Fotográfia (analóg, és digitális egyaránt) Átfogóan a fotózásról
Elküldve: 2005. 05. 22. 18:11
Elküldve: 2005. 05. 22. 19:10
időmilliomos vagy bazz
Elküldve: 2005. 05. 22. 20:45
akartam mondani, hogy önmagában a 200 kép is soknak tűnik...
szerencsére nekem nem kell retusálni
mai képeket meg mindjárt kiválogatom
Elküldve: 2005. 05. 22. 21:27
mint első pár képen látható, színek elég vegyesek köszönhetően az autofehéregyensúlynak.
utána vakura állítottam. de mint utolsó 2 képen látszik, ez se az igazi, hisz az a fal ami itt rózsaszín, az valójában fehér.
erre a színmizériára van valami 5letetek?
bár lehet hogy manuális fehéregyensúllyal kéne nyomni, végülis minden sorozat elején egy fehér papír...
ismét várok minden észrevételt.
Elküldve: 2005. 05. 22. 22:10
képekről:
- én azért szeretem a papír hátteret, mert sokkal homogénebb, mint a vászonból készült, valamint nekem inkább bejönnek a sima hátterek, mint az ilyen tartkák. Ezektől kivagyok, sztem nem túl jól használhatóak, de mind1, mivel mondtad, hogy ez van, ezt kell szeretni. (de akkor már inkább a sima fekete
- nem volt könnyű dolgod, látom, az összes modell olyan fehér bőrű, hogy.... ilyenkor szvsz jobb nem fotózni a csupasz lábat, mert az ilyen sápadt-fehér női láb lehangoló, valamint a fekete háttér jobban kihangsúlyozza a fehér bőrt.
- továbbra is tartom azt a véleményem, hogy túl van világítva. Inkább kevesebb fénnyel, több árnyékkal.
- szép éles mindegyik kép. Én is a 70-200at használom ilyen fotókra, csak az enyém nem IS. Gyönyörű rajza van.
...ezek szerint megnézted a képeim? várom én is az építő jellegű fikázásokat, mert abból tanul a fotós!
A felszerelésem egyébként hasonló. Három Hensel 500W-os vaku, két ernyő, egy közepes softbox, méhsejt-rács, fénymérő, infra.
Elküldve: 2005. 05. 22. 22:15
sajnos meg nem mondom hogy milyen vakuk, pedig meg akartam jegyezni
háttér nekem se tetszik
feketére rájöttem hogy nem jó, de az legalább nem tarka
fénymérő sincs
egyelőre próbálgatok, és úgy állítom be...
elsütni meg (mivel optikai slave, nem tudom és nem is akarom sync kábelt hovadugni) oldalra villantott, manual 1/128 rendszervakuval szoktam...
Elküldve: 2005. 05. 23. 07:05
Idézet: WiZARD - Dátum: 2005. máj. 22., vasárnap - 17:07
hogy a képek jobbak, vagy sem, azt nem tudom, de mások.
ja és tegnap hülye voltam, auto fehéregyensúllyal fotóztam. ma pár sorozat után jöttem rá, hogy esetleg megpróbálom vakura állítani, így sokkal melegebbek lettek a képek.
majd este kiteszek pár mai képet, a tegnapiak helyére...
Szerintem a képek nem rosszak. Inkább a modellekkel van gond. Engem pl. a harmadik leányzó fogott meg, a többieken gyorsan túlsiklottam. Semmi olyan nem volt bennük, ami megragadja a tekintetem.
A két első lányon lesz retusálnivaló bőven.
Ezek egyébként a lányok megrendelésére készült fotók?
Elküldve: 2005. 05. 23. 10:13
szerencsére nem én retusálom
igen, ők a megrendelők. bár sose fogom megérteni, hogy ilyen adottságokkal miért akar valaki modellkedni. k**va sok önbizalmuk lehet
Elküldve: 2005. 05. 23. 17:16
néha véletlen valamivel sikerül megnevettetni őket, akkor jó, de sajnos ritkán van ilyen, én meg nem vagyok az a nagy dumás, aki simán bárimkor bárkit órákon át nevettet...
(meg ha 8x elmondtam, akkor meg is unom hogy mondogassam hogy mosolyogjon. róla lesz a kép, neki kell, nem tudok és nem is akarok mit csinálni ha ba*zik mosolyogni.)
Elküldve: 2005. 05. 23. 17:40
Idézet: WiZARD - Dátum: 2005. máj. 23., hétfő - 18:16
néha véletlen valamivel sikerül megnevettetni őket, akkor jó, de sajnos ritkán van ilyen, én meg nem vagyok az a nagy dumás, aki simán bárimkor bárkit órákon át nevettet...
(meg ha 8x elmondtam, akkor meg is unom hogy mondogassam hogy mosolyogjon. róla lesz a kép, neki kell, nem tudok és nem is akarok mit csinálni ha ba*zik mosolyogni.)
Hát, pedig ha jól sikerül a sorozat, akkor a barátnője is hozzád fog menni egy sorozatot csináltatni. Valamivel meg kell őket fogni. Szerintem még egy pár alkalom, és technikailag összeáll a dolog, akkor te is könnyebben el tudsz lazulni, és jobb lesz a hangulat.
Elküldve: 2005. 05. 23. 18:02
Elküldve: 2005. 05. 23. 19:27
Elküldve: 2005. 05. 24. 13:42
Nekem olyan kéne, amivel pl a felbontás adatait is tudnám módosítani.
Az egész netet áttúrtam, de csak az EXIF pilot nevű csonkolt (shareware) programot találtam, az pedig csak megtekinteni enged néhányat, de módosítani nem.
Volt egy másik, ami jó lett volna, de azt OS/2 alá írták.
Linux, vagy Windows, vagy DOS alatti legyen, mindegy.
Elküldve: 2005. 05. 27. 19:43
legújabb képek, az összes, válogatás nélkül. ha van életlen, akkor az is köztük maradt...
ezt is leszedem 1-2 nap múlva.
nekem egyre jobban tetszenek a képek, úgy érzem egyre jobban megy, persze azért még sokat kell tanulnom...
Elküldve: 2005. 05. 28. 13:42
Idézet: WiZARD - Dátum: 2005. máj. 27., péntek - 18:43
legújabb képek, az összes, válogatás nélkül. ha van életlen, akkor az is köztük maradt...
ezt is leszedem 1-2 nap múlva.
nekem egyre jobban tetszenek a képek, úgy érzem egyre jobban megy, persze azért még sokat kell tanulnom...
Megengedsz egy javaslatot egy amatőrtől?
Csak az első hölgy két első sorozatát volt időm megnézni. A fürdőruhás képek kifejezetten nem tetszenek, míg az utcai ruhás képek kifejezetten nagyon tetszenek. Hansúlyozom, ez egy laikus hozzászólása, de látszik a fürdőruhás képeken, hogy feszélyezett, kényelmetlenül érzi magát, és zavarban van. Az utcai ruhás képeknél oldott, természetesen viselkedik, és ez kihatott a képekre is. Valahogy oldani kellene a zavarukat, mert azok a képek úgy nem lesznek olyan jók, főleg ha a ruhás képek mellett nézed őket, ez utóbbiakhoz teljes mértékben gratulálok.
Elküldve: 2005. 05. 28. 16:04
Bollman Fotó Stúdó
Elküldve: 2005. 05. 28. 16:22
sajnos nem vagyok irl túl nagy pofás, így nekem nem megy az oldás
Elküldve: 2005. 05. 28. 16:29

Súgó
A téma zárva.