Házimozihoz keresek erősítőt és hangfalat
Elküldve: 2008. 11. 13. 16:57
Erősítőt szeretnék vásárolni 65eFt összeghatárig!
Mind zenehallgatásra mind filmek megszólaltatására használnám!
Így teljesen hozzá nem értő módon a következőket találtam:
Harman Kardon AVR132 illetve Marantz SR-3001
Legyetek kedvesek segíteni!
Köszönettel: goran
Elküldve: 2008. 11. 13. 17:01

Adott 1 3 ohmos mélyláda, de az erősítőnek 6ohmos kéne. Ellenállás beiktatásával kivitelezhető a dolog?

(no és az ellenállást hova? ha jól tudom a hangfal felé menő kábel pozitív oldalára igaz?)
Elküldve: 2008. 11. 13. 19:25
Idézet: M@Xtreme - Dátum: 2008. nov. 13., csütörtök - 17:01

Adott 1 3 ohmos mélyláda, de az erősítőnek 6ohmos kéne. Ellenállás beiktatásával kivitelezhető a dolog?

(no és az ellenállást hova? ha jól tudom a hangfal felé menő kábel pozitív oldalára igaz?)
Nem jó mert az ellenálláson teljesítmény veszteség fog fellépni és mondjuk ha 30w számolunk is óriási teljesítményű ellenállás kéne oda vagy szétégne.Inkább 2 db olyan hangszorót kéne szerezni ami a ládába van és sorbakötni őket.Biztos hogy 3 ohmos a hangszoró amugy?Nem a hangváltót méritek bele?
Szerkesztette: djculture 2008. 11. 13. 19:31 -kor
Hádédész..
Elküldve: 2008. 12. 11. 22:32
Olvasom a hozzászolásokat, látom itt sok szakértőt találok

Előre is köszi!
Üdv.: csukast
Elküldve: 2008. 12. 15. 13:26
Idézet: csukast - Dátum: 2008. dec. 11., csütörtök - 22:32

Előre is köszi!
Szia,
A műszaki adatok nem igazán számítanak, az számít ahogy szól.
Viszont 30 ezerért 3 utast nem igazán ajánlok.
Inkább kétutas monitorban gondolkodnék (illetve azt is csinálom, most akarok és is hangfalat venni. vagyis néhány hónapja, csak a píz a problem)
x
Elküldve: 2008. 12. 15. 14:34
Idézet: csukast - Dátum: 2008. dec. 11., csütörtök - 22:32

Előre is köszi!
a muszaki adatok semmit sem mondanak el a hangjarol

Elküldve: 2009. 01. 28. 20:27
Minden esetre tombhazba nem ajanlom , a szomszedok megorulnek tolle.
Elküldve: 2009. 01. 28. 22:06

Szerkesztette: djculture 2009. 01. 28. 22:10 -kor
Hádédész..
Elküldve: 2009. 01. 28. 23:03
Elküldve: 2009. 01. 29. 19:40
Idézet: arn - Dátum: 2009. jan. 29., csütörtök - 0:03
ez nem így van, kevesebbet elbírnak

20 goto 10
Logika: Vas Ördögöm: Van ♪♫♪♫♪♫
nekem mindegy hogy 50 vagy 53 fokos :)
cuki vagyok
Nyiss Új Topicot mielőtt a keresőt használod
Elküldve: 2009. 01. 30. 00:32
System: 3 way bass reflex
Long term Max power: 250 watts
Short term Max power: 500 watts
Frequency range +/- 4 dB: 40-20,000Hz
Sensitivity (2,83V / 1M): 92dB
Impedance: 4-8 Ohm
Tweeter: Horn 265x110mm
Midrange: 130mm
Woofer: 2x250mm
Dimensions (HxWxD): 1030x320x300mm
Terminal type: Binding posts
Elküldve: 2009. 02. 18. 10:18
Elküldve: 2009. 03. 17. 17:51
Mit szóltok a Yamaha RX-V363 és Wharfedale Vardus párosításhoz? 2.0-ás a rendszer. Digitális bemenetről szól.
Elküldve: 2009. 04. 13. 16:26
Eléggé tanácstalan vagyok, így hát kérdeznék:
Egy Onkyo TX-SR 506 - os A/V erősítőhöz egyenlőre van 2 pár hangfalam. A front: Bang @ Olufsen S45-2, (zenei 75 W. 4-8 Ohm) A háttérsugárzók Videoton 2 utas bassreflexes dobozok (zenei 60 W. 8 Ohm)
Ezeket átmenetileg használom, mert egyenlőre nincs anyagi keretem erősebb/rendesebb hangfalakra. Bár azt mindenképp el kell mondanom: a B&O S45-2 hangfalaknak gyönyörű a hangjuk! Lehet, később megtartom háttérsugárzóknak. Viszont az észrevételem - dilemmám a jelenlegi felszereléssel:
A háttér hangfalak jóval szerényebb hangerőn szóllnak, mint a frontok. Ez vajon mitől lehet? És a legfontosabb: Ha a front hangfalak 4-8 Ohm, a hátsók 8, akkor az erősítő beállításainál melyiket válasszam: 4 Ohm, vagy 6 Ohm? (a használati utasításban azt írja, hogy ha mindegyik hangfal 8 Ohm-os, akkor 6-ra állítsam, ha pedig van kissebb ellenállású köztük, akkor 4-re. )
Valojában a B&O S45-2 hangfalak 4-8 Ohm-os jelölése hoz zavarba...
És persze: miért oly feltűnően halk a két Videoton? (zenehallgatásnál 2x stereora állítva is halkak)
Hasznos tanácsaitokat előre is köszönöm!
Elküldve: 2009. 06. 05. 16:51
Szeretnék egy jó kis hifi rendszert elérhető áron. A hangfalakat illetően a Saturnban meghallgattam egy JAMO 5.0-ás szettet, (nem tudom pontosan hogy az S 416, vagy az S 418 volt az..) és nagyon megtetszett. 5 hangszóró 70.000-ért elég jó árnak tűnik, és a hangja is tetszett nagyon

- Első Kérdésem az lenne, hogy tudtok-e jobbat hasonló áron ajánlani,
- Másrészt pedig egy ilyen szetthez keresek erősítőt. Az eladó ajánlott nekem egy harman/kardon erősítőt digitális végfokkal, viszont 100.000 pénz ami nem kevés

A válaszokat előre is köszönöm!
Elküldve: 2009. 06. 05. 20:27
Idézet: T-lore - Dátum: 2009. jún. 5., péntek - 17:51
Szeretnék egy jó kis hifi rendszert elérhető áron. A hangfalakat illetően a Saturnban meghallgattam egy JAMO 5.0-ás szettet, (nem tudom pontosan hogy az S 416, vagy az S 418 volt az..) és nagyon megtetszett. 5 hangszóró 70.000-ért elég jó árnak tűnik, és a hangja is tetszett nagyon

- Első Kérdésem az lenne, hogy tudtok-e jobbat hasonló áron ajánlani,
- Másrészt pedig egy ilyen szetthez keresek erősítőt. Az eladó ajánlott nekem egy harman/kardon erősítőt digitális végfokkal, viszont 100.000 pénz ami nem kevés

A válaszokat előre is köszönöm!
Ha 70e, akkor az az S418 volt.

JBL SCS 178 5.1
Igazság szerint elég rég hallottam Jamo-t, de emlékeim szerint kicsit "pattogós" hangja van, nem az a lágy fajta doboz. Ezért én inkább egy Yamaha erősítőben gondolkodnék, mondjuk ebben:
RX-V365
Nekem amúgy egy RX-V440-es van (nem mai darab). Szeretem jó cucc, jók a szolgáltatásai, csak szólhatna olyan jól, mint a NAD C 320BEE - pedig az se egy csúcs darab.

Amúgy melyik HK-t ajánlották? Mert könnyen lehet, hogy a hangfalaid lesznek a "minőségi korlátok". Egy HK már elég jó cucc...
Azért ugye lesz szubláda is idővel?
Apropo... Milyen erősítővel hajtották meg a Jamot? Meg ha már komoly vevő leszel, akkor tolják be neked a HK-t a Jamohoz és hallgasd meg az összhangot. A döntést nem a márkaneveknek kell meghoznia, hanem a fülednek és a pénztárcádnak.

Fórumszabályzat X@r1 X@r2
Lehetsz tökös gyerek, de csak Nekem lehet makkos az avatarom! :)
Elküldve: 2009. 06. 08. 12:33
Idézet: Henci Papa - Dátum: 2009. jún. 5., péntek - 21:27

JBL SCS 178 5.1
Igazság szerint elég rég hallottam Jamo-t, de emlékeim szerint kicsit "pattogós" hangja van, nem az a lágy fajta doboz. Ezért én inkább egy Yamaha erősítőben gondolkodnék, mondjuk ebben:
RX-V365
Nekem amúgy egy RX-V440-es van (nem mai darab). Szeretem jó cucc, jók a szolgáltatásai, csak szólhatna olyan jól, mint a NAD C 320BEE - pedig az se egy csúcs darab.

Amúgy melyik HK-t ajánlották? Mert könnyen lehet, hogy a hangfalaid lesznek a "minőségi korlátok". Egy HK már elég jó cucc...
Azért ugye lesz szubláda is idővel?
Apropo... Milyen erősítővel hajtották meg a Jamot? Meg ha már komoly vevő leszel, akkor tolják be neked a HK-t a Jamohoz és hallgasd meg az összhangot. A döntést nem a márkaneveknek kell meghoznia, hanem a fülednek és a pénztárcádnak.

Először is köszi a választ!
Meghallgattam a Jamo nagytestvérét is, a S 506 HCS 3 -at, amely ugyan elegánsabb, keskenyebb, hangzásban viszont nekem nem tűnt jobbnak csak másnak, egy kicsit jobban tetszett a JAMO S 418 HCS . Előbbi drágább 10 vagy 20 ezerrel már nem tudom, de valahogy érezni véltem hogy ott nincs meg az a középtartomány, talán mert kisebb a dobozok űrtartalma, de lehet hogy rosszul hallottam

Igazság szerint nekem már mélynyomó nem szükséges ilyen hagrendszerhez, valószínű hogy panelbe fog kerülni a cucc és ott már önmagában antiszociális elem lehet

Amikor meghallgattam szerintem egy elég komoly erősítőre volt kötve, úgyhogy meg fogom fogadni tanácsod vásárlás előtt, és meghallgatom a kiszemelt erősítővel. Ha jól emlékszem az ajánlott erősítő egy H/K AVR 132 volt egy 100-asért.
Ha elegendő hozzá az általad ajánlott Yamaha akkor azt is meggondolom.
Amúgy érdemes használt dolgok után nézelődni? Mert sokat lehet spórolni ugyan, de nem akarok megkockáztatni egy esetleges kudarcot.
Ui: A JBL szett amit találtál szintén egyik kiszemeltem volt, de ugyanennyi pénzért azért a Jamo-nál van mire nézni és azért hangzásban sem lehet ugyanaz. Tudom panelbe elég lenne, de kis hangerőn is érezhető különbség van, úgy gondolom. Ráadásul 4 ohmosak, amihez azt hiszem problémás erölködőt találni.
Szerkesztette: T-lore 2009. 06. 08. 12:36 -kor
Elküldve: 2009. 06. 11. 21:41
Idézet: T-lore - Dátum: 2009. jún. 8., hétfő - 13:33
Meghallgattam a Jamo nagytestvérét is, a S 506 HCS 3 -at, amely ugyan elegánsabb, keskenyebb, hangzásban viszont nekem nem tűnt jobbnak csak másnak, egy kicsit jobban tetszett a JAMO S 418 HCS . Előbbi drágább 10 vagy 20 ezerrel már nem tudom, de valahogy érezni véltem hogy ott nincs meg az a középtartomány, talán mert kisebb a dobozok űrtartalma, de lehet hogy rosszul hallottam

Igazság szerint nekem már mélynyomó nem szükséges ilyen hagrendszerhez, valószínű hogy panelbe fog kerülni a cucc és ott már önmagában antiszociális elem lehet

Amikor meghallgattam szerintem egy elég komoly erősítőre volt kötve, úgyhogy meg fogom fogadni tanácsod vásárlás előtt, és meghallgatom a kiszemelt erősítővel. Ha jól emlékszem az ajánlott erősítő egy H/K AVR 132 volt egy 100-asért.
Ha elegendő hozzá az általad ajánlott Yamaha akkor azt is meggondolom.
Amúgy érdemes használt dolgok után nézelődni? Mert sokat lehet spórolni ugyan, de nem akarok megkockáztatni egy esetleges kudarcot.
Ui: A JBL szett amit találtál szintén egyik kiszemeltem volt, de ugyanennyi pénzért azért a Jamo-nál van mire nézni és azért hangzásban sem lehet ugyanaz. Tudom panelbe elég lenne, de kis hangerőn is érezhető különbség van, úgy gondolom. Ráadásul 4 ohmosak, amihez azt hiszem problémás erölködőt találni.
Ugyan nincs mit, hisz ezért van a fórum.

No igen, ezért kell meghallgatni, hogy melyik tetszik jobban. Nem mindenkinél a valóshoz közeli hang a nyerő. Sok függ attól, hogy milyen zenét hallgatunk (és persze milyen nyomású a lemez), mekkora a szoba, stb. Az 506-os szerintem természetesebb hangú lehet, ezért is a magasabb ár. Valószínűleg jobban illik egy akusztikus zenéhez, vagy komolyabb témákhoz. A 418-as meg inkább zúzósabb, ami éppenséggel házimozihoz jobban is jön. A közép tartomány megszólalása pedig csalóka lehet, mert a hangosabb nem feltétlen tisztább és érthetőbb. Zenében fordítva sülhet el egy középfrekin jobban kiemelő hangfal.
Szó se róla, elég izmos cucc ez panelba, de nekem is volt szubládám szintén panellakásban. Igaz, elég antiszociális darab egy 40cm-es hangszóró, de nem is kell mindig mennie. 1-2 alkalmat meg kibír a szomszéd is.

Az AVR 132 lehet, hogy már "túl jó", de ismét az lenne a legjobb, ha ki tudnád próbálni a rendszert együtt. Egy dolog biztos, a HK-ban nem fogsz csalódni.

Szerintem érdemes. Ha külsőleg nagyon megkímélt a darab, akkor valszeg "belsőleg" sincs szétkínozva a cucc. Akkor pedig ugyancsak megéri használtat venni, főleg hangfalat. Mert ugye akkor az már legalább be van járatva.

Így jobban megvizslatva a JBL valóban egy gyengébb választás lenne. Viszont kisebb helyen elfér.

Fórumszabályzat X@r1 X@r2
Lehetsz tökös gyerek, de csak Nekem lehet makkos az avatarom! :)
Elküldve: 2009. 06. 14. 07:36
Ezzel a cuccal kapcsolatban van valakinek valamilyen tapasztalata?

A jelenlegi genius HT 5000-es szettem le akarom passzolni ősömnek, és szal kell helyette valami...

De ha esetleg valaki tud MAX ilyen árkategóriában jobb alternatívát, az ne tartsa magában.

Kritérium hogy teljesen fa dobozos legyen, és ne 1 utasok legyenek sugárzók.