idézet:
Ezt írta Miki2:
Talán hallható eredményt lehetne elérni egy 4-5 E körüli kábellel. Ha tudsz olyan kereskedőt, aki bármikor visszaveszi, mindenképpen érdemes kiprószálni egy-két modellt.[/quote]
A bármikor visszavevés kipipálva... Milyen típust ajánlasz? Főleg klasszikus zenéhez és rock-hoz kellene.
Házimozihoz keresek erősítőt és hangfalat
Elküldve: 2003. 12. 19. 21:24
Elküldve: 2003. 12. 19. 23:25
idézet:
Ezt írta Boba:
A bármikor visszavevés kipipálva... Milyen típust ajánlasz? Főleg klasszikus zenéhez és rock-hoz kellene.[/quote]
Nézz át a hificity.hu-ra, írd be a keresőbe az "interconnect", "nordost", "van den hul" vagy a "qed" kifejezések egyikét (fórum), és elő fognak jönni az ezzel kapcsolatos hozzászólások. Érdemes olvasgatni őket. Ezzel együtt meg kell jegyeznem, hogy nem szabad túlzott reményeket fűzni a drága kábelekhez, legalábbis én minimális, alig észrevehető változást érzékelek a noname 4-500 forintos és az 5-10 ezres kategória között. Sokan esküsznek azonban, hogy jelentős javulás érhető el. Hátha nálad is.
Elküldve: 2003. 12. 19. 23:32
Elküldve: 2003. 12. 19. 23:35
idézet:
Ezt írta Boba:
Én ezresről váltottam kb 5 ezresre, a kábel már meghozta a minőség javulást... az interkonektet meg lehet megpróbálom.[/quote]
Milyen CD lejátszód van?
Elküldve: 2003. 12. 19. 23:46
[ 2003. december 19.: Boba szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2003. 12. 20. 00:05
idézet:
Ezt írta Boba:
Különbség amit hallok az az, hogy csengősebb a zene, nekem ez sokkal jobban bejön. ][/quote]
Valami nem teljesen logikus:
- A B&W nem jó mert erősek a magasai
- Ezzel szemben olyan kábelt választottál mely vagy tisztábban szól magasban vagy kiemeli a magastartományt tehát nagyobb hangsúlyt kaptak a magasak
:confused:
Elküldve: 2003. 12. 20. 00:15
idézet:
Ezt írta Miki2:
SW!
Megvan a második Brian Brombergem!
Beee...
On[/quote]
Ha az újabb lemezére gondolsz az szerintem nem olyan izgalmas mint az előző...
Majd ha veszed a fáradtságot hogy felhívj mert előkerested az ígért másik adagot akkor tartogatok a tarsolyomban másik finomságot: az egyik legfinomabb latin-jazz felvétel Antonio Carlos Jobim 1963-as felvétele, hmmm.... nagggyon kellemes...![]()
Elküldve: 2003. 12. 20. 00:25
idézet:
Ezt írta SW:
Ha az újabb lemezére gondolsz az szerintem nem olyan izgalmas mint az előző...
Majd ha veszed a fáradtságot hogy felhívj mert előkerested az ígért másik adagot akkor tartogatok a tarsolyomban másik finomságot: az egyik legfinomabb latin-jazz felvétel Antonio Carlos Jobim 1963-as felvétele, hmmm.... nagggyon kellemes...[/quote]
Tényleg nincs olyan jó, mint a Wood, meg aztán más is a stílusa.
A másik adag már eleve megvolt, csak nem tudtam hol. Most már tudom![]()
Elküldve: 2003. 12. 20. 12:51
idézet:
Ezt írta SW:
Valami nem teljesen logikus:
- A B&W nem jó mert erősek a magasai
- Ezzel szemben olyan kábelt választottál mely vagy tisztábban szól magasban vagy kiemeli a magastartományt tehát nagyobb hangsúlyt kaptak a magasak
:confused:[/quote]
Nono!!! Más a tolakodó, és más a csengő... hatalmas különbség! A cintányér szebben szól, nem erősebben, hangosabban, magasabban!!!
Asszem találtam egy jó példát... Nem mind1, hogy egy tehéncsorda halad el melletted és zúg a nyakukban a kolomp, vagy valaki egy hangvillát üt meg.
[ 2003. december 20.: Boba szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2003. 12. 21. 10:16
még péteken elmentem hangfal nézőbe meghalgattam pár hangfalat. A tannoyról igaz amit itt több embertől is olvastam álltalános célú hangszóronak nem igazán jó.aztán meghalgattam a JBL ATX 60-at de valahogy az se nyerte el igazán a tetszésemet, nem tudom pontosan megfogalmazni de valahogy az öszkép nem állt össze. Viszont láttam jmlab chorus s 710-et leárazva 115/párért na az nagyon megtetszett teljesen odavagyok érte. Bár nekem q*rva drága de azt hiszem ő lesz az...egy dolog azonban zavar: meghalgattam a celestion hangfalat (celestion f30) és szinte semmi külömbséget nem hallotam a jmlabhoz képest. Valaki akinek van rá lehetősége kérem erősitsen meg abba hogy a két hangkép közel azonos és nem az én fülem rossz. :confused:
-Mondjuk a-b tesztre nem volt lehetőségem mivel ahhoz újra kelletvolna kábelezni az egészet és úgyvoltam vele hogy amíg nincs a zsebembe a pénz addig nem nagyon akarom ugráltani az eladót. Szóval csak anyiból állt a "teszt" hogy meghalgattam néhány számot majd, másik hangfallal ugyan azokokat a számokat és vissza az első hangfallal megint.-
Akkor most jön a nagy kérdés: ha a két hangfal -celestion f30 & jmlab chorus s710- ugyanolyan (legalábbis számomra) akkor adjak e ki +20 ezret egy nagyobb márkára??? Egy komoly és egy kevésbé komoly indokot találtam:
1 a jmlab egy ismert márka és hozzáillő hangfalakat a késöbbiekben könyebb lesz majd szerezni. Ezt csak azért tartom fontosnak mert olvastam hogy a hibrid rendszerek szólank olyan egységesen mint az egyrendszer egy hanszorócsalád...
2 leértékelt 150 magasságából értékelték le. Mert kifutó típus. Tehát az biztos hogy ebből a családból már nem fogok mást venni, de csak nincs olyan nagy hangzáskülömbség egy gyárton belül hogy teszem azt a következő generácios centerrel összeakadjon. (legalábbis remélem)
Elküldve: 2003. 12. 21. 12:28
idézet:
Ezt írta alonso123:
meghalgattam a celestion hangfalat (celestion f30) és szinte semmi külömbséget nem hallotam a jmlabhoz képest.
Akkor most jön a nagy kérdés: ha a két hangfal -celestion f30 & jmlab chorus s710- ugyanolyan (legalábbis számomra) akkor adjak e ki +20 ezret egy nagyobb márkára??? Egy komoly és egy kevésbé komoly indokot találtam:
1 a jmlab egy ismert márka és hozzáillő hangfalakat a késöbbiekben könyebb lesz majd szerezni.
[/quote]
Hallgasd meg ismét a Celestiont! Ha ezután sem találsz különbséget, miért vennéd a drágábbat?
A JmLab nem nagyobb név, mint a Celestion! (legfeljebb mostanában jobb dolgokat csinál)
Elküldve: 2003. 12. 21. 13:43

Milyen erősítővel hallgattad? Azis lehet nemkapta meg a magáét.
(Talán olvastad nekem is mennyit javult a hangzás egy jobbfajta kábeltől. Mások is mondták már, hogy a rendszer árának 10százalékát kell kábelezésre költeni. Én egy kicsit többet fordítottam rá de marhára megérte!)
[ 2003. december 21.: Boba szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2003. 12. 21. 15:21
idézet:
Ezt írta Boba:
A JmLab Chorus S sorozat nem kifutó darab, épphogy most jött beAmúgy nekem 707S van és remek.
Milyen erősítővel hallgattad? Azis lehet nemkapta meg a magáét.
(Talán olvastad nekem is mennyit javult a hangzás egy jobbfajta kábeltől. Mások is mondták már, hogy a rendszer árának 10százalékát kell kábelezésre költeni. Én egy kicsit többet fordítottam rá de marhára megérte!)
[ 2003. december 21.: Boba szerkesztette a hozzászólást ][/quote]
egy denon 1604-en. Ilyet akarok venni... Amugy nem volt kihajtva mert -20-nál föjebb nem igen vittem. Egyszer próbaképp föltekertem a 0 közelébe és hát mitmondjak elég "hangos" élmény volt![]()
Elküldve: 2003. 12. 21. 15:26
idézet:
Ezt írta Miki2:
Hallgasd meg ismét a Celestiont! Ha ezután sem találsz különbséget, miért vennéd a drágábbat?
A JmLab nem nagyobb név, mint a Celestion! (legfeljebb mostanában jobb dolgokat csinál)[/quote]
és azzal nem lehet gond a késöbbiekben hogy nem egyformák a hangszórok? (Jmlabot könyebb szerezi mint celestiont)
kell e agodni emiatt? Vagy jok a hibrid renszerek is csak nagyon nem kell keveri az alkatrészeket...
Elküldve: 2003. 12. 21. 15:29
idézet:
Ezt írta alonso123:
egy denon 1604-en. Ilyet akarok venni... Amugy nem volt kihajtva mert -20-nál föjebb nem igen vittem. Egyszer próbaképp föltekertem a 0 közelébe és hát mitmondjak elég "hangos" élmény volt[/quote]
amikimaradt: elmentem a jmlab honlapjára megnézni a pontos speckokat de 710 nem találtam a 714 meg detto ugyanugy néz ki most akkor lehet hogy a boltban elírták? Jah' igy néz ki a drágaszág:![]()
Elküldve: 2003. 12. 21. 15:53

Egyrészt csak egy mély(közép) sugárzót látok a képen, másrészt egészen biztosan használt a cucc. Újonnan 460 euró, ami 120 ropi átszámítva. Ha igazam van és használt, akkor (legalábbis nekem) max 60-at érne.
Melyik boltban nézted?
[url="http://"http://www.focal.tm.fr/bancs/france/jmlab/chorus/710/710_2.pdf"]http://www.focal.tm....s/710/710_2.pdf[/url]
Elküldve: 2003. 12. 21. 16:45
idézet:
Ezt írta Miki2:
Az alábbi linken talál infót (franciául) a 710-esről.
Egyrészt csak egy mély(közép) sugárzót látok a képen, másrészt egészen biztosan használt a cucc. Újonnan 460 euró, ami 120 ropi átszámítva. Ha igazam van és használt, akkor (legalábbis nekem) max 60-at érne.
Melyik boltban nézted?
[url="http://"http://www.focal.tm.fr/bancs/france/jmlab/chorus/710/710_2.pdf"]http://www.focal.tm....s/710/710_2.pdf[/url][/quote]
a sat systembe ott 115 volt és 145ről leárazva. Ami ha belegondolsz kb megfelel a francia árnak +áfa.
ugyan nem kérdeztem meg de nem mondták hogy használt lenne...
hirtelen nagyon elbizonytalanodtam lehet hogy nem chorus s ait láttam hanem síma chorus, ez megmagyarázná hogy mért nem találok chorus s710-et.
[ 2003. december 21.: alonso123 szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2003. 12. 21. 17:13
idézet:
Ezt írta alonso123:
a sat systembe ott 115 volt és 145ről leárazva. Ami ha belegondolsz kb megfelel a francia árnak +áfa.
ugyan nem kérdeztem meg de nem mondták hogy használt lenne...
hirtelen nagyon elbizonytalanodtam lehet hogy nem chorus s ait láttam hanem síma chorus, ez megmagyarázná hogy mért nem találok chorus s710-et.
[ 2003. december 21.: alonso123 szerkesztette a hozzászólást ][/quote]
A Chorus S a régi Chorus széria folytatása, amely a szintén leváltott régi Cobalt dobozokat kapta örökül. Ezzel nem is volna probléma, csak amiatt lennék a helyedben bizalmatlan, hogy tényleg új-e vagy használt. Hogy kifutó, az biztos. Évekig nem tudták eladni? Kétlem. Lehet, hogy így van, de én már mindenre lövök, ami mozog (az üzleti életben). Jó okom van rá![]()
Elküldve: 2003. 12. 21. 17:17
A Focal új S szériájában nincs 710 csak 714. A megadott linken megnézheted az új szériát. Szerintem ne vegyél kifutó szériát mert később bővítésnél nem kapsz hozzáillő részelemeket....
Elküldve: 2003. 12. 21. 18:50
idézet:
Ezt írta alonso123:
egy denon 1604-en. Ilyet akarok venni... Amugy nem volt kihajtva mert -20-nál föjebb nem igen vittem. Egyszer próbaképp föltekertem a 0 közelébe és hát mitmondjak elég "hangos" élmény volt[/quote]
Nemúgy értem, hogy nemkapta meg a magáét... hanem úgy, hogy kategóriájánál gyenbégg erősítőn volt-e járatva. A denon-t nem ismerem, így nemtudom mit tud.
+_angol_ link: [url="http://"http://www.focal-jmlab.fr/gb/home/chorusS/index.htm"]JmLab Chorus S[/url] Mondjuk nekem nincs bajom a franciával azon kívül, hogy most készülok középfokút tenni...
[ 2003. december 21.: Boba szerkesztette a hozzászólást ]