HWSW Informatikai Kerekasztal: Házimozihoz keresek erősítőt és hangfalat - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (104 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 34
  • 35
  • 36
  • 37
  • 38
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Házimozihoz keresek erősítőt és hangfalat Értékeld a témát: -----

#701 Felhasználó inaktív   topeti 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 07. 16. 21:45

Idézet: JJ - Dátum: 2004. júl. 16., péntek - 22:05

Mint mondtam az a baj, ha már egyszer a füled hozzászokott sokkal jobbhoz utánna megette a fene :D

Nahallod... kellett nekem is anno elmenni hangfalakat hallgatni.
Aztán hazamenten és meghallgattam egy Jazz cd-t (egyik ujságmellékletbe volt) és 2 perc után kikapcsoltam, mert olyan szörnyűségesen csúnyán szólt. Egyszerűen fájt hallgatni :)
Azóta alig hallhattam azon a vacak JVC hangfalon bármit is :p
Panasonic P50U30 plazma tv , Korsun KS99 , Rotel RCD-965BX , saját Vifa hangfal , Canon SX230 HS

#702 Felhasználó inaktív   DDL 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 17. 05:36

Idézet: topeti - Dátum: 2004. júl. 16., péntek - 22:45

Nahallod... kellett nekem is anno elmenni hangfalakat hallgatni.
Aztán hazamenten és meghallgattam egy Jazz cd-t (egyik ujságmellékletbe volt) és 2 perc után kikapcsoltam, mert olyan szörnyűségesen csúnyán szólt. Egyszerűen fájt hallgatni :)
Azóta alig hallhattam azon a vacak JVC hangfalon bármit is :p

Ezért kell használtan dobozt venni...

Üdv: DDL
Manticore Mantra/SME 3009 SII + ORTOFON MC20MKII + ORTOFON T20 Lp játszó, Sansui CD-X701 cd játszó, maszek csöves előfok, KT88 ULPP végfok, Townshend Sir David hangdoboz. CableTalk Reference1, Straight Wire Rhapsody-S, KIMBER 8TC, AN-L (hálózati) kábelek. SoundOrg készülékállvány.

#703 Felhasználó inaktív   DDL 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 17. 05:49

Idézet: topeti - Dátum: 2004. júl. 10., szombat - 13:47

1. Szóval műanyag védőburkolat le, és pamut fel? Még a végén horgolni is megtanítassz :D
2. Figyi, NAD, Denon meg H/K (esetleg Yamaha, hogy ha addigra lesz külön sztereó erősítő) vonal érdekel erősítő terén. Ezek közül lesz az, amelyik jól fog szólni a tömör dróttal? Vagy ezek közül egyik se én inkább vegyek VdH kábelt, vagy inkább 40 eres vinyokábelt? :)
3. (és végül )Meg tudod fogalmazni mik a 3 kábel közti különbségek?
Előre is  :respect:  :respect:

Nem tudom melyik erősítőhöz melyik kábel a jó. Ez nagyon függ a doboztól is. Az olcsó neves kábeleket senkinek nem ajánlom. Akkor inkább az UTP, HDD kábel.

A különbség. Hm. Általában a mélyenergia és a térleképzésben különböznek az olcsó neves kábelektől. De ezért fel kell áldozni esetenként a magasak finomságát. Ezt azonban pl. az UTP esetén a fonással és a bekötéssel ki lehet küszöbölni. De a tömör esetén nem. Viszont jó erősítő-hangdoboz párnál fel sem merül ilyen probléma. Vagy tökös erősítőnél.
Egyszer egy nagyszájú hifisnek elvittem két UTP kábelből készült, meg egy HDD kábelből készült hangszórókötelem. Azóta nem dicsekszik már a szuper gyári kábelével...

Halkan, csak így magunk között jegyzem meg, hogy csodákra képes egy 200-300,-Ft-os alkatrész is, amit utólag kötsz be az erősítő és a hangdoboz közé...

Manticore Mantra/SME 3009 SII + ORTOFON MC20MKII + ORTOFON T20 Lp játszó, Sansui CD-X701 cd játszó, maszek csöves előfok, KT88 ULPP végfok, Townshend Sir David hangdoboz. CableTalk Reference1, Straight Wire Rhapsody-S, KIMBER 8TC, AN-L (hálózati) kábelek. SoundOrg készülékállvány.

#704 Felhasználó inaktív   Boba 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 17. 15:58

Idézet: DDL - Dátum: 2004. júl. 17., szombat - 6:49

Halkan, csak így magunk között jegyzem meg, hogy csodákra képes egy 200-300,-Ft-os alkatrész is, amit utólag kötsz be az erősítő és a hangdoboz közé...

Ha a kábelre gondolsz, akkor nem kérdezek semmit. Ha nem kábelre gondolsz, akkor megkérdezhetem, hogy mi az?

Eddíg túl sokat költettem hangfalkábelre ahhoz, hogy utána betudjam adagolni szülőkkel, inkább lecserélem telefonzsinórra.

Amúgy a Philips hangfalakat subként használni, mint 5let remek volt. Használatban is egykét helyen jó, de nem mindíg. Az a nagy kár, hogy nem kapcsolgatható. Pl Sw Ep1: Podrace jelenetben rohadtul jóóóól szól (már ahhoz képest amiket én hallottam, és persze házimozira), de amikor jönnek a beszédek, akkor már közelsem annyira. Gondolom túl magasra felmegy, hiába raktam a sub csatornára. Hát ez van, gyűjtögetek tovább a cobaltokra és talán egy subra a nagyszobába. Hozzám nemkell, zenehallgatásra aztmondom _jelenleg_ felesleges. Ráadásul még kevesebb mélyekkel rendelkező cuccra fogok váltani. Cobalt 806S-nek sztem kevesebb a mélye.
Ő lesz az adott idő alatt a legtöbb japán kutya!

#705 Felhasználó inaktív   DDL 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 17. 20:25

Idézet: Boba - Dátum: 2004. júl. 17., szombat - 16:58

Ha a kábelre gondolsz, akkor nem kérdezek semmit. Ha nem kábelre gondolsz, akkor megkérdezhetem, hogy mi az?

(...)

Nem kábelre. Csatornánként 1 db 0.5-2Ohm közötti 3-5W-os ellenállásra. Amit az erősítő és a hangszóró közé kell rakni sorosan. Minél közelebb az erősítőhöz, praktikusan az erősítő kimenetére közvetlenül a csatiknál.
Az értéke függ az erősítő felépítésétől, minőségétől. Nagy vagy rosszul tervezett (bár ha nagy akkor nem lehet jól megtervezve :omg: ) neg.vcs. (negatív visszacsatolás) esetén vhol 2 Ohm környékén lesz az optimum.

#706 Felhasználó inaktív   n.drews 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 17. 21:04

DDL ez bekötve milyen csodára képes?
A processzorok füsttel működnek. Ha kijön belőlük a füst, nem működnek  tovább.

#707 Felhasználó inaktív   Boba 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 17. 21:17

Idézet: DDL - Dátum: 2004. júl. 17., szombat - 21:25

Nem kábelre. Csatornánként 1 db 0.5-2Ohm közötti 3-5W-os ellenállásra....

Ez jól hangzik! Bezony nagy kár, hogy egy kukkot nem értek belőle:) Nah, megpróbálom még párszor átfutni az írásodat, hátha kitudok belőle bogarászni valamit. Úgyvélem megkellene bontani a kábelt... ajjaj:/ Nah, egyelőre marad a gondolati síkon.

#708 Felhasználó inaktív   DDL 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 17. 21:17

Idézet: n.drews - Dátum: 2004. júl. 17., szombat - 22:04

DDL ez bekötve milyen csodára képes?

Ha mákod van, akkor akkor mintha feljebb léptél volna a létrán. Esetleg 1-2 fokot kihagyva...
Minden esetre drasztikus változást hozhat. Leginkább a középtől felfele hozhat lényeges javulást. Kevésbé fog csikorogni, nyikorogni, vinnyogni. Mintha fellélegezne. Igaz, hogy a mélybasszusa esetleg ellágyulhat.

Szerkesztette: DDL 2004. 07. 17. 21:33 -kor

#709 Felhasználó inaktív   DDL 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 17. 21:31

Idézet: Boba - Dátum: 2004. júl. 17., szombat - 22:17

Ez jól hangzik! Bezony nagy kár, hogy egy kukkot nem értek belőle:) Nah, megpróbálom még párszor átfutni az írásodat, hátha kitudok belőle bogarászni valamit. Úgyvélem megkellene bontani a kábelt... ajjaj:/ Nah, egyelőre marad a gondolati síkon.

Kép

#710 Felhasználó inaktív   dokigyg 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2004. 07. 17. 21:35

De,ha nincs mákod,akkor akár el is hangolhatod a hangszóród mélyfrekis átvitelét.  :think:

#711 Felhasználó inaktív   dokigyg 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2004. 07. 17. 21:39

Bár egy probit azért megér. :)
Viszont,ha a hansugárzódnak jól eltalált a mélyhangolása,akkor rontani fog szvsz. :confused:

#712 Felhasználó inaktív   DDL 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 17. 22:42

Idézet: dokigyg - Dátum: 2004. júl. 17., szombat - 22:35

De,ha nincs mákod,akkor akár el is hangolhatod a hangszóród mélyfrekis átvitelét.  :think:

Így van. Ezért van tól-ig. Azonban ez az elhangolás jelentéktelen. Sokkal többet hoz a konyhára az, hogy ezzel elcsatolod a hangszórót az erősítő visszacsatolásától.

Ellenállással:
Kép

Ellenállás nélkül:
Kép

És egy tűrhetően tervezett:
Kép

#713 Felhasználó inaktív   topeti 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 18. 13:33

Idézet: DDL - Dátum: 2004. júl. 17., szombat - 22:31

Kép

Két kérdés :)

1. Miért 3 ellenállást tettél a körbe? (vagy 2, vagy 4, de hogy 3 :think: hogy a manóba lehet páratlan számú)
2. Mi a neve ennek a programnak amiből kivágtad a képet?

Szerkesztette: topeti 2004. 07. 18. 13:34 -kor

Panasonic P50U30 plazma tv , Korsun KS99 , Rotel RCD-965BX , saját Vifa hangfal , Canon SX230 HS

#714 Felhasználó inaktív   Boba 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 18. 13:55

Idézet: topeti - Dátum: 2004. júl. 18., vasárnap - 14:33

1. Miért 3 ellenállást tettél a körbe? (vagy 2, vagy 4, de hogy 3 :think: hogy a manóba lehet páratlan számú)

Szerintem ugyan azt a kábelt ábrázolja a két kép, 2 lehetséges megvalósításban. Ha megnézed a min/max ohm szám megegyezik, talán emiatt lehet a 2 kábel hasonló hatású, csak építésileg más. És hogyhogy csak páros számú ellenállás lehet?:/

#715 Felhasználó inaktív   DDL 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 18. 14:06

Idézet: topeti - Dátum: 2004. júl. 18., vasárnap - 14:33

Hm. A függőlegesen álló az a hangszóró  :nevet: . Csak nincs hangszóró szimbólum a TINA-ban

#716 Felhasználó inaktív   topeti 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 18. 14:29

Idézet: DDL - Dátum: 2004. júl. 18., vasárnap - 15:06

Hm. A függőlegesen álló az a hangszóró  :nevet:

Nem arról beszéltem TE :D hanem a VÍZSZINTES ellenállásokról! Azokból van három. Miért nem páros-számú?!

ui.
Hú álmos vagyok még tényleg... igaz az nem BAL és JOBB csatorna ahogy gondoltam, hanem két lehetséges megvalósítás... Na inkább megyek vasalni :) Rohadt éjszakás :(

Szerkesztette: topeti 2004. 07. 18. 14:36 -kor

#717 Felhasználó inaktív   S W 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 18. 22:59

Idézet: topeti - Dátum: 2004. júl. 18., vasárnap - 15:29

Nem arról beszéltem TE :D hanem a VÍZSZINTES ellenállásokról! Azokból van három. Miért nem páros-számú?!

Beethoven fiam, süket vagy...?

:nevet:
SW

#718 Felhasználó inaktív   topeti 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 19. 01:28

Idézet: S W - Dátum: 2004. júl. 18., vasárnap - 23:59

Beethoven fiam, süket vagy...?  :nevet:

Főhadnagy Úrnak jelentem: VAK ;) Nem vettem észre hogy az egyik 2 a másik meg 1 Ohmos :)
Lépjünk már tul ezen könyörgök :D  :reklamacio:

#719 Felhasználó inaktív   Teaway 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 07. 05:12

Idézet: Boba - Dátum: 2004. jún. 12., szombat - 11:02

Én egy hatását vettem észre, jobban melegedik. Szinte forró!

Ezek szerint akkor is zabálja az áramot, ha csend van...
<b><span style='color:blue'>Teaway: </span><span style='color:gray'>CD325/775i65g/2x512DDR/RadeonHD3850/Seagate80+Hitachi160/ ASUS1608P/DiamondSI/Samsung970P/HP6122/</span><a href='http://www.hardwareoc.hu/index.php/p/articles/cid/3/y/122/z/5.html' target='_blank'><span style='color:gray'><u>Nexus®400W</u></span></a></b>

#720 Felhasználó inaktív   topeti 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 07. 10:07

Idézet: DDL - Dátum: 2004. júl. 17., szombat - 6:49

Nem tudom melyik erősítőhöz melyik kábel a jó. Ez nagyon függ a doboztól is. Az olcsó neves kábeleket senkinek nem ajánlom. Akkor inkább az UTP, HDD kábel.

A különbség. Hm. Általában a mélyenergia és a térleképzésben különböznek az olcsó neves kábelektől. De ezért fel kell áldozni esetenként a magasak finomságát. Ezt azonban pl. az UTP esetén a fonással és a bekötéssel ki lehet küszöbölni. De a tömör esetén nem. Viszont jó erősítő-hangdoboz párnál fel sem merül ilyen probléma. Vagy tökös erősítőnél.
Egyszer egy nagyszájú hifisnek elvittem két UTP kábelből készült, meg egy HDD kábelből készült hangszórókötelem. Azóta nem dicsekszik már a szuper gyári kábelével...

Szia,
2000-3000 Ft/méter áron tudsz mondani nekem olyan kábelt, ami megtartja a magasak finomságát de megmarad a mély eneriája is vagy csak egy kicsit lesz kevesebb?

Téma megosztása:

• (104 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 34
  • 35
  • 36
  • 37
  • 38
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.