HWSW Informatikai Kerekasztal: Házimozihoz keresek erősítőt és hangfalat - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (104 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 53
  • 54
  • 55
  • 56
  • 57
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Házimozihoz keresek erősítőt és hangfalat Értékeld a témát: -----

#1081 Felhasználó inaktív   Teaway 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 12. 01. 05:44

Idézet: topeti - Dátum: 2004. nov. 29., hétfő - 11:25

Ennyiért kapsz még Denon AVR-1604-et. Az minden téren jobb.

Csak megerősíteni tudom a véleményed!
<b><span style='color:blue'>Teaway: </span><span style='color:gray'>CD325/775i65g/2x512DDR/RadeonHD3850/Seagate80+Hitachi160/ ASUS1608P/DiamondSI/Samsung970P/HP6122/</span><a href='http://www.hardwareoc.hu/index.php/p/articles/cid/3/y/122/z/5.html' target='_blank'><span style='color:gray'><u>Nexus®400W</u></span></a></b>

#1082 Felhasználó inaktív   Turrican 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2004. 12. 02. 00:52

Nagyon koszonom a segitseget, vegul is egy Sony STR-DB1080-as lett a vasarlas vege. Valami fennmaradt raktarkeszletbol van, 70e Ft. Persze a Denont is meghallgatom mindenkeppen, es ha beleszeretek akkor a Sony vandorolni fog a masodik gazdajahoz.

#1083 Felhasználó inaktív   richies 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 02. 10:11

nagyon kevés egy denon 2105 egy a62-eshez?  :confused:

:reklamacio:
all bitches

#1084 Felhasználó inaktív   topeti 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 02. 13:14

A leírásban az áll, hogy 8 ohmon 90W. Ennek elegendőnek kell lennie. Kérdés, hogy valójában hány W az a 90 :) Ha csak 50-60W-ot tud, azért az már szerintem elegendő.
Viszont hififalván állítják, hogy legalább 100W @ 8 ohmos erősítőkre van szükség, hogy jól meghajtsa az Audience sorozatot. De egy tisztességesen megépített 50-80W-os is jó lehet (Primare, Vincent, Myryad, Copland).
Panasonic P50U30 plazma tv , Korsun KS99 , Rotel RCD-965BX , saját Vifa hangfal , Canon SX230 HS

#1085 Felhasználó inaktív   richies 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 02. 13:52

akkor épphogy elbír velke, majd lecsekkolom :) elvileg stereoban csak tudja a 80 w.ot...
kössz

Szerkesztette: richies 2004. 12. 02. 13:56 -kor

all bitches

#1086 Felhasználó inaktív   Pedro_77 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2004. 12. 06. 17:47

Sziasztok!

Szeretnék valami komolyabb hangot varázsolni a nappaliba. Jelenleg egy JVC mini hifim van, ami nem rosz, de nem is jó. Elsődlegesen filmnézésre kellene, de a zenehallgatás sem elhanyagolható.

Többnyire DVD-t és Xvid filmeket néznék rajta. Illetve Mp3 és CD hallgatás sem elhanyagolható. Tehát jó lenne a rendszert a PC-vel is összhangba hozni. DVD-lejátszóm nincs. Eddig minden a PC-ről ment, illetve a mini hifiről a rádió, CD, illetve a TV hangja is innen megy.

Valamilyen házimozi erősítőre gondoltam hangfalakkal. De ezen a területen egyáltalán nem vagyok ott. Néhány topicba beleolvasgattam, de azt hiszem van még mit tanulnom. Azt sem tudom, hogy egy ilyen cuccot érdemes-e PC-ről vezérelni, vagy mindenképpen érdemes egy asztali DVD-t is beszerezni.

Méretek: 20 nm nappali, 5 nm amerikai konyha, 5 nm előtér.

A hangfalakat mindenképpen a falra kell tennem, vagy a szekrény tetejére (mármint a frontokat), a padlóra már nem férnek.

Árban 150-200 körüli kategóriára gondoltam. Yamaha vagy Denon erősítő volt eddig szimpi, bár odáig még nem jutottam, hogy valahol meg is halgassam őket. Hangfal téren teljesen vakon vagyok.

Szóval, ha valaki tudna segíteni merre induljak, azt megköszönném. Illetve ha van valaki aki már tapasztalatokat tud írni az jól jönne.

Köszi,
Pedro

#1087 Felhasználó inaktív   n.drews 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 06. 18:05

A Media Marktokban mostanában akcióban van Denon erölködő+dvd játékos, 1 pár Wharfedale Diamond 8.3/8.4 fronttal és Wh-2/20 sorroundokkal. Ajánlott! A nagyobbik szett (8.4 /wh20) olyan 180-185, a kissebb se sokkal olcsóbb!
A processzorok füsttel működnek. Ha kijön belőlük a füst, nem működnek  tovább.

#1088 Felhasználó inaktív   Boba 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 06. 21:01

Annyiért én sem tudnék jobbat ajánlani. 130 környéke netdepón a szett. tehát 50ből hozza ki az erősítőt + dvd lejátszót? Talán nem rosz vétel...
Ő lesz az adott idő alatt a legtöbb japán kutya!

#1089 Felhasználó inaktív   richies 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 07. 09:20

topeti!

az acoustic aelite 3 mennyire jött be? s azok mennyire nehezen hajthatóak?
:respect:
all bitches

#1090 Felhasználó inaktív   topeti 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 08. 14:51

Idézet: richies - Dátum: 2004. dec. 7., kedd - 9:20

topeti!

az acoustic aelite 3 mennyire jött be? s azok mennyire nehezen hajthatóak?
:respect:

Szia!

Én csak az AELITE 2-t hallottam, és annak nagyon tetszett hangja.
Annyi pénzért (190) nem biztos, hogy találsz olcsóbb, jobb kisdobozt. Talán a QUAD és a Creek... Meg kall hallgatni.
Hajthatóság? Nézd: 6 ohmos a hangdoboz, az érzékenysége 90 dB/W. Nem éreztem hogy sok "kakaót" igyényelne.
Összességében, jó kis dobozka, szép hangokat hallottam belőle.
Az AELITE 3 szerintem szintén jó doboz... Hallgasd meg!
:) Üdv, Peti
Panasonic P50U30 plazma tv , Korsun KS99 , Rotel RCD-965BX , saját Vifa hangfal , Canon SX230 HS

#1091 Felhasználó inaktív   Miki2 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 09. 19:16

Dínós csibészek!

Idézet

2004-12-09 | E Ferenc | 36 341 818 | Heves megye
Primare A20-as erősítő, első tulajdonostól, hibátlan állapotban
rendszercsere miatt eladó Irányár: 190 000 Ft Ft.

Tárgyi tudástól nem elhomályosított éleslátással tekintek a világra.

#1092 Felhasználó inaktív   arsenlupin 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 13. 19:46

Lenne egy kis történetem, amit megosztanék az itteni csapattal is. Íme:
A címe lehetne "A vak tyúk is talál szemet....."
Karácsonyi bevásárlás (nem HiFi céllal), egyik üzletből ki, a másikba be. Miután minden lehetséges bevásárlóközpontot megjártunk, betévedtünk a fóti Cora-ba. Mivel már nagyon untam a vásárlásnak nevezett őrületet, mondom a páromnak, hogy egy kis időt töltsünk el a műszaki osztályon is. Így is tettünk! Nézelődtünk DVD-k, erősítők és alsókategóriás hangfalak között, amikor azt hittem, rosszul látok. Egy Mission Volare63 állt előttem. Nagy betűkkel ráírva, árengedmény 60K, így az eladási ára 140K lett! Itt egy kicsit kivert a víz, akkor meg pláne, amikor egy jóindulatú (ilyenek is vannak) eladó megsúgta, ha rendelkezünk Cora kártyával, akkor ebből az árból a mai napon még 10% lejön, így 126K áron hozzá lehet jutni! Próbáltam meghallgatni, de nem nagyon lehet ilyen helyen hallgatózni, arról nem beszélve, hogy nem is volt nálam semmi, ami alkalmas lett volna az érdemi audióvizitre...... Rögtön megkérdeztem, van-e még raktáron(a kiállított darab egy kicsit le volt amortizálva), a válasz igen, egy pár! Ekkor úgy döntöttem..khm.., döntöttünk, lesz ami lesz, elvisszük. Egyszerűen nem tudtam ott hagyni !  :p
Valószínű, ez igen nagy őrületre vall, hiszen erősítőm sincs, de valahol el kell kezdeni ;)
Otthon,( mivel más lehetőségem nincs), rákötöttem a Klipsch promedia-ra, aztán leültem és csak bámultam ki a fejemből......  :eek:  . Mindig teszett a Klipsch hangja, de a Mission egyszerűen lemossa minden tekintetben. Tudom, nem egy kategória a kettő, de nem gondoltam, hogy ennyire döbbenetes a különbség! Pedig a Mission még nem is kapja meg a teljes zenei képet, hiszen a Klipsch a mélyeket megtartja magának és nem adja ki a szatelitekre. Ha belegondolok, hogy mind ez csak javulni fog, hiszen egy sztereo erősítő és a számítógép hangkártyája nem egy súlycsoport. Nem beszélve a teljes zenei kép, a tüskék, és minőségi kábelek használatáról valamint a bejáródásról.......
Szóval örülök ! :D  :D  :taps:  :taps:
Üdv:Arsene

#1093 Felhasználó inaktív   -KP- 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 13. 20:34

Gratula!

Ennyi pénzért ez majdhogynem ajándéknak mondható...

#1094 Felhasználó inaktív   topeti 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 13. 22:58

Idézet: arsenlupin - Dátum: 2004. dec. 13., hétfő - 19:46

Egy Mission Volare63 állt előttem.
126K áron hozzá lehet jutni!
Nem beszélve a teljes zenei kép, a tüskék, és minőségi kábelek használatáról valamint a bejáródásról.......

Gratula a Mission-höz, használd azaz hallgasd egészséggel :)
NAD 3020-as erősítőket 20-25ezer közt árulnak. Kár hogy Miki eladta :( most lett volna rá egy vevője.
Ha kell olcsón hangfalkábel, vegyél CAT5 UTP kábelt. Ha a hangfalak 4-4 méterre vannak az erősítőtől, akkor 16 méternyi kábelt kell venni. Egy hangfalhoz 2x4 méternyi kábel megy (egyik a minusz, másik a plusz és mind a 8 vezetéket össze kell forrasztani egy kábelben).
Az ára több mint baráti, kb. 80-100Ft/méter. Csatlakozók tekintetében ott van a kácsa audio, lehet venni aranyozott végű banándugót. kb 200Ft/db áron.
Sok sikert!
Üdv, Péter

#1095 Felhasználó inaktív   Boba 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 13. 23:01

topeti, én is szívesen megjátszanám ezt a kábeles dolgot... de bennem bújkál a kisördög, hogy ilyen q**va sokat költöttem a kábelekre, és valahogy (ha jobb a Cat5 utp) nem akarom megtudni hogy szól... ha jobb, akkor tököm szúrnám magam lehet. :D
Ő lesz az adott idő alatt a legtöbb japán kutya!

#1096 Felhasználó inaktív   S W 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 14. 00:00

Idézet: Boba - Dátum: 2004. dec. 14., kedd - 0:01

topeti, én is szívesen megjátszanám ezt a kábeles dolgot... de bennem bújkál a kisördög, hogy ilyen q**va sokat költöttem a kábelekre, és valahogy (ha jobb a Cat5 utp) nem akarom megtudni hogy szól... ha jobb, akkor tököm szúrnám magam lehet. :D

Egy feno''kovet esetleg...? :respect:
Az UTP-s hangfalka'bel mar sok "hifis szakerto" sza'ma'ra okozott meglepete'st / csak hala'los unalmas mig azt a rengeteg ka'belt kibontod es osszesodrod... /
SW

#1097 Felhasználó inaktív   aXXon 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 12. 14. 00:16

En meg vegre megvettem penteken az acoustic solutions hangfal szettet a korabban mar korbe erdeklodott yamaha rx-v350es erolkodohoz es nem vart eredmenyt hozott. jo, nekem nagyon tetszik, leven hogy kezdo vagyok, nem nagyon van osszehasonlitasi alapom, de odaig vagyok meg vissza. nem bantam meg egy percig se, a hangfalszett ugyan nem csucsminoseg, de gebasz jol szol es ez a lenyeg, koszonom mindenkinek a hasznos tanacsokat es a segitseget amit itt kaptam toletek. ezt azt UTP kabeles dolgot lehet kiprobalom.

#1098 Felhasználó inaktív   topeti 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 14. 00:50

Idézet: S W - Dátum: 2004. dec. 14., kedd - 0:00

Egy feno''kovet esetleg...? :respect:
Az UTP-s hangfalka'bel mar sok "hifis szakerto" sza'ma'ra okozott meglepete'st / csak hala'los unalmas mig azt a rengeteg ka'belt kibontod es osszesodrod... /

Kedves SW !
Én nem sodrok semmit. Úgy ahogy összeszerelték, megblankolom a végét és összeforrasztom öket.
1 kábel egy polaritás, én ezt fogom használni. Bár ismerek olyat aki szivesen kiprobálná a 3 kábel fonva = 2 polaritás cimü dolgot :D
Fenőkő.. márcsak az kéne hogy idehidd szabó zolit :lol: Azé ne csináljunk má hificity-t ebből a kis aranyos fórumból :D :p

#1099 Felhasználó inaktív   topeti 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 14. 00:53

Idézet: aXXon - Dátum: 2004. dec. 14., kedd - 0:16

En meg vegre megvettem penteken az acoustic solutions hangfal szettet a korabban mar korbe erdeklodott yamaha rx-v350es erolkodohoz

szia aXXon!

Mutatsz rola egy linket? Milyen hangfalkábeled van jelenleg... ja és miröl szól a zene?

#1100 Felhasználó inaktív   richies 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 14. 08:09

axxon hirös gyerök, milyen cuccod van ?  :D
all bitches

Téma megosztása:

• (104 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 53