HWSW Informatikai Kerekasztal: Házimozihoz keresek erősítőt és hangfalat - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (104 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 97
  • 98
  • 99
  • 100
  • 101
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Házimozihoz keresek erősítőt és hangfalat Értékeld a témát: -----

#1961 Felhasználó inaktív   arn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 06. 06. 09:41

ugy latszik osszeallt a dolog. eleg sokat cserelgettem a cuccokat... de megerte  ;)
gyors, dinamikus, reszletezo.

Kép
Kép

az arzachel fele ic bejott - eloszor nagyon nyers volt (magasban karcos), de par nap utan teljesen eltunt ez a jelleg. erdekes modon addig az audiolink kabelt melyben tobbnek, most inkabb lassunak hallom a cat7hez kepest (a melynel).

a szelessavu dolog nem hagy nyugodni, igy ugy dontottem, hogy epitek egy kisebb meretut (valami spiralosat) probakeppen.

#1962 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 06. 14:05

Idézet: T-lore - Dátum: 2006. jún. 5., hétfő - 21:56

Szóval a lényeg az, hogy nézegettem az 5.1-es komplett rendszereket, és a tejesdoboznyi 1-2 kilós szateliteket mindig kétkedve néztem, nem tudom elhinni, hogy egy olyan hangszóró vissza adja azt a teljesítményt, dinamikát és frekvenciákat, amit egy rendes hangfal tud. (tudom h csak a közép-magas tartomány a feladata, de akkor is..) De lehet hogy tévedek, Tőletek várom a választ:)
Szóval kérdéseim:
- Érdemes 5.1-es komplett rendszert venni, ha ttorzításmentes hangerőre és dinamikára vágyom?
- A 40-60 e Ft-os erősítők tényleg "gagyik", vagy csak azok mondják, akiknek többszázezres van?
- Érdemes hangfalat építeni, (pl somogyinál lévő hangszóróválasztékból) vagy inkább nyúljak a zsebembe, mert nehéz kivitelezni?

Szóval egy 100W körüli tiszta teljesítményre vágyom, nem akarok én ablakot zörgetni, csak szeretem érezni h nincs torzítás, erős, dinamikus a mély, szépen szól a közép, és magas, vannak tartalékok, ilyesmi..

kisdobozos szatelites cucc sose fog úgy szólni mint egy rendes.
vannak jobbak (Bose és kurvadrága) és rosszabbak, de mindegyik kompromisszum.

bár ha csak filmre kell, és nem akarsz rajta zenéthallgatni, akkor talán elviselhető lehet.

netdepon nézz szét. ott van akciós denon-wharfedale összeállítás. nem tudom milyen, nem hallottam, de így ránézésre többre tartom mint a szatos egyberendszereket....
veszel még mellé egy subot, meg egy dvdlejátszót. 200 körül megvan a rendszer talán.

vagy vannak hangszórószettek, mellé egy 50-60ezeres erősítő, egy igényeidnek megfelelő dvdjátékos...
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#1963 Felhasználó inaktív   topeti 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 06. 17:27

Idézet: arn - Dátum: 2006. jún. 6., kedd - 10:41

ugy latszik osszeallt a dolog. eleg sokat cserelgettem a cuccokat... de megerte  ;)
gyors, dinamikus, reszletezo.

az arzachel fele ic bejott - eloszor nagyon nyers volt (magasban karcos), de par nap utan teljesen eltunt ez a jelleg. erdekes modon addig az audiolink kabelt melyben tobbnek, most inkabb lassunak hallom a cat7hez kepest (a melynel).

Látom megvetted az erősítőt :)
Namost akkor Arzachel vs cat7 .... meséljél IC tesztekről, meg hangfalkábel tesztekről, gyerünk :D

Húdefasza Logitech billentyűzeted van! (nekem is olyan van, hihihi).
Panasonic P50U30 plazma tv , Korsun KS99 , Rotel RCD-965BX , saját Vifa hangfal , Canon SX230 HS

#1964 Felhasználó inaktív   T-lore 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 06. 20:58

Idézet: WiZARD - Dátum: 2006. jún. 6., kedd - 15:05

kisdobozos szatelites cucc sose fog úgy szólni mint egy rendes.
vannak jobbak (Bose és kurvadrága) és rosszabbak, de mindegyik kompromisszum.

bár ha csak filmre kell, és nem akarsz rajta zenéthallgatni, akkor talán elviselhető lehet.

netdepon nézz szét. ott van akciós denon-wharfedale összeállítás. nem tudom milyen, nem hallottam, de így ránézésre többre tartom mint a szatos egyberendszereket....
veszel még mellé egy subot, meg egy dvdlejátszót. 200 körül megvan a rendszer talán.

vagy vannak hangszórószettek, mellé egy 50-60ezeres erősítő, egy igényeidnek megfelelő dvdjátékos...

Köszi a tanácsot, igazság szerint inkább új dolgot szeretnék venni, mert engem még az vadonatúj dolgok hibalehetőségei is előszeretettel találnak meg. Tisztában vagyok a kompromisszum szükségességével, nagyon is.
Esetleg azt elárulhatnátok, hogy milyen fontos tényezőt kell nézni egy erősítőnél, és egy hangfalnál. Például az impedanciával nem vagyok tisztában.. (erősítőnél, és hangfalnál is ugyanannyinak kell lennie..?)
Amit linkeltem fentebb, az szerinted se igazán jó? Úgy gondolom, hogy először csak a két frontot venném meg a SAL rendszeréből, mert nem ragaszkodom annyira az 5.1-hez, és a filmezéshez, inkább csak a zene.. Igényeim vannak rendesen, de erősen pénztárca által korlátozva. (Kérlek, ne mondjátok h úgy nem érdemes..)

Szóval:

A front hangdoboz tulajdonságai:
- Pm/ Pn: 250 / 150 W
- Z: 4 Ohm
- Spl(1W/1m): 91 dB
- f: 35 – 20.000 Hz
- méret: 987 x 207 x 350 mm
- súly: 17,6 kg
kivitel: 3 utas, bassz-reflex állódoboz pár
hangsugárzók:
- mély: átm. 250 mm, papír membrán
- mélyközép: 2 x átm. 165 mm, polipropilén membrán
- magas: 1“ fémezett mylar dómsugárzó
csatlakozó: aranyozott banán, csavaros, 4 pólusú
eltávolítható előlap
eltávolítható fekete talp
- Ára: 15 000/db

Az erősítő tulajdonságai:
- Teljesítmény (folyamatos - Watt):2x150 + 3x80(RMS, 6 Ohm)
- Hangsugárzó impedancia (Ohm): 6
- Jel-zaj viszony (dB): 75
- Teljes harmonikus torzítás (%): 0.5 (fél teljesítményen, 1 kHz, 6 Ohm)
- Ára: 45 600

A szatyor nem táska.

#1965 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 06. 22:43

azok újak amiket írtam....

SAL-t bár nem hallottam még, de elég lesúlytó véleményem van a cuccaikról...
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#1966 Felhasználó inaktív   topeti 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 06. 23:16

Idézet: T-lore - Dátum: 2006. jún. 6., kedd - 21:58

A front hangdoboz tulajdonságai:
- Pm/ Pn: 250 / 150 W
- Z: 4 Ohm
- Spl(1W/1m): 91 dB

Az erősítő tulajdonságai:
- Teljesítmény (folyamatos - Watt):2x150 + 3x80(RMS, 6 Ohm)
- Hangsugárzó impedancia (Ohm): 6
- Jel-zaj viszony (dB): 75
- Ára: 45 600

Például az impedanciával nem vagyok tisztában.. (erősítőnél, és hangfalnál is ugyanannyinak kell lennie..?)

Szia!

Az impedanciakérdés egyszerű. Az erősítőre a min. impedanciát írják rá, amit rá lehet kötni.
Ezesetben min. 6 ohmos impedanciájú hangfalat vár,  ettől kisebbet nem szabad rákötni.
Tehát 6, 8 impedanciájú hangfalat köthetsz rá nyugodtan, de 4 ohmost ne, mert az áram négyzetesen
nő a teljesítmény növelésével ( P=I*I*R ). Magyarul nagy hangerőn a túl nagy áram miatt az erősítőd
leéghet ha kisebb impedanciájú hangszórót kötsz rá. Ha 8 ohm az impedancia, akkor az áram
kevesebb lesz, az erősítő jobban érzi magát, nem fogod kinyírni.  :cool:

Azt a Tannoy M3-ast gyorsan vedd meg, ha teheted. Az jó hangfal, azon az áron nem tudnék jobbat ajánlani.

ui. Gyanúsan kevés az az ár azért a 3 utasért, mi ez SAL? :)

Szerkesztette: topeti 2006. 06. 06. 23:21 -kor

Panasonic P50U30 plazma tv , Korsun KS99 , Rotel RCD-965BX , saját Vifa hangfal , Canon SX230 HS

#1967 Felhasználó inaktív   Kernelpanic 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 06. 23:24

Idézet: T-lore - Dátum: 2006. jún. 6., kedd - 21:58

Idézet

nem ragaszkodom annyira az 5.1-hez, és a filmezéshez, inkább csak a zene..

Ha zenét akarsz hallgatni elsősorban, akkor ne kínlódjál ilyen 5 hangszórós, 5 végfokos hulladékokkal, hanem vegyél egy jó kis sztereó cuccot, oszt jóvan. Nézz át a "Belépőszintű...." topicba, ott épp említettem egy igen olcsó, ám többek szerint igen jó hangú kis sztereó erősítőt, meg kétféle akciós hangsugárzót. Számtalan egyéb alternatíva is van persze, viszont ami biztos, hogy egy - ugyanannyi pénzért - okosan kiválasztott sztereo lánc több nagyságrenddel szebben, dinamikusabban, tisztábban, zeneibben fog szólni, mint az általad kinézett csodák.

Idézet

milyen fontos tényezőt kell nézni egy erősítőnél, és egy hangfalnál. Például az impedanciával nem vagyok tisztában.. (erősítőnél, és hangfalnál is ugyanannyinak kell lennie..?

Általában nem érdemes nézni semmit sem, az adatok ugyanis gyakorlatilag semmilyen használható információt nem hordoznak. A hangsugárzó impedanciája esetleg okozhat gondokat, amennyiben 4 ohmos, mert némelyik erősítő ezt nem kedveli. 6 és 8 ohmos dobozokkal semmi gond nincs. Adatok helyett hallgasd meg, jól szól vagy nem, tetszik vagy sem - ez a döntő.

Szerkesztette: Kernelpanic 2006. 06. 06. 23:27 -kor

#1968 Felhasználó inaktív   arn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 07. 09:06

Idézet: topeti - Dátum: 2006. jún. 6., kedd - 18:27

Látom megvetted az erősítőt :)
Namost akkor Arzachel vs cat7 .... meséljél IC tesztekről, meg hangfalkábel tesztekről, gyerünk :D

Húdefasza Logitech billentyűzeted van! (nekem is olyan van, hihihi).

erdekes... amikor eloszor bekotottem kevesebb mely, karcos
magas. elkeseredtem. egyedul azert hagytam benn, mert a
kozeptartomanyban viszont tudott vmi nagyon jot. reszletezo,
es valahogy helyre tette a dolgokat - a vonosok es a
rezfuvosok "fejlodtek". de jopar napig nem is hallgattam
rajta zenet, csak jatszottam a gepen (meg a hifin -
bajaratasnak franya). aztan egyik este benyomtam egy
klasszikus zenet (mancsinieket) - fantasztikusan szolt az
egesz rendszer! hihetetlen dinamika - meglepo ustdobos
melyek. gyorsan elkezdtem mas zeneket is hallgatni, eltunt a
karcossag, egyre tobb mely. utoljara a szelessavunal
hallottam par napon belul ekkora valtozast... de ott a
sugarzo jellegebol adodoan teljesen egyertelmu.

a masik... a cat7 hangfalkabel volt benn alapvetoen, es bekotottem a
masikat (audiolink). erdekes, de mar
nem is tobbnek hallottam a melyet (korabban mindig feldusult
ezzel a kabellel), hanem egyszeruen lassabbnak. a kabel nem
tudta kovetni azt a dinamikat, amit a cat7 kiszolgalt.

ps: nem logitech :)

#1969 Felhasználó inaktív   T-lore 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 07. 13:09

Körülnéztem a netdepon, hát nekem felülről köszönőviszonyba sincs igazán az árkerettel egyedül egy jónak és "olcsónak" tűnő hangfalat találtam:
http://www.netdepo.hu/product_info.php?cPa...ae98699a9968595
Erősítőnek pedig esetleg:
Mi a véleményetek róla?
A szatyor nem táska.

#1970 Felhasználó inaktív   arn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 07. 13:15

es mi alapjan tuntek ezek jonak?

#1971 Felhasználó inaktív   Kernelpanic 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 07. 16:45

Idézet: T-lore - Dátum: 2006. jún. 7., szerda - 14:09

Körülnéztem a netdepon, hát nekem felülről köszönőviszonyba sincs igazán az árkerettel egyedül egy jónak és "olcsónak" tűnő hangfalat találtam:
Erősítőnek pedig esetleg:
Mi a véleményetek róla?

Már jobb valamivel. :)  Azt a Yamahát ne erőltesd, nem minden a Watt.

Ha már Netdepo, akkor inkább ezek:
erősítő:
http://www.netdepo.hu/product_info.php?cPa...3f99af7fa4339d8
hangfal:
http://www.netdepo.hu/product_info.php?cPa...f210972afb222bf

Próbálj találni boltot, ahol ezeket meg tudod nézegetni, szimatolni, meghallgatni. Ugyanis ezek a készülékek - még a Yamaha erősítő is - tulajdonképpen jók. Hogy melyik a legjobb Neked, azt te kell hogy eldöntsd.

Szerkesztette: Kernelpanic 2006. 06. 07. 17:04 -kor

#1972 Felhasználó inaktív   T-lore 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 07. 20:56

Idézet: arn - Dátum: 2006. jún. 7., szerda - 14:15

es mi alapjan tuntek ezek jonak?

Hát, a leírásuk (teljesítmény, hangszóróméret, frekvenciaátvitel), külsejük, na meg áruk alapján :)

Szóval azt mondjátok, hogy a Somogyi audio (SAL) termékei nem jó minőségűek?
Meg lehet nézni minden kapható hangszórójuk adatait, nekem profinak tűnt. Arra gondoltam, hogy egy ilyen 25 cm-es mélyet:
http://sal.hu/jsp/folap.jsp?oldal=cikk&poz...01.04&cikk=3133
http://sal.hu/cikkcc...03133_03_01.pdf
5 700 Ft/db
és egy ilyen magasat:
http://sal.hu/jsp/folap.jsp?oldal=cikk&poz...03.01&cikk=2656
http://sal.hu/cikkcc...02656_03_01.pdf
2 000 Ft/db
megtámogatva egy hangváltóval:
http://sal.hu/jsp/folap.jsp?oldal=cikk&poz...04.01&cikk=2674
és egyéb kellékekkel (szubcső, csavarok, ragasztó, esetleg egy plusz középsugárzó) egész olcsón meg lehet úszni egy viszonylag nagy hangfalat, persze a láda elkészítése némi munkával jár..
Szerintetek ez nagyon elmarad egy gyárilag készített hangfal minőségétől?
Mik azok a tényezők, amikben ez nem hozza azt a minőséget?
A szatyor nem táska.

#1973 Felhasználó inaktív   T-lore 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 07. 21:01

Idézet: Kernelpanic - Dátum: 2006. jún. 7., szerda - 17:45

Próbálj találni boltot, ahol ezeket meg tudod nézegetni, szimatolni, meghallgatni. Ugyanis ezek a készülékek - még a Yamaha erősítő is - tulajdonképpen jók. Hogy melyik a legjobb Neked, azt te kell hogy eldöntsd.

Igen, itt ez lesz a legnagyobb feladat.. Mielőtt szimatolni kezdek, kiderítem érdemes-e építeni, vagy ha gyárit veszek, mennyit számít a "nagy" márkanév, ugyanolyan paraméterek mellett.
A szatyor nem táska.

#1974 Felhasználó inaktív   topeti 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 07. 22:52

Idézet: T-lore - Dátum: 2006. jún. 7., szerda - 21:56

Hát, a leírásuk (teljesítmény, hangszóróméret, frekvenciaátvitel), külsejük, na meg áruk alapján :)

Nem szabad bedőlni a marketing adatoknak! Hifiben mindig a fül dönt, nem az ár, meg az adatlap.

Szóval azt mondjátok, hogy a Somogyi audio (SAL) termékei nem jó minőségűek?

Bizony azt mondjuk! :)

Meg lehet nézni minden kapható hangszórójuk adatait, nekem profinak tűnt. Arra gondoltam, hogy egy ilyen 25 cm-es mélyet:
http://sal.hu/jsp/folap.jsp?oldal=cikk&poz...01.04&cikk=3133
http://sal.hu/cikkcc...03133_03_01.pdf
5 700 Ft/db

Egyébként egyetlen linked sem működik :D

egész olcsón meg lehet úszni egy viszonylag nagy hangfalat, persze a láda elkészítése némi munkával jár..
Szerintetek ez nagyon elmarad egy gyárilag készített hangfal minőségétől?
Mik azok a tényezők, amikben ez nem hozza azt a minőséget?

Minden HiFi-t szerető ember messzire elkerüli a SAL-t. Olcsónak olcsó, de hitvány a hangja.
Építkezni meg nem lehet belőle normálisan, mert a hangszórók adatlapján közölt adatok és a valóság közt
szakadék tátong. Nemrég egy fórumtársam lemérte az egyik magas és mélyhangszóróját a SAL-nak.
Hát köze nem volt sem a gyári adatlaphoz, sem az ott mutogatott frekvenciamenethez.
A frekimenete pedig maga volt a megtestesült hullámvasút :D
Tehát normális mérési eredmények, és adatok nélkül hangváltót, hangdobozt építeni nem lehet.
Ja és hangváltóból nem létezik univerzális tipus, minden hangváltó egyedi.
Nézd, az én mélyhangszóróm darabja 26ezer Ft volt másfél éve (most 35ezer, mert más a beszállító...)
és ez csak egy 18 centis hangszóró. Jójó, tudom nagyon drága, de ennek a hangja nekem nagyon tetszik.
Ha a magyar hangszórók ilyen hangot tudnának, nyilván nem vettem volna ilyen drágán hangszórót.
Tehát a SAL nem hozza azt a szintet, hogy érdemes legyen vele tökölnöd. Tudnánk mondani neked
bevált konstrukciókat, amik jól szólnak, és alig drágább őket elkészíteni, mint egy SAL-t, aminek
a megépítése embertelen feladat.
A SAL hangja pedig alulmarad egy gyári (olcsó) hangfalétól. Ha már gyári hangfal, a Tannoy, Mission,
Celestion, Dali hangszórókat egyszer füleld meg (no ilyen hangot a SAL nem fog tudni.) és amelyik tetszik,
azt nyugodtan megveheted. Ha meg építeni akarsz, akkor segítünk útvaigazítani 1-2 linkkel :)
TVM, Morel, Beyma hangszórókról sok jót hallottam, és 10-20ezer forintból megépíthető egy pár doboz.

ui.
A tavalyi HighEnd Shown járva örömmel tapasztaltam, hogy nem kell szégyenkeznie az otthon épített hangfalamnak :)

Szerkesztette: topeti 2006. 06. 07. 23:03 -kor

#1975 Felhasználó inaktív   arn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 08. 08:18

parameterek alapjan semmit se lehet megtudni egy adott doboz hangjarol :)

hallgasd meg mindet... illetve minel tobbfele rendszert, sajnos ezt is tanulni, tapasztalni kell. olyan mint a borivas.

#1976 Felhasználó inaktív   T-lore 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 08. 08:25

Idézet: topeti - Dátum: 2006. jún. 7., szerda - 23:52

...A SAL hangja pedig alulmarad egy gyári (olcsó) hangfalétól. Ha már gyári hangfal, a Tannoy, Mission,
Celestion, Dali hangszórókat egyszer füleld meg (no ilyen hangot a SAL nem fog tudni.) és amelyik tetszik,
azt nyugodtan megveheted. Ha meg építeni akarsz, akkor segítünk útvaigazítani 1-2 linkkel :)
TVM, Morel, Beyma hangszórókról sok jót hallottam, és 10-20ezer forintból megépíthető egy pár doboz.

ui.
A tavalyi HighEnd Shown járva örömmel tapasztaltam, hogy nem kell szégyenkeznie az otthon épített hangfalamnak :)

Pont egy ilyen helyreigazításra volt szükségem, köszi a segítséget ;)
Egyik barátom épített hangfalat 20 cm-es somogyiból, és amikor lejátszott egy x-y Hz-ig futó hangfaltesztet, én is azt vettem észre, hogy néhol rengeteget halkul, néhol meg nagyon rezonál. Szóval tényleg nem lehet hinni annak a karkterisztikának, mert füllel én se úgy éreztem, bár arra gondoltam, h a maszek láda a ludas.
Amellett hiába fedik le egymást elvileg a mély és a magas, mégis erős hiányosságot éreztem a középvonalon.

Van nekem otthon egy régi panasonic mini hifi-m, amin még hagyományos grafikus equalizer is van(!). Hiába van viszonylag nagy hangdoboza, a "mélyek" nagyon gyengék benne, és "fél" hangerőtől erősen torzítanak, rezonálnak. -Igaz viszont, hogy a közép és a magas, rendkívül jól szól- Kíváncsi lennék, hogy hogy szólna egy "jobb" vagyis erősebb hangfallal (vagy átépített hangszóróval), de nem tudom h érdemes-e ilyen megoldásra gondolni egyáltalán.. Nem tudom hirtelen h hány W-os az erősítője, lehetséges hogy nem csak a hangszóró torzít, hanem az erősítő is..?

Az a baj, hogy a mai -szándékosan- félre informált világban nem igazán tudom, hogy hány W milyen teljesítménynek számít ilyen-olyan betűjellel a végében, mert lehet hogy tényleg elég lenne egy kisebb teljesítményű rendszer otthonra, hisz mégiscsak panelházban lakom.
Viszont nem a nagy hangerő miatt szeretnék nagyobb teljesítményt, hanem mert tudom, hogy egy nagyobb erejű rendszer erölködés nélkül adja azt a dinamikát és hangszínt, amire akár maximálisan szükség lehet. Emellett jó tudni, érezni a tartalékokat. :)
Szerinted jól látom, vagy ez csak az olcsó "mini hifik" és társaik igazsága?
A szatyor nem táska.

#1977 Felhasználó inaktív   Boba 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 08. 09:28

Mintha meg regebben olvastam volna itt a kornyeken ilyet, hogy duplazott watt szam 3 decibel kulonbseget eredmenyez. 87 decibeles erzekenysegu doboznal ez igy nez ki 1 meterrol hallgatva:
87db - 1 w
90db - 2 w
93db - 4 w
96db - 8 w
...

Ha rosszul emlekszem akkor meg javitsatok ki. Ha nem, akkor meg ebbol elvben kilehet szamolni, hogy ugy kb mekkora hangerot fog meg birni a rendszer. :think:

Szerintem a legtobb hifi tobbre van kitalalva, mint atlagos szoba hangero, ami tippem szerint 70-100db kozott van valahol. Ennyit valoszinuleg a legtobb doboz + erősítő páros birni fog ami már nem az egybeontott minihifi kategoria. Persze ez csak az en kis velemenyem...

Szerkesztette: Boba 2006. 06. 08. 09:33 -kor

Ő lesz az adott idő alatt a legtöbb japán kutya!

#1978 Felhasználó inaktív   arn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 08. 09:49

logaritmikusan emelkedik, asszem 3dbenkent hallod 2x hangosabbnak.

#1979 Felhasználó inaktív   arn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 08. 09:52

Idézet: T-lore - Dátum: 2006. jún. 8., csütörtök - 9:25

Van nekem otthon egy régi panasonic mini hifi-m, amin még hagyományos grafikus equalizer is van(!). Hiába van viszonylag nagy hangdoboza, a "mélyek" nagyon gyengék benne, és "fél" hangerőtől erősen torzítanak, rezonálnak. -Igaz viszont, hogy a közép és a magas, rendkívül jól szól- Kíváncsi lennék, hogy hogy szólna egy "jobb" vagyis erősebb hangfallal (vagy átépített hangszóróval), de nem tudom h érdemes-e ilyen megoldásra gondolni egyáltalán.. Nem tudom hirtelen h hány W-os az erősítője, lehetséges hogy nem csak a hangszóró torzít, hanem az erősítő is..?

akkor szerintem menj el par helyre zenet hallgatni, mert az elso dogosebb hangu hifitol elcsabulsz :)

#1980 Felhasználó inaktív   Boba 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 08. 10:27

Idézet: arn - Dátum: 2006. jún. 8., csütörtök - 10:49

logaritmikusan emelkedik, asszem 3dbenkent hallod 2x hangosabbnak.

3 db az a kulonbseg amit mar meghallasz, 10 db-enkent hallod ketszer erosebbnek a zenet. Tanulmanyaimbol igy emlekszem.

Amugy most nalam a szoba hangero is kezd egyre hangosabb lenni... kb 2 honapja idekoltozott egy paraszt aki egyre hangosabban hallgat zenet. Jo dolog arra ebredni, hogy remegnek a falak es ilyenek. Es most nem zene hallgatasrol van szo, ami athallatszik... ez mar brutalisan idegesito. Foleg az, hogy erezni a targyakon a remegest es hasonlo. Bahh... lehet irok a keresek es segitsegek topicba, vannak 5leteim de azok nem legalisak.

Szerkesztette: Boba 2006. 06. 08. 10:52 -kor

Ő lesz az adott idő alatt a legtöbb japán kutya!

Téma megosztása:

• (104 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 97
  • 98
  • 99
  • 100
  • 101
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.