HWSW Informatikai Kerekasztal: Fotográfia (analóg, és digitális egyaránt) - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (123 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 54
  • 55
  • 56
  • 57
  • 58
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Fotográfia (analóg, és digitális egyaránt) Átfogóan a fotózásról

#1101 Felhasználó inaktív   acws 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 03. 08. 20:16

Idézet: Studi - Dátum: 2005. márc. 8., kedd - 20:03

:respect:
Köszönöm uraim az okítást, már legalább azt tudom, hogy mit kell keresnem. :up:

A CanoScan 8000F a szimpatikus az infrás karc és por retusálás miatt, de erről még nem találtam denzitás adatot.

Az acws által ajánlott Benq 2740-est nem találom, helyette van 2750, az említett ICE tudással, és árral. Ezzel az a legfőbb gondom, hogy sógoréknál nem találtam árat. Április végén valószínűleg megyünk Grazba, jó lenne ott megkaparintani.
Filmscannerek alsó kategóriájában van még a Minolta Dual Scan IV. Erről esetleg tudtok valamit? Az osztrákoknál egész elfogadható, 300-340 euro körüli árakat látok, míg nálunk 110k forint. :eek: :(

Én is ezen gondolkozok. Vegyesek a tapasztalatok. Van aki többet várt tőle és nyűgjei vannak, pl a sötét részekkel. Ugyanakkor több embertől hallottam, hogy A/4 nagyításra teljesen jó. A dmax kérdéses, hallottam már 3.3-3.5-öt és 3.8-3.9-et is. Szóval nem tudom.
Az a baj, hogy az Elite 5400 nagyon drága, bár az sokkal meggyőzőbb... :(

Szerk: kérdezz rá az ICE nélkülire Gugánál szvsz tud hozni.

Szerkesztette: acws 2005. 03. 08. 20:17 -kor

web-solution.hu A megfizethető tárhely

#1102 Felhasználó inaktív   Studi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2005. 03. 08. 20:41

Idézet: acws - Dátum: 2005. márc. 8., kedd - 20:16

Én is ezen gondolkozok. Vegyesek a tapasztalatok. Van aki többet várt tőle és nyűgjei vannak, pl a sötét részekkel. Ugyanakkor több embertől hallottam, hogy A/4 nagyításra teljesen jó. A dmax kérdéses, hallottam már 3.3-3.5-öt és 3.8-3.9-et is. Szóval nem tudom.
Az a baj, hogy az Elite 5400 nagyon drága, bár az sokkal meggyőzőbb... :(

Szerk: kérdezz rá az ICE nélkülire Gugánál szvsz tud hozni.

Épp most találtam egy 3.3-3.5-ös infót. :)

A 60k az most hirtelen egy kicsit sok lenne, az már az erősen megfontolandó kategória számomra. Főleg, hogy ha nagyobb pénzmennyiséghez jutok, akkor szeretnék DSLR-re váltani, és tényleg csak igényes amatőr felhasználásról lenne szó.
Ami miatt felvetettem most ezt a témát, az a Canon 4200F és 8000F. Ahogy nézegettem, a 4200F hozza az 5200F 3.3-as értékét, a 8000F-re nem találtam még biztosat, de gondolom az is.
Negatívra szoktam fényképezni, abból sem valami elit kategóriára, hanem általában Fuji Superiára. Ehhez is kevés ez a 3.3 szerintetek?
"Mindenki a saját baklövéseit nevezi tapasztalatnak." - Oscar Wilde

#1103 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 11. 20:14

Állványos sztori következik :)

Alapvetően olyan állványt kerestem ami könnyű, picire összecsukható és mégis stabil. Hamar rá kellett jönnöm, hogy pont a legdrágább kategóriát szúrtam ki, érthető módon ügye mindenki ilyet szeretne. Először a Gitzo 1228-as lábbal szemezgettem, de hosszas ismerkedés után sem sikerült megbarátkoznom az árával (460$, itthon 142k bruttóért láttam), így alternatívák után kutattam. Külföldi fórumokon az utóbbi időben egyre inkább feltűntek a Feisol állványok és nagyon dicsérik őket. Minőségben és tudásban közel olyan jók, mint a Gitzo fiber carbon darabjai, viszont árban jóval olcsóbbak. Ki is néztem a Feisol CT-3401-es darabot, ez kb megegyezik specifikációkban a fentebb említett Gitzoval és csak 185$ az ára. Szomorúan tapasztaltam azonban, hogy a gyártó csak Paypalon keresztül fogad el fizetést, ügye ez meg itthon nem működik, boltok meg nem árulják. Ekkor jegeltem is a dolgot, mivel egy batárnagy darabot amit sosem vinnék magammal sehová,  nem lenne értelme venni, jóra meg nincs pénz.

Idővel azonban méginkább rájöttem, hogy nekem kell állvány, sok szituban hiányzott már, így újra foglalkozni kezdtem a témával. Sikerült rábeszélnem egy amcsi ismerősömet, hogy segítsen már ki és rendelje meg nekem a Feisolt én meg kifizetem. Küldtem is neki pénzt, de ekkor jött a hidegzuhany, a paypal meg nem fogadja el az illető kártyáját valami oknál fogva. Ezt nem igazán értettük, mivel egy amcsi dombornyomott Visa kártyáról volt szó, rendszeresen szokott vele neten vásárolni a legkülönfélébb helyeken és sosem volt semmi probléma. Próbáltunk rájönni a dolog nyitjára és újra levelezni kezdtem a gyártóval és csodák csodájára felajánlották az egyszerű utalásos fizetést is. Először kicsit féltem a dologtól, de belevágtam, gondoltam csak nem lehet véletlen a jó hírük. Most ott tart a dolog, hogy ma hoztam el a postáról a cuccot :) Az ügyintézés nagyon simán ment, teljesen korrektek és gyorsak voltak a taiwaniak, sok magyar kereskedő tanulhatna tőlük. Összeadogatva minden költséget (banki utalás, vám, áfa, szállítás, stb) olyan ~52k huf-ba került a dolog teljesen itthonról intézve, ami lényegesen kevesebb, mint pl egy hasonló Gitzo. Annyi hátrány van, hogy ehhez nem lehet extra kiegészítőket venni, mint pl tüskés láb és hasonlók, cserébe viszont kapsz hozzá táskát és szerszámokat is, szükség esetére. Egyelőre a gömbfej amit kinéztem most épp jön USÁ-ból, így élesben kipróbálni még nem tudom. Az állvány kidolgozása egyébként szuper és könnyű, mint a fene :) Itt található róla néhány kép, pont ilyen élőben is. Azt még nehezen tudom elképzelni, hogy egy ilyen pillesúlyú valami hogyan lehet stabil, de majd ez még kiderül.

Ja még annyi, hogy a vám nem is 8% volt, mint ahogy itt sokan írtátok, hanem 3,5%.

Szerkesztette: saen 2005. 03. 11. 20:16 -kor

#1104 Felhasználó inaktív   Studi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 13. 14:30

Idézet: saen - Dátum: 2005. márc. 11., péntek - 20:14

Ja még annyi, hogy a vám nem is 8% volt, mint ahogy itt sokan írtátok, hanem 3,5%.

A vám legmagasabb tétele van 8-9% körül, elektronikus kütyükre többnyire annyit kell fizetni. :( Neked szerencséd volt, egyébként előre nehéz megmondani, hogy egy tételre mit fognak számolni. :(

#1105 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 13. 16:10

Ja, ezt jó tudni :) Objektívre mennyit nyomnak, valakinek tapasztalat?

#1106 Felhasználó inaktív   Studi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 17. 18:09

:lama: kérdés, maradva az állvány témánál:
Az állványfejek valami szabványos módon vannak az állványokra biggyesztve, vagy ki-ki a saját módján? Van kompatibilitás a gyártók között? :think:

#1107 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 17. 18:15

Tudtommal két elterjedt irányzat van, mindkettő csavaros, csak az átmérő más. Nekem pont ma jött meg a gömbfejem, az alapból tudta minkettő méretet, adtak hozzá "átalakítót".

#1108 Felhasználó inaktív   acws 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 17. 18:28

Idézet: Studi - Dátum: 2005. márc. 17., csütörtök - 18:09

:lama: kérdés, maradva az állvány témánál:
Az állványfejek valami szabványos módon vannak az állványokra biggyesztve, vagy ki-ki a saját módján? Van kompatibilitás a gyártók között? :think:

Hali,

átlalában a fej és az állvány között a 3/8"-os menetet használják. A fej és a kamera között az 1/4"-os az általános. Kisfilmes gépek szinte mindegyikén ez van, meg általában a fejeken is. A gyorscseretalpas fejekhez létezik gyorscseretalp mindkét méretben. Nagyobb teleobjektíveken és közép ill. nagyformátumú gépeken van a leggyakrabban 3/8"-os állványmenet.

Tapasztalatom szerint az átalakítót érdemes elkerülni, instabil, megszorul..stb szóval xar.

acws

#1109 Felhasználó inaktív   Studi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 17. 18:29

Idézet: saen - Dátum: 2005. márc. 17., csütörtök - 18:15

Tudtommal két elterjedt irányzat van, mindkettő csavaros, csak az átmérő más. Nekem pont ma jött meg a gömbfejem, az alapból tudta minkettő méretet, adtak hozzá "átalakítót".

Az jó, mert nekem van itthon egy alu állványom, törött fejjel. Azon úgy van a dolog, hogy az állványon van egy cső, és azon belül menet. Ha csavaros a dolog, akkor ezt a csövet rövidebbre lehet vágni, és menetet lehet rá kívülről metszeni. Már csak a menet pontos méretét kell megtudnom. :) Aki ismer ilyen infókat, ne sajnálja! :)

PS: Sőt, a cső nem is cső, mert nincs benne végig a menet, alul tömör! :)

#1110 Felhasználó inaktív   Studi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 17. 18:30

Köszi mindkettőtöknek a választ. :respect:

#1111 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 18. 02:43

saen: most nagyon elgondolkoztam ezen a carbon állványon amit írtál. súly miatt lehet hogy lecserélem a slikemet, bár ez még nem biztos, de hogy kell egy ilyen monopod, az tuti :)
végül magyarországra postázták neked?

1 nagy dilemmám van. a magasság.
ez kinyitva, középoszlop nélkül 135 centi. középoszloppal 160 (amit nem nagyon "szabad" full kihúzni)
sliket pont azért vettem mert full kihúzott középoszloppal 190 centi, és általában középoszlopot ki se húzom, így is tökéletes a magassága.
nem tudom, hogy az a 30 centi, amit le kell hajolni mennyiben zavarna, mert a 3,4 vs 1,4 kg az nagyonsok. és összecsukva is egyik 50 centi, másik 75 centi....

UPDATE: rájöttem hogy a slik az fejjel 3,4 kg. fej nélkül 2,2 kg. akkor viszont már talán nincs olyan nagy difi súlyban a kettő között, hogy megérje ezzel foglalkoznom. viszont monopodon gondolkozok.

UPDATE2: megtaláltam leírást, 2,2 kg a slik állványom fej nélkül. 0,8 kg-ért nem fogok harcolni...
nem is olyan rosz ez az alu-magnézium-titán ötvözet :)

Szerkesztette: WiZARD 2005. 03. 18. 02:49 -kor

Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#1112 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 18. 06:43

Magyarországra postázták igen, gyorsan meg is jött. Simán beszerezhető itthonról is.

Én 178 cm magas vagyok, ha teljesen kihúzom a lábakat viszont a középoszlopot lennt hagyom akkor egy nagyon picit hajolnom kell, de abszolút nem zavaró a dolog. Inkább csak előre dőlök picit.

Egyelőre még nem volt időm terepen tesztelgetni az állványt, de megmondom őszintén nehezen tudom elképzelni, hogy pl szélben hogy lesz ez stabil. Olyan könnyű, mint a fene és rádásul enyhén rugalmasak a lábai... Majd erről még beszámolok később ha lesz több tapasztalatom.

Ha súly miatt aggódsz akkor vegyél egy normális gömbfejet. Az Acratech ami nekem van az fél kiló sincs és iszonyat profi cucc. Mielőtt megvettem volna sok leírást elolvastam, mindenhol agyon dícsérték de még így is meglepett a szép kidolgozása. Igaz az árát is megkérik rendesen, főleg úgy hogy még kell hozzá gyorscsere talp is ami szintén nem olcsó.

#1113 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 18. 06:51

Ja és érdemes elolvasni a ReallyRightStuff katalógusát, sok okos dolgot is írnak + monopodot is elmagyarázzák hogy milyen "fejjel" érdemes használni.

#1114 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 18. 11:35

egy jobb fejen én is gonodlkozok. csak drága....
egyelőre elvagyok a slik fejjel.

inkább egy kicsi, könnyű, mindenhova könnyen vihető monopodon gondolkozok.
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#1115 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 18. 17:03

A monopod még nem annyira vészes árban, azt talán ki lehet fizetni. Mindenképpen olvasd el a fennt ajánlott katalógust, szerintem érdemes az ottani tanácsot megfogadni.

#1116 Felhasználó inaktív   eszpe 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 20. 20:43

Ezt látta már valaki? :)

GOPOD

http://www.pixelagogo.com/gopod/

Kép
:D  :D  :D
"A cinikus ember az, aki mindennek ismeri az árát, de semminek nem ismeri az értékét" - Oscar Wilde

#1117 Felhasználó inaktív   Studi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 25. 13:21

Visszatérnék egy kicsit a filmscanner témához. Találtam apróban egy Acer 2720-ast, ~30k-ért. Erről tud valaki valamit? Megéri? Se az Acer, se a Benq honlapján nem találtam linket, így ha valaki tud oldalt, azt is megköszönném. És persze ha vannak gyakorlati tapasztalatok, az lenne a legkirályabb. :)

#1118 Felhasználó inaktív   *EX* 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 25. 15:34

Idézet: Studi - Dátum: 2005. márc. 25., péntek - 13:21

Visszatérnék egy kicsit a filmscanner témához. Találtam apróban egy Acer 2720-ast, ~30k-ért. Erről tud valaki valamit? Megéri? Se az Acer, se a Benq honlapján nem találtam linket, így ha valaki tud oldalt, azt is megköszönném. És persze ha vannak gyakorlati tapasztalatok, az lenne a legkirályabb. :)

Itt egy review róla.
gubitibi

#1119 Felhasználó inaktív   acws 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 25. 16:12

Idézet: Studi - Dátum: 2005. márc. 25., péntek - 13:21

Hali,

az Index fórumán (Film-)Scannerek keresd edk440-et neki volt ilyen szvsz elég sokat tud róla mondani.

#1120 Felhasználó inaktív   Studi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 25. 19:28

Köszi a segítséget. A review alapján ez is 3,2D-t tud, csakúgy, mint a Canon két síkágyasa. Emellett szól a méret, meg hogy ez direkt filscanner. A Canon mellett szól a többcélú felhasználhatóság, és talán az, hogy újabb révén a szoftvertámogatottság jobb lehet. Nehéz döntés. :)

Téma megosztása:

• (123 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 54
  • 55
  • 56
  • 57
  • 58
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.