HWSW Informatikai Kerekasztal: Házimozihoz keresek erősítőt és hangfalat - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (104 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Házimozihoz keresek erősítőt és hangfalat Értékeld a témát: -----

#141 Felhasználó inaktív   donphobos 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2003. 12. 09. 15:13

sziasztok!

most biztos sokan a hajukat fogják tépni (és legszívesebben az enyémet is :) ), de hozzáteszek még egy márkát. ez a Quadral.

én főleg rock zenét hallgatok, de komoly is van néha, viszont a diszkósak kizárva. a filmnézés is megy, de nem a hangerő a fontos, hanem a megfelelő dinamika. természetesen ez nem zárja ki a "födém mozgását megvalósító" hangerőket, de ritkán bömböltetem.

a lejátszó egy már kifutott Denon DVD-800, az erősítő egy Yamaha (fúj, texnixes, mondják majd a hajtépők) 630-as berendezés. sokan szídják a Yamaha erősítőket, hogy nagyon erős és markáns hangja van és nem tiszta. ezzel vitáznék, a kicsit talán olyanok. de a 6-os szériától felfelé már nagyon jó a hangja szerintem. (minden szubjektív, amit elmondok, mert a hangtechnika egy ilyen téma)

hallgattam Denon és HK erősítőket is, de hiányzott a dinamika. szép közepek voltak, meg magasak, de ha nem szól az a nyomorult cselló, hanem csak valami úgy tűnik, mintha szólna, akkor az nekem kevés. másnek ez a jó, de most saját véleményt hallotok :)

a hangfalakban hallgattam KEF (semleges), Wharfedale Pacific (technixes), Wharfedale Diamond (semleges) es JBL hangfalakat. úgy vettem észre, hogy mindegyik elég szép közepekkel bír, de a mélyek sehol nem voltak. nem döngés kell nekem, hanem tiszta és puffogástól mentes mélységes dinamika.
aztán bekötötték az Infinity Alpha 40 hangfalat, ami jó lett volna, de az ára kiesett a keretből. ezután fordították a figyelmemet dvdcenter fórumán a Quadral irányába. most mondjam azt, hogy meghallgatni és megszeretni? :)

a magnetronnál meghallgattam a Caerul sorozatba tartozó QLX180-at és 205-öt és az utóbbi mellett döntöttem. akkor egy pár volt valami 67e Ft. most drágább, de nem sokkal. ezért kaptam 3-utas hangfalat (tudom, hogy a 2-utas való zenére, de nekem mozira is kell...)

először vettem 1 pár QLX205-öt frontnak és egy pár QLX115-öt hátsónak. center és szub nem volt. így kábé fél évig el voltam. aztán hozzácsaptam egy Ascent Base centert. a QLX centere igen vékonyka a 2 kategóriával jobb Ascent viszont már komoly. szub azóta sincs és nem is lesz, mert a frontok lemennek valami 37 Hz-is, amit ki is mértem. ott kezdődik a 3dB-es halkulás, ami a határt jelenti tulajdonképpen. 44Hz-nél regett be a mellette levő ajtóban az üveg, 42Hz-nél pedig a polcon nagymamán kis üvegcséi táncoltak igen látványosan.

miért fontos ez? mert a zenehallgatásban valami fantasztikus többlet a többi hangszóróhoz képest a mélyek jelenléte. nem úgy kell elképzelni, hogy minden dübörög és reng a födém, hanem a dobok és csellók le tudnak menni olyasmi mélységekbe, ami nekem kell a zenei élmény átéléséhez. nem feltétlenül tetszik ez mindenkinek, de nekem nagyon :)

a jó frontok miatt a zenehallgatás igazi élvezet, Eric Clapton is jól szól, meg a Metallica S&M is elemében van. nem is beszélve mondjuk az 5-dik szimfóniáról :)

a mozizás pedig tényleg durva tud lenni, ha mondjuk a Titan A.E. elején felszáll az űrhajó, vagy a koncert DVD-ket nézem.

ami a lényeges volt számomra, az az ár/érték arány. van ennél sokkal jobb hangfal is, de ilyen árban ilyen hangzás (ami nekem tetszik) nem volt a látókörömben. amit szívesen bevállalnék, az a Quadral Aurum Titan, az 16Hz-ig megy le. oda sem kell mélyláda, mert csak szégyenben marad :)

nem a mélyek a fontosak, hanem a jó hangzás és a mélyek együtt. a jó hangzás pedig az én fogalmaim szerint megvannak, tehát boldog vagyok a berendezéssel. egy próbát megérhet a meghallgatása, veszíteni nem veszítetek vele. ha pedig megtetszik, akkor az csak jó.

remélem, hogy segítőkésznek veszitek az írásomat és nem bosszantónak. ugyanis az előbbi szándék vezérelt a megírásakor.

jó zenélést kívánok mindenkinek!
üdv!
.
.
.

#142 Felhasználó inaktív   DDL 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 12. 09. 15:13

idézet:
Ezt írta topeti:

Azért csak ajánlj, kivancsi vagyok rá.
Egy kérdés: melyik erősítő dinamikusabb Denon vagy Onkyo (vagy más márkát is mondhatsz), pusztán tapasztalatbol vagy ráérzésből. Gondolom vannak tapasztalataid vele azért irod.
[/quote]

Nekem ezek nem elfogadható kompromisszumok. De ha főleg sztereóznál vele akkor DENON, vagy Marantz. Házimoziban az Onkyo nyerő. Kompromisszumban a Marantz a legjobb. De semmi képpen nem B&W, vagy Tannoy dobozokkal. Inkább vmi KEF, Heybrook, Mission dobozzal.

Üdv: DDL
Manticore Mantra/SME 3009 SII + ORTOFON MC20MKII + ORTOFON T20 Lp játszó, Sansui CD-X701 cd játszó, maszek csöves előfok, KT88 ULPP végfok, Townshend Sir David hangdoboz. CableTalk Reference1, Straight Wire Rhapsody-S, KIMBER 8TC, AN-L (hálózati) kábelek. SoundOrg készülékállvány.

#143 Felhasználó inaktív   DDL 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 12. 09. 15:20

idézet:
Ezt írta donphobos:
sziasztok!

(...)

ami a lényeges volt számomra, az az ár/érték arány. van ennél sokkal jobb hangfal is, de ilyen árban ilyen hangzás (ami nekem tetszik) nem volt a látókörömben. amit szívesen bevállalnék, az a Quadral Aurum Titan, az 16Hz-ig megy le. oda sem kell mélyláda, mert csak szégyenben marad :)

(...)

[/quote]

16Hz? :D :D :D :D :D

Manticore Mantra/SME 3009 SII + ORTOFON MC20MKII + ORTOFON T20 Lp játszó, Sansui CD-X701 cd játszó, maszek csöves előfok, KT88 ULPP végfok, Townshend Sir David hangdoboz. CableTalk Reference1, Straight Wire Rhapsody-S, KIMBER 8TC, AN-L (hálózati) kábelek. SoundOrg készülékállvány.

#144 Felhasználó inaktív   topeti 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 12. 09. 15:28

idézet:
Ezt írta DDL:

Nekem ezek nem elfogadható kompromisszumok. De ha főleg sztereóznál vele akkor DENON, vagy Marantz. Házimoziban az Onkyo nyerő. Kompromisszumban a Marantz a legjobb. De semmi képpen nem B&W, vagy Tannoy dobozokkal. Inkább vmi KEF, Heybrook, Mission dobozzal.

[/quote]

És a Denonhoz milyen hangfal illik ?

Jaj TE ! Miért irsz stereo erősítőket? Nekem egy integrált házimozi erőlködő kell :D
Nekem a Denon jobban tetszett a MArantzhoz képest. Ja, pont egy Marantzzal hallgattam Missiont és Tannoyt de nekem az utobbi tetszett jobban. Érdekes ez a zenevilág :)
Mission m74i meg nem tetszett, azon kivül egylégterű. Inkább döngött minthogy tiszta basszust produkáljon, bár egy akkora hodályba (hifi barlang) meghallgatni nem épp ideális.

[ 2003. december 09.: topeti szerkesztette a hozzászólást ]
Panasonic P50U30 plazma tv , Korsun KS99 , Rotel RCD-965BX , saját Vifa hangfal , Canon SX230 HS

#145 Felhasználó inaktív   Sard 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 12. 09. 17:39

Kosz DDL!
Utananeztem es ezeknek talaltam.

Marantz PM-6010 KI 135800 ft akcios
Marantz PM-7200 174800 ft
Denon PMA-1500R 166900 ft
+hasznalt Audiolab 8000A ennel nem lattam arat, mennyit erhet? (ez es nem Audiolab 8000S :( )

kosz a segitseget! :) A Rotel mennyiben mas kompromisszum?

[ 2003. december 09.: Sard szerkesztette a hozzászólást ]

#146 Felhasználó inaktív   H.Andras 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 12. 09. 19:47

idézet:
Ezt írta donphobos:
sziasztok!

jó zenélést kívánok mindenkinek!
üdv!
[/quote]

A QLX az arahoz kepest nagyon nagyon jo hangfal, de komolyzenere meg Jazz-re csapnivalo. Az Aurum es Titan sorozattal is vigyazni kell, mert a mely mindent elnyom, a reszleteket nem hallani, es a magas is keves lesz, arrol nem beszelve, hogy a Quadral leginkabb 3 utas falakat gyart, ami ugye ugyancsak nem segit a finomabb zeneken. (lehet ugyebar nagyon jo 3 utas hangfalakat csinalni, csak hat az nem ennyibe kerul...)

Viszont, ha a te igenyeidet kielegiti, akkor minden rendben van. Rengeteg 205-os van az orszagban es joideig elhasznalgatjak oket, aztan lepnek felfele. Szoval osszesegeben en is ajanlom a 205-ost, de mindenkepp csak akkor szabad megvenni, ha az altalunk hallgatott zenek tetszenek rajta.

#147 Felhasználó inaktív   Boba 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 12. 09. 20:19

A marantzPm7200-ast erősen ajánlom. Én ilyennel hajtom a JmLab-okat illetve Cambridge Audio A500-al a Heybrook-okat. Én mind a kettőt jó párosnak tartom de azért a marantz+jmlab természetesen jobb, bár lényegesen drágábbért. (150ezer vs 320ezer)

Quadral-ból sajnos én csak a Caerul szériát hallottam, az alapján meg no comment a komolyabb darabjaira. Remélem azok nem olyanok mint a kicsik, mert az kiritikán aluli.
Ő lesz az adott idő alatt a legtöbb japán kutya!

#148 Felhasználó inaktív   topeti 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 12. 10. 06:04

Sziasztok!

Csak elköszönök.... Jövöre találkozunk. Köszönöm a sok hasznos tanácsot mindenkinek.
Kellemes pihenést, békés karácsonyt és BUÉK !!
(dec 31-ig szabadságon leszek :D de aztán újult erővel. hihi)
Panasonic P50U30 plazma tv , Korsun KS99 , Rotel RCD-965BX , saját Vifa hangfal , Canon SX230 HS

#149 Felhasználó inaktív   donphobos 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 12. 10. 08:34

idézet:
Ezt írta DDL:

16Hz? :D :D :D :D :D

[/quote]

sziasztok!

Kép
ez a Titan változat, szép nagy. [url="http://"http://www.quadral.de/en/aurum/titan/t.htm"]itt vannak az adatai...[/url]

beidézem az adatokat, de biztosan szétesik a táblázat.

idézet:
Type: 3-way
Design principle: Pressure chamber/bass reflex
Nominal/music power (W): 250/500
Frequency response (Hz): 16...60.000
Crossover frequency (Hz): 180/2.300
Efficiency (dB/1W/1m): 90
Impedance (Ohms): 4...8
Speakers:

aaaTweeter
aaaMidrange
aaaWoofer
RiCom
2 x 170 mm ?
2 x 260 mm ?

Cabinet size (H x W x D) in cm:
Weight in kg:
Finish:
137,0 x 36,0 x 42,0
94
Maple champagne, Cherry, Mahogany [/quote]

leginkább azzal a véleménnyel értek egyet, hogy olyan hangfalat válasszunk, amin az általunk hallgatott zene kellemes. nekem ez a fajta hangzás tetszik, ezért választottam ilyet.
ha más falra mászik tőle, akkor az választ valami selymesebb hangzásút vagy 2-utasat vagy akármit. az a szép ebben a zene dologban, hogy mindenki máshogy hallja és ezért nagyon tág tere lehet a különféle megoldásoknak, valamelyik tetszeni fog egy hallgatói csoportnak.

szerintem az a fontos, hogy a tulajdonos elégedett legyen a rendszerrel és ne vágyakozzon olyan után, ami számára elérhetetlen. mindig van jobb, de meg kell találni azt az értelmes határt, ami még elérhető és ténylegesen érzékelhető is a javulás.

remélem, hogy nem sért senkit a véleményem és az általam is tanúsított toleranciával fogadjátok a mondandómat.

a 16Hz-et én nem mértem ki, de a saját hangfalaimon végzett mérések (1Hz-es lépésekkel generáltam hangsávokat a mélytartomány közelében) igazolták a határt. nem kételkedem benne, hogy a legnagyobb hangfal kihozza magából a 16Hz-et is, de azt már nem hallod jól, inkább érzed. de azt nagyon :)

én szívesen kipróbálnék ilyeneket is, de otthonra szerintem még az Ascent 850 ([url="http://"http://www.quadral.de/en/ascent/850/b.htm"]Ascent[/url]) is jó lenne frontnak. de a mostani is jó nekem.

na, én is kellemes ünnepeket kívánok mindenkinek és jó zenehallgatást!

üdv!
.
.
.

#150 Felhasználó inaktív   DDL 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 12. 10. 09:08

idézet:
Ezt írta topeti:

És a Denonhoz milyen hangfal illik ?

Jaj TE ! Miért irsz stereo erősítőket? Nekem egy integrált házimozi erőlködő kell :D
Nekem a Denon jobban tetszett a MArantzhoz képest. Ja, pont egy Marantzzal hallgattam Missiont és Tannoyt de nekem az utobbi tetszett jobban. Érdekes ez a zenevilág :)
Mission m74i meg nem tetszett, azon kivül egylégterű. Inkább döngött minthogy tiszta basszust produkáljon, bár egy akkora hodályba (hifi barlang) meghallgatni nem épp ideális.

[ 2003. december 09.: topeti szerkesztette a hozzászólást ]
[/quote]

Mivel házimozi erősítőket írogattál ezért nem íratam a tipusokat. A sztereó, meg házimozi jelen esetben az üzemmódra vonatkozott :D

#151 Felhasználó inaktív   DDL 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 12. 10. 09:14

idézet:
Ezt írta Sard:
Kosz DDL!
Utananeztem es ezeknek talaltam.

Marantz PM-6010 KI 135800 ft akcios
Marantz PM-7200 174800 ft
Denon PMA-1500R 166900 ft
+hasznalt Audiolab 8000A ennel nem lattam arat, mennyit erhet? (ez es nem Audiolab 8000S :( )

kosz a segitseget! :) A Rotel mennyiben mas kompromisszum?

[/quote]

Hát bezony nem 8000S :( . 100-120 körül érhet a 8000A.
Az új RA-s Roteleket nem ismerem. A régiek az Audiolab kategóriájába tartoztak.

#152 Felhasználó inaktív   DDL 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 12. 10. 09:37

idézet:
Ezt írta donphobos:

leginkább azzal a véleménnyel értek egyet, hogy olyan hangfalat válasszunk, amin az általunk hallgatott zene kellemes. nekem ez a fajta hangzás tetszik, ezért választottam ilyet.
ha más falra mászik tőle, akkor az választ valami selymesebb hangzásút vagy 2-utasat vagy akármit. az a szép ebben a zene dologban, hogy mindenki máshogy hallja és ezért nagyon tág tere lehet a különféle megoldásoknak, valamelyik tetszeni fog egy hallgatói csoportnak.

szerintem az a fontos, hogy a tulajdonos elégedett legyen a rendszerrel és ne vágyakozzon olyan után, ami számára elérhetetlen. mindig van jobb, de meg kell találni azt az értelmes határt, ami még elérhető és ténylegesen érzékelhető is a javulás.

remélem, hogy nem sért senkit a véleményem és az általam is tanúsított toleranciával fogadjátok a mondandómat.

a 16Hz-et én nem mértem ki, de a saját hangfalaimon végzett mérések (1Hz-es lépésekkel generáltam hangsávokat a mélytartomány közelében) igazolták a határt. nem kételkedem benne, hogy a legnagyobb hangfal kihozza magából a 16Hz-et is, de azt már nem hallod jól, inkább érzed. de azt nagyon :)

én szívesen kipróbálnék ilyeneket is, de otthonra szerintem még az Ascent 850 ([url="http://"http://www.quadral.de/en/ascent/850/b.htm"]Ascent[/url]) is jó lenne frontnak. de a mostani is jó nekem.

na, én is kellemes ünnepeket kívánok mindenkinek és jó zenehallgatást!

üdv!
[/quote]

Nem azt mondom, hogy a 16Hz-et nem adja ki. De az a kérdés, hogy mekkora hangerővel. Értékelhető nagysággal a többihez képest nem. A -6dB-es pont úgy kb. 25Hz körül lehet. Ez sem rossz éredmény. A 60kHz viszont vicc, de egyébként is lényegtelen. A hangján egyik sem hallatszik.

#153 Felhasználó inaktív   donphobos 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 12. 10. 09:50

idézet:
Ezt írta DDL:

Nem azt mondom, hogy a 16Hz-et nem adja ki. De az a kérdés, hogy mekkora hangerővel. Értékelhető nagysággal a többihez képest nem. A -6dB-es pont úgy kb. 25Hz körül lehet. Ez sem rossz éredmény. A 60kHz viszont vicc, de egyébként is lényegtelen. A hangján egyik sem hallatszik.

[/quote]

nálam a megadott értéknél kezdett el gyengülni. tehát 35 Hz-nél még teljesen jól jött a hang, de 34 Hz-nél már megjelent a 3dB-es esés. ebből kiindulva akkor a 16Hz még jön belőle, és utána következik be az esés.

a magas tartomány ilyen értelmezésben tényleg feleslegesnek tűnik, mert ugye 20-20000 a határ általában a fülnek. de én azt olvastam és hallottam, hogy a felharmónikusok hűebb visszaadásához feltétlenül szükséges. bár nem hallod, de kell a fenti tartomány (a 20kHz felettire gondolok) is, hogy az érzet meglegyen. a jobb hangfalak mind tudnak ennyit, csak a kommersz piacra pozícionált termékek "állnak meg" a 20kHz-nél.

tehát bár nincs olyan ember, aki ténylegesen hallaná azokat az extrém magas hangokat, de megfelelő zenei hallásnál a felharmónikusok teljesebb érzékeléséhez (nem csak hallás!) szükséges. én így tudom, lehet, hogy ez nem korrekt. de sajnos annyival többet nem tudok most erről elmondani, hogy vitára is képesnek érezzem magam. de logikusnak tűnik, mert a felharmónikusokhoz kapcsolódik szubharmónikus is, ami viszont már belelóghat a hallható tartományba. ha nem jönne ki a felharmónikus, akkor a szubharmónikusa nem jelenne meg, tehát nem jelentene olyan teljes élményt a zenei fülnek. ez logikusnak tűnik, nem?

remélem, hogy nem volt túl tudománytalan :)

üdv!
.
.
.

#154 Felhasználó inaktív   DDL 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 12. 10. 11:19

idézet:
Ezt írta donphobos:

nálam a megadott értéknél kezdett el gyengülni. tehát 35 Hz-nél még teljesen jól jött a hang, de 34 Hz-nél már megjelent a 3dB-es esés. ebből kiindulva akkor a 16Hz még jön belőle, és utána következik be az esés.

a magas tartomány ilyen értelmezésben tényleg feleslegesnek tűnik, mert ugye 20-20000 a határ általában a fülnek. de én azt olvastam és hallottam, hogy a felharmónikusok hűebb visszaadásához feltétlenül szükséges. bár nem hallod, de kell a fenti tartomány (a 20kHz felettire gondolok) is, hogy az érzet meglegyen. a jobb hangfalak mind tudnak ennyit, csak a kommersz piacra pozícionált termékek "állnak meg" a 20kHz-nél.

tehát bár nincs olyan ember, aki ténylegesen hallaná azokat az extrém magas hangokat, de megfelelő zenei hallásnál a felharmónikusok teljesebb érzékeléséhez (nem csak hallás!) szükséges. én így tudom, lehet, hogy ez nem korrekt. de sajnos annyival többet nem tudok most erről elmondani, hogy vitára is képesnek érezzem magam. de logikusnak tűnik, mert a felharmónikusokhoz kapcsolódik szubharmónikus is, ami viszont már belelóghat a hallható tartományba. ha nem jönne ki a felharmónikus, akkor a szubharmónikusa nem jelenne meg, tehát nem jelentene olyan teljes élményt a zenei fülnek. ez logikusnak tűnik, nem?

remélem, hogy nem volt túl tudománytalan :)

üdv!
[/quote]

Ennek a doboznak a 60kHz-e a vicc. Egyébként meg felesleges azért, mert nagyon ritka az olyan erősítő ami értékelhető torzítatlan teljesítményt nyom ki ilyen frekin. Még a drábább tipusok között is. A 60kHz helyett megcsinálhatták volna az árához méltóan 25kHz-ig.

Fülre a 3 dB szintváltozást igen nagy tapasztalattal lehet megállapítani uyganis nem nagyon hallható. Pláne, ha lépésenként hallgatod.

#155 Felhasználó inaktív   H.Andras 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 12. 10. 11:45

A 60 kHz tenyleg jo nagy kamu. Lehet, hogy elmeletileg tudna annyit, de voltak itt nalam a boltban ilyen hangfalak, es mindenki keveselte a magasat bennuk. Az is lehet, hogy csak rosszul van hangolva a lada, es mely mindent elnyom.
Ezeket a Klipscheket melle kell tenni, aztan egybol kiderul a turpisag :)

Kép

FREQUENCY RESPONSE:
32Hz-20kHz ?3dB

SENSITIVITY:
102dB @ 2.83 volts/1 meter

POWER HANDLING:
250 watts maximum continuous (1000 watts peak)

NOMINAL IMPEDANCE:
8 ohms

ENCLOSURE TYPE:
Bass reflex via dual rear-mounted ports

DRIVE COMPONENTS:
Two-way system using one 1.75" (4.45cm) magnetically shielded, titanium dome compression driver tweeter with a 8" (20.32cm) square 90°x60° Tractrix? Horn and two 10" (25.4cm) magnetically shielded, aluminum cone woofers

TWEETER:
K-67-DV 1.75" (4.45cm) Titanium dome compression driver

HIGH FREQUENCY HORN:
8" square 90°x60° Tractrix? Horn

HF CROSSOVER:
2200Hz

WOOFER:
Two K-1089-AV 10" (25.4cm) Cerametallic? cone / cast aluminum frame

INPUT CONNECTIONS:
Two sets of binding post speaker terminals (connected via Monster Z-Series wire jumpers)

DIMENSIONS:
Height: 45" (115cm)
Width: 11.6" (29.7cm)
Depth:16" (41cm)

WEIGHT:
90 lbs. (40.8kg)

Az Ascent 850 pedig tokeletesen hasznalhatatlan zenere, 0 mely jon ki beloluk, ez a hangfal hazimozira van kitalalva, szep ezust szinu, meg designos, es rohadt draga. Evekig volt 2 db Ascent 650-esem, es vegul harmadaron tudtam eladni.. :(

[ 2003. december 10.: H.Andras szerkesztette a hozzászólást ]

#156 Felhasználó inaktív   DDL 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 12. 10. 11:57

idézet:
Ezt írta H.Andras:
A 60 kHz tenyleg jo nagy kamu. Lehet, hogy elmeletileg tudna annyit, de voltak itt nalam a boltban ilyen hangfalak, es mindenki keveselte a magasat bennuk. Az is lehet, hogy csak rosszul van hangolva a lada, es mely mindent elnyom.

Kép

FREQUENCY RESPONSE:
32Hz-20kHz ?3dB

SENSITIVITY:
102dB @ 2.83 volts/1 meter

POWER HANDLING:
250 watts maximum continuous (1000 watts peak)

NOMINAL IMPEDANCE:
8 ohms

ENCLOSURE TYPE:
Bass reflex via dual rear-mounted ports

DRIVE COMPONENTS:
Two-way system using one 1.75" (4.45cm) magnetically shielded, titanium dome compression driver tweeter with a 8" (20.32cm) square 90°x60° Tractrix? Horn and two 10" (25.4cm) magnetically shielded, aluminum cone woofers

TWEETER:
K-67-DV 1.75" (4.45cm) Titanium dome compression driver

HIGH FREQUENCY HORN:
8" square 90°x60° Tractrix? Horn

HF CROSSOVER:
2200Hz

WOOFER:
Two K-1089-AV 10" (25.4cm) Cerametallic? cone / cast aluminum frame

INPUT CONNECTIONS:
Two sets of binding post speaker terminals (connected via Monster Z-Series wire jumpers)

DIMENSIONS:
Height: 45" (115cm)
Width: 11.6" (29.7cm)
Depth:16" (41cm)

WEIGHT:
90 lbs. (40.8kg)

Az Ascent 850 pedig tokeletesen hasznalhatatlan zenere, 0 mely jon ki beloluk, ez a hangfal hazimozira van kitalalva, szep ezust szinu, meg designos, es rohadt draga. Evekig volt 2 db Ascent 650-esem, es vegul harmadaron tudtam eladni.. :(

[/quote]

Nem a mennyiségét hiányoltam leginkább, hanem a minőségét kifogásoltam. És nem csak ezzel van baj.

#157 Felhasználó inaktív   donphobos 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 12. 10. 15:02

idézet:
Ezt írta H.Andras:
[/quote]

ez az RF-7, nem? majd egyszer meghallgatom. tudom, hogy nem ez a fontos, de az XMS oldalán található leírás nagyon megragadott :)

de a meghallgatás az igazi próba. egy ilyenhez viszont szerintem egy jó sztereó erősítő dukálna, nem annyira a házimozi. bár egy jó hangfalnak az sem akadály...

de most ez teljesen kívül esik a kereten, így nem is foglalkozom vele :(

üdv!
.
.
.

#158 Felhasználó inaktív   H.Andras 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 12. 10. 16:29

idézet:
Ezt írta donphobos:

ez az RF-7, nem? majd egyszer meghallgatom. tudom, hogy nem ez a fontos, de az XMS oldalán található leírás nagyon megragadott :)

de a meghallgatás az igazi próba. egy ilyenhez viszont szerintem egy jó sztereó erősítő dukálna, nem annyira a házimozi. bár egy jó hangfalnak az sem akadály...

de most ez teljesen kívül esik a kereten, így nem is foglalkozom vele :(

üdv!
[/quote]

Meg kell hozza egy minimum 40 negyzetmeteres nappali.. :)
Egyebkent hazimozira is tokeletes.

#159 Felhasználó inaktív   lameXpert 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2003. 12. 10. 16:45

idézet:
Ezt írta DDL:
..... de egyébként is lényegtelen. A hangján egyik sem hallatszik....[/quote]

De ugye nem baj, ha megjegyezzük, hogy de, hallatszik, bár a hiánya mégjobban. :)

Mert ugye hallottál már telefonvonalon - ami le van korlátozva 1kHz - 7 kHz közé - szimfóniát? :)
¤
® "A legjobb tanácsadók nem azok, akik különleges esetekben megmondják, hogy hogyan cselekedjünk; hanem azok, akik elkötelezett szellemiségükből és cselekedni vágyásukból adnak, majd ránk hagyják, hogy még ha sok hibával is de magunk találjuk meg a cselekvés véleményünk szerinti legjobb formáját."

#160 Felhasználó inaktív   Wolfish 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2003. 12. 10. 17:46

Sziasztok!

Egy infóval szolgálnék az ide betérőknek: a misson az m7x(i)-s szériájával néhány hónapja leállt, már csak az elfekvő készletekből lehet beszerezni.

Amúgy nyugtassatok meg, a JPW ML-610 jó vétel lehet?! A hifibarlangban 45e körül vesztegetik, még van nekik néhány pár. Meghallgattam, nekem tetszett a hangja, ezért az árért korrekt nem?

Üdv!

Téma megosztása:

• (104 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.