HWSW Informatikai Kerekasztal: Nikon DSLR - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (145 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Nikon DSLR

#161 Felhasználó inaktív   lugosi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 01. 18. 20:35

Idézet: saen - Dátum: 2005. jan. 18., kedd - 17:51

-NEF file átlagban 5.5-6 mb, de ez témától függően változik.
-Szinteret nem tudsz utólag változtatni. Ez az utólagos változtatás dolog azért cseles, pl sokan azt hiszik, hogy expozíciót is tudnak állítani utólag, pedig csak az expozíció linearitását tudják változtatni, ami hasonlít a curve parancshoz és nem teljesen egyezik meg az expozíció változtatással.
-Memóriakártya: én eddig csak Kingston Elite Pro kártyát használtam, azt nem ajánlom. Következő amit ki fogok próbálni az a Sandisk Ultra II, ez elvileg támogatott és ok. Ezenkívül a legtöbb Lexar is az, de meg kell nézni nikon oldalon a pontos listát.

Köszi a választ. Memóriakártyáknál mindenki ezt a nikon-oldalt emlegeti, de se a magyar, se a nikonusa.com oldalon nem találtam rá semmit. Akkor én is sandisk-et veszek.

#162 Felhasználó inaktív   lugosi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 18. 20:40

Idézet: saen - Dátum: 2005. jan. 18., kedd - 17:55

Ezt az obit nem ismerem, de várhatóan gyengébb képminőséget kapsz, lassabb és zajos autófókuszt, rövidebb fókusztávolság és várhatóan gagyi műanyagból van, így könnyen törik, ilyesmikre gondolok.

Mivel elég olcsó ez az objektív, kezdésnek megfelelhet, de abban biztos vagyok, hogyha kicsit  is komolyabban elkezdesz foglalkozni a fotózással, akkor hamar le akarod majd cserélni.

Egyik ismerősömnek ilyen objektívje van, a képminőségéről nem tudok nyilatkozni, az autofókusza teljesen jónak tűnik. Igaz hogy műanyag, de nem a legrosszabb konstrukció. Nekem valaki egyszer azt írta egy hasonló kérdésemre, hogy az objektív egy olyan dolog, hogy nagyjából igaz rá: amennyit fizetsz érte, annyit is várj tőle. Kezdetnek szerintem megteszi, mert obi nélkül ugye nem lehet fényképezni, egy filmes vázra gyártott 28-80 G-nél sokkal jobb. Viszont képminőségben biztosan gyengébb egy ED lencsés objektívnél, szerintem ha erre futja a keretből, vedd meg. Majd egy év múlva meglátod hogy kell-e neked egyáltalán jobb objektív.
Arra meg, hogy műanyag és törik, szerintem nem nagyon kell adni, én legalábbis nem focizni szeretnék az objektívemmel, mivel minden ilyesmimre úgy vigyázok, mint a hímes tojásra, szerintem innentől fogva mindegy, milyet vesz az ember. Már ha ugyanígy gondolja.

Azért érdekelne, ha a fórumtárs kifejtené, hogy végül is teljesen kezdő, a filmes fotózásban sincs semmilyen tapasztalata, miért ugrik bele a mélyvízbe rögtön egy D70-nel? Ha egy személyes tanácsot megfogadsz treo, veszel egy Zenitet egy alapobjektívvel nagyon olcsón, vagy egy Prakticát, megtanulsz rajta nagyon sok gyakorlati és elméleti dolgot, és aztán pár hónap múlva majd látod hogy merre továbblépni. De ez csak egy javaslat.

#163 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 18. 20:42

Próbáld itt

#164 Felhasználó inaktív   lugosi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 18. 21:21

Idézet: saen - Dátum: 2005. jan. 18., kedd - 19:42

Próbáld itt

Ehe. Megvan. Nem tudok keresni a neten :(
Akkor sandisk lesz, az nem is drága. Pedig a media markt most kingstonnal van tele.  :rolleyes:

#165 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 18. 22:11

Idézet: lugosi - Dátum: 2005. jan. 18., kedd - 20:40

Arra meg, hogy műanyag és törik, szerintem nem nagyon kell adni, én legalábbis nem focizni szeretnék az objektívemmel, mivel minden ilyesmimre úgy vigyázok, mint a hímes tojásra, szerintem innentől fogva mindegy, milyet vesz az ember. Már ha ugyanígy gondolja.

nyilván nem focizásra kell strapabíró objektiv, hanem arra, ha egyszer ne adj isten, történne valami.

velem eddig 2x történt.
1. műanyagobjektivet telibe találták > törött
2. L-es (canon, profi objektivje, fém+üveg) objektivvel a kezemben elestem, jól odavágtam földhöz. szerintem elég nagyot kapott. nem tudom más obi mit szólt volna hozzá, inkább nem próbálom, de ennek semmi baja nem lett.

persze nyilván nem ez alapján kell obit vásárolni, csak úgy leírtam :)

treo: ha nincs pénz, de dslr-t akarsz, akkor vedd meg nyugodtan a sigma 18-50el. olcsó és gagyi. de kezdetnek megteszi, ennyi pénzért nem rosz. ha rákapsz a fotózásra, úgyis fél vagyonod erre költöd, és veszel jobbat. ha meg nem, vagy úgy érzed hogy elég ez, akkor felesleges pénzkidobás a jobb.
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#166 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 18. 22:42

Idézet: lugosi - Dátum: 2005. jan. 18., kedd - 21:40

Azért érdekelne, ha a fórumtárs kifejtené, hogy végül is teljesen kezdő, a filmes fotózásban sincs semmilyen tapasztalata, miért ugrik bele a mélyvízbe rögtön egy D70-nel? Ha egy személyes tanácsot megfogadsz treo, veszel egy Zenitet egy alapobjektívvel nagyon olcsón, vagy egy Prakticát, megtanulsz rajta nagyon sok gyakorlati és elméleti dolgot, és aztán pár hónap múlva majd látod hogy merre továbblépni. De ez csak egy javaslat.

Miért pazarolná az idejét és pénzét a filmes cuccokra? Digitálissal ráadásul gyorsabban tanul.

#167 Felhasználó inaktív   [ZaK] 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 18. 23:34

Hi!
Nah ma rendeltem egy teleobit, mert a 18-70 DX nem elégítette ki minden vágyam egyenlőre. :)
beszeltem a fotozz.hu adminnal aki ezt az obit ajanlotta:
Sigma 55-200mm f/4.5-5.6 DC Autofocus Nikon
nemsokara lesz teszt is rola, de neztem a tesztkepeket es igencsak meggyozo volt, szoval akinek nincs tul sok penze annak ajanlom, mert a maga 45 ezer ft-javal igen kedvezo kis darab. :)

http://www.pbase.com.../55-200_4-56_dc

itt van par kep amit vele csinaltak.

ez a kep eleg durcu:
http://www.pbase.com/image/28304744
:)

Szerkesztette: [ZaK] 2005. 01. 18. 23:36 -kor

Alaplap: Gigabyte GA-MA78G-DS3H CPU: AMD X2 6400+; VGA: Galaxy 8800GT 512MB RAM; RAM: 3GB DDRII; Hangkártya: Sound Blaster Audigy SE; Egér: Logitech MX518; Hangfal: CAMBRIDGE SOUNDWORKS DTT2500; Ház: Chieftec DA01BD Fekete

#168 Felhasználó inaktív   lugosi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 19. 18:55

Idézet: [ZaK] - Dátum: 2005. jan. 18., kedd - 22:34

Hi!
Nah ma rendeltem egy teleobit, mert a 18-70 DX nem elégítette ki minden vágyam egyenlőre. :)
beszeltem a fotozz.hu adminnal aki ezt az obit ajanlotta:
Sigma 55-200mm f/4.5-5.6 DC Autofocus Nikon
nemsokara lesz teszt is rola, de neztem a tesztkepeket es igencsak meggyozo volt, szoval akinek nincs tul sok penze annak ajanlom, mert a maga 45 ezer ft-javal igen kedvezo kis darab. :)

http://www.pbase.com.../55-200_4-56_dc

itt van par kep amit vele csinaltak.

ez a kep eleg durcu:
http://www.pbase.com/image/28304744
:)

Honnan rendelted? A leírása alapján (http://www.dpreview....madclenses.asp) ez így szerintem - nem megbántani akarlak - nem a legjobb vétel. Amit olvastam róla, az alapján d-slr-hez kitalált teleobjektív, viszony ennyiért szvsz sok. Ebay-től idegenkedsz? Én onnan rendeltem (fotós cégtől) egy Sigma 75-300 4.5-5.6 APO Macro-t, 62 euro (16 e ft) plusz postaköltségért. Átutalással együtt 25-ből kijött. Ez APO bevonatos lencse, teljesen fém-üveg konstrukció (a fenti címen megnéztem az 55-200-at, az műanyag - igaz így könnyebb), és 300mm-es, ami a szorzóval (1.5) kijön 450mm-re, ami 5.6-os fényerővel szerintem messze elég. Azért volt olcsó, mert ez egy tolózoom (nem csavarni kell, hanem húzni-tolni), és a németek úgy látszik ezt nem szeretik.  :rolleyes:
De ha megnézed az ebay.de-t, akkor legfeljebb fele áron látsz ennél jobbat. Ha akarod szívesen segítek ebben. Ha nem idegenkedsz attól, hogy használt, és előre kell fizetni.

#169 Felhasználó inaktív   lugosi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 19. 19:16

Idézet: saen - Dátum: 2005. jan. 18., kedd - 21:42

Miért pazarolná az idejét és pénzét a filmes cuccokra? Digitálissal ráadásul gyorsabban tanul.

Ez így ebben a formában szerintem meggondolatlan volt.
Szerintem megéri pl. azért, mert diafilmre fényképezve sokkal részletekbe menőbben meg lehet tanulni bizonyos dolgokat, pl a sötét és világos felületek expozíciókompenzációját, a kisebb tűrés miatt. A másik dolog, hogy habár ha minden igaz, holnap veszem át a D70-em ( ;) ), még mindig azt mondom, hogy kell az a lépcsőfok míg az ember eldönti, hogy milyen komolyan érdekli a fényképezés. Amit a fotózás technikájáról tudok, azt hiszem 90%-ban a filmes korszakban, ezen belül legalább a felét a Zenites korban tanultam. Annyira rá van hangolva ez a jó kis M42-es rendszer arra, hogy a záridő-blende összefüggéseket megértse az ember. Legjobb erre szerintem egy Zenit 11-es. Ismered annak a fénymérőjét és az ehhez kapcsolódó tárcsát? Azt kézbe veszi az ember, egyszer fényt mér vele, és örök életére megtanulja, hogy ugyanazon érzékenységnél f:2 1/60 = 2.8 1/30-al például. A filmérzékenységet állító tárcsával meg azt, hogy ha egy nagyságrenddel nő az érzékenység (pl 100-ról 200-ra), akkor feleződnek a blendeértékek. Ezt egy könyvből vagy egy automata gépről hosszú ideig lehet felfogni, egy ilyen mechanikus gépnél fél perc. Megadja a fotózásnak azt az örömét, hogy mindent a fotós csinál. Se AF, se AE, csak technikai tudás és ráérzés.

Időpazarlásnak sem érzem. Mind a mai napig (5 gépem van) a legjobban az ős-Zenit 11-el szeretek fényképezni. Egyszerűen azzal érzem teljes kikapcsolódásnak.
Egy kezdő fotós egy ilyen, pár ezer forintos, de nagyon jó géppel el tudja dönteni, hogy ezen túl milyen szinten érdeklo a fotózás, ha "bebukja", akkor nem egy több százezer forintos csoda áll porosodni a szekrényben. Ha beázik, összefogdossa az obit, kisebb az anyagi veszteség (mire megtanulja hogy mire mennyire kell vigyázni). Olcsón vehet hozzá jó minőségű objektívparkot, később mondjuk egy komolyabb AF-es szettnél világosabban el tudja dönteni, mihez mi kell.
Amiért még jónak tartom a Zenites (vagy más M42-es) korszakot, az az, hogy főleg fix gyújtótávolságú obikat lehet hozzá kapni. A fix távolság, tipikusan az alapobjektív gondolkodásra késztet, olvastam valahol, és teljes mértékben egyetértek vele. Az ember elmegy fényképezni egy 50-es alappal, aminek mellesleg olyan fényereje van (mondjuk 1.8) amit egy Nikkor csak jóval drágábban tud hozni...

Szóval én nem érzem sem idő-, sem pénzpazarlásnak a fotózni tanulás ezen módját.

#170 Felhasználó inaktív   [ZaK] 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 19. 19:59

Idézet: lugosi - Dátum: 2005. jan. 19., szerda - 18:55

Honnan rendelted? A leírása alapján (http://www.dpreview....madclenses.asp) ez így szerintem - nem megbántani akarlak - nem a legjobb vétel. Amit olvastam róla, az alapján d-slr-hez kitalált teleobjektív, viszony ennyiért szvsz sok. Ebay-től idegenkedsz? Én onnan rendeltem (fotós cégtől) egy Sigma 75-300 4.5-5.6 APO Macro-t, 62 euro (16 e ft) plusz postaköltségért. Átutalással együtt 25-ből kijött. Ez APO bevonatos lencse, teljesen fém-üveg konstrukció (a fenti címen megnéztem az 55-200-at, az műanyag - igaz így könnyebb), és 300mm-es, ami a szorzóval (1.5) kijön 450mm-re, ami 5.6-os fényerővel szerintem messze elég. Azért volt olcsó, mert ez egy tolózoom (nem csavarni kell, hanem húzni-tolni), és a németek úgy látszik ezt nem szeretik.  :rolleyes:
De ha megnézed az ebay.de-t, akkor legfeljebb fele áron látsz ennél jobbat. Ha akarod szívesen segítek ebben. Ha nem idegenkedsz attól, hogy használt, és előre kell fizetni.

slrfoto-tol rendeltem, jovo het csutortokre itt is van, aztan meglatjuk.
neztem en is a 70-300-as Sigma-t, de vegul lebeszelt rola a fotozz.hu admin, mert azt mondta szebb kepeket csinal egy a 200-as.
igazandibol majd ugyis akarok jobb telet egyszer, de most ez is megteszi (200mm), mert vadat ugyis max alatkertben latok, ahoz meg eleg lesz 200mm*1.4. :)

viszont ebben az ebay-os dologban majd kernem a segitseged, mert akkor esetleg rendelnek onnan egy MACRO obit, neked milyen macrod van?
Alaplap: Gigabyte GA-MA78G-DS3H CPU: AMD X2 6400+; VGA: Galaxy 8800GT 512MB RAM; RAM: 3GB DDRII; Hangkártya: Sound Blaster Audigy SE; Egér: Logitech MX518; Hangfal: CAMBRIDGE SOUNDWORKS DTT2500; Ház: Chieftec DA01BD Fekete

#171 Felhasználó inaktív   lugosi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 19. 20:19

Idézet: [ZaK] - Dátum: 2005. jan. 19., szerda - 18:59

slrfoto-tol rendeltem, jovo het csutortokre itt is van, aztan meglatjuk.
neztem en is a 70-300-as Sigma-t, de vegul lebeszelt rola a fotozz.hu admin, mert azt mondta szebb kepeket csinal egy a 200-as.
igazandibol majd ugyis akarok jobb telet egyszer, de most ez is megteszi (200mm), mert vadat ugyis max alatkertben latok, ahoz meg eleg lesz 200mm*1.4. :)

viszont ebben az ebay-os dologban majd kernem a segitseged, mert akkor esetleg rendelnek onnan egy MACRO obit, neked milyen macrod van?

Egyelőre semmilyen. Sajnos kicsit kimerült a büdzsé a D70+18-70 DX kit megrendelésével. Makróból láttam jónak tűnő (képeket is láttam vele) 50/2.8 Sigma emberi áron.
Amúgy az egész ebay dolog nem egy nagy dolog, dióhéjban annyi, hogy licitálsz (itthon a vatera hasonló), látod hogy az eladó mennyire elfogadott (kötelező értékelést írni ha megkaptad), ha megnyerted a licitet, akkor átutalással előre kell fizetni az eladónak. Van ún Sofort-Kaufen is, itt ha ezt kattintod licit nélkül azonnal a tiéd a meghatározott áron. Olyan eladóktól érdemes rendelni, akik cégek, boltok - több ezres sikeres eladással - így nem engedhetik meg maguknak, hogy negatív értékelést adj róluk => nem a te vagy az én 100 eurós obink fogja megérni nekik hogy átvágjanak, mert így elesnek azoktól, akik esetleg több ezer euró értékben vennének. Nagyon jó eladók: secondhandcamera (tőlük vettem a telét), sogus, photoshop.de, photoshop-becker, fotorabatnix, mr schnaeppchen csak így fejből.

A német ebay-t ajánlom (www.ebay.de), mert unión belül vám- és áfamentes. Az angolok (www.ebay.co-uk) sokkal inkább csak belföldre hajlandóak szállítani (minden cikknél ott van, hogy hova hajlandó elküldeni) és fontban kell számolni, aminek az árfolyamát nem tudom  ;)

Maga a licit pár szóban. Van egy termék, a kikiáltási ára mondjuk egy euro (ez elég gyakori). Te beírod, hogy nekem megér mondjuk 88-at. A licit vége mondjuk egy nap múlva lesz. No van még 12 másik licitáló, ezek közül az egyik beírja, hogy neki 72-t ér meg, valamikor egy órával a licit lejárta előtt. Így a rendszer automatikusan felüllicitálja a nevedben, mert te azt mondtad, hogy neked 88-at ér meg, így mivel ő 72-t ütött be, felviszi neked az árat 72.50-re. Aztán ha nincs más nagyobb ajánlat, akkor viszed 72.50-ért, mert bár 88-at írtál be, de ez az az ár, amit azt mondtad hogy max hajlandó vagy érte fizetni, de a licit csak addig tartott, amíg éppen fölémentél a legnagyobb alattad lévő licitnek. Végül is arról szól, hogy mindenki beírja, hogy neki max mennyit ér meg, és a rendszer ezen belül elintézi magát a licitet. Ha azt látod, maradva a fenti példánál, hogy a licit lejárta előtt felüllicitáltak, mert mondjuk valaki beírt egy nagyobb összeget (azt te nem tudhatod, hogy mennyit), akkor kiírja, hogy rádtettek, és most az ár 88.50. Ha mondjuk az ellenfél 112-t írt be max árnak, és te látod hogy 88.50, de természetesen az ő 112-es max licitjét nem tudod, és beírsz mondjuk 100-at, akkor a gép automatikusan felüllicitál az ő nevében 110.50-re. Ha azonban szépen ráteszegetsz (így kipuhatolod hogy meddig meg el a gép az ő nevében), és beírsz mondjuk 113-at, akkor viszed 112.50-ért. Persze ha beírsz mondjuk 200-at, és nincs további licit, akkor is 112.50-ért viszed.

A rendszer úgy működik, hogy az esetek 99%ában minden nagyjából a reális áron kel el. Reális ár alatt azonban a NÉMET reális árakat kell érteni, ami objektívben általában fele-harmada a magyar áraknak. Az én telém a fotomozaikban használtan pl 58-ért volt hirdetve ha jól emlékszem. Ehhez képest szállítási költséggel és átutalás díjával együtt 25-ért vettem...
Az esetek egy százalékában viszont van olyan, hogy pl a Nikkor AF 1.8/50-et 55 euróért elvitte valaki (az orrom elől, hogy az a .....  :banghead: 

Szóval nagyjából így működik. Annyit még vegyél figyelembe, hogy Németo.-ba pénzt átutalni a legolcsóbb IBAN módszerrel (a bankban tudják mi ez) minimum 2000 forint, plusz a szállítás díja is megvan olyan 16-20 euro minimum (4500-5000 ft), így pl egy UV szűrőt nem érdemes megrendelni (pedig volt egész jó 10 euró alatt is  :mad:  )

Na dióhéjban ennyi. Ha venni akarsz, keress meg nyugodtan, vagy bármi kérdésed van előtte is ezzel kapcsolatban. Még annyi, hogy ha az egyik site-on regisztrálsz (pl a www.ebay.com-on, ami az USA-beli), akkor ugyanaz a regisztráció jó lesz (érvényes felh név és jelszó lesz) a .co.uk-n (angol), .fr-en (francia), .at-n (osztrák), .it-en (olasz) és a .de-n (német) is, meg ha van még másik azon is. Nem kell újra regisztrálni.

#172 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 19. 20:44

Idézet: lugosi - Dátum: 2005. jan. 19., szerda - 20:16

Ez így ebben a formában szerintem meggondolatlan volt...

Itt most sajnos nem értek veled egyet. A D70 is ugyanúgy egy tükörreflexes gép, ugyanúgy érvényesek rá azok a szabályok amik a Zenitre, stb, stb. Egyébként meg fogsz lepődni, de a digitális fotózás sokkal inkább hasonlít a diára fényképezésre, mint a filmre, mert itt is nagyon kicsi a tűrés. Sokan miután áttérnek filmes gépről D70-re vagy többi Nikon dslr-re, azt hiszik, hogy szar a gép, mert folyamatosan alulexponál, pedig csak annyi történik, hogy a gép nem engedi, hogy bizonyos részeket túlexponálj és így info vesszen el. Azért tartom feleslegesnek, hogy megtanuljon külön filmmel vagy akár diával fotózni, mert egyrészt a film költséges nagyon, másrészt a CCD használatának is megvannak a maga fortélyai, azt is tanulni kell. Az, hogy automata a gép az egy dolog, én személy szerint szinte kizárólag manuálban és néha a kényelem miatt aperture priority-ban fotózok és itt is játszani kell sokszor a beállításokkal, automatika ide vagy oda. Alapobjektívet ehhez is lehet venni, prime-ok széles választéka áll rendelkezésre és szerintem is van létjogosultságuk.
Anno én is eljátszottam picit apám filmes Minoltájával és Zenitjével, de amit filmre kifizettem azt kidobott pénznek éreztem, mivel kb 5 perc alatt megtanultam D70-nel mindazt, amit azelőtt pár hét alatt, jópár ezer forint elverésével sikerült. Persze nem vagyunk egyformák.

#173 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 19. 20:47

Sigma 105mm f/2.8 EX DG Macro objektivet mindenki nagyon dícséri...

egész megfizethető. (370$)
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#174 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 19. 20:48

most szólt egy haverom, hogy van egy 7 napos eladó D70 kitje (18-70 DX obival). garis, hibátlan. csak neki nem tetszenek a színei, és canont akar.  255ezer.

ha valakinek kell szóljatok, és megadom a srác telszámát.

#175 Felhasználó inaktív   Szabcsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 20. 09:52

Idézet: WiZARD - Dátum: 2005. jan. 19., szerda - 21:48

most szólt egy haverom, hogy van egy 7 napos eladó D70 kitje (18-70 DX obival). garis, hibátlan. csak neki nem tetszenek a színei, és canont akar.  255ezer.

ha valakinek kell szóljatok, és megadom a srác telszámát.

Nem tetszenek a szinei? Szerintem tök elegáns ez a fekete szín, max akkor gáz ha szürke G-s obit rak rá. :)
Ja hogy a képek színei nem jönnek be? Tessék már továbbtekerni azt a tárcsát Auto, P(incér), meg az egyéb scene módról, kipróbálgatni 1-2 custom curve-ot a helyzethez illően. Vagy venni egy point and shoot kompaktot, nem bánom az lehet Canon... :)
"A gugliban rákeresve porcos hal is és emlős is."/"Megoldás: keress rá a hal.dll fájlra, és töröld ki, majd indítsd újra a gépedet. Utána jó lesz!"/"mutasd meg a gyakorlatban ezt a technológiát és esküszöm dollármilliárdost csinálok belőled ! "/"Rakjunk egy jo kib@szottnagy KERESS gombot a kepernyo kozepere es csumi"

#176 Felhasználó inaktív   Szabcsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 20. 09:53

Bocs, 2x ment el...

Szerkesztette: Szabcsi 2005. 01. 20. 09:54 -kor

"A gugliban rákeresve porcos hal is és emlős is."/"Megoldás: keress rá a hal.dll fájlra, és töröld ki, majd indítsd újra a gépedet. Utána jó lesz!"/"mutasd meg a gyakorlatban ezt a technológiát és esküszöm dollármilliárdost csinálok belőled ! "/"Rakjunk egy jo kib@szottnagy KERESS gombot a kepernyo kozepere es csumi"

#177 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 20. 10:17

próbált mást is, azt mondta adobe rgb picit jobb, de az se tetszik neki.

canon ixus 400 kompaktja van mellé, és annak az élénkebb/melegebb színeit akarja, ahhoz hasonlítja.

amúgy nekem is feltűnt hogy picit hidegebb, kékesebb a nikonok színe. főleg van egy nikon 1D a közelemben, az iszonyat fakó. (bár nem én használom, valószínüleg azon is lehetne állítani)

#178 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 20. 17:04

Van különbség természetesen a különböző chipek között, ez nem vitás. Ettől eltekintve kicsit furának tartom, hogy a D70 képe valakinek nem tetszik, szerintem - bántás nélkül - valamit a srác ront el.

#179 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 20. 18:43

kötözködés nélkül: mit lehet elrontani? :)

tehát 2 fényképezővel lefotóz 1 témát. egyik kép tetszik neki, másik nem. mit rontott el? :)
(tegyük fel hogy defaulton van mindkettő, legalábbis nincs szándékosan nagyon elállítva "rossz" irányba)

#180 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 20. 18:58

Idézet: WiZARD - Dátum: 2005. jan. 20., csütörtök - 19:43

kötözködés nélkül: mit lehet elrontani? :)

tehát 2 fényképezővel lefotóz 1 témát. egyik kép tetszik neki, másik nem. mit rontott el? :)
(tegyük fel hogy defaulton van mindkettő, legalábbis nincs szándékosan nagyon elállítva "rossz" irányba)

Nagyon egyszerű, D70-ben rengeteg JPEG paramétert lehet állítani, illetve custom curve-okat is feltölteni. Ha nem tetszik az alapbeállítás, akkor nem default-on kell használni, ennyi. Egy p&s kamerához mérni a képet számomra furcsa, mivel ott már számtalan beépített módosításon megy keresztül minden kép. Valszeg az történik, hogy a feldolgozott képet hasonlítja a nyershez.

Szerkesztette: saen 2005. 01. 20. 18:59 -kor

Téma megosztása:

• (145 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.