HWSW Informatikai Kerekasztal: Házimozihoz keresek erősítőt és hangfalat - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (104 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Házimozihoz keresek erősítőt és hangfalat Értékeld a témát: -----

#21 Felhasználó inaktív   Boba 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2003. 11. 10. 21:00

idézet:
Ezt írta Miki2:

Nos ezért kell meghallgatni. Nekem is tolakodóan "tisztának", fárasztónak tűnik a BW magashangja. Sokan ezt torzításnak vélik, de komoly embereknek tetszik (hallod, SW? :)). Úgyszintén hozzáértő emberektől hallottam dícsérni a JPW-t, ami -valószínűleg- teljesen más karakter (nagyon olcsón nyomják a netdepóban).
[/quote]
Azért a Lucas Sound-nál 802es Nautilusokat használnak nem 602-eseket!

amúgy lehet, hogy marhatiszták a magasai, de nekem ez nemjön be. Nine inch Nails-t hallgattam és borzasztó volt. Minden egyes cintányér ütéskor a fülemhez kaptam mert marhára idegesített, hogy úgy szól ahogy. Hallgattam rajta Metallica-t is hátha ott kijön hogy ez rock hangfalnak van hírdetve, hát ott is nagyon leszerepelt...

JPW valóban jó, 610mli volt a környékemen egy ideig és bejött nagyon. Valószínüleg nekem van izlésficamom hogy nekem nem a BW jön be...
Ő lesz az adott idő alatt a legtöbb japán kutya!

#22 Felhasználó inaktív   topeti 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 11. 10. 21:01

idézet:
Ezt írta Boba:

Amúgy milyen zenét is akarsz hallgatni, vagy ezt írtad már?
[/quote]

Nem még :) Nálam a komolyzene 1-2% :) Föleg rock, egy kis jazz. Az én számomra a 90-es évek zenéje jelenti a "muzsikát". Izlések és pofonok no meg életkor :) A huszas éveim derekán tul járok.
Szoval akkor JMLab? Dalit láttam elég vékonyka, ugy hiszem komolyzenére lett teremtve, nem egy "ereszd el a hajam" zenére :D amiket azért néha szoktam hallgatni. Néha még magyarnótákat is :p :))))))
És természetesen filmeket fogok nézni, méghozzá elég sokat. Abban pedig van durranás, lövés, fütyülés, na és sok beszéd amihez érzékeny hangszórók kellenek hogy halljam rendesen valamint mélyek hogy kijöjjön a fegyver ereje.

[ 2003. november 10.: topeti szerkesztette a hozzászólást ]
Panasonic P50U30 plazma tv , Korsun KS99 , Rotel RCD-965BX , saját Vifa hangfal , Canon SX230 HS

#23 Felhasználó inaktív   Boba 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 11. 10. 21:05

Ekkora szobában az én JmLab-om szerintem tud "ereszd el a hajam" bulit rendezni, a kicsi nemtudom mennyivel halkabb. Nemhiszem, hogy sokkal. Jazz-en nagyon jól szól, itthon szól a JmLab-on Slayer is... az szerintem azért már elég komoly rocknak számít. Vagy Dimmu borgir :)

Amúgy valóban izlések és pofonok... én 17 éves leszek, de sajnos a 10 éves zeneiskolai kondicionálás belémnevelte a komolyzene imádatot :)

[ 2003. november 10.: Boba szerkesztette a hozzászólást ]

#24 Felhasználó inaktív   Miki2 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 11. 10. 21:12

idézet:
Ezt írta Boba:

Azért a Lucas Sound-nál 802es Nautilusokat használnak nem 602-eseket!

amúgy lehet, hogy marhatiszták a magasai, de nekem ez nemjön be. Nine inch Nails-t hallgattam és borzasztó volt. Minden egyes cintányér ütéskor a fülemhez kaptam mert marhára idegesített, hogy úgy szól ahogy. Hallgattam rajta Metallica-t is hátha ott kijön hogy ez rock hangfalnak van hírdetve, hát ott is nagyon leszerepelt...

JPW valóban jó, 610mli volt a környékemen egy ideig és bejött nagyon. Valószínüleg nekem van izlésficamom hogy nekem nem a BW jön be...
[/quote]

Jó lenne meghallgatni A JPW-t (hamár reklámoztam :)). A BW-vel nekem is az a bajom, hogy a cintányér lecsengése -hangsúlyozom NEKEM- nem "szsz"-es hanem "cccc"-s (na ezt jól kifejeztem). Valahol ilyen aggályok fogalmazódnak meg a titándómos hangsugárzók többségénél. Azzal együtt, hogy korszerűbb technológiát képviselnek.
Tárgyi tudástól nem elhomályosított éleslátással tekintek a világra.

#25 Felhasználó inaktív   topeti 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 11. 10. 21:12

idézet:
Ezt írta Boba:
Ekkora szobában az én JmLab-om szerintem tud "ereszd el a hajam" bulit rendezni, a kicsi nemtudom mennyivel halkabb. Nemhiszem, hogy sokkal. Jazz-en nagyon jól szól, itthon szól a JmLab-on Slayer is... az szerintem azért már elég komoly rocknak számít. Vagy Dimmu borgir :)

Amúgy valóban izlések és pofonok... én 17 éves leszek, de sajnos a 10 éves zeneiskolai kondicionálás belémnevelte a komolyzene imádatot :)

[/quote]

Pontosan mi a tipusa a Jmlab-odnak? Csak hogy megleshessem.
Panasonic P50U30 plazma tv , Korsun KS99 , Rotel RCD-965BX , saját Vifa hangfal , Canon SX230 HS

#26 Felhasználó inaktív   Boba 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 11. 10. 21:14

idézet:
Ezt írta topeti:

Pontosan mi a tipusa a Jmlab-odnak? Csak hogy megleshessem.
[/quote]

JmLab 707s

Egyedüli különbség, hogy 16cm helyett 18 centis a mély/közép hangszóró illetve az új Chorus-oknál kicserélték a magassugárzót. Az eladó hablatyolt valami olyat, hogy az egy magasabb JmLab osztályból való. Nemtudom, lényeg hogy szépen szól!

[ 2003. november 10.: Boba szerkesztette a hozzászólást ]

#27 Felhasználó inaktív   Miki2 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 11. 10. 21:17

idézet:
Ezt írta topeti:

Abban pedig van durranás, lövés, fütyülés, na és sok beszéd amihez érzékeny hangszórók kellenek hogy halljam rendesen valamint mélyek hogy kijöjjön a fegyver ereje.

[/quote]

Na végre! Szóval: Magnat, B&W, Warfedale, Yamaha, stb. :)

#28 Felhasználó inaktív   Boba 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Miki, pontosan énis ezt vettem észre a cintányérnál... mintha bádogdobozt veregetne az emberke... (Metallica, St Anger album, St Anger szám. Itt a dob hangzik nagyon szarul, a saját lágyabb hangfalamon is eléggé bádogdoboz beütésű)

#29 Felhasználó inaktív   topeti 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

idézet:
Ezt írta Boba:

JmLab 707s

Egyedüli különbség, hogy 16cm helyett 18 centis a mély/közép hangszóró illetve az új Chorus-oknál kicserélték a magassugárzót. Az eladó hablatyolt valami olyat, hogy az egy magasabb JmLab osztályból való. Nemtudom, lényeg hogy szépen szól!

[/quote]

Uff ez egy vagyon ekkora hangfalért :) Jó lehet bennem van a hiba. hmmm. egész jo frekvenciaátmenete van. Viszont nekem ez az ár sok :( pláne ha azt nézzük, hogy 4-et kell majd vennem a házimozihoz + 2 egyforma centert! Ajaj fél milla és csak hangfal? Kösz ez nem nekem van kitalálva :(
De tényleg elhiszem hogy szépen szol :)

#30 Felhasználó inaktív   Boba 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 11. 10. 21:18

idézet:
Ezt írta Miki2:

Na végre! Szóval: Magnat, B&W, Warfedale, Yamaha, stb. :)
[/quote]

Yamaha kilőve szerintem. Wharfedale akkor, ha a Pacific vagy Pacific Evo-t vesz, ez kb 90-100 ezer forint. Magnat hangfalakat még nem hallottam, B&W-t meg nem ajánlom, nekem marhára nemjön be.

#31 Felhasználó inaktív   Boba 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 11. 10. 21:20

idézet:
Ezt írta topeti:

Uff ez egy vagyon ekkora hangfalért :) Jó lehet bennem van a hiba viszont ez az ár nekem ez sok :(
[/quote]

nemsokkal több mint amit rászánnál (az új S sorozat 150-160ezer) és "ekkora" hangfalért? Ekkora szobába minek állódobozos, hogy a mélyek szétpuffogják magukat? Mert ilyen kis szobában _szerintem_ az lenne!

#32 Felhasználó inaktív   topeti 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 11. 10. 21:23

ok, kerüljem a titán magasat, de akkor milyen magas szol szépen?
magnat, wharfedale pacific evo nekem nagyon tetszik, de ottan van a mission is még :-)

#33 Felhasználó inaktív   Boba 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 11. 10. 21:32

idézet:
Ezt írta topeti:
ok, kerüljem a titán magasat, de akkor milyen magas szol szépen?
magnat, wharfedale pacific evo nekem nagyon tetszik, de ottan van a mission is még :-)
[/quote]

Asszem amit még használnak az a selyem dóm. Titánium is szólhat szerintem szépen... JmLab-ban is azvan mégis szépen és visszafogottan szól!

Pacifoc evo egyik látható hátránya (amit látni lehet... ha hinni lehet a leírásnak) az az, hogy 87db-es érzékenységű. Ez kevéssé fog szólni mint mondjuk a JmLab vagy Mission. Énmég mindíg a kisdobozok melett vagyok :)

#34 Felhasználó inaktív   DDL 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 11. 10. 22:30

idézet:
Ezt írta Miki2:

Szép-szép, de szerintem tökéletesen alkalmatlan a KEF Q rockzenére. Nem megy le elég mélyre és nem megy fel magasra (specifikációktól függetlenül). Kicsit olyan a feeling, mint amikor a 70-es években a Corvina együttes (Soltész Rezsővel :) Deep Purple zenét játszott a koncertek végén. Asszem a hificity-n mondta valaki, hogy ahogy az ember idősödik, egyre jobban megbecsüli a középtartomány tisztaságát. Nos, erre való a Q.
[/quote]

Nem alkalmatlanabb mint bármelyik ekkora doboz. De ha a túlhangsúlyozott magasak kellenek a rock-hoz akkor tényle nem jó.

Üdv: DDL
Manticore Mantra/SME 3009 SII + ORTOFON MC20MKII + ORTOFON T20 Lp játszó, Sansui CD-X701 cd játszó, maszek csöves előfok, KT88 ULPP végfok, Townshend Sir David hangdoboz. CableTalk Reference1, Straight Wire Rhapsody-S, KIMBER 8TC, AN-L (hálózati) kábelek. SoundOrg készülékállvány.

#35 Felhasználó inaktív   S W 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 11. 10. 22:59

idézet:
Ezt írta Miki2:
Nekem is tolakodóan "tisztának", fárasztónak tűnik a BW magashangja. Sokan ezt torzításnak vélik, de komoly embereknek tetszik (hallod, SW? :)). [/quote]

Eza az Miki2, csak szidjátok a B&W 602 - eket, én meg vevő vagyok rájuk ha már kellőképpen megutálták őket.... :cool:

Hmm, az emberi ízlés egyénenként változik, ezért is lehet oly sok féle hangszórót eladni, mindenkinek más-más típus tetszik. Csak bátortalanul megemlítem hogy a mostani HES-en és a HiFi-Shown a nagy Magnatban ill. a TACT uj hangfalaiban az a ScanSpeak Revelator szól melyeknek darabja veri a 100,000 Ft - os lécet, /mellesleg nem ájultam el a hangjától/ de azt meg kellett állapítani hogy egy jóóóó magassugárzón igen is le kell jönnie a fém cintányér hangjainak és azok felharmónikusainak is.....
Már pedig ha belegondolok ama híres mérés-sorozat képsorozatába ahol a hagyományos / NEM MOSÓPOR / magassugárzók 8 kHz fölött milyen akrobata mutatványokra képesek akkor elgondolkozik az ember fia:

- Miért is kezdte el a JBL a titándómokat gyártani....
- Miért is kezdte el a Focal felhasználni a Kevlart...
- Miért is jutott el a Focal a Berilium-bevonatos magassugárzókig....

Legvégül miért is ismétlődik mindíg az a sablon ha valahova elviszek egy valóban jó minőségű lemezt akkor mindenki elkezdi vakargatni a fejét hogy ideje lenne már lecserélni a motyót.../ hallod Miki2? :cool: /
SW

#36 Felhasználó inaktív   topeti 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 11. 10. 23:05

idézet:
Ezt írta Boba:

Pacific evo egyik látható hátránya (amit látni lehet... ha hinni lehet a leírásnak) az az, hogy 87db-es érzékenységű. Ez kevéssé fog szólni mint mondjuk a JmLab vagy Mission.
[/quote]

Igen ez az én bajom :(
Nagyon tetszik amiket irnak rola de az érzékenysége :(
Hátha kijön egy ujabb széria év végére/jövö év elejére :confused: Mindenesetre jó lenne.
De ha mégse, akkor majd hallgatózok. Van még hangfal ami tetszik. A Heybrook HB3 hangsugárzó is tetszik (90 dB) na és a Clarus Callisto II front hangfal (91 dB) is.
te Boba, a Jmlab Chorus 707-es egyre jobban tetszik :D
A Mordaunt Short MS-9xx is szép. A Klipsch SF-1 hangfal is biztos jo lehet, hisz egy nagy gyártó.
Szép szép, jol néznek ki, de sajnos nem tudok csak néhány tipust egy helyen meghallgatni, és egy másik helységben/üzletben megint máshogy fog szolni egy hangfal.
Tudom, mert az én kis JVC hangfalam egy osztályteremben és a kis szobámba tök máshogy szol. Röhej de az osztályteremben szupi hangja volt :D
Csak most tudok reagálni, mert jönni kellett dolgozni :)
Hopplá találtam még egy versenyzöt: Mission m35 csak ennek az árát nem tudom.

Ha majd pesten járok akkor rászánok egy napot és hallgatozok meg készitek egy listát :) tényleg, milyen cd-t vigyek magammal? Jo tudom, amiket szoktam hallgatni, de azon kivül? Van valami olyan zenétek ami hangfal tesztelö zeneként müködik? :)

#37 Felhasználó inaktív   Miki2 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 11. 10. 23:19

idézet:
Ezt írta SW:

Eza az Miki2, csak szidjátok a B&W 602 - eket, én meg vevő vagyok rájuk ha már kellőképpen megutálták őket.... :cool:

[/quote]

Jelentem, én nem szidtam, csak megpróbáltam valami képet nyújtani Topeti számára a fennálló nézetekről (amelyekhez megpróbál igazodni a magamfajta amatőr). Amikor azt írtam, hogy a hifi-komponensek kiválasztásánál szempont a preferált műfaj, a hangerő és a rendelkezésre álló tér, akkor hozzá kellett volna tennem az életkort is. Úgy tíz évvel ezelőtt egészen másként hangzott volna a véleményem (de akkor még nem volt hwsw).

#38 Felhasználó inaktív   Miki2 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 11. 10. 23:23

idézet:
Ezt írta SW:

Legvégül miért is ismétlődik mindíg az a sablon ha valahova elviszek egy valóban jó minőségű lemezt akkor mindenki elkezdi vakargatni a fejét hogy ideje lenne már lecserélni a motyót.../ hallod Miki2? :cool: /
[/quote]

Hallom hát.
Ígérem, hogy ha mégegy (kettő) ilyet hozol, nem fogok továbbfejlesztésen gondolkodni :)

#39 Felhasználó inaktív   S W 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 11. 10. 23:36

idézet:
Ezt írta Miki2:
Hallom hát.
Ígérem, hogy ha mégegy (kettő) ilyet hozol, nem fogok továbbfejlesztésen gondolkodni :)
[/quote]

Van egy kellemetlen hírem a számodra: akkor fogsz csak költeni igazán...... :D
SW

#40 Felhasználó inaktív   EV6 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 11. 11. 10:09

Csak végigfutottam a topicon, most akkor a Mission/Tannoy páros végül ki van lőve?
processzort tervezni gyartani nem kulonosebben nehez, csak tapasztalat es penz kell hozza, a tudas fonn van a neten - vers
Én mágussá, ezzel a köznapi értelemben véve polihisztorrá váltam. - Gyula2222
...a végtelen felénél túl helyezkednek el... - flashdesignor
...jönnek a további tovább konkretizálások egészen addig, h egy egy adott esetben pontosan mik és hogyan vannak. - Gyula2222

Téma megosztása:

• (104 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó