HWSW Informatikai Kerekasztal: Nikon DSLR - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (145 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 47
  • 48
  • 49
  • 50
  • 51
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Nikon DSLR

#961 Felhasználó inaktív   eszpe 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 06. 28. 11:28

Idézet: Tadeusz - Dátum: 2005. jún. 25., szombat - 20:03

Van egy régi, annak idelyén horror áron vásárolt, halszem szerü obim, valahol a pincében. Még nagyapám vette, egy lakás áráért Exakta varex-hez, legalább is ezt mondta. (30 éve). Érdemes elökotornom, vagy nem létezik valami adapter szerüség, amivel Nikonhoz lehet kapcsolni?

zindexen hirdetnek átalakítót:

Nikon/M42-es átalakító (lencsés): 9,5K

http://torzsasztal.hu/Article/viewArticle?...29454&t=9034190
"A cinikus ember az, aki mindennek ismeri az árát, de semminek nem ismeri az értékét" - Oscar Wilde

#962 Felhasználó inaktív   lugosi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 28. 18:32

Idézet: caratyuska - Dátum: 2005. jún. 27., hétfő - 20:14

Üdvözletem az uraknak

Egy ideje szemezgetek dslr gépekkel, csak ugye az obik árai rémisztenek el, ezért eddig tanuló időszakomra maradtam egy canon s1is-nél (kompakt ultrazoom). De most már ismerem a korlátait, amik úgy érzem nagyon határolnak. Mai nap láttam itt miskolcon egy d50-est egy 18-55+55-200-as obival (Nikon D50 + AF-S DX 18-55 + AF-S DX 55-200) 270 pénzt kérnek érte ami nem is rossz tekintve hogy pesten sem láttam 260-nál olcsóbban.

Holnap elmegyek megnézem, megszagolom, ha lehet kipróbálom, tudtok esetleg valami tesztet róla? (indexes tesztképek ezekben a percekben generálódnak:) )

Érvek, ellenérvek is érdekelnének, a másik gép amivel szemezgetnék egy 350d lenne, alapobival, meg valami olcsóbb telével kezdésnek.

A gépet kb szept-ben szeretném megvenni majd.

Tudod mi az az AF-S? Ultrahangos autofókusz. Ez egy nagyon jó dolog, nemcsak a gyors és hangtalan fókuszálás miatt, hanem mert kézzel bele tudsz nyúlni az AF-be.
Csak azért írom le, mert állítólag a D50-nel bejelentett két új obi nem igazi AF-S. Vagyis nem ultrahangos, hanem állítólag a hagyományos nikonos kuplungos megoldás. Ti olvastatok erről?

#963 Felhasználó inaktív   Szabcsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 28. 19:49

Mindkét obi "rendes" AF-S, nincs kuplung... :) Full time manual focus is van, csak hát zoom gyűrű mellé nem igazán sikerült rendes(en markolható) fókusz gyűrűt összehozni.  Új fejlesztésű, kisebb méretű swm került bele, gondolom az AF nem lesz valami hűdegyors, kb a középkategóriás USM-es Canon obik szintjét hozhatja majd (pl 75-300 USM).
"A gugliban rákeresve porcos hal is és emlős is."/"Megoldás: keress rá a hal.dll fájlra, és töröld ki, majd indítsd újra a gépedet. Utána jó lesz!"/"mutasd meg a gyakorlatban ezt a technológiát és esküszöm dollármilliárdost csinálok belőled ! "/"Rakjunk egy jo kib@szottnagy KERESS gombot a kepernyo kozepere es csumi"

#964 Felhasználó inaktív   Georgo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 06. 28. 21:47

Idézet: saen - Dátum: 2005. jún. 27., hétfő - 18:52

Akarod mondani VR :)

1450 a 70-200

VR, sure ;)

Mindenesetre botrányosak a hazai obi árak, amit találtam, az majdnem 600 ezer, ami köszönő viszonyban sincs az 1500 $-ral :reklamacio:
Csak külföldről jeligére  :omg:

#965 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 28. 21:56

Ez van, én már nem nagyon fogok itthon venni semmit amíg nem rendeződik a helyzet, még a kisebb dolgokat is rendelem amcsiból, mert megéri...

#966 Felhasználó inaktív   Tadeusz 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 06. 29. 08:34

Igen. Én is azt néztem, az általam kinézett obi, nálunk majd kétszer annyi mint máshol.

Idézet: saen - Dátum: 2005. jún. 28., kedd - 22:56

Ez van, én már nem nagyon fogok itthon venni semmit amíg nem rendeződik a helyzet, még a kisebb dolgokat is rendelem amcsiból, mert megéri...

A Sigma Fix fényerejű APO 70-200mm F2.8 EX DG/HSM telezoomjának megjelent D-SLR vázata.
Az objektív Sigma AF, Canon EF, Nikon D, Konica Minolta és Pentax AF bajonettekre lesz gyártva. Sigma 70-200

#967 Felhasználó inaktív   Szabcsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 29. 10:53

Idézet: Tadeusz - Dátum: 2005. jún. 29., szerda - 9:34

Igen. Én is azt néztem, az általam kinézett obi, nálunk majd kétszer annyi mint máshol.

A Sigma Fix fényerejű APO 70-200mm F2.8 EX DG/HSM telezoomjának megjelent D-SLR vázata.
Az objektív Sigma AF, Canon EF, Nikon D, Konica Minolta és Pentax AF bajonettekre lesz gyártva. Sigma 70-200

A Sigma szinte az összes teléjét DG-sítette már, újabb fejlesztésű HSM is került ezekbe. Az osztrákoknál kb 100-150 euroval drágább mint a régi. D70-hez mindenképpen ez javasolt, a régiekkel kortól függően több bibi is volt. E-bayen 600 eurotól fogható távolkeleti dealertől, erre kb 80-100 euró jön rá szállítás+biztosítás címén, ha a vámon átcsúszik akkor megéri, amúgy +vám+áfa...
"A gugliban rákeresve porcos hal is és emlős is."/"Megoldás: keress rá a hal.dll fájlra, és töröld ki, majd indítsd újra a gépedet. Utána jó lesz!"/"mutasd meg a gyakorlatban ezt a technológiát és esküszöm dollármilliárdost csinálok belőled ! "/"Rakjunk egy jo kib@szottnagy KERESS gombot a kepernyo kozepere es csumi"

#968 Felhasználó inaktív   lugosi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 29. 17:11

Idézet: saen - Dátum: 2005. jún. 28., kedd - 20:56

Pontosan honnan? Segítenél? Én se szándékozok feleslegesen megpakolni egy magyar kereskedőt se dohánnyal. Áfát és vámot rátettek itthon?

#969 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 29. 18:30

Idézet: lugosi - Dátum: 2005. jún. 29., szerda - 18:11

Pontosan honnan? Segítenél? Én se szándékozok feleslegesen megpakolni egy magyar kereskedőt se dohánnyal. Áfát és vámot rátettek itthon?

Már párszor leírtam :) Hétvégén összedobok egy cikket a témában aztán belinkelem, így majd nem kell mindig leírni.

#970 Felhasználó inaktív   lugosi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 30. 09:57

Idézet: saen - Dátum: 2005. jún. 29., szerda - 17:30

Már párszor leírtam :) Hétvégén összedobok egy cikket a témában aztán belinkelem, így majd nem kell mindig leírni.

Oké :)

#971 Felhasználó inaktív   Szabcsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 30. 17:28

Idézet: Szabcsi - Dátum: 2005. jún. 28., kedd - 20:49

Mindkét obi "rendes" AF-S, nincs kuplung... :) Full time manual focus is van, csak hát zoom gyűrű mellé nem igazán sikerült rendes(en markolható) fókusz gyűrűt összehozni.  Új fejlesztésű, kisebb méretű swm került bele, gondolom az AF nem lesz valami hűdegyors, kb a középkategóriás USM-es Canon obik szintjét hozhatja majd (pl 75-300 USM).

Ahogy nézem a full time manual focus kijelentésem nem állja meg a helyét, az obin tényleg csak A és M (nem M/A és M) állás van, valszeg ezért hanyagolták azt a zoom gyűrűt is...
http://www.kenrockwe...nikon/55200.htm

#972 Felhasználó inaktív   Tadeusz 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 07. 02. 10:53

Fotoverseny

Ha valakit érdekel

#973 Felhasználó inaktív   lugosi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 02. 16:35

Idézet: Szabcsi - Dátum: 2005. jún. 28., kedd - 18:49

Csak most olvastam el a kenrockwell.com cikket. Ez alapján nekem volt igazam, nem igazi AF-S.

"Focus

It's only half an AF-S lens. Unlike the real $1,700 AF-S lenses like the 70-200 VR which have big AF-S motors wrapped around the optics directly driving the focus and allowing instant manual focus override, this cheepie has a dinky motor driving the lens through a shaft and gears exactly as if Nikon skipped it and just used the AF motor already built into the camera."

#974 Felhasználó inaktív   SzaSza1980 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 03. 09:09

Idézet

Teljesen igazad van. Sajna még az európai árak is 20-25%-al magasabbak, mint az USA árak. Pölö a B&H-nál az árak (számban kifejezve) ugyanazok, mint az EU-ban, csak ugye kint dollár van, ami meg 40-50 Ft-al gyengébb az EUR-nál. Kint a sigma 105 2.8 macro 400 dolcsi, az EU-ban meg csaknem 400 EUR. És hogy mást említsek - SB-800 310 dollár ott, itten meg 290 EUR. Naezanemmindegy.
Ezeket említettem, mert jelen pillanatban az igénykielégítési listán ők vannak az első helyen :) . De ott van még a kedvenc 50/1.8 is stb. stb....

Idézet

Úgyhogy én is igencsak érdeklődve várom a cikkedet kedves fórum/márkatárs :).

#975 Felhasználó inaktív   lugosi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 03. 17:49

Idézet: SzaSza1980 - Dátum: 2005. júl. 3., vasárnap - 8:09

Teljesen igazad van. Sajna még az európai árak is 20-25%-al magasabbak, mint az USA árak. Pölö a B&H-nál az árak (számban kifejezve) ugyanazok, mint az EU-ban, csak ugye kint dollár van, ami meg 40-50 Ft-al gyengébb az EUR-nál. Kint a sigma 105 2.8 macro 400 dolcsi, az EU-ban meg csaknem 400 EUR. És hogy mást említsek - SB-800 310 dollár ott, itten meg 290 EUR. Naezanemmindegy.
Ezeket említettem, mert jelen pillanatban az igénykielégítési listán ők vannak az első helyen :) . De ott van még a kedvenc 50/1.8 is stb. stb....

Úgyhogy én is igencsak érdeklődve várom a cikkedet kedves fórum/márkatárs :).

Hát még én milyen érdeklődő vagyok! Most akarok valamiféle kisebb digigépet venni (kompaktot), mert édesapám is nagyon érdeklődik a fotózás iránt, és neki szándékozom adni az én gépem (olympus kompakt), és ahelyett kellene egy, amolyan táskába-belefér kategória. Jó lenne egy Nikon 8400 (hehe), főleg a tájképek miatti 24mm-es ekvivalens obi miatt, de az édes álom... Egyelőre nézegetem az ebay.de-t valami 50e alatti használt géphez.

#976 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 03. 18:35

A cikk készül, de lassabban haladok, mint szerettem volna + egyéb programok is elvették az időmet, de el fog készülni még a jövő héten reményeim szerint :)

#977 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 03. 18:40

Idézet: lugosi - Dátum: 2005. júl. 3., vasárnap - 18:49

Hát még én milyen érdeklődő vagyok! Most akarok valamiféle kisebb digigépet venni (kompaktot), mert édesapám is nagyon érdeklődik a fotózás iránt, és neki szándékozom adni az én gépem (olympus kompakt), és ahelyett kellene egy, amolyan táskába-belefér kategória. Jó lenne egy Nikon 8400 (hehe), főleg a tájképek miatti 24mm-es ekvivalens obi miatt, de az édes álom... Egyelőre nézegetem az ebay.de-t valami 50e alatti használt géphez.

Kompaktot usából szerintem nem éri meg rendelni, az itthoni árak is elég barátiak ebben a kategóriában, bár eBayen lehet jobban jársz.

#978 Felhasználó inaktív   lugosi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 04. 17:46

Idézet: saen - Dátum: 2005. júl. 3., vasárnap - 17:40

Kompaktot usából szerintem nem éri meg rendelni, az itthoni árak is elég barátiak ebben a kategóriában, bár eBayen lehet jobban jársz.

Hát most képzeld! Tegnap este majdnem gutaütést kaptam. Nézegettem a teszteket, tesztképeket, döntöttem, jó lesz egy Canon G2. Általában 200-250 euro között mentek az ebay.de-n. Erreföl van egy, azt írja az eladó, hogy van egy nagyon kis karcolás a hátsó lcd-n. Na, ez már a németeknek nem ér sok pénzt, de nekem pont jó lesz. Kb 2 másodperccel maradtam le a licitről, ugyanis még volt hátra 26 másodperc, amikor eldöntöttem, hogy rárakok (most nem írom le milyen számítások alapján, mert kabaré vagyok ebből a szempontból) 135 eurót. Csak éppen reszelgetett az internetem egy kicsit, aztán bedobta azt, hogy jelentkezzek be, a licit miatt kéri még egyszer a jelszavam, és Auktion Beendet.... Hogy az a... És 124 euróért ment el! Durván 31 ezer forint! Egy Canon G2-ért. Én olyan pipa vagyok még mindig ha rá gondolok...
Sajnos a digigépek nagyjából reálisnak mondható áron mennek el náluk is, úgyhogy ritka az ilyen alkalmi vétel... De azért nézegetem még mindig az ebayt.

#979 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 04. 18:37

Ezt hívják pechnek...

#980 Felhasználó inaktív   lugosi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 05. 16:23

Idézet: saen - Dátum: 2005. júl. 4., hétfő - 17:37

Ezt hívják pechnek...

Én ezt ennél erősebben jelöltem :)
Na mindegy, hátha megoldódik másképp az ügy.

Téma megosztása:

• (145 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 47
  • 48
  • 49
  • 50
  • 51
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.