HWSW Informatikai Kerekasztal: Nikon DSLR - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (145 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 45
  • 46
  • 47
  • 48
  • 49
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Nikon DSLR

#921 Felhasználó inaktív   Tadeusz 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 06. 24. 06:59

Sziasztok. Az én gépem is uj, rögtön megszerettem! :-)
RAW konvertálással kapcsolatban lenne egy kérdésem: A Nicon Capture 16 bits/chanel képet nyom a Photoshopba. Ez jo nekem? Mindig 8 bits/chanel kép amivel PS-ben dolgozom. Melyik fázisban konvertáljam a 16-ot 8 bits-re?

#922 Felhasználó inaktív   lugosi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 06. 24. 11:57

Idézet: Tadeusz - Dátum: 2005. jún. 24., péntek - 5:59

Sziasztok. Az én gépem is uj, rögtön megszerettem! :-)
RAW konvertálással kapcsolatban lenne egy kérdésem: A Nicon Capture 16 bits/chanel képet nyom a Photoshopba. Ez jo nekem? Mindig 8 bits/chanel kép amivel PS-ben dolgozom. Melyik fázisban konvertáljam a 16-ot 8 bits-re?

A filterek nagy részét nem lehet csatornánkénti 16 bites képen használni. Így amikor kész vagy a levels, curves, brightness, saturation dolgokkal, szerintem akkor érdemes váltani. Persze nézd meg előtte, mert néhány filter működik 16 bites színmélységnél is. Hátha pont köztük van ami kell.
Mentés előtt, ha jpg, mindenképp 8 bit per csatornára kell váltani.

#923 Felhasználó inaktív   Tadeusz 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 06. 24. 15:38

Idézet: lugosi - Dátum: 2005. jún. 24., péntek - 12:57

A filterek nagy részét nem lehet csatornánkénti 16 bites képen használni. Így amikor kész vagy a levels, curves, brightness, saturation dolgokkal, szerintem akkor érdemes váltani. Persze nézd meg előtte, mert néhány filter működik 16 bites színmélységnél is. Hátha pont köztük van ami kell.
Mentés előtt, ha jpg, mindenképp 8 bit per csatornára kell váltani.

Köszi ezt teszem.
Nem tudom, béna vagyok vagy mi, de letöltöttem az sRealv1 -et, a gépet hozzákötöm a MAC-hez, NCControlt bekapcsolom, de mit tegyek, hogy feltöltse a gépre. Ha tudjátok, ugy írjátok mint egy fogyatékosnak, mivel félek elbuherálom a gépet. Elore is kösz!

#924 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 24. 16:26

8-bitre csak akkor érdemes váltani ha már minden színmódosítást megcsináltál. Egyébként amíg lehet maradj 16 bitben, szebb lesz a kép egy hajszállal.

#925 Felhasználó inaktív   Tadeusz 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 06. 24. 18:30

Beállítottam amit mondtatok :respect:
Egész jo lett az eredmény.

#926 Felhasználó inaktív   eszpe 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 24. 19:04

saen-nek:

Kép
"A cinikus ember az, aki mindennek ismeri az árát, de semminek nem ismeri az értékét" - Oscar Wilde

#927 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 24. 19:23

Király :)

Kép

#928 Felhasználó inaktív   zZsOlTi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 24. 20:10

Idézet: Tadeusz - Dátum: 2005. jún. 24., péntek - 15:38

Köszi ezt teszem.
Nem tudom, béna vagyok vagy mi, de letöltöttem az sRealv1 -et, a gépet hozzákötöm a MAC-hez, NCControlt bekapcsolom, de mit tegyek, hogy feltöltse a gépre. Ha tudjátok, ugy írjátok mint egy fogyatékosnak, mivel félek elbuherálom a gépet. Elore is kösz!

Itt le van írva lépésről lépésra, hogy hogy kell feltölteni a görbét. A Camera Control-ban be kell állítanod, mintha a gépen állítanád be, ésakkor feltölti a kiválasztott görbét. Igaz a screenshotok a windows verzióról készültek, de gondolom a mac-es is ugyanaz:
http://www.digitalkb.com/nikon_d70/tone_cu...oading_a_curve/

Itt pedig az sReala 2-es verziója:
http://www.digitalkb.com/nikon_d70/tone_cu...la/version_two/

Ui: Megvetem az első telémet!:) az "olcsó de azért nekem jó lesz" :) kategóriából: Sigma 70-300 APO Macro Super II. Hétvégén tesztelem. Az első benyomások: kicsit "műanyag", és kicsit hangos az AF, de ennyi pénzért ez megbocsájtható, és most így egy 1:2-es makróm is van, amíg nem lesz zseton egy 105-ös Sigmára :) Hétvégén tesztelem, aztán majd mutatok képeket.
-ZsOlTi-

#929 Felhasználó inaktív   lugosi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 24. 20:20

Idézet: zZsOlTi - Dátum: 2005. jún. 24., péntek - 19:10

Itt le van írva lépésről lépésra, hogy hogy kell feltölteni a görbét. A Camera Control-ban be kell állítanod, mintha a gépen állítanád be, ésakkor feltölti a kiválasztott görbét. Igaz a screenshotok a windows verzióról készültek, de gondolom a mac-es is ugyanaz:
http://www.digitalkb.com/nikon_d70/tone_cu...oading_a_curve/

Itt pedig az sReala 2-es verziója:
http://www.digitalkb.com/nikon_d70/tone_cu...la/version_two/

Ui: Megvetem az első telémet!:) az "olcsó de azért nekem jó lesz" :) kategóriából: Sigma 70-300 APO Macro Super II. Hétvégén tesztelem. Az első benyomások: kicsit "műanyag", és kicsit hangos az AF, de ennyi pénzért ez megbocsájtható, és most így egy 1:2-es makróm is van, amíg nem lesz zseton egy 105-ös Sigmára :) Hétvégén tesztelem, aztán majd mutatok képeket.

Nagyon jó az a tele. Nekem az elődje van meg, nagyon szeretem.

Köszi hogy szóltál hogy kint van az sreala 2. Írja a srác a lapján hogy jön majd hamarosan az optima 2, ami nagyon jó, mert én most is az optima-t használom!

#930 Felhasználó inaktív   zZsOlTi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 24. 21:10

Idézet: lugosi - Dátum: 2005. jún. 24., péntek - 20:20

Nagyon jó az a tele. Nekem az elődje van meg, nagyon szeretem.

Köszi hogy szóltál hogy kint van az sreala 2. Írja a srác a lapján hogy jön majd hamarosan az optima 2, ami nagyon jó, mert én most is az optima-t használom!

Jaja, mindenhol dícsérik a 70-300-as sigmát, remélem beválik nekem is. Egyelőre több pénzt úgysem tudtam volna rászánni (pedig szimpi a 70-200 2.8 VR is :) ).

Az sReala nagyon jó szerintem, de ki fogom próbálni az optimát is ha kijön az új.
-ZsOlTi-

#931 Felhasználó inaktív   Tadeusz 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 06. 24. 22:03

Idézet: zZsOlTi - Dátum: 2005. jún. 24., péntek - 21:10

Itt le van írva lépésről lépésra, hogy hogy kell feltölteni a görbét.

Köszi megprobálom

#932 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 25. 08:41

Az alábbi linket érdemes elolvasni, Nikon tavalyi nyereségéről van szó. Ezen kívül kijelentik, hogy lesz még idén DSLR bejelentés :)

link

#933 Felhasználó inaktív   Tadeusz 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 06. 25. 19:03

Van egy régi, annak idelyén horror áron vásárolt, halszem szerü obim, valahol a pincében. Még nagyapám vette, egy lakás áráért Exakta varex-hez, legalább is ezt mondta. (30 éve). Érdemes elökotornom, vagy nem létezik valami adapter szerüség, amivel Nikonhoz lehet kapcsolni?

#934 Felhasználó inaktív   eszpe 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 26. 11:07

Idézet: Tadeusz - Dátum: 2005. jún. 25., szombat - 20:03

Van egy régi, annak idelyén horror áron vásárolt, halszem szerü obim, valahol a pincében. Még nagyapám vette, egy lakás áráért Exakta varex-hez, legalább is ezt mondta. (30 éve). Érdemes elökotornom, vagy nem létezik valami adapter szerüség, amivel Nikonhoz lehet kapcsolni?

M42-es? Ha igen, akkor ilyesmikre lenne szükséged:
http://www.rugift.co...ens_adapter.htm
http://www.rugift.com/photocameras/nikon_l...r_with_lens.htm
Vagy e-bay-ről kell venni, nem tudom, hogy itthon hol lehet hasonló dolgokat beszerezni.
Fénymérés nem lesz.
"A cinikus ember az, aki mindennek ismeri az árát, de semminek nem ismeri az értékét" - Oscar Wilde

#935 Felhasználó inaktív   eszpe 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 26. 11:40

saen! Boldog szülinapot. :birthday2:  :beer: 

#936 Felhasználó inaktív   Szabcsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 26. 11:51

Idézet: eszpe - Dátum: 2005. jún. 26., vasárnap - 12:07

M42-es? Ha igen, akkor ilyesmikre lenne szükséged:
http://www.rugift.co...ens_adapter.htm
http://www.rugift.com/photocameras/nikon_l...r_with_lens.htm
Vagy e-bay-ről kell venni, nem tudom, hogy itthon hol lehet hasonló dolgokat beszerezni.
Fénymérés nem lesz.

Nagylátóhoz szigorúan a lencsés változatot kell beszerezni. Az eltérő filmsík távolság miatt korrekcióra van szükség hogy a távolabbi dolgokat is élesre tudd állítani. Egy nagyobb telénél ez nem szokott akkora probléma lenni és azokat könnyebb utólag a nikon vázhoz hangolni, de egy nagylátónál mint pl egy 20mm-es M42 Flektogon a síma lencsenélküli átalakítóval néhány méterig tudsz csak élességet állítani. Sokan állítják hogy a lencsés változat érezhetően ront a képminőségen, sajnos nekem csak síma van ezért ezt nem duom sem megerősíteni sem cáfolni.
"A gugliban rákeresve porcos hal is és emlős is."/"Megoldás: keress rá a hal.dll fájlra, és töröld ki, majd indítsd újra a gépedet. Utána jó lesz!"/"mutasd meg a gyakorlatban ezt a technológiát és esküszöm dollármilliárdost csinálok belőled ! "/"Rakjunk egy jo kib@szottnagy KERESS gombot a kepernyo kozepere es csumi"

#937 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 26. 12:31

Idézet: eszpe - Dátum: 2005. jún. 26., vasárnap - 12:40

saen! Boldog szülinapot. :birthday2:  :beer:

Köszi!

:reszeg:

#938 Felhasználó inaktív   zZsOlTi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 26. 19:17

Na, ma tesztelgettem az új 70-300-as obim :) Pár kép: katt

saen: boldog szülinapot! :) :reszeg:
-ZsOlTi-

#939 Felhasználó inaktív   Tadeusz 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 06. 26. 21:55

sean boldog szülinapot.
Bár én pár éve már nem tartom :-)) ;)

Nikon AF Zoom-Nikkor 80-200 mm f/2.8D ED erröl az obirol tudtok valamit?
Nézegettem a Sigma70-200mm F2.8 EX APO-t is.

Utazáshoz, természetfotozáshoz, potrékhoz, (nem szeretném a helybeliek arcába tolni a gépet 50 centire) keresek telét.
Lehet tullihegem a dolgot, egy egy szerübb is elég lenne, föleg könnyebb, nem 2 kilo a géppel, de obit ritkán vesz az ember.

#940 Felhasználó inaktív   zZsOlTi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 26. 22:52

Idézet: Tadeusz - Dátum: 2005. jún. 26., vasárnap - 21:55

Nikon AF Zoom-Nikkor 80-200 mm f/2.8D ED erröl az obirol tudtok valamit?

Nemrég volt nálam köcsön egy ilyen, pontosabban a régebbi tolózoomos verzió. Hát mit mondjak, simán agyon lehetne verni vele valakit, van benne vagy 1 kiló üveg, plusz a fém burkolat :). Először féltem, hogy a súlyától kiszakad a gépből :). Szóval minőségre csillagos ötös. Ami -ebben a régi verzióban- nem tetszett: toló zoom(fura de megszokható), kicsit zajos és lassú az AF. A képminőség viszont kíváló. Ennek ellenére nem tudom elképzelni általános célokra, utazáshoz, mert bazinagy és nehéz. Az új verziót még csak árlistában láttam, de gyorsan el is lapoztam, mert drágább, mint a jelenlegi komplett felszerelésem :)
-ZsOlTi-

Téma megosztása:

• (145 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 45
  • 46
  • 47
  • 48
  • 49
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.