Állványos sztori következik
Alapvetően olyan állványt kerestem ami könnyű, picire összecsukható és mégis stabil. Hamar rá kellett jönnöm, hogy pont a legdrágább kategóriát szúrtam ki, érthető módon ügye mindenki ilyet szeretne. Először a Gitzo 1228-as lábbal szemezgettem, de hosszas ismerkedés után sem sikerült megbarátkoznom az árával (460$, itthon 142k bruttóért láttam), így alternatívák után kutattam. Külföldi fórumokon az utóbbi időben egyre inkább feltűntek a Feisol állványok és nagyon dicsérik őket. Minőségben és tudásban közel olyan jók, mint a Gitzo fiber carbon darabjai, viszont árban jóval olcsóbbak. Ki is néztem a
Feisol CT-3401-es darabot, ez kb megegyezik specifikációkban a fentebb említett Gitzoval és csak 185$ az ára. Szomorúan tapasztaltam azonban, hogy a gyártó csak Paypalon keresztül fogad el fizetést, ügye ez meg itthon nem működik, boltok meg nem árulják. Ekkor jegeltem is a dolgot, mivel egy batárnagy darabot amit sosem vinnék magammal sehová, nem lenne értelme venni, jóra meg nincs pénz.
Idővel azonban méginkább rájöttem, hogy nekem kell állvány, sok szituban hiányzott már, így újra foglalkozni kezdtem a témával. Sikerült rábeszélnem egy amcsi ismerősömet, hogy segítsen már ki és rendelje meg nekem a Feisolt én meg kifizetem. Küldtem is neki pénzt, de ekkor jött a hidegzuhany, a paypal meg nem fogadja el az illető kártyáját valami oknál fogva. Ezt nem igazán értettük, mivel egy amcsi dombornyomott Visa kártyáról volt szó, rendszeresen szokott vele neten vásárolni a legkülönfélébb helyeken és sosem volt semmi probléma. Próbáltunk rájönni a dolog nyitjára és újra levelezni kezdtem a gyártóval és csodák csodájára felajánlották az egyszerű utalásos fizetést is. Először kicsit féltem a dologtól, de belevágtam, gondoltam csak nem lehet véletlen a jó hírük. Most ott tart a dolog, hogy ma hoztam el a postáról a cuccot

Az ügyintézés nagyon simán ment, teljesen korrektek és gyorsak voltak a taiwaniak, sok magyar kereskedő tanulhatna tőlük. Összeadogatva minden költséget (banki utalás, vám, áfa, szállítás, stb) olyan ~52k huf-ba került a dolog teljesen itthonról intézve, ami lényegesen kevesebb, mint pl egy hasonló Gitzo. Annyi hátrány van, hogy ehhez nem lehet extra kiegészítőket venni, mint pl tüskés láb és hasonlók, cserébe viszont kapsz hozzá táskát és szerszámokat is, szükség esetére. Egyelőre a gömbfej amit kinéztem most épp jön USÁ-ból, így élesben kipróbálni még nem tudom. Az állvány kidolgozása egyébként szuper és könnyű, mint a fene
Itt található róla néhány kép, pont ilyen élőben is. Azt még nehezen tudom elképzelni, hogy egy ilyen pillesúlyú valami hogyan lehet stabil, de majd ez még kiderül.
Ja még annyi, hogy a vám nem is 8% volt, mint ahogy itt sokan írtátok, hanem 3,5%.
Szerkesztette: saen 2005. 03. 11. 20:16 -kor