HWSW Informatikai Kerekasztal: Nikon DSLR - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (145 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 129
  • 130
  • 131
  • 132
  • 133
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Nikon DSLR

#2601 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 05. 11. 21:07

vagy nem tukorreflexeset. mondjuk egy Epson R-D1-et.. ;) az tuti csendes, es nem lesz gond a kepminoseggel, ugy hiszem! :D
a forum ma:
"Ez van bazdmeg, ha nem tetszik, el lehet menni."

#2602 Felhasználó inaktív   bbence 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 11. 22:25

Mennyi is az az Epson? Na ugye. :)
Mindegy, nem azért kérdeztem, mert zavar(na) (hiszen még nem is tudom, milyen), csak kíváncsi voltam.

Más. Milyen táska javasolt hozzá a kitobival? Az S1-hez egy Lowepro márkájú volt, azzal megvoltam elégedve, de persze más márka is megfelel, ha valakinek konkrét tapasztalata van. Mérsékelt vízállóság nem hátrány, és az sem, ha olyan 6-7e körül van max. :)
Debütáló albuma zenész barátomnak: http://brushy.meltingpot.hu - letölt, hallgat, élvez

#2603 Felhasználó inaktív   bbence 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 12. 07:08

Nah, találtam táskát, ami majd a kitobihoz elég is lesz (Lowepro Rezo TLZ 10, olcsó is, bruttó 3300). A D50-hez nem adnak ugye semmilyen memóriakártyát a csomagban, igaz? Csak mert az ebay-ről szeretnék venni nagyobb kártyát, mert jóval olcsóbb, viszont addig is majd szeretném próbálgatni valamivel, ha megveszem a gépet.
Debütáló albuma zenész barátomnak: http://brushy.meltingpot.hu - letölt, hallgat, élvez

#2604 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 12. 08:10

szerintem 8-as meg 16-os kartyaja igen sok embernek lehet. probalj meg kerni valakitol, ha nem adnak hozza.

a taskat nem tudom milyen, de szerintem erdemes olyat venni, ami kozepes, es majd a kesobbiekben is jol jon. belefer meg egy-ket objektiv meg hasonlok. ne csak az alapot birja!
a forum ma:

#2605 Felhasználó inaktív   zomgwtf 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 12. 10:26

Idézet: bogdan - Dátum: 2006. máj. 11., csütörtök - 22:07

vagy nem tukorreflexeset. mondjuk egy Epson R-D1-et.. ;) az tuti csendes, es nem lesz gond a kepminoseggel, ugy hiszem! :D

De az rangefinder, nem? Tájképekre még jobb is, mint a tükörreflexes, csak gáz, hogy 135mm fölé nem nagyon lehet menni vele fókuszgondok miatt (ha jól tudom).
Aprócska fotó portfóliócska utoljára frissült: 2007. április 7.

#2606 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 12. 10:36

az bizony. de tutkora csendes. :)
es bbence fenykepeit ismerve szerintem nem dobna el egy ilyet, ha valaki a kezebe adna. csak hat van egy "pici" problemaja. es nem a 135mm.. ;)
a forum ma:

#2607 Felhasználó inaktív   bbence 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 12. 18:20

Idézet: bogdan - Dátum: 2006. máj. 12., péntek - 9:10

szerintem 8-as meg 16-os kartyaja igen sok embernek lehet. probalj meg kerni valakitol, ha nem adnak hozza.

a taskat nem tudom milyen, de szerintem erdemes olyat venni, ami kozepes, es majd a kesobbiekben is jol jon. belefer meg egy-ket objektiv meg hasonlok. ne csak az alapot birja!

Az is lehet, hogy már most megrendelem ebayről a kártyát, az kb. ideér jövő hétre, mikor is elvileg megveszem a gépet. Táska jogos, de nem is szeretnék olyan bumszlit, amit nem tudok kényelmesen bárhova magammal vinnem. Ha veszek (nem most) majd talán egy 300mm-es obit, akkor ahhoz akkor veszek egy külön táskát. Köztes nem hiszem, hogy lesz.

#2608 Felhasználó inaktív   bbence 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 12. 18:21

Idézet: bogdan - Dátum: 2006. máj. 12., péntek - 11:36

az bizony. de tutkora csendes. :)
es bbence fenykepeit ismerve szerintem nem dobna el egy ilyet, ha valaki a kezebe adna. csak hat van egy "pici" problemaja. es nem a 135mm.. ;)

Igen, az ára. :D

#2609 Felhasználó inaktív   cool13 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 12. 19:05

Idézet: bbence - Dátum: 2006. máj. 11., csütörtök - 18:27

Egy D50-re tervezek beruházni, kitobival. Hol érdemes megvenni: edigital.hu vagy mpixel.hu? Árban ugyanannyi, a beszerzési forrás is gondolom ugyanaz (német import).
És akkor következzen egy hülye kérdés: mennyire hangos a D50 tükörlecsapódása? :D Mondjuk egy csendes galériában például mennyire fognak az emberek szívrohamot kapni? :) Nem, nem ez lesz az elsődleges használata, csak kíváncsi vagyok, hogy mire számítsak.

Kitobival 130 ért vadi új gari nélkül. Ha jó privátban megdumáljuk.

Szerkesztette: cool13 2006. 05. 12. 19:06 -kor

#2610 Felhasználó inaktív   bbence 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 12. 19:09

Idézet: cool13 - Dátum: 2006. máj. 12., péntek - 20:05

Kitobival 130 ért vadi új gari nélkül. Ha jó privátban megdumáljuk.

Köszi, de nekem a gari megér 30 ezret, plusz gondolom áfás számlát sem tudsz adni róla. :) De tényleg köszönöm az ajánlatot.

#2611 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 12. 19:25

oszinten szolva en sem vennek alacsonyabb kategorias digitalis gepet garancia nelkul.. legfeljebb, ha felebe/harmadaba kerulne az ara. tenyleg. (no offense!)
a forum ma:

#2612 Felhasználó inaktív   bbence 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 12. 22:47

Idézet: bogdan - Dátum: 2006. máj. 12., péntek - 20:25

oszinten szolva en sem vennek alacsonyabb kategorias digitalis gepet garancia nelkul.. legfeljebb, ha felebe/harmadaba kerulne az ara. tenyleg. (no offense!)

No igen.

Újabb kérdés: gondolom egy szimpla UV szűrő megteszi obivédő gyanánt, viszont abból melyiket? Ezt találtam az edigitalnál: Hoya UV Standard 52mm szűrő  (3200 pénz). Jó minőségű ez?

#2613 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 12. 22:53

minek rontani szegeny kitobi minoseget? egyebkent a megfelelot a megfelelore: erre jo a legolcsobb is. (ezekben -- szerintem -- amugysincs akkora kulonbseg, mint az objektivekben..)

en inkabb egy polart vennek a helyedben, es megfontoltan hasznalnam. :)
a forum ma:

#2614 Felhasználó inaktív   Degeczi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 12. 22:59

szerintem is! vele adják a tökéletes, minőséget egyáltalán nem rontó védőeszközt: a sapkát
(aminek ugye mindig rajta a helye, ha az ember járkál, és a nyakában lóg a kamera)

#2615 Felhasználó inaktív   bbence 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 12. 23:03

Ok, engem meg lehet győzni. :D Akkor polárból melyiket javasoljátok, nem horrorár-kategóriában? :)

szerk.: ja és nincs valakinek egy jelképes összegért eladó, kis méretű (akármekkora jó) SD kártyája? Valahogy nincs kedvem vásárláskor venni egy 128-asat 3e-ért, amikor a 2GB-osat mindössze 3x annyiért tudom kb. megvenni az ebay-en - csak ugye mire ideér, addigra tűkön ülnék. :)

Szerkesztette: bbence 2006. 05. 12. 23:05 -kor

#2616 Felhasználó inaktív   Degeczi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 13. 06:30

sajnos Nikonhoz ha biztosra akarsz menni, kell a drágább cirkuláris polár, lineárissal előfordulhat durva túlexponálás (és ha nem nézed vissza rögtön legalább a hisztogramot, akár megismételhetetlen képeket vesztesz)

habár ilyen kis méretben még nem drágák a szűrők
csak akkor van gond, ha egy obiparkra gondolva, a legnagyobbhoz illeszkedőt veszed meg, a többire olcsó konverterrel teszed föl

(igaz, polár általában nagylátószögnél kell, nem telénél - tehát ha csak egy telét tervezel pluszban, ahhoz nem muszáj erre gondolni)

#2617 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 13. 10:44

cilrkularis, igen. azon belul en viszont nem fogadom el a dragabb szurok extra dragasagat. jo, bizonyara becsillanos felveteleknel lehet elonye, de ha az ember inkabb az eg sotetitesere hasznalja, akkor szinte mindegy. szerintem.
a forum ma:

#2618 Felhasználó inaktív   bbence 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 13. 11:14

Rendben, akkor cirkuláris pol lesz. A Hoya 52mm-es ~8e az edigitálban.

Még mindig nincs valakinek egy fölös kis SD kártyája? :D

#2619 Felhasználó inaktív   Savage 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 13. 11:26

Gondolkodom mostanában egy szürke félszűrön (az égbolt miatt), viszont nem nagy gáz ha az obi elforog autfókuszkor? Vagy esetleg van más alternatíva?  :think:
We're getting faster !
This, is the real, Hardcore !
Alright !
FASTER !

#2620 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 13. 12:07

Idézet: Savage - Dátum: 2006. máj. 13., szombat - 12:26

Gondolkodom mostanában egy szürke félszűrön (az égbolt miatt), viszont nem nagy gáz ha az obi elforog autfókuszkor? Vagy esetleg van más alternatíva?  :think:

Először fókuszálsz és utána teszed fel. Cokin P foglalatot javaslom, van hozzá mindenféle árkategóriás szűrő...

Téma megosztása:

• (145 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 129
  • 130
  • 131
  • 132
  • 133
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.