az aláírását: mindössze arra próbálom felhívni a figyelmet, hogy a társasházalapító módosítások többsége nem tetőtérbeépítés, hanem kisebb ügylet, munka. Ezek ügyvédi munkadíját nem lehet túlságosan magas összegben meghatározni, viszont ilyen esetben (bár kötelező az ellenjegyzés, különben földhivatal nem is foglalkozik az okirattal) reálisan nem várható el, hogy az ügyvéd 30-40 tulaj után menjen, irodába bemenni meg nem nagyon szeretnek, vagy ha be is mennek, évekig húzódhat a dolog...

#2505 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 13. 23:26

Idézet: desiderius - Dátum: 2008. jún. 13., péntek - 21:46

reálisan nem várható el, hogy az ügyvéd 30-40 tulaj után menjen, irodába bemenni meg nem nagyon szeretnek, vagy ha be is mennek, évekig húzódhat a dolog...

Pfff, én egy 8 lakásos dologba folytam bele, ott is valami 2 papírt kellett aláírni a tulajoknak. Ez meg is lett kb. 6 év alatt.
Make love not Wor.

#2506 Felhasználó inaktív   marklar2 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 14. 01:07

Idézet: Jahno - Dátum: 2008. jún. 14., szombat - 0:26

Pfff, én egy 8 lakásos dologba folytam bele, ott is valami 2 papírt kellett aláírni a tulajoknak. Ez meg is lett kb. 6 év alatt.

Nálunk tetőtérbeépítés kapcsán immáron 10 éve áll a bál, mivel a vevő ügyvédje volt olyan balfasz, hogy csak az adásvételit csinálta meg, és irattatta alá a 24 tulajdonostárssal, a módosított társasház alapító okiratot viszont nem.

Közben volt sok tulajdonoscsere, utólag elkészült iratot azóta sem írta alá mindenki, közben 2003-ban változott a törvény, tehát most már hiába írnánk alá, akkor sem lehetne beadni, újat kell csináltatni.
Utána ment jóideig a foci, hogy akkor ez most kinek is a feladata, a házé vagy a vevőké.
Azóta sincs beadva.

2006-ban valahogyan szereztek egy elvi építési engedélyt a padlás vételáraként előírt komplett tetőcserére, persze az építkezés azóta sem kezdődött el.
KK közben ott tett keresztbe a bandának, ahol tudott, sebaj, idén végre kirúgtuk, hiába szavazott rá az összes csatlós nyugger, mert a nemnyuggerek mindegyike hozott mégegy tulajdonostársat a közgyűlésre, akinek tele volt a hócipője a KK-val.

Új képviselő egyből megkapta feladatnak a tetőtér rendezését, kiváncsian várjuk, mi sül ki belőle.

#2507 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 14. 01:17

Idézet: marklar2 - Dátum: 2008. jún. 14., szombat - 2:07

a vevő ügyvédje volt olyan balfasz, hogy csak az adásvételit csinálta meg, és irattatta alá a 24 tulajdonostárssal, a módosított társasház alapító okiratot viszont nem.

Pffff, elvileg akkor azért volt drága, mert sokat tanult, meg van felelőssége. Aztán majd beszámolsz, hogy unokád a végére jutott-e, avagy sem  :think:
Make love not Wor.

#2508 Felhasználó inaktív   desiderius 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 16. 16:32

Egy kis adalék a TEÁOR problémáról...

#2509 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 16. 16:58

Idézet: desiderius - Dátum: 2008. jún. 16., hétfő - 17:32

Aztabaze, ha most nekilátnak kitolni az 500k-s bírságokat, akkor annak tényleg parasztfelkelés lesz a vége.
Make love not Wor.

#2510 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 17. 07:32

Idézet: Jahno - Dátum: 2008. jún. 16., hétfő - 17:58

Aztabaze, ha most nekilátnak kitolni az 500k-s bírságokat, akkor annak tényleg parasztfelkelés lesz a vége.

Én felhívtam a helyi APEH-et, tényleg ez a helyzet, először mentegetik magukat, hogy hát kérem "nyitva állt a határidő januártól" (mondom magamban anyád), majd utána elismerte hogy hát igen, pl. az okmányirodába egyszerűen nem lehet időpontot kérni január óta pl. itt Zeg-en.

Állítólag ide 3000 vállalkozó tartozik, és egy hónapban kb. 200-at tudnak elintézni, lehet számolni. :D

Külön az APEH-nek pedig nem lehet bejelenteni semmiféle nyomtatványon (ezt is megkérdeztem) a TEÁOR változást mivel azt a Cégbíróság vagy az Okmányiroda jelenti. Van egy változásbejelentő de az nem erre szolgál.

Már állítólag valami politikai erő kezdeményezte valamiféle elektronikus bejelentését, de szerintem semmi se lesz belőle, mivel elvileg ellenőrzik a tevékenység végzéséhez szükséges engedélyek, vagy szakképesítések meglétét is egyúttal. (ha szükséges hozzá)

Szerkesztette: Kory 2008. 06. 17. 07:36 -kor

#2511 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 19. 00:56

Érdekeségképpen megírom, hogy egyik ügyfelem hirtelen felindulásból kifizetett egy 2004 novemberi számlát.
Make love not Wor.

#2512 Felhasználó inaktív   pgyafi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 19. 06:31

Én meg kaptam nyugtát a sarki dinnye árusnál.  Ilyen még sosem fordult elő velem  :D

#2513 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 19. 11:14

Idézet: pgyafi - Dátum: 2008. jún. 19., csütörtök - 7:31

Én meg kaptam nyugtát a sarki dinnye árusnál.  Ilyen még sosem fordult elő velem  :D

Nekem Lehel csarnokban a fodrász írt, múltkor meg ásványvizes. Rá is kérdeztem, mert ilyet nem láttam, de mondja a Lehel csarnoki, hogy itt kell, mert folyamatos APEJH ellenőrzés van.
Make love not Wor.

#2514 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 19. 11:41

Idézet: Jahno - Dátum: 2008. jún. 19., csütörtök - 1:56

Érdekeségképpen megírom, hogy egyik ügyfelem hirtelen felindulásból kifizetett egy 2004 novemberi számlát.

Nem rossz.  :up:

Fodrásztól, (fog)orvostól még soha nem kaptam számlát.

Szerkesztette: Kory 2008. 06. 19. 11:42 -kor

#2515 Felhasználó inaktív   Sipi- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 19. 11:50

Tavaly az Ázsia centerben kértem áfás számlát. Keresték vagy 5 percig a számlatömböt, mire meglett :)

#2516 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 19. 11:51

Idézet: Sipi- - Dátum: 2008. jún. 19., csütörtök - 12:50

Tavaly az Ázsia centerben kértem áfás számlát. Keresték vagy 5 percig a számlatömböt, mire meglett :)

Aztán mondták, hogy van üres 50-ért, meg lebélyegzett 100-ért  :Đ Gondolom azt az APEHes akciót mindenki látta, amin hasonló volt.
Make love not Wor.

#2517 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 19. 12:06

Idézet: Sipi- - Dátum: 2008. jún. 19., csütörtök - 12:50

Anno a 2004-es Schönherz Qpán volt egy olyan előfeladat, hogy a körúton minél több szórakozóhelyen és kisboltban vegyünk minimum fél deci kevert típusú szeszesitalt, és hozzunk róla áfás számlát. Egy ázsiaiak által üzemeltetett boltban az áfás számla említése legalább akkora riadalmat okozott, mintha a hátamon két palack napalmmal üvöltöttem volna Allah nevét :Đ

#2518 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 19. 16:26

Idézet: Jahno - Dátum: 2008. jún. 13., péntek - 16:39

hogy ha lenne egy ilyen phd bölcsész, akkor azzal mit bírnék kezdeni.

semmit total haszontalanok, kb annyit ernek mint a testneveles-bufe szakos tanarok. mondjuk ez utobbi azert kicsit hasznosabb, tekintve hogy a magyar nepesseg 60%-a kronikusan elhizott :)
νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

#2519 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 19. 16:43

marmint egyszerre tudna etetni, azaz kielegiteni az elhizasi maniat (bufe szak) es fogyasztani (tesi szak)? igazni onfenntarto szak, mit ne mondjak!  :omg:

a kerdeshez amugy erdembe hozzaszolva. egyfelol a parhuzam vegett nem veletlenul tettem be: mindosszesen probaltam ramutatni, hogy onmagaban az, hogy valaki 8 evet tanul meg nem teszi a tarsadalom szamara evidense, hogy annyit kell keresnie, amennyit az ugyvedek.

hogy mire jo a phd-s bolcsesz? hat erre Koka Janos sem tudta a valaszt, mint ahogy arra sem, hogy mire jo a matematikus, a fizikus, es ugy altalaban veve barmely alaptudomanyt muvelo tudos. o ezeket mind lapatra tette volna. szerintem annak viszont, aki ezt nem tudja, mire jok, mar nem is erdemes elmagyarazni. :p

(persze miutan sikeresen kirugta volna az osszes alaptudomanyt muvelot, kesobb bizonyara csodalkozott volna, miert nincs utanpotlasa a hazai kutatasfejlesztesnek.. merthogy sajnos csunyan nem volt igaza. jarhatta is a kanosszat minden ellenzeki oromere.)
a forum ma:
"Ez van bazdmeg, ha nem tetszik, el lehet menni."

#2520 Felhasználó inaktív   avman 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Ellenőrzés alatt

Elküldve: 2008. 06. 19. 19:13

Idézet: SFIJ - Dátum: 2008. jún. 19., csütörtök - 17:26

semmit total haszontalanok, kb annyit ernek mint a testneveles-bufe szakos tanarok. mondjuk ez utobbi azert kicsit hasznosabb, tekintve hogy a magyar nepesseg 60%-a kronikusan elhizott :)

pontosíccsunk: ruhatár-büfé az kéhlek alássan, éspediglen a kom-művszervet (azaz kommunikáció-művelődésszervező) takarja. de csak ebben a relációban ér-
a phd-s dologba ne menjünk bele, mert messzire vezetne, de a végén úgyis kénytelen lennék egyetérteni bogdannal, az meg már hogy nézne ki... arról nem is beszélve, h lenne pár barát és ismerős ezen a vonalon, akik azért nem érdemelnének gulágot (nem mellesleg ebből vagy kettő a valaha volt 10 legjobb sf műfordító között van)

Szerkesztette: avman 2008. 06. 19. 19:19 -kor

- Tiszta idegbeteg vagyok mostanában, a legapróbb dolgokon dührohamot kapok. Lehet valami nyugtatót kéne szednem, vagy jógáznom kellene.
- A jóga egy baromság, inkább gyógyszerezd magad.

Téma megosztása:

• (127 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 124
  • 125
  • 126
  • 127
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó