HWSW Informatikai Kerekasztal: Átalakul a PC Guru, CHIP, Playtime! - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (22 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Átalakul a PC Guru, CHIP, Playtime! Értékeld a témát: -----

#21 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2002. 08. 29. 07:08

Én már régóta nem követem ezeket a kiadókat, nem is tudom mitől lett vogel a Guru, én még mindig Újguru lapkiadó kft-re emlékszem.

#22 Felhasználó inaktív   mocsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 08. 29. 08:17

idézet:
Ezt írta Mumia:

Nekem meg csak azért volt, hogy legyen. Majd 1 évig nem járt benne adat cd, semmilyen, csak audio. És később is csak egy ujság cd-je. Hoppsz talán guru :D
[/quote]

Volt egy kis bolt a schonherz-el szembeni hazak kozul egyikben a II emeleten, az volt a csongon, hogy SK :) oszt kesz. No Afa, qva jo arak, es ez a cim csak BME-s korokben vandorolt, ja es ez az olvaso AKKOR ~94-ben volt 17+fa!!!
Where you come from... is gone.
Where you thought you were going to... were never there.
Where you are ain't no good, unless you get away from there!

#23 Felhasználó inaktív   Ytse 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2002. 08. 29. 16:03

"Új (régi) lapok a PC-piacon
2002. augusztus 28. 14:56

A Vogel Publishong Kft legutóbbi közgyűlése felmentette Ivanov Péter
eddigi ügyvezetőt, és Carsten Gerlach-ot bízta meg a cég irányításával.
A döntést követően a lapok hirdetéseinek kezelését bonyolító IPMA
Service Kft. arról értesítette partnereit, hogy a Chip és társlapjainak
szerkesztősége kivált, és a jövőben új nevekkel – Magyar PC Magazin,
Guru Gamer, Magyar Műszaki Magazin, Multi play Magazin - jelentetnek meg
lapokat.

Hogy a szerkesztőségek felállása és az új lapok indulása gazdagítja-e a
piaci palettát, vagy ez egyben a Chipnek, PC Gurunak stb. megszűnését
jelenti, az nyilván a Vogel Publishing üzleti döntésén múlik, ám tény,
hogy az esetleges folytatáshoz a kiadónak új szerkesztőséget kell
verbuválnia, mivel a régi szerkesztőségek az új lapokat viszik tovább.
Ivanov Péter - a magyar Chip egykori alapítója - arról tájékoztatta
szerkesztőségünket, hogy neki személyesen sem az IPMA Sevice, sem az
IPMA Media Kft-ben nincs tulajdona, de némi kapcsolatot jelez, hogy az
egyikben fia, másikban leánya résztulajdonos, a többségi tulajdon a Chip
korábbi lapigazgatójának a kezében van. Az új kiadónak, a G.F.H.
Kft-ről annyit tudtunk meg, hogy ez egy ajkai vállalkozói csoport,
részükre a két IPMA vállalat bérmunkában végzi a kiadással kapcsolatos
teendők elvégzését."

(PRÍM)

#24 Felhasználó inaktív   Phantom Lord 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 08. 29. 17:43

Hát már bocsánat, de ezek kegyetlen hülyék!
2 sok éve bejáratot nevet tönkretenni nem vall tul intelligens megoldásra.

#25 Felhasználó inaktív   Degeczi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 08. 29. 18:04

az nyilvan a Vogel tulajdona - nem hasznalhatjak tovabb

ellenben az elofizetok nagyot szivnak:
- ha a Vogel folytatja, akkor nem azt kapjak majd, amire elofizettek (mondjuk ez mar tobbszor megtortent: reges-regen a Commodore Ujsag, nem tul regen a PC Format)
- ha nem folytatja, akkor a penzuk ugrott
- a regi szerkesztoseg meg a cimlistat sem viheti ilyen esetben magaval (mondjuk ezt aligha lehet ellenorizni), az elofizetesi dijakrol mar nem is beszelve. Igy a legkezenfekvobb eset (elofizetok a regi szereksztoseg altal keszitett lapot kapjak tovabb) kiesik

#26 Felhasználó inaktív   Ytse 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2002. 08. 29. 18:07

idézet:
Ezt írta Degeczi:
ha a Vogel folytatja, akkor nem azt kapjak majd, amire elofizettek (mondjuk ez mar tobbszor megtortent: reges-regen a Commodore Ujsag, nem tul regen a PC Format)[/quote]

Pontosan mi is történt a PC Formattal?

• Csoport: Vendég

Elküldve: 2002. 08. 29. 18:07

Fogjátok már be !!! :D
Egy bejáratott lap tönkretételében is óriási pénz van.
Fogjátok már fel !!! :D
Ha egy céget megveszel, majd tönkreteszed, azzal a te cégednek nyitsz óriási lehetőségeket, mert a fölös kapacitásodat el tudod adni, és (pl) nem az otthoni (külföld) szakszervezetekkel kell diskurálnod.
Lásd : Danone - Győri Keksz. A Danone ugyan multi, de ő sem mer újjat húzni a francia szakszervezettel egy esetleges elbocsátások kapcsán. Kellett a pénz ? Akkor kuss !!!

Na, ez van, meg lókolbász.

#28 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 08. 29. 18:35

Asszem akkor itt az ideje: Kép

#29 Felhasználó inaktív   Degeczi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 08. 29. 18:37

idézet:
Ezt írta Ytse:
Pontosan mi is történt a PC Formattal?[/quote]

meg tavaly honapokig kimaradt, aztan ugyan ujrakezdtek, de mas csapattal es mar kozel nem olyan szinten
a papirminoseg is gyengebb lett, a forditasok (hisz joreszt kulfoldi cikkekbol all) azonban egyszeruen rohejesek
igenytelen az egesz
nem hiszem, h sok lehet igy hatra

#30 Felhasználó inaktív   Degeczi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 08. 29. 18:42

idézet:
Ezt írta Dj.Kakukk:
Egy bejáratott lap tönkretételében is óriási pénz van.
Lásd : Danone - Győri Keksz
[/quote]

teljesen masrol beszelsz
itt (ha jol ertem az eddigi hireket) lecsereltek a hazai igazgatot egy kulfoldi helytartora es a dolgozok dontottek egysegesen ugy, h ilyen vezetes alatt mar nem akarnak maradni
ebbol kovetkezik a lapok (jelenlegi formajaban) megszunese

• Csoport: Vendég

Elküldve: 2002. 08. 29. 18:50

idézet:
Ezt írta Degeczi:

teljesen masrol beszelsz
itt (ha jol ertem az eddigi hireket) lecsereltek a hazai igazgatot egy kulfoldi helytartora es a dolgozok dontottek egysegesen ugy, h ilyen vezetes alatt mar nem akarnak maradni
[/quote]

Hja, te még nem találkoztál azzal :
Elmész önként, vagy rálépek a tökeidre !

#32 Felhasználó inaktív   Degeczi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 08. 29. 18:55

ez akkor is mas: a Danone a sajat, kulfoldrol olcsobban behoztato termekei miatt vette meg majd aldozta fol a Gyori Kekszet
a Chip mar a joegtudja miota (talan kezdetektol) a Vogele - mi a fenenek herelne ki szandekosan? (+ meg a Gurut is)

legfoljebb azert, ha nagyon nem erne meg kiadni, de akkor
- a regi szerkesztoseg sem vinne tovabb uj neven
- inkabb foltupiroznak a lapot es eladnak

#33 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 08. 29. 19:24

Hát amennyiben ez tényleg igaz (pedíg az), én nagyon kíváncsi leszek, hogy mi lesz a PC GURU-val !!! Mert én azt mindíg vettem, de most akkor mit vegyek tovább ???

Bár van egy olyan gyanúm, hogy a VOGEl Kft. üzlete és magazinjai nem lesznek sikeresek. Gondoljatok bele ! A havi 35-40.000 ember nem a "név" miatt vette a lapokat, hanem a cikkek, CD, teljes játék stb. miatt. Namost a régi gárda JÓ KAPCSOLATAIT a cégekkel, kiadókkal nem tudják egy új csapattal pótolni.
Tutti, hogy a régi gárda "jobb passzban" van !!! Ha olyan lesz az új újság, mint a régi PC GURU, akkor én maradok velük !!!

Úgy járnak, mint az 576KByte !!!
Anno hosszú idő után Zolee (alapító tag) távozott ! Sok ember felháborodott, de CoVboy-t, a "régi motorost" befogadták. Az újság népszerűsége egyre nőtt.
Aztán 1.5 éve rosszak voltak az eladási statiszikák és egyre többet csúszott a megjelenés. Ez odáig fajult, hogy Balogh Zsolt (alapító tag és már tulajdonos) kirúgta CoVboyt.
Helyét a szerkesztőség élén, a régi tag Sz.JVC vette át.
Érdekes módon az alapító tagok (TJ, Vári Zoli, Gáspár) visszamondták a részvételt az újság készítésében.
Jött az új gárda, kezdett magára találni a lap (bár nekem már határozottan nem tetszett).
Aztán egyszer csak Sz.JVC kezdett eltűnedezni, majd az új szerkesztő szerint: "BETEGSÉGE MIATT MÁR NEM DOLGOZHAT TÖBBÉ"...
Őt sem láttuk viszont. Igen ám, de időközben a GAMESTAR-ban feltűnt egy Sz.JVC nevű újságíró !!! Akkor most hogy is volt ez ??? (a betegséget természetesen nem vitatom, de hogy a távozás oka nem az volt, az tutti).

Gyakorlatilag a nagy nevű újságot (13 éves) egy teljesen új gárda viszi. Képzeld el, mintha az EDDA teljesen új tagokkal játszana( ez csak egy példa) ! Nem is veszem már 1 éve....

Tényleg: COVBOY-AL MI LETT ??? TUDJA VALAKI ???
"If i could fly, like the king of the sky..."

"A magad tetteiért akkor is te vagy a felelős, ha más a hibás."

#34 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 08. 29. 23:55

idézet:
Ezt írta Degeczi:
ellenben az elofizetok nagyot szivnak:
- ha a Vogel folytatja, akkor nem azt kapjak majd, amire elofizettek (mondjuk ez mar tobbszor megtortent: reges-regen a Commodore Ujsag, nem tul regen a PC Format)
- ha nem folytatja, akkor a penzuk ugrott
- a regi szerkesztoseg meg a cimlistat sem viheti ilyen esetben magaval (mondjuk ezt aligha lehet ellenorizni), az elofizetesi dijakrol mar nem is beszelve. Igy a legkezenfekvobb eset (elofizetok a regi szereksztoseg altal keszitett lapot kapjak tovabb) kiesik
[/quote]
Nos, mar volt pelda korabbrol is a cimlistak "kimenteserol" a Guru(k) korul, igy siman elkepzelem, ahogy a mostaniak kimentik a cimeket, mint ahogy az elozoek tettek, amikor elhagytak a Vogelt. (aki tavaly juliusban volt taborozni Alsoorson, az a ~100 fo tudja mirol beszelek... :cool: )

Akivel en beszeltem, o azt mondta, hogy az elofizetok automatikusan a "Guru Gamer"-t fogjak kapni. Kivancsi leszek ra. Pont lejar az elofizetesem az elso szammal, ugyhogy nem sok veszteni valom van :D

Amugy meg akkor most kinel is van a "Guru" nev?
Guru: 92-ben inditotta Bear, o a nev tulajdonosa maig. C64+Amiga+Atari+PC volt a profil, mar nem emlekszem, mikor jelent meg utoljara. (lomtalanitaskor odaveszett a nyujtemenyem :mad: )
A Guru: 93-94 korul inditott tisztan Amigas mutacio, hamar elhalt.
PC Guru: Asszem 94-95 korul indult ez is, Bearek vezetesevel. A PC-k egyeduralkodova valasaval ez maradt egyedul a parhuzamosan futo Guruk kozul.
CD Guru: tisztan CD alapu ujsag ugy 97-99 korul. Addig volt piacon, amig a PC Guru-hoz nem volt CD melleklet. Onnantol halt el, mivel az ujsag lemezmelleklete atvette a funkciojat, nem lehetett +1 ujsagot ugyanazzal a tartalommal eladni.

Ezekkel a nevekkel nem is volt problema, amig egy kezben voltak, a bonyodalom ott kezdodott, amikor a Vogel megvette a "PC Guru"-t, kiadostol, innentol a Vogel a "PC Guru" tulajdonosa.

Vogel eleg erosen beleszolt a szerkesztoseg munkajaba, meg megromlott a szerkesztoseg tagjai kozott a viszony, igy tavaly paran otthagytak a PC Guru-t (a szembenallo felek teljesen maskepp magyaraztak tavaly a ket taborban, Bear szerint ok onkent tavoztak, Mocsy szerint inkabb menniuk kellett...)
Mindez allitolag a CD Games nevu ujsag miatt, amit nem ismerek, allitolag Bear keze volt benne, es csak azert nem hivtak CD Guru-nak, mert tul feltuno lett volna... (meg hasonlo a Vogel altal birtokolt PC Guru-hoz, igy mas nevet kellett keresni)

Ezert tartom aggalyosnak a "Guru Gamer" nevet, mert Bear lazan belekothetne, hogy erosen emlekeztet az o 10 eve bejegyeztetett nevere. (erre lathattunk peldat "Szines Mai Lap" vs tole kirugott szerkesztoseg altal alapitott "Mai Nap", aztan az utobbit at kellett nevezni) Jogilag nem szunt meg ugyanis a "Guru" csak a kiadasa szunetel. A mostani banda meg nem jogutodja az eredeti, "Guru" stabnak, igy elvileg nem formalhatnanak jogot ilyesmi nevre.

Vagy igen? Joghoz nem nagyon ertek...

#35 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 08. 30. 00:55

idézet:
Ezt írta Degeczi:
[/quote]
Nem egeszen. Mivel a Vogel penzugyileg elegge padlon van, igy a "gyarmatairol" (Magyarorszag, Romania, Torokorszag) probalt tobb penzt beszedni, mint ami jarna neki. Lehetoleg minel kevesebb hatosag kozremukodesevel (ertsd, ne kelljen adozni utana)

Na, erre viszont nem volt hajlando a magyar garda, hiszen ez koztorvenyes buncselekmeny lenne (penzmosas es tsai), igy testuletileg hagytak ott a Vogelt. Az ujsagok nevei viszont a Vogel tulajdonat kepezik, igy uj nevek kellettek.

#36 Felhasználó inaktív   Vortex07 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 08. 30. 02:02

idézet:
Ezt írta piftuka, az örök négycsillagos:
Hát amennyiben ez tényleg igaz (pedíg az), én nagyon kíváncsi leszek, hogy mi lesz a PC GURU-val !!! Mert én azt mindíg vettem, de most akkor mit vegyek tovább ???

Tényleg: COVBOY-AL MI LETT ??? TUDJA VALAKI ???
[/quote]

gyogyszert :D

Csak vicceltem.Ha a regi garda megmarad akkor szerintem marad minden a regi,csak a nev valtozik.

Mas tema: szerintem ez a Guru Gamer meg elmegy de a tobbi nev eleg idetlenul hangzik nem?

Azt meg egyaltalan nem ertem hogy a Chip nevet hogy lehet lecserelni mert az az ujsag tobb orszagban is jelen van...Ez most olyan mintha szeptembertol Magyarorszagon a Coca Cola-t ugy hivnak hogy Magyar Cola ital :D (igen egyedul talaltam ki :)) mert levaltsak a gyarakat...
-Vx07

Sokan űzik a megtévesztést és a hamis csodákat, amelyekkel megcsalják a tudatlan sokaságot.
                                                                                                            - Leonardo Da Vinci

#37 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 08. 30. 08:50

idézet:
Ezt írta nyunyu:

PC Guru: Asszem 94-95 korul indult ez is, Bearek vezetesevel. A PC-k egyeduralkodova valasaval ez maradt egyedul a parhuzamosan futo Guruk kozul.
CD Guru: tisztan CD alapu ujsag ugy 97-99 korul. Addig volt piacon, amig a PC Guru-hoz nem volt CD melleklet. Onnantol halt el, mivel az ujsag lemezmelleklete atvette a funkciojat, nem lehetett +1 ujsagot ugyanazzal a tartalommal eladni.

[/quote]

Csak hogy pontos legyen, PC Guru 94-ben indult akkor 7 szám jelent meg.
A CD Guru 95-ben indult évi 6 számmal és 99 ben lett vége. PC-Guru nak 98-tól van CD Melléklete

#38 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 08. 30. 11:39

idézet:
Ezt írta Vortex07:

gyogyszert :D

Csak vicceltem.Ha a regi garda megmarad akkor szerintem marad minden a regi,csak a nev valtozik.

Mas tema: szerintem ez a Guru Gamer meg elmegy de a tobbi nev eleg idetlenul hangzik nem?

Azt meg egyaltalan nem ertem hogy a Chip nevet hogy lehet lecserelni mert az az ujsag tobb orszagban is jelen van...Ez most olyan mintha szeptembertol Magyarorszagon a Coca Cola-t ugy hivnak hogy Magyar Cola ital :D (igen egyedul talaltam ki :)) mert levaltsak a gyarakat...
[/quote]

Nem,nem !!! CHIP marad (ahogy a PC GURU is) ! A jogok a VOGEl tulajdonát képezik. Az más kérdés, hogy új "stáb" hozza össze.
Nagyon valószínű, hogy az új újságok sokkal népszerűbbek lesznek, ahogy már írtam !

Amúgy, szvsz az összes név elég idétlen, de ahogy mondtam, engem a tartalom érdekel.
"If i could fly, like the king of the sky..."

"A magad tetteiért akkor is te vagy a felelős, ha más a hibás."

#39 Felhasználó inaktív   Degeczi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 08. 30. 11:51

idézet:
Ezt írta nyunyu:
az elofizetok automatikusan a "Guru Gamer"-t fogjak kapni. Kivancsi leszek ra[/quote]

en is
ebbol komoly per is lehet
es (mivel a kasszat csak nem viszik magukkal) amugyis eleg megterhelo lehet helybol tobb szaz (ezer?) ingyenesen postazott peldannyal indulni

#40 Felhasználó inaktív   NoFear2 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2002. 08. 30. 12:23

Itt egy mai friss hír a tulajdonképpeni változásokról, érdekes lesz az egész hajcipő ... [url="http://"http://www.origo.hu/techbazis/internet/20020830szelesedo.html"]http://www.origo.hu/...0szelesedo.html[/url]

Téma megosztása:

• (22 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó