HWSW Informatikai Kerekasztal: Házimozihoz keresek erősítőt és hangfalat - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (104 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 41
  • 42
  • 43
  • 44
  • 45
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Házimozihoz keresek erősítőt és hangfalat Értékeld a témát: -----

#841 Felhasználó inaktív   S W 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 09. 27. 20:16

Idézet: topeti - Dátum: 2004. szept. 27., hétfő - 19:43

Meg azt, hogy kicsivel jobb hangváltót készítenek, mint hogyha Te csinálnád.
De a high-end sosem volt olcsó, mondhatni legalább 3-4szerese a hi-fi cuccoknak.

Sokan me'g a laikusok kozul is meglepodne'nek milyen szart ha'nynak bele neves keszulekekbe...!
Ha'ny "legenda's" hangfalat lehet ka'pra'zatosan feljavitani ha kite'ped a "keresztvalto' " - nak nevezett mosle'kot es jo' minose'gu alkatre'szekbol, saja't ke'zzel tekert induktivitasokbol rakod ossze a hangvaltot. Osszera'kas es bekapcsola's uta'n jon a meglepi... :cool:
SW

#842 Felhasználó inaktív   Apró 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 27. 21:50

Idézet: S W - Dátum: 2004. szept. 27., hétfő - 19:16

Sokan me'g a laikusok kozul is meglepodne'nek milyen szart ha'nynak bele neves keszulekekbe...!
Ha'ny "legenda's" hangfalat lehet ka'pra'zatosan feljavitani ha kite'ped a "keresztvalto' " - nak nevezett mosle'kot es jo' minose'gu alkatre'szekbol, saja't ke'zzel tekert induktivitasokbol rakod ossze a hangvaltot. Osszera'kas es bekapcsola's uta'n jon a meglepi... :cool:

Jó esetben....

Rossz esetben meg elhangolod az egészet a fenébe.
"Nem az a baj, ha hülye vagy, hanem az, hogy ha nem tudsz róla"

#843 Felhasználó inaktív   S W 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 27. 22:15

A veletlen, otletszeru barkacsolast meghagyom a kezdoknek...
SW

#844 Felhasználó inaktív   Teaway 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 29. 04:56

Idézet: Apró - Dátum: 2004. szept. 27., hétfő - 14:32

Egy 5 milliós Mark Levinson előállítási költségei nem érik el az 1 milliót, mint ahogy valószínüleg a tizen-huszonakárhány milliós Ongakué sem.

Ezek már egyértelműen műalkotások, és nem igazán földi halandóknak készülnek...
<b><span style='color:blue'>Teaway: </span><span style='color:gray'>CD325/775i65g/2x512DDR/RadeonHD3850/Seagate80+Hitachi160/ ASUS1608P/DiamondSI/Samsung970P/HP6122/</span><a href='http://www.hardwareoc.hu/index.php/p/articles/cid/3/y/122/z/5.html' target='_blank'><span style='color:gray'><u>Nexus®400W</u></span></a></b>

#845 Felhasználó inaktív   DDL 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 29. 06:37

Van egy Audiolab 8000S erősítő hírdetve a HIFI Piac-ban 150k-ért!!

Üdv: DDL
Manticore Mantra/SME 3009 SII + ORTOFON MC20MKII + ORTOFON T20 Lp játszó, Sansui CD-X701 cd játszó, maszek csöves előfok, KT88 ULPP végfok, Townshend Sir David hangdoboz. CableTalk Reference1, Straight Wire Rhapsody-S, KIMBER 8TC, AN-L (hálózati) kábelek. SoundOrg készülékállvány.

#846 Felhasználó inaktív   Miki2 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 30. 10:01

Bomba vétel az apróneten - JPW 810 45 rugóért:

Ehun
Tárgyi tudástól nem elhomályosított éleslátással tekintek a világra.

#847 Felhasználó inaktív   arn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 30. 12:57

Idézet: topeti - Dátum: 2004. szept. 24., péntek - 9:37

Üdv srácok!

Iszonyat hosszú lesz ez a hozzászólásom, most szólok előre, és bocsánat hogy ennyit irok.

ize... a kornyezetet mennyire kalkulaljatok bele? :)

Szerkesztette: arn 2004. 09. 30. 12:57 -kor

#848 Felhasználó inaktív   topeti 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 30. 22:11

Idézet: arn - Dátum: 2004. szept. 30., csütörtök - 13:57

ize... a kornyezetet mennyire kalkulaljatok bele? :)

Szia arn!

Hát ezaz, amit nem nagyon lehet bekalkulálni. Ez egyénfüggő.

Azt nyilván tudjuk, hogy a barlang és a sastsystem körülményeitől az otthoniak tisztább, szárazabb, biztonságosabb érzést és jobb hangzást eredményeznek :D
Amit meg az akusztikában hallottunk, hát attól az otthoni rendszerünk hangja gyengébb lesz, mivel nincs olyan minőségű felszerelésünk, mint ott, hogy finoman fogalmazzak.

Mindazonáltal van egy hangzásélményed az agyadban/szivedben/lelkedben (ki mivel hallgatja a zenét), amihez képest viszonyítani tudsz.
Néhányunknak már ez is szép élmény. Főleg annak, aki a lelkével hallgatja a zenét. Aztán van a másik tipus, aki mérőmikrofonok segítségével rajzolja a diagrammokat, hogy a különféle hangdobozok hangjában mekkora púpok vannak az SPL-Frekvencia diagrammban. Na nála már nem az élmények a mérvadóak, hanem a számok. (Erről hirtelen a Kisherceg jut eszembe, amikor a felnőttek csak akkor értik meg és tudják elképzelni, hogy egy ember mennyire gazdag, ha tudják, hogy az illető mekkora házban él). Remélem érted a gondolatmenetemet. Ha nem akkor FORGET IT.

Bevallom, volt egy olyan zenei részlet, ahol majdnem sikerült kicsit elérzékenyülnöm.
Én ezt az érzést megőriztem magamban... Ha ezt sikerül otthon elérni, én akkor elértem a célomat.

Üdv! Topeti

Szerkesztette: topeti 2004. 09. 30. 22:17 -kor

Panasonic P50U30 plazma tv , Korsun KS99 , Rotel RCD-965BX , saját Vifa hangfal , Canon SX230 HS

#849 Felhasználó inaktív   gomes 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2004. 10. 01. 12:39

Sziasztok!

A segítségeteket szeretném kérni. Van egy Denon 1804-es erősítőm, egy alap Panasonic DVD lejátszóm. (Azt tudom, hogy a Denonhoz képest a Panasonic alacsonyabb kategóriájú. Ezen majd szeretnék később változtatni.) Ehhez szeretnék hangfal szettet venni zenére és házimozira is. A zene a fontosabb. Főleg komolyzenét és énekben gazdag zenéket hallgatok.

Korábban a satsystemben a következő hangfalpárokat hallgattam meg: JMLab Chorus 726 S, Phonar P30S, B&W 603, KEF Q7. Ezek közül a B&W eléggé kilógott. A maradék három közül a KEF tetszett a legjobban. (Bár ott ezeket dícsérik a legjobban és lehet, hogy ez hatott rám). Ezért elkezdtem az interneten keresni KEF hangfalakat. A netdepon láttam, hogy lehet kétféle KEF szettet kapni. A kisebb: Q4, Q compact, Q6c (240 000 Ft). A nagyobb: Q5, Q1, Q9c (350.000 Ft). Sajnos mélynyomót külön kellene vennem. Egy KEF PWS 1000.2-esre gondoltam. Nagyon gondolkodom azon, hogy esetleg nem lenne-e érdemes a nagyobbik szettet venni úgy, hogy Q5 helyett Q7 lenne a front. Vagy lehet, hogy a kisebb szettet kellene venni úgy, hogx a Q4 helyett Q7-t. Vagy ilyen párosításban nem lehetne összehangolni a hangfalakat? Vagy ha lesz mélynyomó, akkor elég a Q5 és felesleges Q7-et venni?  :think:  (A szoba 5m x 5m, de a cucc kb. 3m x 3m területre lesz rakva.) Úgy szeretnék venni hangfalat, hogy jó darabig nem cserélném (20 év).
Ti mit gondoltok ezekről a párosításokról?  :think:
A Denon erősítőhöz képest nem túlzás ilyen hangfalakat venni?  :think:
Az ilyen szinttű hangfalakhoz milyen árfekvésű kábeleket illik venni?  :think:
Ja, és mit jelent az, hogy 2,5 utas egy hangfal?  :think:

A segítségeteket előre is köszönöm.

Gomes

#850 Felhasználó inaktív   Apró 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 01. 13:53

Idézet: gomes - Dátum: 2004. okt. 1., péntek - 11:39

Sziasztok!

A segítségeteket szeretném kérni. Van egy Denon 1804-es erősítőm, egy alap Panasonic DVD lejátszóm. (Azt tudom, hogy a Denonhoz képest a Panasonic alacsonyabb kategóriájú. Ezen majd szeretnék később változtatni.) Ehhez szeretnék hangfal szettet venni zenére és házimozira is. A zene a fontosabb. Főleg komolyzenét és énekben gazdag zenéket hallgatok.

Korábban a satsystemben a következő hangfalpárokat hallgattam meg: JMLab Chorus 726 S, Phonar P30S, B&W 603, KEF Q7. Ezek közül a B&W eléggé kilógott. A maradék három közül a KEF tetszett a legjobban. (Bár ott ezeket dícsérik a legjobban és lehet, hogy ez hatott rám). Ezért elkezdtem az interneten keresni KEF hangfalakat. A netdepon láttam, hogy lehet kétféle KEF szettet kapni. A kisebb: Q4, Q compact, Q6c (240 000 Ft). A nagyobb: Q5, Q1, Q9c (350.000 Ft). Sajnos mélynyomót külön kellene vennem. Egy KEF PWS 1000.2-esre gondoltam. Nagyon gondolkodom azon, hogy esetleg nem lenne-e érdemes a nagyobbik szettet venni úgy, hogy Q5 helyett Q7 lenne a front. Vagy lehet, hogy a kisebb szettet kellene venni úgy, hogx a Q4 helyett Q7-t. Vagy ilyen párosításban nem lehetne összehangolni a hangfalakat? Vagy ha lesz mélynyomó, akkor elég a Q5 és felesleges Q7-et venni?  :think:  (A szoba 5m x 5m, de a cucc kb. 3m x 3m területre lesz rakva.) Úgy szeretnék venni hangfalat, hogy jó darabig nem cserélném (20 év).
Ti mit gondoltok ezekről a párosításokról?  :think:
A Denon erősítőhöz képest nem túlzás ilyen hangfalakat venni?  :think:
Az ilyen szinttű hangfalakhoz milyen árfekvésű kábeleket illik venni?  :think:
Ja, és mit jelent az, hogy 2,5 utas egy hangfal?  :think:

A segítségeteket előre is köszönöm.

Gomes

Ha a zene fontosabb, akkor inkább sztereó rendszert építs ki hosszú távon, szerintem  :D

Ha ragaszkodsz a házimozihoz, akkor minimum egy rendes CD lejátszót vegyél a rendszerbe, és egy jó végfokot ( pl. Heed Canopus monoblokk pár, esetleg Soner Audio sztereó végfok, habár az már jóval drágább ). Már ez is rengeteget javítana a cucc megszólalásán. A jelenlegi rendszered igen messze van attól, hogy meg tudja mutatni pl. a Kef képességeit.

Ha már Kef, akkor inkább Q7, mint Q5 + szub. A szubot nem egyszerű dolog úgy illeszteni, hogy ne lógjon ki a rendszerből. Sok-sok kísérletezés, és jó minőségű mélysugárzó szükségeltetik hozzá.

Amúgy ne siesd el, ha valóban hosszú távra tervezel, akkor alaposan fontold meg, hogy mire költöd el a pénzed.

A kábel nem hangfal függő, hanem rendszerfüggő, a rendszer egésze határozza meg, hogy mennyit érdemes drótokra költeni ( no meg persze az egyéni igény szinted ).

A 3 utas konstrukció: magas, közép, mély. A 2,5 utas: magas, mélyközép, mély. Tehát az egyik hangszóró a közép és mély frenkvenciás tartományt is lesugározza.
"Nem az a baj, ha hülye vagy, hanem az, hogy ha nem tudsz róla"

#851 Felhasználó inaktív   -KP- 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 01. 17:05

Idézet: Apró - Dátum: 2004. okt. 1., péntek - 14:53

Ha a zene fontosabb, akkor inkább sztereó rendszert építs ki hosszú távon, szerintem  :D

Ha ragaszkodsz a házimozihoz, akkor minimum egy rendes CD lejátszót vegyél a rendszerbe, és egy jó végfokot ( pl. Heed Canopus monoblokk pár, esetleg Soner Audio sztereó végfok, habár az már jóval drágább ). Már ez is rengeteget javítana a cucc megszólalásán. A jelenlegi rendszered igen messze van attól, hogy meg tudja mutatni pl. a Kef képességeit.

Ha már Kef, akkor inkább Q7, mint Q5 + szub. A szubot nem egyszerű dolog úgy illeszteni, hogy ne lógjon ki a rendszerből. Sok-sok kísérletezés, és jó minőségű mélysugárzó szükségeltetik hozzá.

Amúgy ne siesd el, ha valóban hosszú távra tervezel, akkor alaposan fontold meg, hogy mire költöd el a pénzed.

A kábel nem hangfal függő, hanem rendszerfüggő, a rendszer egésze határozza meg, hogy mennyit érdemes drótokra költeni ( no meg persze az egyéni igény szinted ).

A 3 utas konstrukció: magas, közép, mély. A 2,5 utas: magas, mélyközép, mély. Tehát az egyik hangszóró a közép és mély frenkvenciás tartományt is lesugározza.

Én meg vagyok az ellenvélemény. Ha fontos a mozi, akkor Q5+szub.  Zenére a Q5 mellé nem kell szub szerintem, mozihoz egyértelműen jobban jár szubbal, mint egy Q7-el. Hiába van nagyobb hangszórója a Q7-nek, az akkorse szub. Persze szubból sem mindegy hogy mit rak oda. Bár Denon 1804 mellé ez túlzás. Én megnézném a Phonar Volume2-őt, s az Acoustic Energy-ket. ha elmész az akusztikába, ott meghallgathatod 1804-es denonnal mert van még nekik néhény.

Amit Apró ajánl, az korrekt. már a külső végfok és a cd játszó, de ha jól emlékszem mintha a 1804-nek nem lenne előfok kimenete, így ez nála ugrott.

Viszont ha tényleg a zene fontosabb, akkor tényleg sztereó. gondolom nem meglepő módon. Én ugyan nem hallgatok komolyzenét, de én is azt fogok venni magamnak. egy jó sztereó az moziban is ütős. jó persze nem vándorolnak a lövedékek a fejem körül, bár én túlzásnak tartom, hogy a hátterek átlagban egy film 80-85%-ban kussolnak. bár az is igaz, hogy nem vagyok kóros mozifüggő. egy nagy movierajongó talán másképp mondaná.

Szóval nehéz döntés. kapkodni nem érdemes.

Üdv.:
KP

#852 Felhasználó inaktív   n.drews 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 01. 17:46

Idézet: -KP- - Dátum: 2004. okt. 1., péntek - 18:05

...

Szóval nehéz döntés. kapkodni nem érdemes.

Üdv.:
KP

Pláne, mert a Q7 árában már jó pár hangsugárzó kapható, így előbb hallgatózz. Ez fontos. A Satsystemben ha jól emléxem minden körülmények közt a KEf-et dícsérik... szóval ez nem mérvadó. Sőt, egyik kereskedő sem az :( (saját portéka a jó portéka:) )
A processzorok füsttel működnek. Ha kijön belőlük a füst, nem működnek  tovább.

#853 Felhasználó inaktív   Boba 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 01. 18:04

Kef-et azért IS dícsérhetik, mert jó. Szerintem legalábbis (a gumikacsám is azt mondja! :p )
Ő lesz az adott idő alatt a legtöbb japán kutya!

#854 Felhasználó inaktív   Miki2 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 01. 18:26

A KEF túl elegáns és fanyar a lövöldözések hatásos közvetítéséhez
Tárgyi tudástól nem elhomályosított éleslátással tekintek a világra.

#855 Felhasználó inaktív   Boba 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 01. 19:00

Nos, igen. Én mint zenehangfalra mondtam azt, hogy szerintem jó. (Azt mondják, hogy főleg a közép, közép-magas tartományai nagyon szépek. én nemtudom, csak azt hogy jól szólnak pl a Kef XQ-k.)

szerk: nincsen rózsa tövis nélkül, és Boba heJesírási hiba nélkül.

Szerkesztette: Boba 2004. 10. 01. 19:01 -kor

Ő lesz az adott idő alatt a legtöbb japán kutya!

#856 Felhasználó inaktív   n.drews 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 02. 16:30

:offtopic:
HES

Köv tali? November 13 v. 14? Tuti nem lesz tolongás...

Szerkesztette: n.drews 2004. 10. 02. 16:30 -kor

#857 Felhasználó inaktív   topeti 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 02. 18:30

Idézet: n.drews - Dátum: 2004. okt. 2., szombat - 17:30

:offtopic:
HES

Köv tali? November 13 v. 14? Tuti nem lesz tolongás...

ÜDV!

IV. Budapesti Házimozi és Hi-Fi Show
A kiállítás időtartama: 2003. november 07. - 2003. november 09.
Cím: Budapest 1069 Váci út 1-3.
Telefon: 1/453-1040, 1/453-1045

Ez nem érdekel vkit? :D

n.drews, a 12. High End Show november 12-13-14 közt lesz.
Cím: H-1011 Budapest, Bem rakpart 16-19.

Szóval lehet szervezkedni :D

Szerkesztette: topeti 2004. 10. 02. 18:35 -kor

Panasonic P50U30 plazma tv , Korsun KS99 , Rotel RCD-965BX , saját Vifa hangfal , Canon SX230 HS

#858 Felhasználó inaktív   n.drews 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 02. 18:46

Idézet: topeti - Dátum: 2004. okt. 2., szombat - 19:30

n.drews, a 12. High End Show november 12-13-14 közt lesz.
Cím: H-1011 Budapest, Bem rakpart 16-19.

Szóval lehet szervezkedni :D

Ööö ezért írtam 13 v. 14-et. Hol a gond? :) :) A sima házimozi November 5-6-7 lesz. Csak Lnézve a névsort, lehet ez érdekesebb lesz.

Vagy inkább a tavalyit néznéd meg? :) Időgép rulz. :)

#859 Felhasználó inaktív   topeti 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 02. 18:58

Idézet: n.drews - Dátum: 2004. okt. 2., szombat - 19:46

Ööö ezért írtam 13 v. 14-et. Hol a gond? :) :) A sima házimozi November 5-6-7 lesz. Csak Lnézve a névsort, lehet ez érdekesebb lesz.

Vagy inkább a tavalyit néznéd meg? :) Időgép rulz. :)

Ááááááá most látom, 2003 :D :nevet: Hehehe

Nov. 12 szabadnap, nov. 13 éjszakás.
Nekem ez a 2 nap teljesen oké. Gondolom nektek a 13. lesz a jó (nov. 12. péntek, nov. 13. szombat)

(ui. Te töltöd a vivaldit?)

#860 Felhasználó inaktív   n.drews 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 02. 19:01

Idézet: topeti - Dátum: 2004. okt. 2., szombat - 19:58

Gondolom nektek a 13. lesz a jó (nov. 12. péntek, nov. 13. szombat)

(ui. Te töltöd a vivaldit?)

13 ok.

Puff, lebuktam. Igen én töltöm :)  :respect: -érte :)

De hogy mennyi szívtam ezekkel az APE-kkal. a régi v3.96 (?)-os winamp plugin nem bírta lejátszani őket, cserébe viszont fejre állt tőle a gép  :grrr:  A v3.99 már jó.

Téma megosztása:

• (104 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 41
  • 42
  • 43
  • 44
  • 45
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.