HWSW Informatikai Kerekasztal: csoves erositok - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (24 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

csoves erositok Értékeld a témát: -----

#61 Felhasználó inaktív   DDL 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 03. 21. 16:17

<BLOCKQUOTE><font size="1" face="Verdana, Helvetica, sans-serif">idézet:<HR>Ezt írta Hori25:
<STRONG>ddl  meresek

1pont 358volt    241volt
2pont 348volt    268volt
3pont 343volt    343volt    csofutes: ahol nincs cso:354volt ahol van ott 343volt  foljebb masodik meresek a terheltek ahol benn vannak a csovek  ennyi eggyelore .  mesz vele valamire?

hori

[ 2004. március 21.: Hori25 szerkesztette a hozzászólást ]</STRONG>[/quote]

Vlami nem ok ezekkel a számokkal! :eek:

Nem ezek lennének a helyesek?

1. 358/343
2. 348/268
3. 343/241

A fűtés értéke sem jó. Az max 12.6V lehet, de szerintem 6.3V (a két fűtéskivezetés kötött kellene mérni AC-t).

Kevésnek találom a két kis cső tápját.

Szerintem vmi ilyesmi lehet a kapcsolása a végfoknak:

Kép
[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]

Ellenőrízd le. Ha egyezik akkor kellenének a VP1-VP5 értékek.

Üdv: DDL

Szerkesztette: DDL 2004. 04. 06. 18:22 -kor

Manticore Mantra/SME 3009 SII + ORTOFON MC20MKII + ORTOFON T20 Lp játszó, Sansui CD-X701 cd játszó, maszek csöves előfok, KT88 ULPP végfok, Townshend Sir David hangdoboz. CableTalk Reference1, Straight Wire Rhapsody-S, KIMBER 8TC, AN-L (hálózati) kábelek. SoundOrg készülékállvány.

#62 Felhasználó inaktív   Hori25 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 21. 21:54

A fűtés értéke sem jó. Az max 12.6V lehet, de szerintem 6.3V (a két fűtéskivezetés kötött kellene mérni AC-t).

terhelten vagy terheletlenul(cso nelkul) merjem a futes erteket?

hori

#63 Felhasználó inaktív   mathias 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 21. 22:42

idézet:
Ezt írta DDL:

Olcsón akkor ott vannak a BEAG mozierősítők. APX100 (nem 100V-os változat!) EA057. Vagy DP (Dénes Péter). Kicsit feljebb POINT, AVA. Még feljebb ARC, EAR, BEARD stb. Esetleg Audio Note, de ez egyes rendszerekben hajlamos fakón szólni. Ezek nem kizárólag hanem pl.

[/quote]

Huhh, át ezek nagy részéről, még nem is hallottam. :( Ezek közül a Beagot kivéve, csak az AVA-áról tudtam meg információkat, illetve a honlapját találtam meg. A többiről meg semmit. Tudsz egy - két honlap, vagy bolt címet?
Én Legrand Audio-t, meg Alisca Orange-t találtam (http://www.tele-data.hu/aliscaorange/ , [url="http://"http://www.extra.hu/nati.extra/"]http://www.extra.hu/nati.extra/[/url] ) .
Ezekről tudsz valamit mondani?

#64 Felhasználó inaktív   DDL 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 22. 07:35

idézet:
Ezt írta mathias:

Huhh, át ezek nagy részéről, még nem is hallottam. :( Ezek közül a Beagot kivéve, csak az AVA-áról tudtam meg információkat, illetve a honlapját találtam meg. A többiről meg semmit. Tudsz egy - két honlap, vagy bolt címet?
Én Legrand Audio-t, meg Alisca Orange-t találtam (http://www.tele-data.hu/aliscaorange/ , [url="http://"http://www.extra.hu/nati.extra/"]http://www.extra.hu/nati.extra/[/url] ) .
Ezekről tudsz valamit mondani?
[/quote]

Az Alisca Orange sem rossz a Legrand Audioról nincs tapasztalatom.
ARC-t, EAR-t a P&P Audio-nál találsz (sok más érdekességel együtt). Az Audio Note a Merlin-nél található.

Manticore Mantra/SME 3009 SII + ORTOFON MC20MKII + ORTOFON T20 Lp játszó, Sansui CD-X701 cd játszó, maszek csöves előfok, KT88 ULPP végfok, Townshend Sir David hangdoboz. CableTalk Reference1, Straight Wire Rhapsody-S, KIMBER 8TC, AN-L (hálózati) kábelek. SoundOrg készülékállvány.

#65 Felhasználó inaktív   mathias 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 22. 18:57

idézet:
Ezt írta DDL:

Az Alisca Orange sem rossz a Legrand Audioról nincs tapasztalatom.
ARC-t, EAR-t a P&P Audio-nál találsz (sok más érdekességel együtt). Az Audio Note a Merlin-nél található.

[/quote]

Köszi.
Megnéztem az árakat, és, hát elég durva 700 000Ft alatt nem is láttam semmit. :(
Gondoltam 80-100-ért lehet már jó csöves erősítőt venni. Ebben az árkategórióban mit ajánlasz?

[ 2004. március 22.: mathias szerkesztette a hozzászólást ]

#66 Felhasználó inaktív   DDL 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 22. 19:38

idézet:
Ezt írta mathias:

Köszi.
Megnéztem az árakat, és, hát elég durva 700 000Ft alatt nem is láttam semmit. :(
Gondoltam 80-100-ért lehet már jó csöves erősítőt venni. Ebben az árkategórióban mit ajánlasz?

[ 2004. március 22.: mathias szerkesztette a hozzászólást ]
[/quote]

Elég sok használt DP (Dénes Péter) van piacon 70-80-nál kezdődnek. Még akkor is megéri a pénzt, ha a csövek nem tökéletesek.

#67 Felhasználó inaktív   S W 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 22. 20:18

idézet:
Ezt írta DDL:

Elég sok használt DP (Dénes Péter) van piacon 70-80-nál kezdődnek. Még akkor is megéri a pénzt, ha a csövek nem tökéletesek.

[/quote]

Azért a DP építményekről erősen megoszlanak a vélemények...?

Az ARC vagy JADIS már teljesen más kategóriába esnek... :D
SW

#68 Felhasználó inaktív   DDL 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 23. 07:27

idézet:
Ezt írta S W:

Azért a DP építményekről erősen megoszlanak a vélemények...?

Az ARC vagy JADIS már teljesen más kategóriába esnek... :D
[/quote]

Igen. Ez igaz. De ennyiért nincs más. Ennyit meg megér.

#69 Felhasználó inaktív   S W 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 23. 19:34

DDL!

/OFF

Mi újság Fostex ügyben? Hogy halad a doboz megalkotása? :D

/ON
SW

#70 Felhasználó inaktív   DDL 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 24. 07:09

idézet:
Ezt írta S W:
DDL!

/OFF

Mi újság Fostex ügyben? Hogy halad a doboz megalkotása? :D

/ON
[/quote]

Már járódik a TL. Közben farigcsálom az SE-t hozzá.

#71 Felhasználó inaktív   S W 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 25. 13:30

Milyenek az első benyomásaid? Kb az lesz belőle amit vártál vagy kakukfióka? :D
SW

#72 Felhasználó inaktív   DDL 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 25. 14:14

idézet:
Ezt írta S W:
Milyenek az első benyomásaid? Kb az lesz belőle amit vártál vagy kakukfióka? :D[/quote]

Kb. az amire számítottam.

#73 Felhasználó inaktív   Hori25 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 25. 21:13

dll meregettem ujra pontositok:

cso nelkul csovel
3pont 345v 245v
2pont 359v 272v
1pont 375v 352v

csofutes stabil: 6,8v mindenutt.

vp1, vp6 :23,5v vp3 vp4 :167v
vp5: 350v r11 es r12 ellenalas nincs benne.kb igy nez ki. ha kicserelem a csoveket 6p3sz-e re erdemes foglalkozni vele? kell meg valami adat?

hori

#74 Felhasználó inaktív   DDL 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 25. 23:18

idézet:
Ezt írta Hori25:
dll meregettem ujra pontositok:

cso nelkul csovel
3pont 345v 245v
2pont 359v 272v
1pont 375v 352v

csofutes stabil: 6,8v mindenutt.

vp1, vp6 :23,5v vp3 vp4 :167v
vp5: 350v r11 es r12 ellenalas nincs benne.kb igy nez ki. ha kicserelem a csoveket 6p3sz-e re erdemes foglalkozni vele? kell meg valami adat?

hori
[/quote]

Nem azt csodálom, hogy rosszul szól. Hanem azt, hogy egyáltalán szól ezekkel az adatokkal. A mért értékek azt mutatják, hogy az első cső anód-katód zárlatos (igen-igen ritka), vagy annyira gázos, hogy már cigizik. :eek:
A VP6-on legfeljebb 2-3V-ot szabadna mérni, a VP1-en legalább 100-120V-ot, de ha rossz a cső akkor lehet azonos. Ezért a VP2 is kevesebb mint kellene, sőt a két táp is. A VP3-VP4 meg nem lehet 167V, legfeljebb 16.7V. Mert ez azt jelentené, hogy a rács a katódhoz képest -167V-os van. Ekkor a csövön nem folyik csak néhány uA az meg nem ejt ekkora feszt egy max. 1k Ohmos ellenálláson. Viszont a cső működik (bár szerintem haldoklik, mert illene 25V körül lennie) közel jól, mert a seg.rácson nem megy nagy áram (az R10 max. 1k-s lehet saccra).

A helyedben szereznék ECC83-akat és beledugnám előszőr, majd megmérném újra. Ill. kivenném az ECC83-at és megmérném az R15-ös a feszt. Ha az előző fokozat jó akkor itt 0V-ot kellene mérned (DC és AC is).

Amennyiben a csövek jók (mindegyik) akkor érdems vele foglalkozni, mert belekóstólhatsz a csöves hangba. Utána meg át kell alakítani a meghajtását, mert ez így nem az igazi. Azonban nem elég jelen állapotában csak a végcsöveket cserélni.

#75 Felhasználó inaktív   onkelz 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 26. 08:24

;)

[ 2004. március 26.: onkelz szerkesztette a hozzászólást ]

morrisseymusic            morrissey-solo       

#76 Felhasználó inaktív   Hori25 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 26. 08:57

megprobalom a teljes kapcsolast ertekekkel levenni es betenni ide, aztan majd megnezed erdemes e ezt javitani vagy teljessen ujjat epiteni. nekem nem kell a bemenet vallaszto es a hangszinszabalyzo fokozat sem belolle(szeretnem azt hallani amit a lemezre tettek)aztan ha sikerul a dolog majd megprobalkozom egy riaa korrektor epitesevel is. (kb 600 bakelit van eltarolva) csoveket megveszem.(ha ujjat kell epiteni tudom hasznalni ezeket?)

hori

#77 Felhasználó inaktív   DDL 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 26. 10:30

idézet:
Ezt írta Hori25:
megprobalom a teljes kapcsolast ertekekkel levenni es betenni ide, aztan majd megnezed erdemes e ezt javitani vagy teljessen ujjat epiteni. nekem nem kell a bemenet vallaszto es a hangszinszabalyzo fokozat sem belolle(szeretnem azt hallani amit a lemezre tettek)aztan ha sikerul a dolog majd megprobalkozom egy riaa korrektor epitesevel is. (kb 600 bakelit van eltarolva) csoveket megveszem.(ha ujjat kell epiteni tudom hasznalni ezeket?)

hori
[/quote]

A trafókat biztosan.

[ 2004. március 26.: DDL szerkesztette a hozzászólást ]

#78 Felhasználó inaktív   DDL 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 04. 01. 18:33

:respect: Hipp-hopp próba :think:

#79 Felhasználó inaktív   Hori25 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 01. 21:54

Na jo estet! szep napot olgartarsak! DDL szal ugy nez ki hogy jobban jarok ha nekiallok es ujjat epitek a trafokat felhasznalva! jol ertetelek?

hori

#80 Felhasználó inaktív   DDL 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 02. 06:06

Idézet: Hori25 - Dátum: 2004. április 1, csütörtök - 20:58

Na jo estet! szep napot olgartarsak! DDL szal ugy nez ki hogy jobban jarok ha nekiallok es ujjat epitek a trafokat felhasznalva! jol ertetelek?

hori

:think:  Öööö... Igen.  :)

Téma megosztása:

• (24 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.