thx.
arra itthon monitoron nézve jöttem rá én is, hogy picit talán túl vannak világítva, helyszínen hisztogramm és lcd alapján jónak tűntek...
majd ma...
alapvetően nekem is jobban tetszenek a kicsit árnyékos, nem ilyen tökéletesen világított képek, de úgy érzem hogy ahhoz még nem értek eléggé hozzá, hogy hol, milyen árnyék a jó, és nem nagyon szeretek idegeneken kisérletezni.
volt 1 olyan kép, ahol véletlen túl gyorsan lőttem egymás után, és csak az egyik vaku töltött fel, szerintem az egész jó lett

meg a másik, hogy akiknek fotózok, nézegettem régebbi anyagokat, más fotósaik munkáit, és azok is ilyesmik, jól megvilágított képek. persze ez nem azt jelenti hogy jó. majd szép lassan elkezdek 1-1 árnyékos képpel kisérletezni.
végtaglevágásra próbáltam figyelni, az a baj, hogy 70-200ba sokszor csak úgy fér bele a teljes modell, ha a sarokba állok, és azzal számolok, hogy van pár% ami a keresőben nem látszik...
60-200 vagy 50-200 mennyivel jobb lenne

vagy valami 1.3x crop faktorú gép, mondjuk egy 1Dmk2

bááár ha minden jól megy....
photoshop waming filterrel próbálkozok elsőre jónak tűnik.
sajnos nem csak a vakuk fénye túl hideg, hanem mindhárom modell iszonyat fehérbőrű volt

van még elvileg 1 sima fekete háttér, de a földön volt és olyan piszkos, hogy nem volt gusztusom azt használni.
meg egy jellegében ilyen, mint ami a képeken van, csak barnás-vöröses

de igazán az se tetszett.
illeve ott a sima fehér fal, de attól meg féltem hogy ilyen hullafehér bőr mellé nem az igazi.
ma lehet hogy megpróbálok ezekkel bátrabban variálni, ma azért eléggé fostam az egésztől
retusálástól már most félek. bár modellenként pár kép lesz csak felhasználva, azt meg kibirom...
Szerkesztette: WiZARD 2005. 05. 22. 03:23 -kor
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.