HWSW Informatikai Kerekasztal: Házimozihoz keresek erősítőt és hangfalat - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (104 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Házimozihoz keresek erősítőt és hangfalat Értékeld a témát: -----

#241 Felhasználó inaktív   Boba 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2003. 12. 30. 18:06

Clarus család közül hallgattam párat, engem nem vett le a lábamról. Bár lehet csak túl rövid ideig hallgattam...

Amúgy a leírást nemszabad szentírásnak tekinteni.
Ő lesz az adott idő alatt a legtöbb japán kutya!

#242 Felhasználó inaktív   subvoice 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 12. 30. 20:25

Mintha a két legnagyobb Clarus szubban Monacor motor lenne (SPH-390TC és SPH-450TC), de Luna hangszórói is gyanúsak (SPH-165KEP, SPH-200CTC, SPH-300CTC).

Persze ez nem jelent semmit, az a két szubhangszóró például nagyon jó (mondjuk nem is éppen olcsóak, a kisebbik ~42, a nagyobbik ~145 ezer forint).

#243 Felhasználó inaktív   Boba 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 12. 30. 22:56

42 egyáltalán nemsok egy szubért ahogy nézegettem! A szub-nál is vannak olyanok, hogy nem illenek a rendszer többi részéhez? Nemlettem szub párti de ezt nemtudom.

#244 Felhasználó inaktív   subvoice 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 12. 31. 15:14

Boba! Az csak a csupasz hangszóró ára! :D A Clarus szubok jóval többe kerülnek és fogalmam nincs, milyen hangjuk van. :)

[ 2003. december 31.: subvoice szerkesztette a hozzászólást ]

#245 Felhasználó inaktív   MamaSaid 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 12. 31. 16:16

idézet:
Ezt írta Boba:
Ehhez füztem volna de inkább mégsem teszem. Szívd meg a levét a dolognak, csak hajrá.[/quote]

Mik az ellenvetéseid? Érvekkel is meg tudod erősíteni a véleményed?

A személyes szimpátiát most inkább hagyjuk!

[ 2003. december 31.: MamaSaid szerkesztette a hozzászólást ]
Mother always says, Sharing is Good

#246 Felhasználó inaktív   Boba 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 12. 31. 17:20

idézet:
Ezt írta subvoice:
Boba! Az csak a csupasz hangszóró ára! :D A Clarus szubok jóval többe kerülnek és fogalmam nincs, milyen hangjuk van. :)

[ 2003. december 31.: subvoice szerkesztette a hozzászólást ]
[/quote]

Ok, thx! Akkor visszaszívom. Akkor úgy kérdezem, maga a doboz, amit nekem kikell csengetni az mennyi? Clarus sub-ot még nem hallgattam, de amint kinyitunk meghallgatom. Front Clarus van lent, talán sub is.

#247 Felhasználó inaktív   Boba 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 12. 31. 17:21

idézet:
Ezt írta MamaSaid:

Mik az ellenvetéseid? Érvekkel is meg tudod erősíteni a véleményed?

A személyes szimpátiát most inkább hagyjuk!

[ 2003. december 31.: MamaSaid szerkesztette a hozzászólást ]
[/quote]

Bepofázol nekem, OK. DE nem is olvasol? Olvasd már el a témát... ha ez sem segít akkor télleg csak sajnálni tudlak.

#248 Felhasználó inaktív   MamaSaid 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 12. 31. 17:58

idézet:
Ezt írta Boba:

Bepofázol nekem, OK. DE nem is olvasol? Olvasd már el a témát... ha ez sem segít akkor télleg csak sajnálni tudlak.
[/quote]

Kedves ember vagy, de nincs szükségem a sajnálatodra. Ami meg a témát illeti, nem értem mi a kifogásod, de inkább ne is magyarázd meg, mert nagyon úgy néz ki, hogy nem egy nyelvet beszélünk.
Mother always says, Sharing is Good

#249 Felhasználó inaktív   subvoice 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 12. 31. 19:06

idézet:
Ezt írta Boba:

Ok, thx! Akkor visszaszívom. Akkor úgy kérdezem, maga a doboz, amit nekem kikell csengetni az mennyi? Clarus sub-ot még nem hallgattam, de amint kinyitunk meghallgatom. Front Clarus van lent, talán sub is.
[/quote]

Titan II szub (a 42k-s hangszóróval, 200-300W erősítővel) 145000 HUF
Luna szub (a 145k-s hangszóróval és külső 2x160-240W-os erősítővel) 790000 HUF

(www.clarus.hu)

#250 Felhasználó inaktív   topeti 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 01. 01:31

idézet:
Ezt írta Boba:

DDL: szted a régi Chorus a jobb? (csakmert én úgy vettem ki, de lehet félreértettelek)
[/quote]

Hello-bello :)

Jelentem megjottem, letelt a szabi :( :rolleyes: :mad: :(

Igaz DDL irt valaszt, de en olvastam roluk osszehasonlito tesztet. Nos, a S-es szeria lagyabb hangzasu, kvazi az S nelkulieket ajanljak rock zenehez, az S-est pedig komolyzehehez, valamint hogy az S nelkuli tobb mufajt szeretett, mint az S-es tipus. Ezt egy tesztben olvastam, tehat nem az en velemenyem csak tolmacsolom :)
Mindenkinek BUEK !!!!!!!

Sracok, nem szeretnem ha a topik(om)ban veszekednetek. Van telefon, meg email is. Ne jarassatok le magatokat. Koszi :rolleyes:
Panasonic P50U30 plazma tv , Korsun KS99 , Rotel RCD-965BX , saját Vifa hangfal , Canon SX230 HS

#251 Felhasználó inaktív   Boba 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 01. 11:41

idézet:
Ezt írta topeti:

Sracok, nem szeretnem ha a topik(om)ban veszekednetek. Van telefon, meg email is. Ne jarassatok le magatokat. Koszi :rolleyes:
[/quote]

Hol is veszekszünk? :) A veszekedés valami folytatott durva párbeszéd kéne, hogy legyen. Itt ilyen nincs ;)

#252 Felhasználó inaktív   topeti 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 01. 20:04

idézet:
Ezt írta alonso123:
sziasztok
még péteken elmentem hangfal nézőbe meghalgattam pár hangfalat. A tannoyról igaz amit itt több embertől is olvastam álltalános célú hangszóronak nem igazán jó.aztán meghalgattam a JBL ATX 60-at de valahogy az se nyerte el igazán a tetszésemet, nem tudom pontosan megfogalmazni de valahogy az öszkép nem állt össze. Viszont láttam jmlab chorus s 710-et leárazva 115/párért na az nagyon megtetszett teljesen odavagyok érte. Bár nekem q*rva drága de azt hiszem ő lesz az...egy dolog azonban zavar: meghalgattam a celestion hangfalat (celestion f30) és szinte semmi külömbséget nem hallotam a jmlabhoz képest. Valaki akinek van rá lehetősége kérem erősitsen meg abba hogy a két hangkép közel azonos és nem az én fülem rossz. :confused:
-Mondjuk a-b tesztre nem volt lehetőségem mivel ahhoz újra kelletvolna kábelezni az egészet és úgyvoltam vele hogy amíg nincs a zsebembe a pénz addig nem nagyon akarom ugráltani az eladót. Szóval csak anyiból állt a "teszt" hogy meghalgattam néhány számot majd, másik hangfallal ugyan azokokat a számokat és vissza az első hangfallal megint.-
Akkor most jön a nagy kérdés: ha a két hangfal -celestion f30 & jmlab chorus s710- ugyanolyan (legalábbis számomra) akkor adjak e ki +20 ezret egy nagyobb márkára??? Egy komoly és egy kevésbé komoly indokot találtam:
1 a jmlab egy ismert márka és hozzáillő hangfalakat a késöbbiekben könyebb lesz majd szerezni. Ezt csak azért tartom fontosnak mert olvastam hogy a hibrid rendszerek szólank olyan egységesen mint az egyrendszer egy hanszorócsalád...
2 leértékelt 150 magasságából értékelték le. Mert kifutó típus. Tehát az biztos hogy ebből a családból már nem fogok mást venni, de csak nincs olyan nagy hangzáskülömbség egy gyárton belül hogy teszem azt a következő generácios centerrel összeakadjon. (legalábbis remélem)
[/quote]

A Celestion F10 és F30-as igen jo teszteredményeket kapott. Sajna nem láttam/hallottam még öket. Egyetlen "baja" számomra, hogy nem kevlárszöttes a membránja, de attol lehet kivalo hangszoro (abban látom a szőttes hangszoronak/membránnak az előnyét, hogy nem képzödnek állohullámok rajta, bár az is jó megoldás lehet, aminek a felülete nem sima, hanem rücskös.)

[ 2004. január 01.: topeti szerkesztette a hozzászólást ]
Panasonic P50U30 plazma tv , Korsun KS99 , Rotel RCD-965BX , saját Vifa hangfal , Canon SX230 HS

#253 Felhasználó inaktív   Boba 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 01. 20:08

Ne az alapján válassz, hogy mi kevlárszövetes mi nem.

#254 Felhasználó inaktív   steven7 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 02. 13:29

idézet:
Ezt írta Boba:

B&W-t akkor elfelejteni, Yamaha-t szintén, Mission-ből meg az M73i-t ajánlom.
[/quote]

Halihó!

Húúúúúúúúúúúúú :D :D :D

Persze minden attól függ, hogy mi az összehasonlítás alapja.

Ha az ár, akkor talán igazad lehet, mert egy Mission M73i a vele egy árkategóriás B&W 600S3-al összhasonlítva tényleg egy-két dologban jobb (kb. 4-5 dologban meg rosszabb ;) ).

Ha a méret, akkor már csak egy olyan paraméter, amiben a Mission jobb: az ára :D

Nekem van egy Mission M73i és egy B&W604S3-as hangfalpárom is. A kettő közötti viszony: az ijedt (de nagyon illedelmes) kisdiák a professzor mellett :D :D :D

Szintén van Yamaha NSG40-as hangdobozom is. Ez teljesen pariban van a Mission M73i-vel. A gond csak az, hogy a Yamaha-nak az ára meg kb. a fele a Missionnak.

#255 Felhasználó inaktív   Boba 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 02. 15:20

idézet:
Ezt írta steven7:

Szintén van Yamaha NSG40-as hangdobozom is. Ez teljesen pariban van a Mission M73i-vel. A gond csak az, hogy a Yamaha-nak az ára meg kb. a fele a Missionnak.
[/quote]

Akkor valami roszul van belőve. Yamaha szerintem roszabbul szól sokkal mint a mission.

A Te B&W-det meg ne értékeld a Missionnal, nem egy kategória árban. Nemhiszem, hogy a BW magasai megjavulnának attól, hogy mégtöbb mély hangszórót pakolnak bele. Ahhoz a magasat kéne kicserélni. A BW mélyei szépek, meggyőzőek, de magasai miatt én másfelé néztem.

szerk: megnéztem. A BW ha jóllátom 320/pár, a mission az 70. Eléggé gázos, hogy ennyivel drágább a cucc mégsem lehet rá aztmondani, hogy jó vétel...persze kinek a pap, kinek a paplan. De azért hificity-n sem fognak tapsikálni a BW-re.

[ 2004. január 02.: Boba szerkesztette a hozzászólást ]

#256 Felhasználó inaktív   steven7 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 02. 19:44

idézet:
Ezt írta Boba:

Nemhiszem, hogy a BW magasai megjavulnának attól, hogy mégtöbb mély hangszórót pakolnak bele. Ahhoz a magasat kéne kicserélni. A BW mélyei szépek, meggyőzőek, de magasai miatt én másfelé néztem.

[/quote]

Halihó!

A B&W mérnökei most sorban fulladnak meg a félrenyelt pulykasülttől, a marketingesek pedig sorban dőlnek bele a karácsonyra kapott díszkardokba :D :D :D

Ha valamire állatira büszke a B&W, az a magassugárzó. Ez a magassugárzó szőröstül-bőröstül megegyezik a világhírű Nautilus sorozat magassugárzójával, ezzel a magassal sorra nyerték a nagydíjakat a B&W hangsugárzók.

Erre Te azt mondod, hogy "nem rossz, nem rossz, de azt gyengusz magasat ki kellene cserélni" :D

Állatira más a véleményed, mint a HiFi szakma 99 %-ának és a zenehallgatók 95 %-ának (jómagamról már nem is beszélve :D ).

Szvsz a magas tökéletes, a kevlárszövet hangszóró mélyközépnek tökéletes (ha a mélyet is nyomja, akkor tényleg kellenek kompromisszumok) az alu membrános mélyek pedig nem rosszabbak, mint egy szokásos jó minőségű mélysugárzó.

Abban igazad van, hogy a magas és a kevlár mélyközép kicsit túlárazott, az alu membrános mélyek pedig nagyon túlárazottak.

#257 Felhasználó inaktív   Miki2 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 02. 19:52

idézet:
Ezt írta steven7:

Állatira más a véleményed, mint a HiFi szakma 99 %-ának és a zenehallgatók 95 %-ának (jómagamról már nem is beszélve :D )
[/quote]

Azt a maradék 1%-ot is meg kell becsülni, jómagam is közéjük tartozom :D
Tárgyi tudástól nem elhomályosított éleslátással tekintek a világra.

#258 Felhasználó inaktív   steven7 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 02. 20:06

idézet:
Ezt írta Boba:

Akkor valami roszul van belőve. Yamaha szerintem roszabbul szól sokkal mint a mission.

[/quote]

Halihó!

A Mission M73-as dobozaimat már elég régen hallgatom. Amikor megvettem őket, akkor több konkurrens gyártó termékeivel is összehasonlítottam (Wharfedale Diamond 8-as sorozat, Tannoy M sorozat, JPW x10-es sorozat, stb.)

Akkoriban volt erről egy topic (majd megkeresem, ha lesz időm) és ott is megírtam, hogy azért vettem a a Mission M7x hangsugárzókat, mert kimondottan házimozira kerestem rendszert. Abban pedig a Mission volt a legjobb. Akkoriban többen nekem jöttek, hogy miért nem Diamond 8-as szériát vettem, mert az szebben szól. Megírtam, hogy ez igaz sztereóban, de nem igaz házimoziban.

Ma is állítom, hogy a Mission M7x rendszer nagyon jó házimozira, de ettől függetlenül igaz az, hogy sztereóban csak közepes (na, azért annál egy kicsit jobb :D ).

Pl. több a Mission basszusa, mint a Yamaháé, de a Yamaha mélyebbre megy le; tisztább a középtartománya, de a csengő hangok a Yamahán szebbek; a térleképezésben a Yamaha a jobb, de a Mission hangja dinamikusabb.

Szóval ezért mondtam, hogy egy kategória a kettő hangban. A Mission persze egy gyönyörű hangdoboz, a Yamaha meg egy csúnya fekete oszlop és ez meg is látszik az árukban :D

#259 Felhasználó inaktív   steven7 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 02. 20:14

idézet:
Ezt írta Miki2:

Azt a maradék 1%-ot is meg kell becsülni, jómagam is közéjük tartozom :D
[/quote]

Halihó!

Így van, borzasztó lenne, ha mindenki mindenben egyetértene és csak egy márka maradna mindenből :D

Nekem a B&W tetszik, másnak a pl. a JAMO, másnak pedig pl. a Bose, másnak pedig a Martin-Logan.

Hallottam remek Dynaudio hangdobozokat, de Visaton-okat is. Az Audio-Note Wifa hangszórókat használ, neki pl. az a jó.

Mindenki vegye azt, ami neki (akkor) a legjobban tetszik.

#260 Felhasználó inaktív   Boba 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 02. 20:24

idézet:
Ezt írta steven7:

Állatira más a véleményed, mint a HiFi szakma 99 %-ának és a zenehallgatók 95 %-ának (jómagamról már nem is beszélve :D ).
[/quote]

Ehm ehm...Akkor kérlek menj fel egy csak zenével foglalkozó fórumra, kérdezd meg mi a véleményük a BW sorozattól, köszönöm. ÉN nem szeretem ha a barna színt sárgának látom, a pirosat meg rózsaszínnek. Van aki nem látja a különbséget, de az meg minek is költ ennyit egy hangfalra? Aki meg félrehall, az meg hallgathatna más tanácsára.

Az a 95 százalék vsz akkora lódítás mint ha aztmondanám én már jártam a marson, sőt, a plútón.

utolsó kérdésem: hallgattál Te életedben már bármilyen élő hangszert? Én a napomból 4 órát azzal töltök, hogy egy bőzendorfer zongora előtt ülök, hameg nem akkor a fuvolámba köpködök és koncertre készülök, vagy csak simán suliba órára. És így megy ez már szinte 11 éve. Nekem zenesuliban beleverik a tizedhangnyi tévedéseket is a fülembe, másoknál egész hangok sem számítanak, dehogy a 95 százalék legyen ilyen, azt kétlem. Deha így van... :( :rolleyes:

Téma megosztása:

• (104 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.