idézet:
Ezt írta steven7:
Mindenki vegye azt, ami neki (akkor) a legjobban tetszik.[/quote]
Vagy amire pénze van![]()
Házimozihoz keresek erősítőt és hangfalat
Elküldve: 2004. 01. 02. 20:25
Elküldve: 2004. 01. 02. 20:25
idézet:
Ezt írta steven7:
Hallottam remek Dynaudio hangdobozokat, de Visaton-okat is. Az Audio-Note Wifa hangszórókat használ, neki pl. az a jó.
[/quote]
Mi a véleményed a Dynaudio-ról?
Elküldve: 2004. 01. 04. 00:32
idézet:
Ezt írta Miki2:
Mi a véleményed a Dynaudio-ról?[/quote]
Halihó!
Nekem tetszik a hangjuk, de nincs rá pénzem, ezért igazán alapos meghallgatásnak nem vetettem őket alá
Szóval ez csak felületes vélemény, pár HighEnd Show és rövid bemutatótermi meghallgatás után. Valószínűleg sosem kerülök abba a helyzetbe, hogy vásárlási szándékkal hallgassam őket![]()
Technikailag rendben vannak (hatalmas kónusz, merev membrán, közel rakott mély-magas sugárzó, stb.), a mögöttük lévő filozófia OK., a kinézetük meg kellemes. Ha van rájuk pénzed, akkor mindenképpen vedd fel őket a meghallgatandó dobozok listájára és dönts a füled alapján![]()
Elküldve: 2004. 01. 04. 00:55
idézet:
Ezt írta Boba:
Ehm ehm...Akkor kérlek menj fel egy csak zenével foglalkozó fórumra, kérdezd meg mi a véleményük a BW sorozattól, köszönöm. ÉN nem szeretem ha a barna színt sárgának látom, a pirosat meg rózsaszínnek. Van aki nem látja a különbséget, de az meg minek is költ ennyit egy hangfalra? Aki meg félrehall, az meg hallgathatna más tanácsára.
[/quote]
Jelenleg egyetlen magyar internetes fórumot ismerek, ahol megfelelően alapos zenei és műszaki ismerettel közelítenek ehhez a kérdéshez, az a HIX HANG levlistája. Ott egyáltalán nem tartják a B&W hangsugárzókat hallgathatatlannak
Ott van jópár aktív zenész, aktív HiFi és HighEnd kereskedő, barkácsoló villamosmérnök, stb.
idézet:
Ezt írta Boba:
Az a 95 százalék vsz akkora lódítás mint ha aztmondanám én már jártam a marson, sőt, a plútón.
[/quote]
Hát, te tudod
idézet:
Ezt írta Boba:
utolsó kérdésem: hallgattál Te életedben már bármilyen élő hangszert? Én a napomból 4 órát azzal töltök, hogy egy bőzendorfer zongora előtt ülök, hameg nem akkor a fuvolámba köpködök és koncertre készülök, vagy csak simán suliba órára. És így megy ez már szinte 11 éve. Nekem zenesuliban beleverik a tizedhangnyi tévedéseket is a fülembe, másoknál egész hangok sem számítanak, dehogy a 95 százalék legyen ilyen, azt kétlem. Deha így van...![]()
[/quote]
Értem a kérdésedet, akkor visszakérdezek:
Kérdésem: tudsz te tojást tojni ???
Ha nem tudsz, akkor milyen alapon ítéled meg azt, hogy a rántotta jó vagy nem jó ???
Nem hagyhatok ki mégegy párhuzamot: Beethoven egész életét a zongora mellett töltötte, mégse bíznám rá a hangsugárzóm kiválasztását
De hogy valami érdemit is mondjak, szerencsére minden évben 2-3 alkalommal hallgatok élő klasszikus zenei koncertet. Általában ez nem nagyzenekar, csak kamarazene, fúvósok, zongorakoncert (és nem Szentpéteri Csilla !!!)
Elküldve: 2004. 01. 04. 11:47
Szóval zárásként. BW rockra, gépzenére ideális lehet. Komolyzenére, jazz-re csapnivaló. (Amúgy vártam mikor jösz azzal, hogy lucas hangstudióban Bw802-esek vannak. 1: más dolog a házimozi, 2: ott a precízség a lényeg. Azt a BW hozza, és ott nem száz százalékosan zenét kevernek. Azt elvégzi John Williams élőben.)
[ 2004. január 04.: Boba szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2004. 01. 04. 12:52
idézet:
Ezt írta Boba:
Azért Beethoven megtudná mondani melyik hangsugárzóbol jön ki a legélethűbb hang..... [/quote]
Ez a "magas labdát" majd le akarják csapni - bizonyítva azt, hogy azért mégsem minden a "klasszikus koncert" hallgatása, érteni is kell a rántottát -, de Beethoven élete végére süketült meg, úgyhogy bizony igencsak etalon lehetne a (fizikai) hallása (is).![]()
® "A legjobb tanácsadók nem azok, akik különleges esetekben megmondják, hogy hogyan cselekedjünk; hanem azok, akik elkötelezett szellemiségükből és cselekedni vágyásukból adnak, majd ránk hagyják, hogy még ha sok hibával is de magunk találjuk meg a cselekvés véleményünk szerinti legjobb formáját."
Elküldve: 2004. 01. 04. 12:59
idézet:
Ezt írta lameXpert:
Ez a "magas labdát" majd le akarják csapni - bizonyítva azt, hogy azért mégsem minden a "klasszikus koncert" hallgatása, érteni is kell a rántottát -, de Beethoven élete végére süketült meg, úgyhogy bizony igencsak etalon lehetne a (fizikai) hallása (is).[/quote]
Magas labda ami ott is marad. Mi más csiszolhatná jobban a fület? Rock? Amitől egy koncerten megsüketölsz, gépzene ahol csicsergés van? Ugyan... (/me érti a kottát, néha még rajzolgat, illetve pöttyöz is bele.)
"úgyhogy bizony igencsak etalon lehetNE a (fizikai) hallása (is). "
én nem raknék oda feltételes módot. Én merem kijelenti, hogy etalon. És most is tartom, hogy egy Beethoven szintű zeneszerzőre bátran mernék hagyni 10millió forintot, hogy találjon nekem hangfalat. Szerintem hasonló kaliberü zeneszerző aki jelenleg él, John Williams. Igaz, elfogult vagyok a témájában mivel 1ik példaképem az ürge.
Rántotta értése: Hangfal vásárlása esetén tessék szakácsot vinni, hamár ilyen sok pénzről van szó.
Elküldve: 2004. 01. 04. 13:04
idézet:
Ezt írta Boba:
....."úgyhogy bizony igencsak etalon lehetNE a (fizikai) hallása (is). "
én nem raknék oda feltételes módot......[/quote]
Nem is neked volt.![]()
® "A legjobb tanácsadók nem azok, akik különleges esetekben megmondják, hogy hogyan cselekedjünk; hanem azok, akik elkötelezett szellemiségükből és cselekedni vágyásukból adnak, majd ránk hagyják, hogy még ha sok hibával is de magunk találjuk meg a cselekvés véleményünk szerinti legjobb formáját."
Elküldve: 2004. 01. 04. 13:05
idézet:
Ezt írta lameXpert:
Nem is neked volt.[/quote]
rádzsör det!![]()
Elküldve: 2004. 01. 04. 13:07

Elküldve: 2004. 01. 04. 13:22
idézet:
Ezt írta Boba:
(...)
Szóval zárásként. BW rockra, gépzenére ideális lehet. Komolyzenére, jazz-re csapnivaló. (Amúgy vártam mikor jösz azzal, hogy lucas hangstudióban Bw802-esek vannak. 1: más dolog a házimozi, 2: ott a precízség a lényeg. Azt a BW hozza, és ott nem száz százalékosan zenét kevernek. Azt elvégzi John Williams élőben.)
[ 2004. január 04.: Boba szerkesztette a hozzászólást ][/quote]
Már bocsika de a zenehallgatásban nem fontos a precízség? Szerintem a házimoziban nem az annyira. Ami tele van efffffffffffffektekkel.
Üdv: DDL
Elküldve: 2004. 01. 04. 13:35
Precízség kell, de ne olyyan áron, hogy ilyen roszak legyenek a magasai. Más gyártóknak is sikerült megoldani, hogy precíz legyen a hang, de még kényelmesen hallgatható.
szerk: Precízség alatt azt is értettem, hogy azért kell nekik, hogy pontosan belőjék az effecteket, beszédeket, 3d-s hangzást a Lucas Studio-nál, és igen elenyésző részben foglalkoznak zenével. Szerintem azt John Williams remekül keveri. Ha kevés egy hangszer, hát majd Ő hangosít rajta, azzal nemkell foglalkozzon a studioban a szaki.
[ 2004. január 04.: Boba szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2004. 01. 04. 16:41
Tényleg ideje lenne befejezni a vitát, mert sok sületlenség jön most elő (pl. rántotta, amit van aki kevéssé kisütve szeret

Nem is vitatnám Boba fülét és szakértelmét B&W ügyben, ha nem tette volna azt a kijelentést, hogy B&W soha, de a Mission M73i az aztán kitűnő

Lehet, hogy a B&W hangja egyeseknek nem felel meg, de az abszolút skálán kb. 65-75 %-ot hozó B&W hangfal elé tenni egy kb. 45-50 %-ot hozó Mission hangfalat, az nonszensz.
Ha a B&W hangja messze van a valóságtól, akkor mit mondjunk a Missionra :confused: Azt, hogy látótávolságra sincs :confused: Ha a B&W hangfalon a fuvola hangja nem tökéletes, akkor a Mission hangfalon a fuvola hangja nem is hasonlít a fuvolára

Ha a B&W csak korlátozottan alkalmas komolyzene hallgatására, akkor a Mission abszolút nem alkalmas rá!
Szóval ezért nem fogadom el Boba állításáit a B&W hangfalakról

[ 2004. január 04.: steven7 szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2004. 01. 04. 16:50
idézet:
Ezt írta Boba:
De fontos. Nem is azt mondtam, hogy az baj. De hiába precíz ha szerintem maga a zene nem jön le a dobozról, ha lehet így fogalmazni. 2: a bw-ben még azt nem szeretem, hogy olyan a magasa mint egy pallos, ketté akarja vágni a fülem.
Precízség kell, de ne olyyan áron, hogy ilyen roszak legyenek a magasai. Más gyártóknak is sikerült megoldani, hogy precíz legyen a hang, de még kényelmesen hallgatható.
szerk: Precízség alatt azt is értettem, hogy azért kell nekik, hogy pontosan belőjék az effecteket, beszédeket, 3d-s hangzást a Lucas Studio-nál, és igen elenyésző részben foglalkoznak zenével. Szerintem azt John Williams remekül keveri. Ha kevés egy hangszer, hát majd Ő hangosít rajta, azzal nemkell foglalkozzon a studioban a szaki.
[ 2004. január 04.: Boba szerkesztette a hozzászólást ][/quote]
. Szerintem nem azonos dolgot értünk precíz jelző alatt...
Elküldve: 2004. 01. 04. 17:22
idézet:
Ezt írta steven7:
Halihó!
Tényleg ideje lenne befejezni a vitát, mert sok sületlenség jön most elő (pl. rántotta, amit van aki kevéssé kisütve szeret).
Nem is vitatnám Boba fülét és szakértelmét B&W ügyben, ha nem tette volna azt a kijelentést, hogy B&W soha, de a Mission M73i az aztán kitűnő(Szvsz erre gondolt lameXpert, amikor azt mondta, hogy a magas labdát lecsapják!)
Lehet, hogy a B&W hangja egyeseknek nem felel meg, de az abszolút skálán kb. 65-75 %-ot hozó B&W hangfal elé tenni egy kb. 45-50 %-ot hozó Mission hangfalat, az nonszensz.
Ha a B&W hangja messze van a valóságtól, akkor mit mondjunk a Missionra :confused: Azt, hogy látótávolságra sincs :confused: Ha a B&W hangfalon a fuvola hangja nem tökéletes, akkor a Mission hangfalon a fuvola hangja nem is hasonlít a fuvolára![]()
Ha a B&W csak korlátozottan alkalmas komolyzene hallgatására, akkor a Mission abszolút nem alkalmas rá!
Szóval ezért nem fogadom el Boba állításáit a B&W hangfalakról
[ 2004. január 04.: steven7 szerkesztette a hozzászólást ][/quote]
Már bocsánat, de vmi nem stimmel az összehasonlításod körül. Az M73i-nek nem versenytársa (legalább is méretben nem, de árban sem) a 6xx sorozat, mert a 601Sx kerül kb. annyiba (a 602Sx majd egy huszassal több). Viszont a B&W állványos a Mission meg álló. Ezek után ugyanezt az M73i-t hasonlítod egy majd 4x annyiba kerülő B&W-hoz!? Szóval az lenne a csoda, ha nem az lenne a viszony közöttük mint amit írtál. Sokkal inkább a 783-hoz kellett volna hasonlítanod a 604S3-at ami kb. azonos árkategória. Vagy a ProAc Tablette 2000se (+állványa)vagy Studio100, vagy Castle Conway3. Esetleg KEF Q7. Tannoy SATURN S10, Eyris2. Stb. Sőt ide már bejönnek az igazi nagyágyúk: Spendor, Triangle, Wilson-Beness. Sőt Audioplan....
Elküldve: 2004. 01. 04. 17:27
idézet:
Ezt írta DDL:
Már bocsánat, de vmi nem stimmel az összehasonlításod körül. Az M73i-nek nem versenytársa (legalább is méretben nem, de árban sem) a 6xx sorozat, mert a 601Sx kerül kb. annyiba (a 602Sx majd egy huszassal több). Viszont a B&W állványos a Mission meg álló. Ezek után ugyanezt az M73i-t hasonlítod egy majd 4x annyiba kerülő B&W-hoz!? Szóval az lenne a csoda, ha nem az lenne a viszony közöttük mint amit írtál. Sokkal inkább a 783-hoz kellett volna hasonlítanod a 604S3-at ami kb. azonos árkategória. Vagy a ProAc Tablette 2000se (+állványa)vagy Studio100, vagy Castle Conway3. Esetleg KEF Q7. Tannoy SATURN S10, Eyris2. Stb. Sőt ide már bejönnek az igazi nagyágyúk: Spendor, Triangle, Wilson-Beness. Sőt Audioplan....
Üdv: DDL[/quote]
Halihó!
Teljesen igazad van!
Nem is én mondtam, hogy a B&W nem jó, de a Mission 73i az jó![]()
Ezt Boba mondta, ezen akadtam ki eredetileg![]()
Elküldve: 2004. 01. 04. 17:34
idézet:
Ezt írta steven7:
Halihó!
Teljesen igazad van!
Nem is én mondtam, hogy a B&W nem jó, de a Mission 73i az jó![]()
Ezt Boba mondta, ezen akadtam ki eredetileg[/quote]
Elolvastad amit írtam??![]()
Elküldve: 2004. 01. 04. 17:38
idézet:
Ezt írta DDL:
Triangle
[/quote]
Triangle???? Az mé' jó? :confused:
(=valamelyik hesen kint volt musical fidelity cuccokkal maga mögött, pocsék volt)
Elküldve: 2004. 01. 04. 17:41
idézet:
Ezt írta DDL:
Elolvastad amit írtam??![]()
Üdv: DDL[/quote]
Halihó!
El, de ezek szerint valamit nem úgy értettem, ahogyan Te gondoltad![]()
Miben áll a nézeteltérés közöttünk :confused:
Elküldve: 2004. 01. 04. 17:46
idézet:
Ezt írta Emvy:
Triangle???? Az mé' jó? :confused:
(=valamelyik hesen kint volt musical fidelity cuccokkal maga mögött, pocsék volt)[/quote]
Nem azt írtam, hogy jó. Hanem hogy ahhoz kellett volna hasonlítani (többek között)...
(Az, hogy a HES-en vmi rosszul szól az ma már nem jelent semmit)