Mivel gyakorlatilag még semmim nincs (csak egy számítógép és egy Altec Lansing ATP5 hangrendszer), ezért elsőként egy jó minőségű erősítőt vennék egy pár hangfallal, aztán folyamatosan bővítgetném, ahogy kapom az EU-s fizetést:). A bővíthetőség miatt fontos szempont, hogy jó alapról (erősítő) induljak és inkább lépésenként drágább cuccot veszek, mint egyszerre valami gyengét.
Igények:
20nm-es szobába szánom a rendszert, szerencsére vastagak a falak.

Zenehallgatás (80%): nagyon fontos lenne a jó basszus, elsősorban techno-dance-dnb stílusú zenéket hallgatok, de gyakran rakok be zúzósabb rock-metál zenéket (pl. Metallica)., de az sem kizárt, hogy lágyabb rockot halgassak (pl. Queen).
A zenéim többsége mp3-ban van meg, egyelőre számítógépről menne a cucc, később lehetne szó egy asztali lejátszóról.
Mozi (15%): szintén számítógépen vannak a filmjeim, DVD-m nincs még, de később majd lesz.
Játék(5%): szeretném ha a játékok is ezen a rendszeren szólalnának meg.
Szóval mint látható egyelőre elsősorban a PC lenne rákötve a cuccra, ezen kívül van egy TV-m, aminek sajna nincs fejhallgató kimenete, de gondolom egy kis barkácsolással megoldható a hang kivezetése, valamint még egy CD-s minitorony, fejhallgató kimenettel. Tudom nem sok, de nem akarom, hogy később az erősítő álljon a bővíthetőség útjába.
Erősítőnek egy Denon AVR-1604 -et néztem ki, kb 120eFt a max amit szánnék rá.
Az első pár hangfalnak pedig egy Wharfedale Dimond 8.2 -re gondoltam.
Nem elsősorban a tökéletes hangvisszaadás számít (nem is lehet az egy mp3-nál), hanem az, hogy legyen élet a hangzásban, a mélyek legyenek ütősek, a közép és magas hangok pedig életteliek.
Várom az alternatív javaslatokat, véleményeket:)