Idézet: T-lore - Dátum: 2006. jún. 7., szerda - 21:56
Hát, a leírásuk (teljesítmény, hangszóróméret, frekvenciaátvitel), külsejük, na meg áruk alapján

Nem szabad bedőlni a marketing adatoknak! Hifiben mindig a fül dönt, nem az ár, meg az adatlap.
Szóval azt mondjátok, hogy a Somogyi audio (SAL) termékei nem jó minőségűek?
Bizony azt mondjuk!
Egyébként egyetlen linked sem működik
egész olcsón meg lehet úszni egy viszonylag nagy hangfalat, persze a láda elkészítése némi munkával jár..
Szerintetek ez nagyon elmarad egy gyárilag készített hangfal minőségétől?
Mik azok a tényezők, amikben ez nem hozza azt a minőséget?
Minden HiFi-t szerető ember messzire elkerüli a SAL-t. Olcsónak olcsó, de hitvány a hangja.
Építkezni meg nem lehet belőle normálisan, mert a hangszórók adatlapján közölt adatok és a valóság közt
szakadék tátong. Nemrég egy fórumtársam lemérte az egyik magas és mélyhangszóróját a SAL-nak.
Hát köze nem volt sem a gyári adatlaphoz, sem az ott mutogatott frekvenciamenethez.
A frekimenete pedig maga volt a megtestesült hullámvasút

Tehát normális mérési eredmények, és adatok nélkül hangváltót, hangdobozt építeni nem lehet.
Ja és hangváltóból nem létezik univerzális tipus, minden hangváltó egyedi.
Nézd, az én mélyhangszóróm darabja 26ezer Ft volt másfél éve (most 35ezer, mert más a beszállító...)
és ez csak egy 18 centis hangszóró. Jójó, tudom nagyon drága, de ennek a hangja nekem nagyon tetszik.
Ha a magyar hangszórók ilyen hangot tudnának, nyilván nem vettem volna ilyen drágán hangszórót.
Tehát a SAL nem hozza azt a szintet, hogy érdemes legyen vele tökölnöd. Tudnánk mondani neked
bevált konstrukciókat, amik jól szólnak, és alig drágább őket elkészíteni, mint egy SAL-t, aminek
a megépítése embertelen feladat.
A SAL hangja pedig alulmarad egy gyári (olcsó) hangfalétól. Ha már gyári hangfal, a Tannoy, Mission,
Celestion, Dali hangszórókat egyszer füleld meg (no ilyen hangot a SAL nem fog tudni.) és amelyik tetszik,
azt nyugodtan megveheted. Ha meg építeni akarsz, akkor segítünk útvaigazítani 1-2 linkkel

TVM, Morel, Beyma hangszórókról sok jót hallottam, és 10-20ezer forintból megépíthető egy pár doboz.
ui.
A tavalyi HighEnd Shown járva örömmel tapasztaltam, hogy nem kell szégyenkeznie az otthon épített hangfalamnak
Szerkesztette: topeti 2006. 06. 07. 23:03 -kor