Versenyképes vele. Tavaly leejtettem a kertben (szerencsére objektív nélkül), letörött egy darab a kőburkolatból, a vas pedig továbbra is hibátlan.
A 28-135/3.5-5.6 miért jó? Ekkora átfogású zoom ritkán szokott jól sikerülni. Nekem szimpatikusabbak a 28-70 körüli 2.8-as objektívek, ha az optikai minőságet nézzük, méginkább a prime-ok, bár azok használata gyakran körülményes.
Amúgy ilyen fényerőnél mit látsz a képből
Hú sok magad labda, köszike:)
Azért jó, mert jó. Ez az, ami jól sikerült. Neked, mint Nikonosnak érdemes volna kipróbálni végre egy működőképes zoom objektvet!
135-ön 1/8s-en berázásmentes képet csinál. A full stroke zoom (pl. végtelenről .5m kevesebb, mint 0.2 sec.)
A 28-70/2.8-cal az a baj, hogy egyrészt baromi drága, másrész rögtön venni kell mellé egy 70-200/2.8-at is. Inkább van helyette egy 50/1.4-es alapobjektiv, ott adott a kis mélységélesség is rögvest.
Amúgy ilyen fényerőnél egy EOS 3 keresőjében de tényleg mindent, többet közt azért is, mert 100%-os. Kérdés a Nikonoknál is nagyobb fényere van a keresőknek a drágább vázakban, mint az olcsóbbakban?
A 70/75-300-asok meg alapból felejthetőek, szvsz, én még nem láttam olyat ami jó lenne.
Igy van. Sajnos először mindenki vesz magának egy ilyet. Igaz? A
Canon EF 70-200/2.8L az igazi, csak sajnos utazáshoz elég nehéz. Persze csak egy amatőr visz magával nyaralásra teleobjektívet.
Az objektív valóban fontosabb mint a váz (bár ezzel is tudnék kötözködni),
Persze bele lehet kötni.De akkor is tény, hogy szar objektivvel nem lehet jó minőségű képet csinálni.
Jó objektívvel viszont jó filmre még egy retek vázon is lehet jó képet csinálni, persze ha működik.

Súgó
A téma zárva.