HWSW Informatikai Kerekasztal: BSA - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (16 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

BSA

#181 Felhasználó inaktív   zZsOlTi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 03. 10. 14:04

Idézet: Jahno - Dátum: 2007. márc. 10., szombat - 13:40

Mondjuk ha valamit utálok, akkor az a java, pont az ebeves cuccnál lehet jót szopni, mikor egyikhez ilyen, másikhoz olyan kell, meg lassú, nem megy, összeakad...

mondjak ha saját példámból kellene kiindulni, akkor azt mondanám, hogy MSre ingyé van, mert tömegek használják, Linuxosok meg reggeljenek, oszt meglátjuk mekkora az igény, meg esetleg bétateszt. Akkor kiderül, többi csak fröcsögés a nagyvilágba. Vannak ennél négyzetesen bonyásabb problémák is egy könyvelőiroda életében. Egyáltalán Linuxos alapokon milyen könyvelőprogramok vannak?

Nem csak könyvelő irodákról van szó, magénszemélyekről is, meg pl evás egyéni vállalkozókról, akik szintén meg tudják maguknak csinálni a bevallásukat.

Az igényekkel kapcsolatban igazad van, nagyon kevés a linuxos(meg egyéb, pl OSX-es) felhasználó a windowsos táborhoz képest. De vannak. Mozgássérültből is kevés van, mégis kötelező az akadálymentesítés minden közintézménybe.  (a java-t meg lehet nem szeretni, de legalább megy mindenhol)
-ZsOlTi-

#182 Felhasználó inaktív   Asker 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 10. 14:28

A Javat azért utálják sokan mert félnek tőle :D
"I was a Marine in the invasion of Iraq. It was 2 years before I could watch any type of violent movie. War truly is hell. Killing, bleeding, dying and crying are terrible, and great. If you fight for glory and power you are evil and will die in vain. I and every other warrior fought for each other. For family, for friends, for the US, for Sparta."

#183 Felhasználó inaktív   Lenny 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 10. 14:41

Idézet: Asker - Dátum: 2007. márc. 10., szombat - 14:28

A Javat azért utálják sokan mert félnek tőle :D

Hát igen. Mi lesz ha a fontos mégis átlagos dolgok platform függetlenül futnak? Nem kell MS?

Ez borzasztó lenne.. :D
-A biztonsági öv lehet hogy korlátoz a mozgásban, de még mindig nem annyira mint a tolószék.
-Minden reggel mikor felkelek tudom, hogy aznap csak egy jó dolog vár rám. A lefekvés! :)
-A Linux nem Windows, de a Windows se Linux

#184 Felhasználó inaktív   zZsOlTi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2007. 03. 10. 16:06

xtr írta a hup.hu hasonló topicjába:

"Sziasztok! Friderikusz várhatóan kedden foglalkozik az üggyel a műsorában is. És ugyancsak várhatóan szóba kerül majd az abev windows függősége is. [...]"
-ZsOlTi-

#185 Felhasználó inaktív   Yoisten 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 10. 16:14

Idézet: SFIJ - Dátum: 2007. márc. 8., csütörtök - 19:13

Figyu en nem szeretem ezt a 'lebegtetest' - hogy hallottam rola, lattam 2-3 ilyen esetet, ergo mindenki igy csinlaja. van egy angolszasz jogelv amit erdemes megszivlelni: not guilty until prooven.

Ugyan nem ma volt, de dolgoztam számtechben egy évig. Tíz gépből, jó, ha egyre vettek egy windowst. Office-t meg mondjuk minden negyvenedikre.

A számlák viszont 90%-ban cégnévre mentek, tehát nem használhattak sem campust, sem egyéb más ócsó cuccot. Az meg nem valószínű, hoyg kihagyták a jó kis olcsó lehetőséget az OEM produktra, hanem rohantak dobozos wint venni kétszer annyiért. Egyébként azt is kaphattak volna, mert aki vett szoftot, az ingyen telepítve kapta, beállítva, driverelve, kultúráltan.

Nyilván mindenki linuxot használt már akkor is...

#186 Felhasználó inaktív   Yoisten 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 10. 16:19

Idézet: Lenny - Dátum: 2007. márc. 9., péntek - 16:07

Szerintem zZsOlTi nem konkrétumot írt.

De szerintem is eléggé gusztustalan, hogy azok lesznek számukra gyanús (tehát főképp őket fogják elsősorban ellenőrizni) akiknek a gépszámuk nem egyenlő a win liszenszekkel.

Mert ha valaki vesz 10 gépet, az vajon miért nem vett 10 windows. Nézzünk utána.. :mad:

A pre-eva időszakban nagy divat volt (szerintem nem evásoknak ma is az) számtech cuccos számlát venni. Szerintem ha bemész 10 kis computerboltba budapesten, legalább egyben ma is tudsz fiktív számlát venni egyből mondjuk vírusirtásról, meg pár alaktrészről. A felében meg féláfára vásárolni.

Szóval a gyakori szg. csere, a papíron túl sok számítógép amúgy is gyanús lehet.

Ha egy revízió esetleg eljut odáig, hogy na akkor nézzük hol is van az a 10 számítógép, akkor sem hiszem, hogy az apeh ellenőr meg tud különböztetni egy ötezerért vett használt régi szart, egy 120ezres kommersz új géptől.

#187 Felhasználó inaktív   Yoisten 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 10. 16:26

Idézet: zZsOlTi - Dátum: 2007. márc. 10., szombat - 13:36

Szerintem meg engem, téged (mondjuk mint magánszemély), vagy akármilyen könyvelő céget se hozzon az apeh olyan helyzetbe, hogy egy kötelező bevallást csak MS oprendszerrel ellátott gépen lehessen megcsinálni. Ne hozzon olyan helyzetbe, hogy X cég termékét meg kelljen vásárolnom ahhoz, hogy meg tudjam csinálni a bevallást. Még akkor se, hogy ha csak kevés embert /céget érint a dolog hátrányosan. Ha már a mi pénzünkből készül a szoftver, akkor úgy csinálják, hogy mindekinél működjön. Ennyi. Miért nem lehetett az egészet az elejétől java-ban fejleszeni? (Mert volt egy hülye döntési pozícióba, akinek MS csőlátása van..) Így meg most az egész majd a triplájába kerül -szintén a mi pénzünkből-, ahelyett, hogy az elején gondolkoztak volna.

"könyvelőiroda meg gazdálkodja már ki azt az 1 szem wines gépet amin beküldik a cuccost.."
Ne gazdálkodja ki, ha nem akarja. Te se akarnád szerintem, hogy megszabják neked, hogy mostantól cégautó kötelezően csak mercedes lehet, benzint csak arra számolhatsz el, aztán ne sipákolj, hanem gazdálkodd ki, ha már egyszer cég vagy. Vagy lehetne még sok hülye példát mondani.

Igen, ez a dolog az elvről szól egyébként. Közpénzből csináljanak használható valamit, ne egy ilyen abev szintű szart. Bár én csak az áfát küldöm vele, szóval nekem semmi bajom :)
Sőt a szügyfélkapuval sem szívtam még meg. Persze fingom sincs, hogy ők mit kapnak meg belőle, de egy ideig még beküldjük papír alapon is, hogy megnyalhassák a makkom, ha nem találják az elektronikusat :D

Ja de mégis. Amikor először kijelöltem beküldésre az áfabevallást, akkor derült ki, hogy ő azt a file-t egyből el is tünteti a megnyitható cuccok közül. Csinál belőle valami idióta kiterjesztésű krixkraxot amit be tudok szépen küldeni, de nekem egy fél bitnyi cuccom nem marad belőle a gépen.
Szóval most megcsinálom, nyomok neki egy másolást és aztán eltüntetheti az egyiket a kijelölés beküldéssel.

Szerkesztette: Yoisten 2007. 03. 10. 16:32 -kor

#188 Felhasználó inaktív   Yoisten 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 10. 16:35

Idézet: SFIJ - Dátum: 2007. márc. 9., péntek - 23:07

csak amiheztartás végett hogy éreznéd magad, ha az apeh félévente kiszállna vegzálni téged, a könyvelésedet túrva - mondván a vállakozók tipikusan adócsalók = alapos indok?

Pozitív áfás vagy, nagy tagikölcsönt nyomsz be, esetleg még veszteséges is, akkor nyugodt lehetsz, hogy félévente fognak egyeztetésre hívni.

De mondok piaci alapút. Próbálj meg egy évben három dominos készüléket venni ugyanazon névre. Elhajtanak a túróba, hiába hagyod el kéthavont a készülékedet és nem nepperkedsz vele.

Szerkesztette: Yoisten 2007. 03. 10. 16:36 -kor

#189 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2007. 03. 10. 16:57

Idézet: Yoisten - Dátum: 2007. márc. 10., szombat - 16:19

Szóval a gyakori szg. csere, a papíron túl sok számítógép amúgy is gyanús lehet.

Papíron nem is szerettek gépet venni, inkáb megfoghatatlan dolgokról kellett a számla, ami szolgáltatás. Én meg mondtam, hogy megcsinálom, kifizetik, vagy vegyenek vasat, odaadom, kifizetik.

Vasat év vége felé szoktak pont könyvelés napján venni a cégek, de elég gyakran otthonra a kölyöknek, vagy éppen akkor kell a PSXről olyan számla, hogy "számítógép konfiguráció", meg hasonlók. Rendesebb könyvelő eleve nem engedi a vasat, engem pont ezért rugdalnak, mert kvázi egyszemélyes cég vagyok, minek nekem 8-10 konfig, meg 2-3 notebook. Aztán összeszámoltam, majd rájöttem, a konfig még lazán kevés is, mert kérdés mit szolgáltat az ember.
Make love not Wor.

#190 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2007. 03. 10. 17:08

Idézet: Yoisten - Dátum: 2007. márc. 10., szombat - 16:26

Csinál belőle valami idióta kiterjesztésű krixkraxot amit be tudok szépen küldeni, de nekem egy fél bitnyi cuccom nem marad belőle a gépen.
Szóval most megcsinálom, nyomok neki egy másolást és aztán eltüntetheti az egyiket a kijelölés beküldéssel.

De kapsz róla mailt, hogy feldolgozás alatt, ha meg fel van dolgozva, akkor belépve mindenféle textes/pdf-es izébe le lehet töltögetni. Tudja a fene, egyszer beléptem, elég is volt, de nekem könyvelés csinál mindent, aztán kész, viszont meglesni mindent lehet, meg letölteni is.
Make love not Wor.

#191 Felhasználó inaktív   Yoisten 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 10. 19:01

Idézet: Jahno - Dátum: 2007. márc. 10., szombat - 17:08

De kapsz róla mailt, hogy feldolgozás alatt, ha meg fel van dolgozva, akkor belépve mindenféle textes/pdf-es izébe le lehet töltögetni. Tudja a fene, egyszer beléptem, elég is volt, de nekem könyvelés csinál mindent, aztán kész, viszont meglesni mindent lehet, meg letölteni is.

Igen, a pdf-es visszaigazolások elvben megvannak. Mivel nálunk is a könyvelő csinálja a többit, így legutóbb az egyik áfás visszaigazolást olyan simán kitörölték, mint a huzat :) Persze megvan kinyomtatva is, csak a tértivevényem nem tudják elszabni :D

Amúgy bármibe lefogadtam volna, hogy megfexik a rendszer az első elektronikus beküldési csúcsokban, de eddig bármikor tudtam küldeni (igaz, néha elég lassan) és nem arról vagyunk híresek, hogy határidő előtt hetekkel tolnánk :)

#192 Felhasználó inaktív   tasp 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 10. 19:19

Idézet: Yoisten - Dátum: 2007. márc. 10., szombat - 16:14

A számlák viszont 90%-ban cégnévre mentek, tehát nem használhattak sem campust, sem egyéb más ócsó cuccot.

nem azért kéri cégnévre a számlát , hogy office-t futtasson irodában, hanem a fránya
25% miatt a szegény átlaguser.
A számítógépes játékok nincsenek hatással ránk!!!
Ha kiskorunkban hatott volna ránk a PacMan akkor most sötét termekben rohangálnánk tablettákat rágcsálva miközben repetatív ritmusú elektronikus zene szól!!!

#193 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 10. 20:22

Idézet: diab303 - Dátum: 2007. márc. 10., szombat - 11:48

Nem ertem, hogy miert okoznak gondot a APEH programjai, az csak a konyvelonel fut, nem?

szrinted 100 jómagyar emberből hány látott élő könyvelőt vagy naplófökönyvet? szvsz ha 20 akkor már jó arány. a maradék 80 a kettős könyvelésről valami olyan elképzelése van, hogy az valami csalás, pénzmosás. Szépen lassan a  papíralapú adóbevallás mexűnik és mindenkinek kell majd reggeline az ügyfélkapun. 4 millió honfitársunk olyan szinten mélyszegény hogy nemhogy vindózt demég számítógépet se tud venne magának, hameg megdobod 1-el akkor a működtetéséhez szükséges internet előfizetés is problematikus lesz. na nekik is előbb utóbb ügyfélkapun át kell majd. amihez legális vindóz kellene, ugye....
νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

#194 Felhasználó inaktív   diab303 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 11. 06:35

Igazatok van, belatom, hogy szukseg van az Abevre masnak is. Ettol fuggetlenul nem csak java letezik am, megirhattak volna c-ben barmilyen cross platform ablakkezelohoz linkelve, vagy akar wxperlben is. Lenyeg, hogy open source legyen.
Nem tudom, hogy anyu 10 eves win98-an a javas jvm 32 mega ramon hogy indul el, de a binaris szar tuti mukodik rajta :) Ez is lehet egy szempont.
Meg amikor elkezdtek fejleszteni meg csak wintelben gondolkodtak, es igy maradt.
Ettol fuggetlenul az egesz legalis windows kerdes (az APEH reszerol) csak cegekre igaz itt, ok pedig batran mehetnek konyvelohoz.

#195 Felhasználó inaktív   kroozo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 12. 09:43

Idézet: diab303 - Dátum: 2007. márc. 11., vasárnap - 6:35

Igazatok van, belatom, hogy szukseg van az Abevre masnak is. Ettol fuggetlenul nem csak java letezik am, megirhattak volna c-ben barmilyen cross platform ablakkezelohoz linkelve, vagy akar wxperlben is. Lenyeg, hogy open source legyen.
Nem tudom, hogy anyu 10 eves win98-an a javas jvm 32 mega ramon hogy indul el, de a binaris szar tuti mukodik rajta :) Ez is lehet egy szempont.
Meg amikor elkezdtek fejleszteni meg csak wintelben gondolkodtak, es igy maradt.
Ettol fuggetlenul az egesz legalis windows kerdes (az APEH reszerol) csak cegekre igaz itt, ok pedig batran mehetnek konyvelohoz.

Esetleg kiadhatnák a specifikációt, hogy eztet kérjük, hajrá srácok, piac nektek, hajrá? Aztán majd mindenki fejleszthet olcsót/drágát fapadost/extrásat? Aztán meglátjuk, hogy lenne-e, aki megcsinálja :)

Egyelőre még csak cégekre, de ez igen hamar változni fog jó eséllyel.
And as we wind on down the road
Our shadows taller than our soul.

“It is often said that before you die your life passes before your eyes. It is in fact true. It's called living.”

#196 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 12. 18:37

Idézet: Yoisten - Dátum: 2007. márc. 10., szombat - 16:14

Ugyan nem ma volt, de dolgoztam számtechben egy évig. Tíz gépből, jó, ha egyre vettek egy windowst. Office-t meg mondjuk minden negyvenedikre.

A számlák viszont 90%-ban cégnévre mentek, tehát nem használhattak sem campust, sem egyéb más ócsó cuccot. Az meg nem valószínű, hoyg kihagyták a jó kis olcsó lehetőséget az OEM produktra, hanem rohantak dobozos wint venni kétszer annyiért. Egyébként azt is kaphattak volna, mert aki vett szoftot, az ingyen telepítve kapta, beállítva, driverelve, kultúráltan.

Nyilván mindenki linuxot használt már akkor is...

Arrol vanik szo, hogyha a win lopasa para lesz, de nagyon - mint irtam ebben nem allunk mar nagyon rosszul az usakokhoz es a fejlett orszagokhoz kepest - most nem 3-5 eves emlekekrol kene hozsannazni, hanem a kozelmult 1-2 everol, mikoris a lic. kerdesek kezdenek a helyrukre kerulni (aki megtudja fizetni, azmar vesz) nos akkor ott az alternativa, a linux, amit nem kell lopni, mert szabad szoftver. mukodtetese latszolag nagyobb szakertelmet kivan (a valosagban nem, mer egy win alapu rencer van ugynannyira bonyolult csak a felszinen tunik egyszerunek), szoval mindennek ellenere, van alternativaja a windowsnak. es fontos az, hogy az eKormanyzat is komolyan vegye ezt. Lehet hogy ma meg a linux userek szamossaga marginalis, de a win licenszek megletenek szigorubb szamonkerese ezen valtoztatni fog...

#197 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 12. 18:40

Idézet: kroozo - Dátum: 2007. márc. 12., hétfő - 9:43

Esetleg kiadhatnák a specifikációt, hogy eztet kérjük, hajrá srácok, piac nektek, hajrá? Aztán majd mindenki fejleszthet olcsót/drágát fapadost/extrásat? Aztán meglátjuk, hogy lenne-e, aki megcsinálja :)

Egyelőre még csak cégekre, de ez igen hamar változni fog jó eséllyel.

hat bijon a szabvanyos (ISO) open document format pont ezt segiteni, vagyis hogy az allam specifikalja le a vele valo komminkaciora hasznalhato doksik xml-jet es legyen verseny a piacon ezek utan. a baj csak az, hogy igy az azok a cegek, akik mindig kormanykozeliek kevesebb penzmaghoz jutnanak :(

#198 Felhasználó inaktív   Lenny 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 14. 09:48

Látta valaki a tegnapi Friderikusz-t?

Mi volt benne?Én  csak ma reggel fél füllel tudtam figyelni. Majd csak ma este tudom teljesen megnézni.
-A biztonsági öv lehet hogy korlátoz a mozgásban, de még mindig nem annyira mint a tolószék.
-Minden reggel mikor felkelek tudom, hogy aznap csak egy jó dolog vár rám. A lefekvés! :)

#199 Felhasználó inaktív   zZsOlTi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2007. 03. 15. 16:13

Idézet: Lenny - Dátum: 2007. márc. 14., szerda - 9:48

Látta valaki a tegnapi Friderikusz-t?

Mi volt benne?Én  csak ma reggel fél füllel tudtam figyelni. Majd csak ma este tudom teljesen megnézni.

Ha valaki esetleg felvette az megoszthatná, sajnos lemaradtam róla..
-ZsOlTi-

#200 Felhasználó inaktív   Lenny 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 16. 08:56

Idézet: zZsOlTi - Dátum: 2007. márc. 15., csütörtök - 16:13

Ha valaki esetleg felvette az megoszthatná, sajnos lemaradtam róla..

Én felvetettem, de lehet már letörölték.

Fő vonalakban arról volt szó, hogy mellé beszéltek. :) Az APEH csak akkor fog vizsgálódni, ha bejelentést kap a BSA-tól. A jogászok és akik ott voltak, azt mondták, hogy kicsit vicces ez a megállapodás. Kb. olyan mint mikor a bolha segít az elefántnak. Az APEH-nél idáig is lehetett feljelentést tenni arra vonatkozóan, ha valami adócsalás esete állt fent. Ehhez nincs szüksége a BSA-ra. 1 éves megállapodást kötöttek.

Arról is azó volt, hogy az APEH is pl. "kötelezi" az embereket pl. windows vásárlásra, mert az ABEV program csak win platformon működik, márgpedig ha már arra kötelez, hogy elektronikusan kell bevallani, akkor adja meg a szükséges feltételeket.

De főképp mellébeszélés volt egy totál únszimpatikus hölgy által.

Téma megosztása:

• (16 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.