HWSW Informatikai Kerekasztal: Fotográfia (analóg, és digitális egyaránt) - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (123 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 58
  • 59
  • 60
  • 61
  • 62
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Fotográfia (analóg, és digitális egyaránt) Átfogóan a fotózásról

#1181 Felhasználó inaktív   Boba 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 05. 11. 14:41

Idézet: Studi - Dátum: 2005. máj. 11., szerda - 8:06

:respect: Egyszer én is szeretnék legalább FF-t megtanulni laborálni, főleg, hogy apunak van itthon nagyítója, csak kb 18-20 éve nem használta. :(

Jó képek, az elsőnek a tetején a jobb szemöldököt én hiányolom, nagyon közel vágtál a szeméhez. A harmadik nagyon tetszik!

Filmet szkennelsz? A szöszök ott jöttek? Én is sokat küzdök velük. :)

Örülök, hogy tetszik :) A szöszök egy része onnan jött (75 százaléka) a többi meg rossz laborálással... (mint mondtam, tanuló fázisban vagyok... tanárom aszondta 3-asra értékelne :D )és nem filmet szkenneltem, hanem a lenagyított változatot. (asszem a túnusgazdagság itt veszhetett el, szürkeárnyalatban csak 256 van a gépen, az eredetin ennél jócskán több.

Az elsőnek egy ici picit feljebb van a vágás, csak a szkenneléskor került lejebb, arra nemfigyeltem már, mert éccaka szkeneltem, és fáradt agyam már nem fogta fel. Valszleg kijavítom majd!

Kép
(Bocs a kép minőségéért, mobilba épített fényképezővel készült:D)
Itt szoktam laborálni... egy Leitz Focomat2 autófokuszos nagyítógép, nagyítottam vele már 75-60as képet is...
Ő lesz az adott idő alatt a legtöbb japán kutya!

#1182 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 20. 14:10

stúdió/modell fotózásról van valami leírás neten? :)
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#1183 Felhasználó inaktív   eszpe 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 20. 22:01

Idézet: WiZARD - Dátum: 2005. máj. 20., péntek - 14:10

http://www.photo.net/studio/primer
http://www.photo.net/portraits/intro
http://www.fototipp.hu/portre
http://www.freeweb.h...sti/muterem.htm
http://torzsasztal.hu/Article/showArticle?...922&la=42177188

Szerkesztette: eszpe 2005. 05. 20. 22:45 -kor

"A cinikus ember az, aki mindennek ismeri az árát, de semminek nem ismeri az értékét" - Oscar Wilde

#1184 Felhasználó inaktív   bbence 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 21. 09:24

Melyiket érdemes?
Hama Polárszűrő Circular HTMC 52mm v.Soligor Cirkular polarizációs szűrő

Esetleg van jobb választás 10k bruttó alatt? S azt hol lehet beszerezni (52mm-es)? Vagy van valakinek eladó ebben a méretben (UV szűrőre is vevő vagyok)?
Debütáló albuma zenész barátomnak: http://brushy.meltingpot.hu - letölt, hallgat, élvez

#1185 Felhasználó inaktív   BoGyesz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 21. 11:15

Idézet: WiZARD - Dátum: 2005. máj. 20., péntek - 15:10

Amikor pár hónappal ezelőtt belevágtam a modell és porté-fotózásba megvettem egy könyvet, amiből nagyon sok mindent meg lehet tanulni a fények helyes beállításáról.

A könyv címe Master Lighting Guide for Portrait Photographers és egy Christopher Grey nevű fotós írta. A könyv A4-es méretű, 122 oldalas, tele fotókkal és minden fotóhoz tartozik egy kis rajz, hogy éppen akkor a lámpák, hogyan voltak elhelyezve. Baromi jó!  :)

én innen rendeltem meg, 19USD az ára: amazon.com

#1186 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 21. 11:18

thx, most indulok fotózni, szóval könyv az picit késő :)
fotóztam már stúdióban, fő bajom, és amitől legjobban félek, hogy modelleket hogy kell "jól" beállítani.

majd meglássuk :)
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#1187 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 21. 17:58

hmm tök jól ment :)
szerencsére a sminkes csaj segített sokat :)

azért a könyvet majd lehet megnézem, de mire ideér, addigra jópár sorozaton túl leszek, ha minden jólmegy :)

#1188 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 21. 18:14

Tehetsz ám fel néhány mintát, megnézném :)

#1189 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 21. 18:39

majd ha lesz erőm, akkor kiszedek néhány jobb képet...
bár lehet hogy nem nyomom publicba, de privüzibe elküldöm linket...

#1190 Felhasználó inaktív   acws 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 21. 18:48

Idézet: WiZARD - Dátum: 2005. máj. 21., szombat - 19:39

majd ha lesz erőm, akkor kiszedek néhány jobb képet...
bár lehet hogy nem nyomom publicba, de privüzibe elküldöm linket...

Ha nem gond én is megnézném.
web-solution.hu A megfizethető tárhely

#1191 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 21. 18:57

majd belinkelem ide, ide úgyis kevesebben járnak, és leginkább itt számítok szakértő tanácsokra...

#1192 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 21. 19:12

oksa, várjuk :)

#1193 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 21. 21:58

http://wizard.beats.hu/studio/  legkésőbb 48 óra múlva törlöm őket...

ezek a "jobb" képek, így elsőre.
kis kontraszt, sharpen, méretezés.

mindenféle szídás, javaslat, dicséret.... jöhet :)
hibák egy részével tisztában vagyok, de biztos van olyan, amivel nem.
hibákhoz "javítási" javaslatot is szívesen fogadok :)

ami adott: háttér (van más szín is, de imho mégcsúnyább) 3 studiovaku, elég hiányos felszereléssel. (1 esernyő, 1 nagy softbox, és 1 vakura "semmi" se jut, csak valami "kupak" (nem tudom mi a neve, az a fényvisszaverős kicsi tányér vagymiaz, illetve van egy cső, ami beül matt, és aránylag kicsi lyuk van a végén))
70-200 F2.8 IS obival fotóztam végig, 1/125, F8, iso100

Szerkesztette: WiZARD 2005. 05. 21. 22:02 -kor

#1194 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 21. 22:53

Egész jók lettek :) Javítási javaslatom annyi van csak, hogy a kezeket/lábvéget azért ne vágd le :)
A háttér mondjuk nekem sem tetszik, sajna így nincs semmi összhang a szinekben, úgy értem a háttér egyeltalán nem megy a ruhákhoz. Szóval ha ezt a színösszhangot meg tudnád oldani (ruha, háttér, hajszín, smink, szék, egyéb együtt) és még a vakunak talán egy fokkal melegebb szineket tudnál varázsolni akkor még jobb lenne.

Ja és a stúdióvilágításokról itt olvashatsz, gondolom egy reflektor a kupak, a cső meg egy spot lámpa.

Szerkesztette: saen 2005. 05. 21. 23:05 -kor

#1195 Felhasználó inaktív   BoGyesz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 22. 01:10

Alapvetően jók a képek, élesek, de nekem kicsit túl vannak világítva. Én jobban szeretem, ha vannak árnyékok, érdekes fényhatások, mintsem tökéletesen kivilágítva.
Ha retusálod is a képeket, érdemes lenne az utolsó leányzó néha túl erős arc- és karszőrzetét halványítani kicsit, valamint a bikinis csaj, nem túl fitness lábait. Tudom, nem minden modell egy Carmen Electra, de akkor más beállítás, kevesebb fény kell, hogy ne legyen ilyen feltűnő.

Ma küldtem el a webmesteremnek az új képeim, talán hétfőn felrakja a lapomra, majd belinkelem ide.

#1196 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 22. 03:18

thx.
arra itthon monitoron nézve jöttem rá én is, hogy picit talán túl vannak világítva, helyszínen hisztogramm és lcd alapján jónak tűntek...
majd ma... :)

alapvetően nekem is jobban tetszenek a kicsit árnyékos, nem ilyen tökéletesen világított képek, de úgy érzem hogy ahhoz még nem értek eléggé hozzá, hogy hol, milyen árnyék a jó, és nem nagyon szeretek idegeneken kisérletezni.
volt 1 olyan kép, ahol véletlen túl gyorsan lőttem egymás után, és csak az egyik vaku töltött fel, szerintem az egész jó lett :)
meg a másik, hogy akiknek fotózok, nézegettem régebbi anyagokat, más fotósaik munkáit, és azok is ilyesmik, jól megvilágított képek. persze ez nem azt jelenti hogy jó. majd szép lassan elkezdek 1-1 árnyékos képpel kisérletezni.

végtaglevágásra próbáltam figyelni, az a baj, hogy 70-200ba sokszor csak úgy fér bele a teljes modell, ha a sarokba állok, és azzal számolok, hogy van pár% ami a keresőben nem látszik...
60-200 vagy 50-200 mennyivel jobb lenne :)
vagy valami 1.3x crop faktorú gép, mondjuk egy 1Dmk2 :)  bááár ha minden jól megy....

photoshop waming filterrel próbálkozok elsőre jónak tűnik.
sajnos nem csak a vakuk fénye túl hideg, hanem mindhárom modell iszonyat fehérbőrű volt :(
van még elvileg 1 sima fekete háttér, de a földön volt és olyan piszkos, hogy nem volt gusztusom azt használni.
meg egy jellegében ilyen, mint ami a képeken van, csak barnás-vöröses Kép de igazán az se tetszett.
illeve ott a sima fehér fal, de attól meg féltem hogy ilyen hullafehér bőr mellé nem az igazi.
ma lehet hogy megpróbálok ezekkel bátrabban variálni, ma azért eléggé fostam az egésztől :)

retusálástól már most félek. bár modellenként pár kép lesz csak felhasználva, azt meg kibirom...

Szerkesztette: WiZARD 2005. 05. 22. 03:23 -kor

#1197 Felhasználó inaktív   BoGyesz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 22. 09:46

Én Colorama háttérpapírokat vettem a stúdiómba, igaz eddig csak feketét és fehéret. Ha lesz igény másra, akkor veszek olyat is, de mivel húsz ropi egy tekercs, nem veszek feleslegesen.

#1198 Felhasználó inaktív   bbence 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 22. 12:50

Idézet: bbence - Dátum: 2005. máj. 21., szombat - 10:24

Melyiket érdemes?
Hama Polárszűrő Circular HTMC 52mm v.Soligor Cirkular polarizációs szűrő

Esetleg van jobb választás 10k bruttó alatt? S azt hol lehet beszerezni (52mm-es)? Vagy van valakinek eladó ebben a méretben (UV szűrőre is vevő vagyok)?

Erre tudnátok valami választ adni? :) Hétfőn mennék bevásárolni, jó volna jó döntést hozni és nem pénzt kidobni.  :cool:
Debütáló albuma zenész barátomnak: http://brushy.meltingpot.hu - letölt, hallgat, élvez

#1199 Felhasználó inaktív   BoGyesz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 22. 13:08

Én egy Hama cirk.pol-t használok a kit obihoz (18-55) és nem tudok rá rosszat mondani, igaz mást sem próbáltam. Még 6650Ft volt, amikor vettem.

#1200 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 22. 18:07

ma asszem picit jobban ment.
hogy a képek jobbak, vagy sem, azt nem tudom, de mások.

ja és tegnap hülye voltam, auto fehéregyensúllyal fotóztam. ma pár sorozat után jöttem rá, hogy esetleg megpróbálom vakura állítani, így sokkal melegebbek lettek a képek.

majd este kiteszek pár mai képet, a tegnapiak helyére...

Téma megosztása:

• (123 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 58
  • 59
  • 60
  • 61
  • 62
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.