HWSW Informatikai Kerekasztal: Fotográfia (analóg, és digitális egyaránt) - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (123 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 55
  • 56
  • 57
  • 58
  • 59
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Fotográfia (analóg, és digitális egyaránt) Átfogóan a fotózásról

#1111 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 03. 18. 02:43

saen: most nagyon elgondolkoztam ezen a carbon állványon amit írtál. súly miatt lehet hogy lecserélem a slikemet, bár ez még nem biztos, de hogy kell egy ilyen monopod, az tuti :)
végül magyarországra postázták neked?

1 nagy dilemmám van. a magasság.
ez kinyitva, középoszlop nélkül 135 centi. középoszloppal 160 (amit nem nagyon "szabad" full kihúzni)
sliket pont azért vettem mert full kihúzott középoszloppal 190 centi, és általában középoszlopot ki se húzom, így is tökéletes a magassága.
nem tudom, hogy az a 30 centi, amit le kell hajolni mennyiben zavarna, mert a 3,4 vs 1,4 kg az nagyonsok. és összecsukva is egyik 50 centi, másik 75 centi....

UPDATE: rájöttem hogy a slik az fejjel 3,4 kg. fej nélkül 2,2 kg. akkor viszont már talán nincs olyan nagy difi súlyban a kettő között, hogy megérje ezzel foglalkoznom. viszont monopodon gondolkozok.

UPDATE2: megtaláltam leírást, 2,2 kg a slik állványom fej nélkül. 0,8 kg-ért nem fogok harcolni...
nem is olyan rosz ez az alu-magnézium-titán ötvözet :)

Szerkesztette: WiZARD 2005. 03. 18. 02:49 -kor

Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#1112 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 18. 06:43

Magyarországra postázták igen, gyorsan meg is jött. Simán beszerezhető itthonról is.

Én 178 cm magas vagyok, ha teljesen kihúzom a lábakat viszont a középoszlopot lennt hagyom akkor egy nagyon picit hajolnom kell, de abszolút nem zavaró a dolog. Inkább csak előre dőlök picit.

Egyelőre még nem volt időm terepen tesztelgetni az állványt, de megmondom őszintén nehezen tudom elképzelni, hogy pl szélben hogy lesz ez stabil. Olyan könnyű, mint a fene és rádásul enyhén rugalmasak a lábai... Majd erről még beszámolok később ha lesz több tapasztalatom.

Ha súly miatt aggódsz akkor vegyél egy normális gömbfejet. Az Acratech ami nekem van az fél kiló sincs és iszonyat profi cucc. Mielőtt megvettem volna sok leírást elolvastam, mindenhol agyon dícsérték de még így is meglepett a szép kidolgozása. Igaz az árát is megkérik rendesen, főleg úgy hogy még kell hozzá gyorscsere talp is ami szintén nem olcsó.

#1113 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 18. 06:51

Ja és érdemes elolvasni a ReallyRightStuff katalógusát, sok okos dolgot is írnak + monopodot is elmagyarázzák hogy milyen "fejjel" érdemes használni.

#1114 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 18. 11:35

egy jobb fejen én is gonodlkozok. csak drága....
egyelőre elvagyok a slik fejjel.

inkább egy kicsi, könnyű, mindenhova könnyen vihető monopodon gondolkozok.
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#1115 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 18. 17:03

A monopod még nem annyira vészes árban, azt talán ki lehet fizetni. Mindenképpen olvasd el a fennt ajánlott katalógust, szerintem érdemes az ottani tanácsot megfogadni.

#1116 Felhasználó inaktív   eszpe 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 20. 20:43

Ezt látta már valaki? :)

GOPOD

http://www.pixelagogo.com/gopod/

Kép
:D  :D  :D
"A cinikus ember az, aki mindennek ismeri az árát, de semminek nem ismeri az értékét" - Oscar Wilde

#1117 Felhasználó inaktív   Studi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2005. 03. 25. 13:21

Visszatérnék egy kicsit a filmscanner témához. Találtam apróban egy Acer 2720-ast, ~30k-ért. Erről tud valaki valamit? Megéri? Se az Acer, se a Benq honlapján nem találtam linket, így ha valaki tud oldalt, azt is megköszönném. És persze ha vannak gyakorlati tapasztalatok, az lenne a legkirályabb. :)
"Mindenki a saját baklövéseit nevezi tapasztalatnak." - Oscar Wilde

#1118 Felhasználó inaktív   *EX* 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 25. 15:34

Idézet: Studi - Dátum: 2005. márc. 25., péntek - 13:21

Visszatérnék egy kicsit a filmscanner témához. Találtam apróban egy Acer 2720-ast, ~30k-ért. Erről tud valaki valamit? Megéri? Se az Acer, se a Benq honlapján nem találtam linket, így ha valaki tud oldalt, azt is megköszönném. És persze ha vannak gyakorlati tapasztalatok, az lenne a legkirályabb. :)

Itt egy review róla.
gubitibi

#1119 Felhasználó inaktív   acws 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 25. 16:12

Idézet: Studi - Dátum: 2005. márc. 25., péntek - 13:21

Hali,

az Index fórumán (Film-)Scannerek keresd edk440-et neki volt ilyen szvsz elég sokat tud róla mondani.
web-solution.hu A megfizethető tárhely

#1120 Felhasználó inaktív   Studi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 25. 19:28

Köszi a segítséget. A review alapján ez is 3,2D-t tud, csakúgy, mint a Canon két síkágyasa. Emellett szól a méret, meg hogy ez direkt filscanner. A Canon mellett szól a többcélú felhasználhatóság, és talán az, hogy újabb révén a szoftvertámogatottság jobb lehet. Nehéz döntés. :)

#1121 Felhasználó inaktív   acws 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 25. 19:31

Idézet: Studi - Dátum: 2005. márc. 25., péntek - 19:28

Köszi a segítséget. A review alapján ez is 3,2D-t tud, csakúgy, mint a Canon két síkágyasa. Emellett szól a méret, meg hogy ez direkt filscanner. A Canon mellett szól a többcélú felhasználhatóság, és talán az, hogy újabb révén a szoftvertámogatottság jobb lehet. Nehéz döntés. :)

Az kegyetlen kevés. A Canon 2700-es filmscannerem tudott ennyit, diát kegyetlen nehéz volt jól scannelni vele. Rengeteg utómunkára számíts.
web-solution.hu A megfizethető tárhely

#1122 Felhasználó inaktív   CameraMan 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 29. 09:13

Sziasztok, tudtok valahol olcsón fekete-fehér filmet? Tanulóknak kellene, úgyhogy Forte, Fomapan, ilyesmi is megfelel. A Syrexben néztem 540 HUF körül/tekercs, jó lenne kevesebbért, bár a Syrexnél olcsóbbat még nem találtam, de hátha. A Foma egyébként cseh gyártmány, szerintetek érdemes lenne Szlovákiában körülnézni?
"A kanok fantomra ugratása során, az ugratóhelyiségben tilos a hangoskodás, a gyors mozgás, továbbá az állat nyugalmát zavaró tevékenység. Ondóvételkor úgy kell elhelyezkedni, hogy az oldalra lecsúszó kan a munkavállalóban kárt ne tegyen."
16/2001. (III. 3.) FVM rendelet

#1123 Felhasználó inaktív   Studi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 29. 10:01

Idézet: CameraMan - Dátum: 2005. márc. 29., kedd - 10:13

Sziasztok, tudtok valahol olcsón fekete-fehér filmet? Tanulóknak kellene, úgyhogy Forte, Fomapan, ilyesmi is megfelel. A Syrexben néztem 540 HUF körül/tekercs, jó lenne kevesebbért, bár a Syrexnél olcsóbbat még nem találtam, de hátha. A Foma egyébként cseh gyártmány, szerintetek érdemes lenne Szlovákiában körülnézni?

Érdeklődj a Fókusz Fotónál. Azt írják magukról, hogy nagyker/mennyiségi megkötés van, a netes árlistájukban ezeket találtam:

Idézet

Fortepan 100 és 200            135-36 256,- Ft + ÁFA 320,- Ft
                                             120 236,- Ft + ÁFA 295,- Ft
                              35 mm x 17 m * 1.992,- Ft + ÁFA 2.490,- Ft

Fortepan 400                 135-36 296,- Ft + ÁFA 370,- Ft
                                   120 * 276,- Ft + ÁFA 345,- Ft
                       35 mm x 30 m * 3.912,- Ft + ÁFA 4.890,- Ft

PS: gondolom együtt szereznétek be nagyobb mennyiséget.
Az aproneten vagy a Vaterán is láttam egy 10 tekercses adagot, de a lejáratáról nem írt semmit. :up:

Szerkesztette: Studi 2005. 03. 29. 10:02 -kor

#1124 Felhasználó inaktív   mikike 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 07. 16:41

hi

szerintetek hol lehet/érdemes digitális képeket előhívatni?
ha lehet minél olcsóbban
és minél jobb minőségben
A hiedelmeid teremtik a valóságodat. - Seth

#1125 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 07. 16:58

Idézet: mikike - Dátum: 2005. ápr. 7., csütörtök - 17:41

hi

szerintetek hol lehet/érdemes digitális képeket előhívatni?
ha lehet minél olcsóbban
és minél jobb minőségben

Szerintem A4-es méretig a helyek 99%-ában nagyon hasonló "labor"-okban hívják, sok különbség szerintem nem lesz. A maradék 1%-ot is csak azért hagytam, mert hátha van kivétel, én nem tudok ilyet.

#1126 Felhasználó inaktív   mikike 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 07. 17:03

úgy értettem, hogy esetleg a neten hívassak-e elő?
van-e valami jó hely, ami még postázással együtt is olcsóbb, mint a helyi photo porst (hall) esetleg az annyira rossz, hogy semmiképpen nem ajánljátok

(meg egy gyik is jó lenne, hogy milyen méretű papírképet milyen felbontásba szkenneljek/konvertáljak át)

Szerkesztette: mikike 2005. 04. 07. 17:08 -kor

#1127 Felhasználó inaktív   Studi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 07. 17:11

Idézet: mikike - Dátum: 2005. ápr. 7., csütörtök - 18:03

van-e valami jó hely, ami még postázással együtt is olcsóbb, mint a helyi photo porst (hall) esetleg az annyira rossz, hogy semmiképpen nem ajánljátok

(meg egy gyik is jó lenne, hogy milyen méretű papírképet milyen felbontásba szkenneljek/konvertáljak át)

A Photo Hallt szokták dícsérni. Lehet tőlük netről rendelni, talán még az is megoldható, hogy ne postázzák, hanem a helyi boltban vedd át.

A minőség tényleg elég jó szokott lenni mindenhol. :)

#1128 Felhasználó inaktív   Thrawn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 07. 20:12

Idézet: mikike - Dátum: 2005. ápr. 7., csütörtök - 18:03

Nézd meg >>itt<< Szerintem jól dolgoznak.
S minthogy az egész galaktikában nem találtak értékesebbet, mint az értelem, mindenütt segítették fölvirradni. Ők lettek a csillagmező földművesei; vetettek, s néha arattak is. És néha, egykedvűen, gyomlálni is kényszerültek.

#1129 Felhasználó inaktív   mikike 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 08. 10:05

és a fotomax szerintetek milyen?
ott valamivel olcsóbb a postaköltség

#1130 Felhasználó inaktív   ken_ 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 04. 14. 03:37

Kép
Intel DG965RY, Core 2 Duo E6400, 2x1Gb DDR2, Chieftec ház + silent táp, 300+160+120 HDD,Pioneer 110D, Plextor Premium USB2 CDRW, videokártya majd vizsgaidőszak után :)

Téma megosztása:

• (123 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 55
  • 56
  • 57
  • 58
  • 59
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.