HWSW Informatikai Kerekasztal: Házimozihoz keresek erősítőt és hangfalat - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (104 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Házimozihoz keresek erősítőt és hangfalat Értékeld a témát: -----

#161 Felhasználó inaktív   Miki2 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2003. 12. 10. 18:01

idézet:
Ezt írta Wolffking:
Sziasztok!
, ezért az árért korrekt nem?

Üdv!
[/quote]

DE!
Tárgyi tudástól nem elhomályosított éleslátással tekintek a világra.

#162 Felhasználó inaktív   Emvy 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 12. 10. 18:18

idézet:
Ezt írta Wolffking:
Sziasztok!

Egy infóval szolgálnék az ide betérőknek: a misson az m7x(i)-s szériájával néhány hónapja leállt, már csak az elfekvő készletekből lehet beszerezni.

Amúgy nyugtassatok meg, a JPW ML-610 jó vétel lehet?! A hifibarlangban 45e körül vesztegetik, még van nekik néhány pár. Meghallgattam, nekem tetszett a hangja, ezért az árért korrekt nem?

Üdv!
[/quote]

Szerintem inkább kisebb darabot - lehet, h elfogult vagyok, nekem 510-es van, de valahogy a 610es mélyei már kevésbé tűnnek precíznek - lehet, h azért, mert több van belőlük, nem tudom.
while (!sleep) sheep++;

#163 Felhasználó inaktív   Wolfish 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2003. 12. 10. 18:29

idézet:
Ezt írta Emvy:

Szerintem inkább kisebb darabot - lehet, h elfogult vagyok, nekem 510-es van, de valahogy a 610es mélyei már kevésbé tűnnek precíznek - lehet, h azért, mert több van belőlük, nem tudom.
[/quote]

Lehet, mondjuk nekem elsőre az tünt fel egy korábban ugyanott meghallgatott misson m72-vel összehasonlítva, hogy a jpw-nek jóval több a mélye, de igazából szeretek techno/trance/dance zenéket is hallgatni, szóval annyira nem félek a mélyektől...de köszi a tanácsot!

#164 Felhasználó inaktív   DDL 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 12. 11. 08:17

idézet:
Ezt írta lameXpert:

De ugye nem baj, ha megjegyezzük, hogy de, hallatszik, bár a hiánya mégjobban. :)

Mert ugye hallottál már telefonvonalon - ami le van korlátozva 1kHz - 7 kHz közé - szimfóniát? :)
[/quote]

Ezt akartam én is írni. Mégpedig: az nem hallatszik, hogy elmene 60kHz-ig (jó ha 20kHz-ig) ill. lemegy 16Hz-ig ;) . Csak szeretek úgy írni, hogy más se értse.

Üdv: DDL

[ 2003. december 11.: DDL szerkesztette a hozzászólást ]
Manticore Mantra/SME 3009 SII + ORTOFON MC20MKII + ORTOFON T20 Lp játszó, Sansui CD-X701 cd játszó, maszek csöves előfok, KT88 ULPP végfok, Townshend Sir David hangdoboz. CableTalk Reference1, Straight Wire Rhapsody-S, KIMBER 8TC, AN-L (hálózati) kábelek. SoundOrg készülékállvány.

#165 Felhasználó inaktív   Wolfish 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 12. 11. 21:51

Hát köszönök minden tippet, végül megvettem az ML610-et. Tudom ennél az A300+JPW ML610 kombónál van ezerszer jobb is, de az altechez képest..nem egy kategória...sőt a Jamokhoz se mérhető. Fantasztikus hangja van.
Viszont lenne egy kérdésem: próbáltam a szgépet és egy discmant rákötni, de mindkét esetben írtó halk lett a zene. Ellenben kölcsönvettem egy technics cd lejátszót, ezzel szól szépen, hangosan. Viszont pl. az altecen nem tünt fel, hogy ennyire alacsony lenne a kimenete a két eszköznek...Gondoltam a kábelre hogy rossz, de kettő is van (jack-2rca) és mindkettőn ugyanez a jelenség, pedig elvileg különbözőek. Holnap kipróbálom egy SbLive-val, most csak az alaplapi van aktiválva...de kicsit tanácstalan vagyok. Még a végén kell vennem egy cd lejátszót :(

Üdv!

#166 Felhasználó inaktív   Boba 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 12. 12. 18:27

Az újabb hangkártyákban már nincs erősítve a kimenő jel. Én még régebben Sb16(isa)-on hallgattam zenét, ott a hifi legkisebb hangereje is néha sok volt. Most vagyok gépcsere közben, nemtudom milyen hangkártya van az alaplapon (MSI kt6 delta) de még ma megmondom, hogy itt nálam jó-e. Ha jó akkor vsz beállítás kérdése. Ha nem akkor együtt sírunk :D Én mondjuk csak játékok alatt használom a hifit, zenére van szerencsére cd lejátszóm.

szerk. most látom CA-A300-ast vetted. A fehéret már? Az vsz marha jól néz ki. Amikor én vettem a Hb-k mellé az A-500ast mégcsak a fekete volt, az nemolyan szép. Szóval gratu, sztem jó rendszert szerváltál, jpw-k főleg jók a pénzükért szvsz.

[ 2003. december 12.: Boba szerkesztette a hozzászólást ]
Ő lesz az adott idő alatt a legtöbb japán kutya!

#167 Felhasználó inaktív   Wolfish 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 12. 12. 19:17

Köszi, ez még a fekete A300-as (van más színben is??? azt hittem csak az A500-as van másban), de ennek is örülök, mint majom a... :) :) A tehnics cd-vel már egész összemelegedett, kár hogy csak kölcsönben van a player...egyébként állati érdekes hallani ahogy "bejáratódik", tényleg kezd más hangja lenni...és őrülten hallatszódik ha egy egy cd nem megfelelő minőségü, nota bene mp3-ból készített. Beraktam a live!-ot, de nem sokkal jobb a helyzet, mondjuk már szolidan hallgatható...de elvileg a hangkártyának erősítetlen állapotban akkora jelszintet kellene biztosítania amekkorát egy hifi bemenet igényel nem? És furcsa, mert még nem tapasztaltam ilyet....nálad jó?

#168 Felhasználó inaktív   Boba 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 12. 12. 19:25

idézet:
Ezt írta Wolffking:
Köszi, ez még a fekete A300-as (van más színben is??? azt hittem csak az A500-as van másban), de ennek is örülök, mint majom a... :) :) A tehnics cd-vel már egész összemelegedett, kár hogy csak kölcsönben van a player...egyébként állati érdekes hallani ahogy "bejáratódik", tényleg kezd más hangja lenni...és őrülten hallatszódik ha egy egy cd nem megfelelő minőségü, nota bene mp3-ból készített. Beraktam a live!-ot, de nem sokkal jobb a helyzet, mondjuk már szolidan hallgatható...de elvileg a hangkártyának erősítetlen állapotban akkora jelszintet kellene biztosítania amekkorát egy hifi bemenet igényel nem? És furcsa, mert még nem tapasztaltam ilyet....nálad jó?[/quote]

Én úgy tudom, hogy a Live már nem erősít a jelen. Amit kiad az pc-s recsegőnek való illetve fülhallgatónak. Nem hifinek.

Amúgy valóban A500-as van fehér színben, bocsánat ezt benéztem.

És nemtudom jó-e nálam... még mindíg ezeket a szaros adatokat mentem le... 30 gigát másolni Ata33-as lassú, öreg vinyóra nem leányálom! :( Aszongya a gép még 30 perc, utána format c: majd winXP reinstall. Utána beírom, hogy mi a helyzet. Amúgy megnéztem "Cmedia 9739A" chip van a lapon.

#169 Felhasználó inaktív   Wolfish 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 12. 13. 13:20

Boba! Mi a helyzet? Egyébként "meggyőztem" az ősöket, mennyire is szükséges egy dvd lejátszó manapság (van is jópár dvd-nk, csak eddig itt néztük a gépen), so a technics ittmarad :)

#170 Felhasználó inaktív   alonso123 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 12. 17. 12:15

szaisztok épp a házi-mozi.hu-t nézegettem amikor beleakadtam ebbe, a hangfalba Wharfedale Valdus 500. A paraméterei nagyon megyőzöek a külseje (nekem) kevésbé...
Mi a véleményetek róla?

#171 Felhasználó inaktív   Boba 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 12. 17. 16:30

Ehh ehh... nemúgy sikerült a hétvége ahogy akartam, bocsi amiért csak most tudtam jelentkezni. Szóval nálam a hangereje olyan mint volt, egy kicsit halkabb de én ennek örülök mert az előzőnél a leghalkabb hang amit kiadott magából a hangfal este már az is sok volt.

Viszont találtam egy másik hibát. Recseg/búg a hangfal ha gépre van kötve. Mondom oké, alaplapi szar, kéne szerezni másikat. Node... Ha megfogom a gépházat akkor megszűnik a búgás... Ezmeg mitől lehet??? :confused: Elvben még a héten lesz új normális hangkarim, remélem azzal normálisabban fog menni.

#172 Felhasználó inaktív   Boba 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 12. 17. 16:31

idézet:
Ezt írta alonso123:
szaisztok épp a házi-mozi.hu-t nézegettem amikor beleakadtam ebbe, a hangfalba Wharfedale Valdus 500. A paraméterei nagyon megyőzöek a külseje (nekem) kevésbé...
Mi a véleményetek róla?
[/quote]

Keresgélj másfelé... Olvasd végig ezt a topicot, sztem sok jó tanács van benne leírva. Igaz, hogy más kell zenehallgatásra és más házimozira, de a Valdus egyikre sem jó.

#173 Felhasználó inaktív   alonso123 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 12. 17. 17:22

idézet:
Ezt írta Boba:

Keresgélj másfelé... Olvasd végig ezt a topicot, sztem sok jó tanács van benne leírva. Igaz, hogy más kell zenehallgatásra és más házimozira, de a Valdus egyikre sem jó.
[/quote]
meg volt 2* is de nem emlékszem hogy erről a típusról szó lett volna... vagy lehet hogy én voltam figyelmetlen? :confused:

#174 Felhasználó inaktív   Boba 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 12. 17. 17:29

Valőszínüleg azért nem volt szó a Valdusokról amit énis említettem. Zenére nem, házimozira SEM jó. Hangereje lesz, magasai eléggé gyatrák de legalább csúnyán szól. Azt elmondhatnád, hogy mire kell. Esetleg gépzenére JmLab, B&W. B&W másra nemjó de rock-ra és gépzenére szerintem remek. Klasszikus zenére Mission, Kef, Jmlab, Heybrook, Jpw. Én ezeket hallgattam, ezeket nyugodt szívvel ajánlhatom.

#175 Felhasználó inaktív   alonso123 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 12. 17. 18:09

idézet:
Ezt írta Boba:
Valőszínüleg azért nem volt szó a Valdusokról amit énis említettem. Zenére nem, házimozira SEM jó. Hangereje lesz, magasai eléggé gyatrák de legalább csúnyán szól. Azt elmondhatnád, hogy mire kell. Esetleg gépzenére JmLab, B&W. B&W másra nemjó de rock-ra és gépzenére szerintem remek. Klasszikus zenére Mission, Kef, Jmlab, Heybrook, Jpw. Én ezeket hallgattam, ezeket nyugodt szívvel ajánlhatom.[/quote]

Nos én egy kiegyensúlyozott hangfal pár(os)-t szeretnék. A legfontosabb talán a tiszta közép. Nem tragédia ha a mély nem egy bajnok darab mível amint pénzem engedi mellérakok majd egy mély nyomót.
Használat: leginkább házi mozira lesz de majdnem ilyen fajsúlyos a zene halgatás. A legkülönfélébb stilusban a komoly zenétől kezdve jelemzően lotr trilogia, sw sorozat, néha carmina burana stb
a lassú zenéken át pl: era, vangelis, hevia, Antony Miles, Terry Oldfiled (szerintem nagyon jók az ilyen típusu zenék tanuláshoz). Illetve pörgös poppot is pl: dido, christina A, ja és ritkábban de hallgatok pörgös rock is pl: bon jovi stb.
A 2 center hangszoróra max 100e ft a keret. azért a b&w309et a yamaha ns150-et és a mission m74i-t találtam.
Az erősítő amire kötöm valószínüleg egy denon 1604-es lesz de még ez sincs meg szóval ez (is) változhat.
update: a Celestion F30at hallotta már valaki? milyen?

[ 2003. december 17.: alonso123 szerkesztette a hozzászólást ]

#176 Felhasználó inaktív   Wolfish 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 12. 17. 19:09

idézet:
Ezt írta Boba:
.[/quote]

Köszi, egyébként találtam több netes oldalt ami szerint a Live! kimenete alig több 1 voltnál, miközben a cd-játszók 2 voltot adnak 0db-en, szal ha jól gondolom itt lehet a probléma. Keresnem kell egy olyan hangkarit, ami szabványos kimeneti feszt tud adni.
Egy konektorra van kötve az erősítő+szgép? Földelések??

#177 Felhasználó inaktív   Boba 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 12. 17. 19:55

idézet:
Ezt írta Wolffking:

Köszi, egyébként találtam több netes oldalt ami szerint a Live! kimenete alig több 1 voltnál, miközben a cd-játszók 2 voltot adnak 0db-en, szal ha jól gondolom itt lehet a probléma. Keresnem kell egy olyan hangkarit, ami szabványos kimeneti feszt tud adni.
Egy konektorra van kötve az erősítő+szgép? Földelések??
[/quote]

1 konektor sajna, megpróbálom majd 2ből megoldani... földelés alatt mit értesz? Nemvagyok gépészmérnök vagy hasonló :)

#178 Felhasználó inaktív   Boba 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 12. 17. 20:00

idézet:
Ezt írta alonso123:

.
hozzászólást ]
[/quote]

B&W-t akkor elfelejteni, Yamaha-t szintén, Mission-ből meg az M73i-t ajánlom. Szóbajöhet még a Heybrook Hb2, JmLab Chorus 706S, Jpw mli 610. Celestion-t nem hallgattam, viszont ha van lent a boltban akkor meghallgatom. Asszem van itthon lista mivan lent, megpróbálom előfötörni.

#179 Felhasználó inaktív   Wolfish 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 12. 17. 21:05

idézet:
Ezt írta Boba:
.
[/quote]
Tisztára mintha akkor földelődne, mikor hozzáérsz azaz nincs bekötv a föld..de én sem értek hozzá, pedig itt nálunk is elég cifra a hálózat, de még megúsztam az ilyeneket. Asszem az a praktikus, ha egy konektoron van a szgép+a hifi.

#180 Felhasználó inaktív   alonso123 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 12. 18. 08:20

idézet:
Ezt írta Boba:

B&W-t akkor elfelejteni, Yamaha-t szintén, Mission-ből meg az M73i-t ajánlom. Szóbajöhet még a Heybrook Hb2, JmLab Chorus 706S, Jpw mli 610. Celestion-t nem hallgattam, viszont ha van lent a boltban akkor meghallgatom. Asszem van itthon lista mivan lent, megpróbálom előfötörni.
[/quote]

a jmlab-hoz tudnál kérlek adni egy linket?
Miért "jobb" az m73i miknt az m74i?

Téma megosztása:

• (104 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.