HWSW Informatikai Kerekasztal: Fotográfia (analóg, és digitális egyaránt) - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (123 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 60
  • 61
  • 62
  • 63
  • 64
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Fotográfia (analóg, és digitális egyaránt) Átfogóan a fotózásról

#1221 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 05. 28. 16:32

BoGyesz: ugyan nem szeretek olyat kritizálni, amiben nem érzem magam profinak vagy legalább kellően hozzáértőnek, ezért nem is nagyon mondtam semmit eddig a képeidre.
ennél a mostani sorozatodnál ami nagyon szemet szúrt, hogy rettentően csillog az arca a modellnek. púderezd be :) legalább az orra hegyét... :)

amúgy rájöttem, hogy a harmadik vakut, spot kupakkal a modell mögé a sarokba téve jobb mint nélküle. már a tegnapi képek is így készültek.

Szerkesztette: WiZARD 2005. 05. 28. 16:34 -kor

Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#1222 Felhasználó inaktív   BoGyesz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 28. 16:45

Szívesen veszek minden építő jellegű kritikát, nem kell ahhoz profinak lenni hogy vmi ötleted legyen.  :D
Igen a csillogás nekem is feltűnt, melege volt szegénynek és hiába korrigálta mindig a sminkes. Majd ha nekilátok retusálni, kicsit tompítom a csillogást. "Mellesleg" nem csak az arca fénylett. :D :cool:

UI: én a harmadik lámpát a papírtekercs fölé rakom, hajfénynek. Egy méhsejtrácsos előtét van rajta.

Szerkesztette: BoGyesz 2005. 05. 28. 16:48 -kor

#1223 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 28. 21:57

Idézet: WiZARD - Dátum: 2005. máj. 28., szombat - 17:22

sajnos nem vagyok irl túl nagy pofás, így nekem nem megy az oldás :(

Esetleg azt próbáld meg, hogy nem rögtön a majdnem akt (=fürdőruha) képekkel kezdesz, hanem a kabátosokkal és ahogy egyre jobban oldódik a model, úgy jöhetnek lefelé a ruhák is.

#1224 Felhasználó inaktív   Studi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2005. 05. 28. 22:16

Kicsit más témában kérném segítségeteket. Nemrég kezdtem fotózni analóggal, a legkézenfekvőbb megoldást, a Fuji Superiát vettem egyből magamhoz. Az érdekelne, hogy aki használ még analógot, az milyen filmet használ, és annak mik az előnyei? Mennyivel nagyobb a diák felbontása? Érdemes amatőr kezdőként diára fotózni?
Budapesten, kis tételben hol érdemes a jobb filmeket beszerezni, ahol olcsó, és a tárolással sincs gond?
"Mindenki a saját baklövéseit nevezi tapasztalatnak." - Oscar Wilde

#1225 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 29. 01:19

Idézet: saen - Dátum: 2005. máj. 28., szombat - 22:57

Esetleg azt próbáld meg, hogy nem rögtön a majdnem akt (=fürdőruha) képekkel kezdesz, hanem a kabátosokkal és ahogy egyre jobban oldódik a model, úgy jöhetnek lefelé a ruhák is.

sminkes akar mindig a fürdőruhással kezdeni, mer ahhoz kell a legkevesebb smink, és utána arra keni rá a többit, meg a haj is ott a legegyszerűbb általában,
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#1226 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 29. 05:32

Idézet: Studi - Dátum: 2005. máj. 28., szombat - 23:16

Kicsit más témában kérném segítségeteket. Nemrég kezdtem fotózni analóggal, a legkézenfekvőbb megoldást, a Fuji Superiát vettem egyből magamhoz. Az érdekelne, hogy aki használ még analógot, az milyen filmet használ, és annak mik az előnyei? Mennyivel nagyobb a diák felbontása? Érdemes amatőr kezdőként diára fotózni?
Budapesten, kis tételben hol érdemes a jobb filmeket beszerezni, ahol olcsó, és a tárolással sincs gond?

Film/Dia párosban nem nagyon vagyok otthon, csak annyit tudok, hogy az egyik legnépszerűbb dia (Fuji Velvia) gyártása 1 éven belül véget fog érni, mivel állítólag valami alapanyag el fog fogyni. Szóval ha ilyet akarsz majd használni, érdemes betankolni.

#1227 Felhasználó inaktív   Studi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 29. 14:00

Idézet: saen - Dátum: 2005. máj. 29., vasárnap - 6:32

Film/Dia párosban nem nagyon vagyok otthon, csak annyit tudok, hogy az egyik legnépszerűbb dia (Fuji Velvia) gyártása 1 éven belül véget fog érni, mivel állítólag valami alapanyag el fog fogyni. Szóval ha ilyet akarsz majd használni, érdemes betankolni.

Köszi, ezt a hírt én is olvastam. Az 50-es érzékenységű szűnik csak meg, a 100-as lesz továbbra is.

#1228 Felhasználó inaktív   BoGyesz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 29. 14:02

Ha analógban gondolkozol, akkor sztem inkább dia, mert annak a legszebb a színvisszadása és azt a legnagyobb élmény visszanézni vetítőn, míg a filmet csak papíron tudod.
Természetfotózáshoz a Fuji Velvia 50-est tudom ajánlani, rengeteg természetfotós ezt használja. Kicsit erősek a zöld színek, de attól lesz ilyen "Velvia"-s.  :D Igazából a Fuji diáira a zöld szín, míg a Kodak diáira az enyhe pirosas-narancsos színvilág a jellemző. Igazából témától függ, hogy mit akarsz fotózni.

A dia felbontása a mai napig a legjobb, az adja a legrészletesebb képet. Érdemes beszerezni egy diavetítőt, ami táras, pl. a Leica-nak elég jó vetítői vannak.

Szerintem nézd meg a Kolosy téren a Fujinál.

#1229 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 29. 14:29

Idézet: Studi - Dátum: 2005. máj. 29., vasárnap - 15:00

Köszi, ezt a hírt én is olvastam. Az 50-es érzékenységű szűnik csak meg, a 100-as lesz továbbra is.

Persze, mivel a 100-as az a Provia :)

#1230 Felhasználó inaktív   acws 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 29. 15:06

Idézet: saen - Dátum: 2005. máj. 29., vasárnap - 15:29

Persze, mivel a 100-as az a Provia :)

Nem, van már 100-as Velvia is.
web-solution.hu A megfizethető tárhely

#1231 Felhasználó inaktív   Arakhtahr 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 05. 29. 15:10

Idézet: Studi - Dátum: 2005. máj. 28., szombat - 21:16

Én általában 100-as és 400-as sensia-t velviát használok diázáshoz, de pl. tavaly sikerült beszereznem egy jó adag 100-as konica diát. Azt zacskóban, hűtőben tároltam. Semmi baja nem volt. Viszont a 390 ft-os! ára az nekem nagyon tetszett. És tényleg nem kodak, vagy  fuji minőség, de nekem megfelelt.

A diáról annyit érdemes tudni, hogy kevesebb a tűrőképessége, mint a sima filmnek. Ez nagyjából ezt jelenti, hogy sokkal jobban oda kell a fénymérésre figyelni.
Az biztos, hogy egy jó diakép vetítve jó minőségű vászonra, sokkal "minőségibb" tud lenni, mint egy projektorral vetített digitális kép.

Én kapásból diára kezdtem fotózni. Szerintem arra megtanít, hogy a lehető legjobban állítsd be a képeket. Egyébként nekem most is a hátizsákomban benn lapul a 100-as sensiával betöltött Nikon FM.

Szerkesztette: Arakhtahr 2005. 05. 29. 15:12 -kor

#1232 Felhasználó inaktív   acws 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 29. 15:33

Mindennek van előnye és hátránya is.
A szines nega igénytelen állatfajta, a melléexponálást jól bírja, meg a nagy kontrasztot is. Ezek a diáról nem mondhatóak el. Elenben a színei, az élessége lényegesen jobb. Nálam a téma határozza meg, hogy mit használok.
Nagyon kontrasztos, nagy expozíciószámmal (ergó gyors expo, kevés odafigyeléssel) dolgoknál - jellemzően a riport jellegú dolgok - főleg negát használok. Azokból is a "portréfilmeket" Fuji NPC, FUJI NPS, Agfa Portrait vagy ha nagyobb érzékenység kell akkor a Fuji Press 400-at. Ezek a filmek tényleg igáslovak, szinte bármit csinálhatsz velük használható eredményt kapsz.
Diát az igényesebb dolgokra használok, ahol több idő jut egy expora. Személy szerint nem szeretem a túlszaturált filmeket így diából az AGFA RSX-et preferálom, van 50/100/200 érzékenységgel. Esetleg a Provia 100F-et de ezt csak természetfotóhoz (azt meg már jó rég nem műveltem). All-round diának most akarom kipróbálni a Kodak Presschrome 100-ast. A Velviát sokakkal ellentétben kifejezetten nem szeretem.
Amit a leginkább használok az az FF, de az egy teljesen más téma :-D ha érdekel írj, feleslegesen nem gépelek  :omg:

#1233 Felhasználó inaktív   Studi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 29. 17:34

Köszönöm a segítséget! :respect:
A túlzott szaturáció engem is visszariaszt egy picit, a Velviától én is félek egy kicsit. Ezt az Agfát meg fogom nézni mindenképp, ez eddig nem került képbe.
Gyors expó nem jellemző, főleg, hogy full manuálissal fényképezek (azaz rekesz-előválaszós vázam már van :)), bár a kevés odafigyelés néha még jellemző. :(

Abban segítsetek még, hogy hol szoktátok megvenni a filmeket, mert az útszéli boltokban csak Superiák, meg Kodak Goldok vannak, ahol pedig vannak jobb negák/diák is, ott csillagászati ár.
Főleg az Agfa érdekelne, mert azt nem nagyon láttam még csillagászati áron se, de a többiről is érdekelne, hogy hol veszitek/hivatjátok elő.

#1234 Felhasználó inaktív   acws 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 29. 18:45

Idézet: Studi - Dátum: 2005. máj. 29., vasárnap - 18:34

A túlzott szaturáció engem is visszariaszt egy picit, a Velviától én is félek egy kicsit. Ezt az Agfát meg fogom nézni mindenképp, ez eddig nem került képbe.
Gyors expó nem jellemző, főleg, hogy full manuálissal fényképezek (azaz rekesz-előválaszós vázam már van :)), bár a kevés odafigyelés néha még jellemző. :(

Abban segítsetek még, hogy hol szoktátok megvenni a filmeket, mert az útszéli boltokban csak Superiák, meg Kodak Goldok vannak, ahol pedig vannak jobb negák/diák is, ott csillagászati ár.
Főleg az Agfa érdekelne, mert azt nem nagyon láttam még csillagászati áron se, de a többiről is érdekelne, hogy hol veszitek/hivatjátok elő.

Agfát jó áron csak a Fókusz Fotó-ban tudok, de ott 10 tekercs a minimum. Fujit a Syrexben vagy a Studio Line-ban is kapsz. Illetve a Werner Fotó-ban, honlapja nincs a Visegrádi-Dózsa György saroktól kb 20 méterre a Visegrádi utcában van. Ezeknél 1 tekercset is vehetsz.

#1235 Felhasználó inaktív   Arakhtahr 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 05. 29. 18:48

Idézet: Studi - Dátum: 2005. máj. 29., vasárnap - 16:34

Agfa diát nem nagyon tudtam beszerezni.
Egyszer használtam, viszont az az agfánál megszokott szép téglapiros színeket emelte ki:(
Előhívatni diát régebben egy ismerősnél szoktam, az elmúlt egy évben a photo hall maradt, mert elköltöztem, viszont mindig magam keretezem a diákat.

#1236 Felhasználó inaktív   Yula 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 05. 29. 18:52

Sziasztok!

ha már film a téma.
szeretnék 40 tekercs fuji  400-as FF filmet jó áron, hol találok? Esetleg jobb 400-at tudtok ajánlani?

Köszi!

#1237 Felhasználó inaktív   acws 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 29. 19:01

Idézet: Yula - Dátum: 2005. máj. 29., vasárnap - 19:52

Sziasztok!

ha már film a téma.
szeretnék 40 tekercs fuji  400-as FF filmet jó áron, hol találok? Esetleg jobb 400-at tudtok ajánlani?

Köszi!

Ilford HP5. 3-as csomagban olyan 2700-2800 ft, perpill nem tudom hol lehet kapni. Amit érdemes megnézni az az EFKE 400 az Erődfotó-ban. 820 Ft és garantáltan HP5-öt töltenek bele.
Meg Fortéból is van valami Pan 400 Pro (asszem ez a neve de nem biztos) ebbe is HP5-öt töltenek és mégolcsóbb.

Szerkesztette: acws 2005. 05. 29. 19:02 -kor

#1238 Felhasználó inaktív   acws 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 29. 19:05

Idézet: Arakhtahr - Dátum: 2005. máj. 29., vasárnap - 19:48

Egyszer használtam, viszont az az agfánál megszokott szép téglapiros színeket emelte ki:(
Előhívatni diát régebben egy ismerősnél szoktam, az elmúlt egy évben a photo hall maradt, mert elköltöztem, viszont mindig magam keretezem a diákat.

Melyik agfa diát próbáltad? Én inkább pasztelesnek mondanám a színeket az RSX-nél.

Diahívásra talán a legjobb a Digilab. Átemelős rendszer, elméletileg nincs karc. Sajnos egyszer-egyszer már előfordult mégis, de jobbat még nem találtam.

#1239 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 29. 19:58

Idézet: acws - Dátum: 2005. máj. 29., vasárnap - 20:01

Ilford HP5. 3-as csomagban olyan 2700-2800 ft, perpill nem tudom hol lehet kapni.

Mintha azt olvastam volna, hogy az Ilford cég már tönkrement, szerintem már egyre nehezebb ilyet szerezni.

#1240 Felhasználó inaktív   Arakhtahr 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 05. 29. 20:07

Idézet: acws - Dátum: 2005. máj. 29., vasárnap - 18:05

Melyik agfa diát próbáltad? Én inkább pasztelesnek mondanám a színeket az RSX-nél.

Diahívásra talán a legjobb a Digilab. Átemelős rendszer, elméletileg nincs karc. Sajnos egyszer-egyszer már előfordult mégis, de jobbat még nem találtam.

Sajnos nem emlékszem. Egyszer jutottam csak hozzá és annyira nem tetszettek a vele készült képek, hogy keressem is. De szerintem valami alacsonykategórás lehetett.
Egyszer egy Media Marktban láttam meg és gondoltam kipróbálom.

Téma megosztása:

• (123 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 60
  • 61
  • 62
  • 63
  • 64
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.