HWSW Informatikai Kerekasztal: Házimozihoz keresek erősítőt és hangfalat - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (104 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Házimozihoz keresek erősítőt és hangfalat Értékeld a témát: -----

#561 Felhasználó inaktív   zAcsKO 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 05. 02. 15:02

Sziasztok! Egy kis segítséget szeretnék kérni házimozi vásárláshoz.

Mivel gyakorlatilag még semmim nincs (csak egy számítógép és egy Altec Lansing ATP5 hangrendszer), ezért elsőként egy jó minőségű erősítőt vennék egy pár hangfallal, aztán folyamatosan bővítgetném, ahogy kapom az EU-s fizetést:). A bővíthetőség miatt fontos szempont, hogy jó alapról (erősítő) induljak és inkább lépésenként drágább cuccot veszek, mint egyszerre valami gyengét.

Igények:
20nm-es szobába szánom a rendszert, szerencsére vastagak a falak. :cool:
Zenehallgatás (80%): nagyon fontos lenne a jó basszus, elsősorban techno-dance-dnb stílusú zenéket hallgatok, de gyakran rakok be zúzósabb rock-metál zenéket (pl. Metallica)., de az sem kizárt, hogy lágyabb rockot halgassak (pl. Queen).
A zenéim többsége mp3-ban van meg, egyelőre számítógépről menne a cucc, később lehetne szó egy asztali lejátszóról.
Mozi (15%): szintén számítógépen vannak a filmjeim, DVD-m nincs még, de később majd lesz.
Játék(5%): szeretném ha a játékok is ezen a rendszeren szólalnának meg.

Szóval mint látható egyelőre elsősorban a PC lenne rákötve a cuccra, ezen kívül van egy TV-m, aminek sajna nincs fejhallgató kimenete, de gondolom egy kis barkácsolással megoldható a hang kivezetése, valamint még egy CD-s minitorony, fejhallgató kimenettel. Tudom nem sok, de nem akarom, hogy később az erősítő álljon a bővíthetőség útjába.

Erősítőnek egy Denon AVR-1604 -et néztem ki, kb 120eFt a max amit szánnék rá.
Az első pár hangfalnak pedig egy Wharfedale Dimond 8.2 -re gondoltam.

Nem elsősorban a tökéletes hangvisszaadás számít (nem is lehet az egy mp3-nál), hanem az, hogy legyen élet a hangzásban, a mélyek legyenek ütősek, a közép és magas hangok pedig életteliek.

Várom az alternatív javaslatokat, véleményeket:)

#562 Felhasználó inaktív   n.drews 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 02. 16:23

2 megj:

1, 120ért még csak budget kategóriájú házimozi erősítőket lehet kapni, ha tényleg fontosabb a minőség, mint az ár, akkor fentebb kellene merészkedni!

2, A 8.2-es diamondról sajna ugyancsak ezeket lehet elmondani! Ráadásul ezek bookshelf sugárzók, így nem mennek túl mélyre. Viszont a nagytesóiról (8.3, 8.4) lehet tudni, hogy nagyon vágják a techno/vad rock témát!

Üdv!
A processzorok füsttel működnek. Ha kijön belőlük a füst, nem működnek  tovább.

#563 Felhasználó inaktív   topeti 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 02. 16:53

Idézet: zAcsKO - Dátum: 2004. máj 2, vasárnap - 16:02

Sziasztok! Egy kis segítséget szeretnék kérni házimozi vásárláshoz.

Mivel gyakorlatilag még semmim nincs (csak egy számítógép és egy Altec Lansing ATP5 hangrendszer), ezért elsőként egy jó minőségű erősítőt vennék egy pár hangfallal, aztán folyamatosan bővítgetném, ahogy kapom az EU-s fizetést:). A bővíthetőség miatt fontos szempont, hogy jó alapról (erősítő) induljak és inkább lépésenként drágább cuccot veszek, mint egyszerre valami gyengét.

Igények:
20nm-es szobába szánom a rendszert, szerencsére vastagak a falak. :cool:
Zenehallgatás (80%): nagyon fontos lenne a jó basszus, elsősorban techno-dance-dnb stílusú zenéket hallgatok, de gyakran rakok be zúzósabb rock-metál zenéket (pl. Metallica)., de az sem kizárt, hogy lágyabb rockot halgassak (pl. Queen).
A zenéim többsége mp3-ban van meg, egyelőre számítógépről menne a cucc, később lehetne szó egy asztali lejátszóról.
Mozi (15%): szintén számítógépen vannak a filmjeim, DVD-m nincs még, de később majd lesz.
Játék(5%): szeretném ha a játékok is ezen a rendszeren szólalnának meg.

Szóval mint látható egyelőre elsősorban a PC lenne rákötve a cuccra, ezen kívül van egy TV-m, aminek sajna nincs fejhallgató kimenete, de gondolom egy kis barkácsolással megoldható a hang kivezetése, valamint még egy CD-s minitorony, fejhallgató kimenettel. Tudom nem sok, de nem akarom, hogy később az erősítő álljon a bővíthetőség útjába.

Erősítőnek egy Denon AVR-1604 -et néztem ki, kb 120eFt a max amit szánnék rá.
Az első pár hangfalnak pedig egy Wharfedale Dimond 8.2 -re gondoltam.

Nem elsősorban a tökéletes hangvisszaadás számít (nem is lehet az egy mp3-nál), hanem az, hogy legyen élet a hangzásban, a mélyek legyenek ütősek, a közép és magas hangok pedig életteliek.

Várom az alternatív javaslatokat, véleményeket:)

GRRRRRRR beelőztek!!!!! :reklamacio:

Nem irtad mennyit költenél max hangfalra.
Kicsit elfogult vagyok a Mission-nel, de nekem az ő hangja picit mégiscsak jobban tetszett a Diamond-étól. szóval...
Warfi Diamond (álló) 8.3 - 66.500 Ft / pár (csak 10-essel több mint a 8.2-es és nem kell hozzá 20-30-ért állványt venned, tehát ha ugy nézed olcsóbb. Bár ha nagyon nincs pénzed hangfalra, akkor őt javasolnám főleg a rock miatt. A Mission freki alján van egy púp (tehát kicsit loudnesses a hangja), és nem megy le oly mélyre mint a többiek, de mivel ott van egy púp, úgy hallod mintha... persze ez lehet előnyös lesz neked a disco/rock-hoz, de előbb hallgasd meg!!)
Mission m33 (álló) - 78.600 Ft / pár (igaz picivel drágább a warfinál, de szerintem jobb is töle, bár meghallgatás nélkül merész ilyet leirni, de valahogy ezt érzem, hogy mégis jobb annak ellenére, hogy a mély alján ott az a pici púp... viszont a közepe olyan tiszta hogy nekem inkább ő "jön be")
Mission m73 (álló) - 69.990 Ft / pár (ez is hasonlo, mint a m33-as, de hogy melyiknek jön be jobban a hangja, azt csak akkor tudod meg ha meghallgatod mindkettőt; a hifibarlangban szerintem megteheted)
B&W 601 (állványra helyezhettő)  - 90.000 Ft / pár (igaz sokaknak nem tetszik a magasa, tul fémes a cinje, de picikét loudnessesebb a hangzása mint az általad emlitett 8.2-esnek)
Heybrook HB2 (állványra helyezhettő) - 78.800 Ft / pár (sajna még nem hallottam, de az olvasottak szint igen komoly ellenfele lehet a 601-esnek, sőt... lehet jobb is?)
Tannoy mX3-M (álló) - 69.990 Ft / pár (Mission mx3 körüli hangzása van,  picit kevesebb méllyel, de nyugodtabb hanggal. Sajnos nekem tul nyugodtnak tünt, de attól te meghallgathatod)
Én kb ennyi hangfalat tudok neked ajánlani. Infinity-t biztos fogják még emliteni de én azt még sosem hallottam, Quadral-ról, JLB-ről és Mourdant-Short hangfalakról meg lebeszélnélek.
De hát izlések és pofonok :D

Szerkesztette: topeti 2004. 05. 02. 16:57 -kor

Panasonic P50U30 plazma tv , Korsun KS99 , Rotel RCD-965BX , saját Vifa hangfal , Canon SX230 HS

#564 Felhasználó inaktív   zAcsKO 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 02. 23:30

Idézet: n.drews - Dátum: 2004. máj 2, vasárnap - 15:23

2 megj:

1, 120ért még csak budget kategóriájú házimozi erősítőket lehet kapni, ha tényleg fontosabb a minőség, mint az ár, akkor fentebb kellene merészkedni!

2, A 8.2-es diamondról sajna ugyancsak ezeket lehet elmondani! Ráadásul ezek bookshelf sugárzók, így nem mennek túl mélyre. Viszont a nagytesóiról (8.3, 8.4) lehet tudni, hogy nagyon vágják a techno/vad rock témát!

Üdv!

Na ettől féltem, az árban nem szívesen mennék feljebb, mert már így is elég húzós.

Szóval egy 120ezres "budget kategóriájú" házimozi erősítő nem tudom mennyivel szól gyengébben mint egy 300 ezres, de tényleg akkora-e a különbség van a hangzásban mint az árban?
Bár még élőben nem hallgattam meg ezeket, de biztos vagyok benne, hogy még ettől is leesne az állam, olyan hangja lenne az eddigi PC-s hangrendszerem után.

De ha nézzük, ott van pl az 1804-es Denon, ami plussz 30eFt, a specifikációja szinte ugyanaz, van plussz 20W a kimeneteken, ennyi különbségért megéri plussz 30-at kiadni?

Vagy tényleg olyan rosszak ezek a belépő szintű erősítők, hogy szinte hallgathatatlanok?

2.
A Diamond 8.2 mintha ugyanaz lenne mint a 8.3 csak van hozzá állvány nem?
Ilyen sokat számít az állvány? Csak mert nekem nem nagyon van hely állványnak legszívesebben a falra tenném a szekrény főlé mert ott van hely (vagy az nagyon gáz, ha a fennt vannak a hangszórók a falon?)

#565 Felhasználó inaktív   zAcsKO 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 02. 23:46

Idézet: topeti - Dátum: 2004. máj 2, vasárnap - 15:53

GRRRRRRR beelőztek!!!!! :reklamacio:

Nem irtad mennyit költenél max hangfalra.
Kicsit elfogult vagyok a Mission-nel, de nekem az ő hangja picit mégiscsak jobban tetszett a Diamond-étól. szóval...
Warfi Diamond (álló) 8.3 - 66.500 Ft / pár (csak 10-essel több mint a 8.2-es és nem kell hozzá 20-30-ért állványt venned, tehát ha ugy nézed olcsóbb. Bár ha nagyon nincs pénzed hangfalra, akkor őt javasolnám főleg a rock miatt. A Mission freki alján van egy púp (tehát kicsit loudnesses a hangja), és nem megy le oly mélyre mint a többiek, de mivel ott van egy púp, úgy hallod mintha... persze ez lehet előnyös lesz neked a disco/rock-hoz, de előbb hallgasd meg!!)
Mission m33 (álló) - 78.600 Ft / pár (igaz picivel drágább a warfinál, de szerintem jobb is töle, bár meghallgatás nélkül merész ilyet leirni, de valahogy ezt érzem, hogy mégis jobb annak ellenére, hogy a mély alján ott az a pici púp... viszont a közepe olyan tiszta hogy nekem inkább ő "jön be")
Mission m73 (álló) - 69.990 Ft / pár (ez is hasonlo, mint a m33-as, de hogy melyiknek jön be jobban a hangja, azt csak akkor tudod meg ha meghallgatod mindkettőt; a hifibarlangban szerintem megteheted)
B&W 601 (állványra helyezhettő)  - 90.000 Ft / pár (igaz sokaknak nem tetszik a magasa, tul fémes a cinje, de picikét loudnessesebb a hangzása mint az általad emlitett 8.2-esnek)
Heybrook HB2 (állványra helyezhettő) - 78.800 Ft / pár (sajna még nem hallottam, de az olvasottak szint igen komoly ellenfele lehet a 601-esnek, sőt... lehet jobb is?)
Tannoy mX3-M (álló) - 69.990 Ft / pár (Mission mx3 körüli hangzása van,  picit kevesebb méllyel, de nyugodtabb hanggal. Sajnos nekem tul nyugodtnak tünt, de attól te meghallgathatod)
Én kb ennyi hangfalat tudok neked ajánlani. Infinity-t biztos fogják még emliteni de én azt még sosem hallottam, Quadral-ról, JLB-ről és Mourdant-Short hangfalakról meg lebeszélnélek.
De hát izlések és pofonok :D

Szia, köszi a javaslatokat.
A hangfalra max 50-60-at költenék páronként (látom már, hogy úgysem úszom meg olcsóbban)
Szerencsére a hangfalakat nem kell egyszerre megvenni. Bár láttam olyanokat, hogy komplett 5.1 hangfalszettek 80-90 körül (Tannoy, Denon)  ezekről mi a véleményed?

Amit írtál az alapján a Diamond tűnik továbbra is szimpinek, nekem kellenek a mélyek!:)

Sajnos az állványt tényleg nehezen tudom megoldani sokat számít?  Én úgy képzeltem, hogy az összes hangszóró a falon kapna helyet, a plafon alatt.

Az erősítőkről mit gondolsz, szerinted is nagyon szar hangja van egy "olcsó" házimozinak, vagy ezen a szinten már csak olyan különbségek vannak amik egy laikus, nem túl vájtfülű embernek (mint én) nem tűnnek fel, vagy nem zavaróak.

#566 Felhasználó inaktív   S W 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 03. 01:24

Jó lenne már végre tudomásul venni hogy nem a wattok menyisége határozza meg egy rendszer minőségét. Valószínűleg jobban megértenétek ha hallanátok DDL 2x7 wattos csöves erősítőjét...:nevet:
SW

#567 Felhasználó inaktív   subvoice 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 03. 07:19

Idézet: zAcsKO - Dátum: 2004. máj 2, vasárnap - 22:46

Én úgy képzeltem, hogy az összes hangszóró a falon kapna helyet, a plafon alatt.

Ne tedd! A dobozoknak fülmagasságban kell lenniük. Rendezd át a szobát. Legalább a két első doboz legyen normálisan elhelyezve.

#568 Felhasználó inaktív   Apró 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 03. 11:38

Idézet: zAcsKO - Dátum: 2004. máj 2, vasárnap - 22:30

Vagy tényleg olyan rosszak ezek a belépő szintű erősítők, hogy szinte hallgathatatlanok?

Szó sincs róla, az általad preferált zenék esetében már ez is egész jó lehet. Arra próbálj inkább törekedni, hogy minél nagyobb érzékenységű hangfalakat köss rá ( 88 dB, vagy inkább a fölöttieket ), így biztosan nem fogod kevésnek érezni a wattokat.

Ajánlom figyelmedbe a Pioneer termékeket, ugyanis a forgalmazó 3 év garanciát ad rá, szemben az általánosan elterjedt 1 évvel. Ezeket az erősítőket ugyanis elég nehéz, ill. drága javíttatni, és mivel igen sok ketyere van bennük, nem kizárt, hogy meghibásodnak. Az én Yamaha DVD játékosom és Yamaha házimozi erősítőm is 2,5 éves korában dobta be a törülközőt  :mad:

Hangfalban két lehetőség van: álló hangfalpár, vagy állványos doboz aktív mélysugárzóval kiegészítve. Én az utóbbit javasolom, mivel drágább ugyan, de két lépcsőben megveheted, és jobb minőségű cuccod lesz. Ezen kívül akár melyik 25 cm-es mélynyomóval rendelkező subwoofer könnyedén lealázza mélyek tekintetében a Diamond sorozat bármely tagját.
"Nem az a baj, ha hülye vagy, hanem az, hogy ha nem tudsz róla"

#569 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 03. 12:11

Idézet: Apró - Dátum: 2004. máj 3, hétfő - 12:38

Ajánlom figyelmedbe a Pioneer termékeket, ugyanis a forgalmazó 3 év garanciát ad rá, szemben az általánosan elterjedt 1 évvel.

Onkyo-ra is 3 ev gari van.

#570 Felhasználó inaktív   Apró 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 03. 12:52

Idézet: nyunyu - Dátum: 2004. máj 3, hétfő - 11:11

Onkyo-ra is 3 ev gari van.

Ezt nem tudtam, de örömmel hallom. Ráadásul az Onkyo A/V erölködőknek tudtommal általában elég komoly tápja is van, ami éppenséggel szintén nem hátrány.

#571 Felhasználó inaktív   Miki2 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 03. 13:05

Idézet: Apró - Dátum: 2004. máj 3, hétfő - 12:38

Ajánlom figyelmedbe a Pioneer termékeket, ugyanis a forgalmazó 3 év garanciát ad rá, szemben az általánosan elterjedt 1 évvel.

Úgy tudom, hogy csak a Basys-en keresztül behozott cuccokra érvényes a 3 év. Van egy vagy több alternatív forgalmazó is, azok nem adnak ennyit.
Tárgyi tudástól nem elhomályosított éleslátással tekintek a világra.

#572 Felhasználó inaktív   Apró 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 03. 14:33

Idézet: Miki2 - Dátum: 2004. máj 3, hétfő - 12:05

Úgy tudom, hogy csak a Basys-en keresztül behozott cuccokra érvényes a 3 év. Van egy vagy több alternatív forgalmazó is, azok nem adnak ennyit.

Így igaz. De gondolom Onkyo-val ugyan ez a helyzet.

#573 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 03. 15:27

Idézet: Apró - Dátum: 2004. máj 3, hétfő - 15:33

Így igaz. De gondolom Onkyo-val ugyan ez a helyzet.

Lehet.

Anno az enyemet hasznaltan vettem, Annex-es garjegy volt hozza, de a blokk szerint a Hertaban vette az elozo tulaj.

Egyebkent ahogy elnezegettem az arakat, Annex viszonteladoinal mindig olcsobbak a cuccok, mint ha az Annex mintaboltjaban veszi meg az ember.

#574 Felhasználó inaktív   zAcsKO 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 03. 23:04

Idézet: Apró - Dátum: 2004. máj 3, hétfő - 10:38

Hangfalban két lehetőség van: álló hangfalpár, vagy állványos doboz aktív mélysugárzóval kiegészítve. Én az utóbbit javasolom, mivel drágább ugyan, de két lépcsőben megveheted, és jobb minőségű cuccod lesz. Ezen kívül akár melyik 25 cm-es mélynyomóval rendelkező subwoofer könnyedén lealázza mélyek tekintetében a Diamond sorozat bármely tagját.

Mi a különbség az álló hangfalpár és az állványos doboz között? (hogyan ismerem meg?)
Azon én is gondolkoztam, hogy közép és magas hangokban erős szatelit hangszórók+mélynyomó éri meg jobban, vagy "rendes", mélyeket is jól bíró hangszórók, eleinte mélynyomó nélkül, később esetleg mélynyomó is. De így meg lehet, hogy feleslegesen dobtam ki a pénzt a mélyben is jó (és gondolom ezáltal drágább) hangszórókra mert ha már van sub, akkor a hangfalakra már nem mennének a mélyek, így az a tudása kihasználatlan maradna. Vagy nem?

#575 Felhasználó inaktív   Boba 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 04. 13:23

Az semmiképp sem rosz, ha nagy hangterjedelmű egy doboz(remélem pontos fogalmat használtam). Csak azért, mert lesz majd mélynyomó ne tegyél be frontnak egy 10centis membránnal rendelkező dobozt. Azt sem tudom, mélynyomó alatt mit értesz. Remélem nem a belépő szintű, 20 centisekre gondolsz! (Bár egyes zenékben az is sokat segíthet, ennek ellenére én mélynyomó ellenes vagyok zenékben.)
Ő lesz az adott idő alatt a legtöbb japán kutya!

#576 Felhasználó inaktív   topeti 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 04. 14:06

Idézet: zAcsKO - Dátum: 2004. máj 4, kedd - 0:04

Mi a különbség az álló hangfalpár és az állványos doboz között? (hogyan ismerem meg?)
Azon én is gondolkoztam, hogy közép és magas hangokban erős szatelit hangszórók+mélynyomó éri meg jobban, vagy "rendes", mélyeket is jól bíró hangszórók, eleinte mélynyomó nélkül, később esetleg mélynyomó is. De így meg lehet, hogy feleslegesen dobtam ki a pénzt a mélyben is jó (és gondolom ezáltal drágább) hangszórókra mert ha már van sub, akkor a hangfalakra már nem mennének a mélyek, így az a tudása kihasználatlan maradna. Vagy nem?

Egyszerűen a magassága dönti el, hogy állványos-e vagy álló.
kb 30-50 cm magasságú állványra szerelhető (monitor vagy bookshelf) hangfalakat készítenek.
Az állványok ehhez mérten 50-60 cm magasságak nagyrészt.
Az álló hangfalak általában 80-100 cm köztiek. Ezekhez már nincs szükség "dobogóra", hogy fülmagasságban "jöjjön" a zene.
(Azért ilyen méretben készítenek hangfalakat, mert ülve az ember füle kb. 90 cm-re van a földtől.
A magas hangokra legérzékenyebb a fül, azért kerül felülre a magassugárzó, hogy minél jobban megközelítse a 90 cm-t. Persze kivételek mindig is vannak...)
Még nem tudtam kipróbálni, de állítólag állványra helyezett hangfalból tisztábban szólnak a
hangok és a mély is több lesz(?).
Én is agyalok, hogy monitor+állvány vagy álló hangfalat vegyek (mondhatni árban ugyanott vagyok),
de most elgondolkoztam azon, hogy álló + sub roszabb hangzást eredményez, mint a monitor + sub.
Ez tényleg így van?!

Ime az állványos kivitel:
Kép

Ime az álló kivitel:
Kép

Teccikéteni? :D

JA! És hogy félre értés ne essék, az állvány nem jár a hangfalhoz, azt külön kell megvenni.
Egy pár állvány 20-30 ezer Ft körül van (amiket már dicsérnek is, de 20 alatt nem igen kapsz)

Szerkesztette: topeti 2004. 05. 04. 14:41 -kor

Panasonic P50U30 plazma tv , Korsun KS99 , Rotel RCD-965BX , saját Vifa hangfal , Canon SX230 HS

#577 Felhasználó inaktív   n.drews 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 04. 14:34

Idézet: topeti - Dátum: 2004. máj 4, kedd - 15:06

Még nem tudtam kipróbálni, de állítólag állványra helyezett hangfalból tisztábban szólnak a
hangok és a mély is több lesz(?).

Neem, az álló hangszórók szinte mindíg több basszust produkálnak, mint az állványosak. Ellenben két dolgot ne keverjünk. Egy bookshelf sugárzóhoz nem feltétlen kell mélynyomó, míg egy sat sugárzóhoz feltétlen, igaz mindkét cuccot egy állványra szokás rakni. A sat hangszórók egészen pindurka membránokkal operálnak, mondván, hogy majd a mélynyomó ad mély hangokat, de sajna a kis membránokból annyira semmi mély nem jön, hogy a subot egész magas frekvenciákra felengedik, amitől annak az irányát egy átlag vájtfül már érzékeli. A sztereó szinpad pedig így meghal.

Hogy bookshelfhez kell-e sub, ebben most 7vége óra picit szkeptikus vagyok, ui. voltam egy koncerten, az eu csatlakozás jegyében, ahol a Besh-o-drom játszott, live, és ott határozottan dolgoztak jó böhöm sub-sugárzók, és így valami frenetikus hangja volt az egésznek. Egy lehet próbát megeresztenék...De csak tényleg jó subokkal, nem az említett 16-20 centis sugárzós törpékkel.

#578 Felhasználó inaktív   topeti 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 04. 14:37

Idézet: n.drews - Dátum: 2004. máj 4, kedd - 15:34

Neem, az álló hangszórók szinte mindíg több basszust produkálnak, mint az állványosak. Ellenben két dolgot ne keverjünk.

Nem keverek semmit.
Ha csak felteszed a polcra és ha állványra teszed a bookshelf hangfaladat, akkor lesz hangzásban az a javulás amit irtam (basszusra és részletezőkészségre gondolva).
Remélem igy már oké ;)

Szerkesztette: topeti 2004. 05. 04. 14:39 -kor

#579 Felhasználó inaktív   n.drews 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 04. 14:41

Idézet: topeti - Dátum: 2004. máj 4, kedd - 15:37

Nem keverek semmit.
Ha csak felteszed a polcra és ha állványra teszed a bookshelf hangfaladat, akkor lesz hangzásban az a javulás amit irtam (basszusra és részletezőkészségre gondolva).
Remélem igy már oké ;)

Jah, bocsi, arra gondoltam, hogy a bookshelf dobozokat és a sat sugárzókat ne keverjük:) :) :)

:offtopic: Topeti! A konfigod linkje picit beteg, nem tudod szerkeszteni?

Szerkesztette: n.drews 2004. 05. 04. 14:43 -kor

#580 Felhasználó inaktív   topeti 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 04. 14:46

Idézet: n.drews - Dátum: 2004. máj 4, kedd - 15:34

Hogy bookshelfhez kell-e sub, ebben most 7vége óra picit szkeptikus vagyok, ui. voltam egy koncerten, az eu csatlakozás jegyében, ahol a Besh-o-drom játszott, live, és ott határozottan dolgoztak jó böhöm sub-sugárzók, és így valami frenetikus hangja volt az egésznek. Egy lehet próbát megeresztenék...De csak tényleg jó subokkal, nem az említett 16-20 centis sugárzós törpékkel.

Én a BW602-est hallottam 2 féle BW mélyládával (asszem 20 és 25 centisek voltak, de lehet hogy a nagyobb 30 volt? mindegy, nem az számít). Hogy is mondjam... amikor a zongorista és a dobos belendült, húha... igen széles vigyor kúszott az arcomra :D kb ilyen. És a szép az volt, hogy a frekit 50-60 Hz közé állítottuk, így a hangzásból nem vett el semmit, csak hozzátett. Akkor azt mondtam hogy ha egyszer sok pénzem lesz bizti veszek egy subot hozzá. Abban viszont igazad van, hogy az állókkal már nem jön le olyan jól a hang egy subbal mint egy monitorral (ugyanis felelevenítettem az emlékemet erről).
Jár az 1 pont :)

Téma megosztása:

• (104 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.