Idézet: WiZARD - Dátum: 2004. április 6, kedd - 11:13
most voltam külföldön, szerencsére végig nagyon jó idő volt, sütött a nap, de picit felhős volt az ég. szinte vakítóan fehér felhő.... biztos tudjátok mire gondolok. Városnézés, és épületeket is fényképeztem természetesen, és itt jött a gond, rettentő sok helyen beégett az ég, főleg ahol egy picit a nappal szemben kellett fényképezni.
ennek a kiküszöbölésére van valami jó megoldás?
tudom hogy vannak "átmenetes" szűrők, amik tájképhez és társaihoz jók is, de épülethez nem nyerő.
vagy 2 képet kéne csinálni, ahol az egyiken az ég, másikon a többi a megfelelő expozíciójú, és összephotoshopolni? 6-7 megás raw képeknél elég kellemetlen, 1.5 giga cf-em van, de alig fér rá raw
megaztán ehhez állvány kellene, amit nem biztos hogy egésznapos városnézések alkalmával végig cipelni akarok.
update: végülis annak köszönhetően, hogy rawba fényképeztem egész jól rendbe lehet rakni ezeket, de azért érdekelne, hogy van-e valami más megoldás, mint raw+photoshopos bűvészkedés
Van olyan szűrő is, ami a teteje felé sötétedik, tehát kb. a képed felső 1/4-edén fejti ki a hatását. Ha olyan a kompozíciód, hogy az épület kb. az alsó 2/3-ad, az ég a többi, akkor segíthet.
Szerkesztette: Sz@bi 2004. 04. 11. 02:19 -kor

Súgó
A téma zárva.