HWSW Informatikai Kerekasztal: Fotográfia (analóg, és digitális egyaránt) - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (123 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 79
  • 80
  • 81
  • 82
  • 83
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Fotográfia (analóg, és digitális egyaránt) Átfogóan a fotózásról

#1591 Felhasználó inaktív   kun 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 05. 23. 06:40

eszpe, köszönöm, elmentem, élvezetes volt.
(leszámítva a táskájukba pakoló öregasszonyokat. :-(()

A képeket látva már csak az a kérdés, hogy mennyire életszerűek a színek és mennyire lettek a laborban módosítva a képek?
Kun Pál

Időnként nem árt tíznél tovább számolni - ezért nem célszerű zoknit hordani.

#1592 Felhasználó inaktív   eszpe 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 23. 21:21

Idézet: kun - Dátum: 2006. máj. 23., kedd - 7:40

eszpe, köszönöm, elmentem, élvezetes volt.
(leszámítva a táskájukba pakoló öregasszonyokat. :-(()

A képeket látva már csak az a kérdés, hogy mennyire életszerűek a színek és mennyire lettek a laborban módosítva a képek?

Nincs mit. :)
Kollégám vásárolt az elinfo-ban 2 éve, és kapott egy e-mailt Vódli Zoltántól, hogy szeretettel várják a kiállításra. Én meg felraktam ide a meghívót. :)
"A cinikus ember az, aki mindennek ismeri az árát, de semminek nem ismeri az értékét" - Oscar Wilde

#1593 Felhasználó inaktív   Bucy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 02. 08:44

Régi teljesen mechanikus objektív tisztításával foglalkoznak valahol és ha igen mennyibe kerülne egy ilyen művelet?
Van az exakta-mhoz egy 135-ös tele amire ráférne 1 kis tisztogatás, nézegettem de nem akarom szétszedni megfelelő szerszámok hiányában.

#1594 Felhasználó inaktív   kun 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 04. 19:01

Idézet: eszpe - Dátum: 2006. máj. 23., kedd - 22:21

Én meg felraktam ide a meghívót. :)

én meg elmentem, egyedül, és úgy látom, más se volt a tagok közül. :-(
Kun Pál

Időnként nem árt tíznél tovább számolni - ezért nem célszerű zoknit hordani.

#1595 Felhasználó inaktív   gazdi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2006. 06. 07. 19:56

Nagy segítségre illetve tippekre van szükségem világításügyben. Adott egy két kis ívben S-szerű formára hajlított lemezfelület, az érdekesség kedvéért a hajlítás vonalában sem egyenes, széles íven fut. Azt szeretném elérni, hogy a (lent ponttal jelölt) hajlítás ívén legyen fény, máshol semmi, vagy csak alig.
Nem érthető, igaz? Valami ilyesmi a helyzet:
                    <----
------.
        |
        `-----
Értelemszerűen a függőleges vonal alatt és fölött van a két hajlítás, és a nyíl irányából fényképezném, tehát rálátok mindkét (majdnem) vízszintes felületre is, és nekem az okozza a nehézséget, hogy ott sem lehet fény. Tud valaki segíteni?

Szerkesztette: gazdi 2006. 06. 07. 19:56 -kor

Hallgatok, hogy ne rongáljam tovább a tudásom halvány látszatát. (*)

#1596 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 08. 12:43

hat az ugye trivialis, hogy a ket hajlaton legyen feny. ha jol ertem az a kerdes, hogy ebbol csak az egyiken legyen. gondolom ezt ugy kene, hogy spot-al csak az alsot vilagitod meg onnan, a felso reszt meg mashonnan vilagitod, ami nem okoz sehol sem tukrozest. tehat ket fenybol kell osszerakni.
a forum ma:
"Ez van bazdmeg, ha nem tetszik, el lehet menni."

#1597 Felhasználó inaktív   gazdi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2006. 06. 09. 08:02

Idézet: bogdan - Dátum: 2006. jún. 8., csütörtök - 13:43

hat az ugye trivialis, hogy a ket hajlaton legyen feny. ha jol ertem az a kerdes, hogy ebbol csak az egyiken legyen. gondolom ezt ugy kene, hogy spot-al csak az alsot vilagitod meg onnan, a felso reszt meg mashonnan vilagitod, ami nem okoz sehol sem tukrozest. tehat ket fenybol kell osszerakni.

Rosszul érted, a leírásom sem volt teljes. A lemez alatti terület kvázi tömör, nem látok alá és nem is akarok, és nem kell, hogy az alsó hajlaton is legyen fény. A felső hajlaton lévő fényre szeretnék ránézni oldalról, és ez definiálná a formát a sötét háttér (a máshol meg nem világított lemez) előtt.
Időközben viszont született egy ötletem: nem fogom közvetlenül megvilágítani a hajlítást, hanem az egyébként sötét környezetben föléteszek egy fehér (vagy nagyon világos kék) sávot, párhuzamosan az éllel, és csak ezt a sávot világítom meg gyengén. A hajlításon tükröződni fog, de máshol nem, mert a lemez többi része vagy majdnem párhuzamos a rátekintés irányával, vagy majdnem merőleges arra. Már csak meg kell valósítani... Ellenvélemény?

#1598 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 09. 09:17

igen, most mar latom, hogy az also hajlatnal nem pont van, hanem vesszo, de tegnap ezt nem vetttem eszre! ;) mindegy, ettol meg igaz amit irtam, csak felcserelve a ket hajlatot. amit Te irsz, az is lehet, hogy jol mukodik.

(az a baj, hogy amig nem veszi kezbe az ember, nem forgatja meg, addig nagyon nehez mit kezdeni ezzel a kerdessel. nekem legalabbis biztos, mert nincs tul jo kepzeletbeli tererzekem.)
a forum ma:

#1599 Felhasználó inaktív   gazdi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2006. 06. 09. 09:28

Idézet: bogdan - Dátum: 2006. jún. 9., péntek - 10:17

(az a baj, hogy amig nem veszi kezbe az ember, nem forgatja meg, addig nagyon nehez mit kezdeni ezzel a kerdessel. nekem legalabbis biztos, mert nincs tul jo kepzeletbeli tererzekem.)

Jogos. Nos, íme, vedd kézbe és forgasd: :)
Kép
A morotháztető jellegzetes íve a hajlat, amiról szó van. A hűtőrács függőleges síkjában, a lámpa felső szélétől kissé feljebb van a kamera leendő helye.

#1600 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 09. 09:59

ez igy mar sokkal jobb!! :D tenyleg.

igy mar vilagos, hogy miert vilagitocsikkal (fenycso?) kiserleteznel. igen, az kell. a kitakarast, hogy csak a felsore essen tovabbra is ugy gondolom. de a helyszinen kell kiserletezni.
a forum ma:

#1601 Felhasználó inaktív   gazdi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2006. 06. 09. 10:07

Idézet: bogdan - Dátum: 2006. jún. 9., péntek - 10:59

ez igy mar sokkal jobb!! :D tenyleg.

igy mar vilagos, hogy miert vilagitocsikkal (fenycso?) kiserleteznel. igen, az kell. a kitakarast, hogy csak a felsore essen tovabbra is ugy gondolom. de a helyszinen kell kiserletezni.

A világítócsík nem fénycső, mert az túlzottan bevilágítaná a többi felületet, vagy nagyon precíz és szűk takarás kellene. Én egyszerű 30-40cm széles papírcsíkra gondoltam, ami egy tetszőleges, immár könnyen takarásba helyezhető fényforrástól kapna életre.

#1602 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 09. 10:48

a fenycso es a papircsik kozott nincs kulonbseg! csak az elobbit kenyelmesebb kezelni, es sajat fenye van: nem kell masik lampaval jatszani. nagyon hasznos lehet studioban.
a forum ma:

#1603 Felhasználó inaktív   zomgwtf 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 09. 12:07

Miért van az, hogy a Neat Image olyan képekkel problémázik ("Y channel is not uniform"), amikre csupán shadowt raktam, kontrasztot és szaturációt állítottam, ill. forgattam és vágtam? Néha felmegy bennem a pumpa, amikor kidobja nekem, hogy nem tudja jól belőni a profilt :mad:
Aprócska fotó portfóliócska utoljára frissült: 2007. április 7.

#1604 Felhasználó inaktív   tesa 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 29. 10:53

Igazából nem tudom, hova kellene írnom, de valahogy a kamera témához közel van az, hogy....:

Mitől éjjellátó egy kamera (kis iparikamera-szerűségre gondolok, de lehet, hogy általánosítható)? Azt értem, hogy infraled van hozzá, de ennyi elég is a kamerához, hogy éjjellátó legyen?

Tehát, ha vagy egy "sima" kis kamera, és ahhoz valahogy hozzáteszünk infraledeket, akkor az "éjjellátóvá válik"?

Bocsi, de nem értem...még
tesa

#1605 Guest_ottokar_*

• Csoport: Vendég

Elküldve: 2006. 06. 29. 12:42

Idézet: tesa - Dátum: 2006. jún. 29., csütörtök - 11:53

Igazából nem tudom, hova kellene írnom, de valahogy a kamera témához közel van az, hogy....:

Mitől éjjellátó egy kamera (kis iparikamera-szerűségre gondolok, de lehet, hogy általánosítható)? Azt értem, hogy infraled van hozzá, de ennyi elég is a kamerához, hogy éjjellátó legyen?

Tehát, ha vagy egy "sima" kis kamera, és ahhoz valahogy hozzáteszünk infraledeket, akkor az "éjjellátóvá válik"?

Bocsi, de nem értem...még

az éjellátó kamerának az érzékelője az infravörös sugarakra van érzékenyítve és az optikája az infra gyújtótávolságra van belőve. Nem egyforma a látható fény és az infra gyújtótávolsága.

#1606 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 29. 12:50

igy van. igaz a nagyon nagy melysegelesseg miatt ez lehet, hogy nem sokat szamit. (pici erzekelo = nagy melysegelesseg nagy rekesz mellett is.)

azonban ketseges, hogy a sima kamera erzekeny-e az infrara! (van-e a szenzor elott infraszuro, es ha igen kiszedheto-e.)
a forum ma:

#1607 Felhasználó inaktív   e1SVK 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2006. 07. 15. 23:01

Idézet: saen - Dátum: 2006. máj. 19., péntek - 15:06

Nikon 3T, 4T, 5T, 6T amit érdemes szerintem, 50$ körül mennek és csúcsminőség. Az olcsó kategóriában rengeteg a gagyi...

A Google-n találtam rá erre a témára miközben egy olyan üzletet keresek, ahol megrendelhető lenne a ez a bizonyos 6T előtétlencs. Tud valaki valamilyen forrásról?

#1608 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 16. 00:56

Idézet: e1SVK - Dátum: 2006. júl. 16., vasárnap - 0:01

A Google-n találtam rá erre a témára miközben egy olyan üzletet keresek, ahol megrendelhető lenne a ez a bizonyos 6T előtétlencs. Tud valaki valamilyen forrásról?

eBay, B&H, ilyesmi.

#1609 Felhasználó inaktív   Bucy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 16. 07:10

Idézet

Régi teljesen mechanikus objektív tisztításával foglalkoznak valahol és ha igen mennyibe kerülne egy ilyen művelet?
Van az exakta-mhoz egy 135-ös tele amire ráférne 1 kis tisztogatás, nézegettem de nem akarom szétszedni megfelelő szerszámok hiányában.

Erre valaki, vagy hülyeséget kérdeztem?

#1610 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 29. 05:07

Filmes gép vásárlása okán szeretnék tanácsot kérni. A kiszemelt gép egy Zenit TTL, esetleg 12XP lenne, egyrészt mert már olcsón beszerezhető, másrészt sógorom is nagy Zenites, és ilyen tekintetben mind a javítgatás, mind a "szakmai háttér" adott. :) A kérdéseim  következőek:
- Olvastam a gépről, hogy M42-es objektívcsatlakozású, a 45 milliméteres, menetes Praktica obik is rámennek. Ilyen objektíveket mekkora eséllyel lehet beszerezni ma? Sok lehet belőle fiókok mélyén, vagy erősen lottó-jellegű, úgyhogy inkább szánjak több pénzt egy több obival kínált gépre?
- Fekete-fehér filmet tudnak a "kommersz" fotóüzletek is jó minőségben hívni/nagyítani, vagy inkább keressek fel egy hivatásos fotóst hívásügyileg?

Téma megosztása:

• (123 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 79
  • 80
  • 81
  • 82
  • 83
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.