HWSW Informatikai Kerekasztal: Nikon DSLR - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (145 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 50
  • 51
  • 52
  • 53
  • 54
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Nikon DSLR

#1021 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 07. 20. 15:20

Már várom is a szezont :)

#1022 Felhasználó inaktív   lugosi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 22. 21:07

Hahó!
Elvoltam mostanában, voltam egy félig elmaradt motorcsónak VB-n, egy motoros esküvőn, meg egy Kamionos és Country találkozón. Persze képek is vannak :)
Itt ni: http://kep.tar.hu/attila7575

#1023 Felhasználó inaktív   Tadeusz 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 07. 23. 09:48

Idézet: lugosi - Dátum: 2005. júl. 22., péntek - 22:07

Hahó!
Elvoltam mostanában, voltam egy félig elmaradt motorcsónak VB-n, egy motoros esküvőn, meg egy Kamionos és Country találkozón. Persze képek is vannak :)
Itt ni: http://kep.tar.hu/attila7575

Végre valaki fotozott.
Én ma akartam menni kiprobálni a Sigmát, erre zuhog az esö. Tele van a t*köm az idöjárás felelössel. :mad:  :mad:

#1024 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 23. 10:05

Nálam meg mindjárt lesz unokatesóm esküvője... Király ez az idő :(

#1025 Felhasználó inaktív   Tadeusz 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 07. 23. 10:58

Idézet: saen - Dátum: 2005. júl. 23., szombat - 11:05

Nálam meg mindjárt lesz unokatesóm esküvője... Király ez az idő :(

Hát akkor még mindig én jártam jobban, az esküvöre nem lehet mondani, "Ha esö lesz nem lesz!" ;)  ;)

#1026 Felhasználó inaktív   lugosi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 23. 15:21

Idézet: Tadeusz - Dátum: 2005. júl. 23., szombat - 9:58

Hát akkor még mindig én jártam jobban, az esküvöre nem lehet mondani, "Ha esö lesz nem lesz!" ;)  ;)

Dehogynem lehet, csak harag lesz a rokonsággal :)

#1027 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 23. 19:50

Nikon D50 leírás a Dpreview-n, természetesen highly recommended :)

#1028 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 23. 20:03

Megvolt az eskövő is, itt most nem volt lagzi csak templom + egy nagy kajálás. Lőttem durván 140 képet, oltárnál kicsit nagy volt a tolongás, így mindent nem tudtam lekapni, mivel nem akartam mindig mindenkinek útban lenni :) Azért így is lettek jó képek, bár a vakuzást azért még gyakorolni kell, egy-egy kép nagyon félrement valami hülye belógó virág miatt. Ez volt egyébként az SB-800-zam első éles bevetése és jól vizsgázott. Ami mondjuk meglepett, hogy pirosszemet ezzel is lehet csinálni... Volt néhány szitu ahol jól jött volna valami gyors prime, mert a vaku hülyén nézett ki a falra vetett árnyékok miatt (pattintani a fényt nem volt miről).

Ja és ami még fura volt, hogy a profi fotós az F80-asa beépített vakujával dolgozott csak. Kiváncsi leszek a képeire, elég sötét volt a templomban és hát én nem lettem volna benne biztos, hogy mindig elég erő van abban a kis mütyűrben. Utolsó esküvő amin voltam az tavaly volt Szegeden, ott egy fiatal srác nyomta egy F50-nel + egy bracket-en lévő vakuval, az ő képei nagyon profik voltak, semmi piros szem, semmi zavaró háttérelem és mindegyik tökéletesen exponálva. Nekem még nem megy így sajna.

#1029 Felhasználó inaktív   lugosi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 24. 06:46

Idézet: saen - Dátum: 2005. júl. 23., szombat - 19:03

Megvolt az eskövő is, itt most nem volt lagzi csak templom + egy nagy kajálás. Lőttem durván 140 képet, oltárnál kicsit nagy volt a tolongás, így mindent nem tudtam lekapni, mivel nem akartam mindig mindenkinek útban lenni :) Azért így is lettek jó képek, bár a vakuzást azért még gyakorolni kell, egy-egy kép nagyon félrement valami hülye belógó virág miatt. Ez volt egyébként az SB-800-zam első éles bevetése és jól vizsgázott. Ami mondjuk meglepett, hogy pirosszemet ezzel is lehet csinálni... Volt néhány szitu ahol jól jött volna valami gyors prime, mert a vaku hülyén nézett ki a falra vetett árnyékok miatt (pattintani a fényt nem volt miről).

Ja és ami még fura volt, hogy a profi fotós az F80-asa beépített vakujával dolgozott csak. Kiváncsi leszek a képeire, elég sötét volt a templomban és hát én nem lettem volna benne biztos, hogy mindig elég erő van abban a kis mütyűrben. Utolsó esküvő amin voltam az tavaly volt Szegeden, ott egy fiatal srác nyomta egy F50-nel + egy bracket-en lévő vakuval, az ő képei nagyon profik voltak, semmi piros szem, semmi zavaró háttérelem és mindegyik tökéletesen exponálva. Nekem még nem megy így sajna.

Éppen kérdezni is akartam valakit az SB-800 <-> SB-600 közötti választás ügyiben. Valaki azt írta, hogy az SB-600 a későbbi, esetleg profibb vázakkal nem lesz használható? Igaz ez? Mert én úgy tudom, hogy az is ugyanúgy tudja az i-TTL-t is, meg mindent ami ez alatt van (D-TTL, TTL), vagyis visszafelé kompatibilis).
Én annyit tudok, hogy az a különbség, hogy kisebb a kulcsszáma, és wireless vezérlésnél csak slave lehet, master nem.
Hogy van ez? Tudsz esetleg a neten egy SB-600-800 összehasonlító tesztet?

#1030 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 24. 07:09

Az SB-600 is i-TTL természetesen, amivel kevesebb: kulcsszám, csak slave lehet, nincs automatic flash mode, nem tud repeating flasht, kisebb a zoom tartománya (24-85mm vs 24-105mm, + extraként az Sb-800 tud 14 és 17mm-t is, a 600 csak 14-et), nem jár hozzá diffusor, extra elemtartó amivel 5 elemet lehet beletenni 4 helyett, filter set sem amivel a színhőmérsékletét lehet a fénycső/izzóhoz hozzáigazítani, nem vagyok benne biztos, hogy beépített bounce card van-e a 600-asban. Így elsőre ennyi, de nyakamat nem teszem rá, hogy ez pontos. Első vakunak nálam egyértelműen a 800-as a nyerő, utána már lehet vitatkozni :)

#1031 Felhasználó inaktív   lugosi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 24. 07:18

Idézet: saen - Dátum: 2005. júl. 24., vasárnap - 6:09

Az SB-600 is i-TTL természetesen, amivel kevesebb: kulcsszám, csak slave lehet, nincs automatic flash mode, nem tud repeating flasht, kisebb a zoom tartománya (24-85mm vs 24-105mm, + extraként az Sb-800 tud 14 és 17mm-t is, a 600 csak 14-et), nem jár hozzá diffusor, extra elemtartó amivel 5 elemet lehet beletenni 4 helyett, filter set sem amivel a színhőmérsékletét lehet a fénycső/izzóhoz hozzáigazítani, nem vagyok benne biztos, hogy beépített bounce card van-e a 600-asban. Így elsőre ennyi, de nyakamat nem teszem rá, hogy ez pontos. Első vakunak nálam egyértelműen a 800-as a nyerő, utána már lehet vitatkozni :)

Bounce card nincs az SB-600-asban. Ez, és a hozzá adott pár extra, pl a színező-előtétek miatt gondolkodom az SB-800-on. Mennyi volt neked cakum-pakk (ár, szállítási költség, áfa, vám, átutalás) kintről, és honnan rendelted? Mennyi idő alatt ért ide?

szerk.: Ami talán a legnagyobb baj az SB-600-zal, hogy nincs rajta automatikus "A" mód, mert mi van akkor, ha nem nikon vázzal is használni szeretném? Én pl szeretném, egy Fuji S602-vel, és így meg kellene tartani a régi automata vakumat is. Nem logikus, hogy a szintén több tízezer forintos SB-600 nem tud egy "A" módban működni, mikor egy 5 ezer forintos vaku igen...

Szerkesztette: lugosi 2005. 07. 24. 07:20 -kor

#1032 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 24. 07:41

Idézet

Bounce card nincs az SB-600-asban. Ez, és a hozzá adott pár extra, pl a színező-előtétek miatt gondolkodom az SB-800-on. Mennyi volt neked cakum-pakk (ár, szállítási költség, áfa, vám, átutalás) kintről, és honnan rendelted? Mennyi idő alatt ért ide?

B&H, hitelkártya, 96k volt UPS szállítással totál, de ennél van jóval olcsóbb is. Egy-két nap eltelt míg postáraadták, kb délután 5-kor jött a mail, hogy úton van a cucc, másnap reggel már hívtak az UPS-től, hogy itt a cucc :) Persze a vámolás még egy hét utána.
Ja és szinező előtétet mondjuk lehet külön is venni.

Idézet

szerk.: Ami talán a legnagyobb baj az SB-600-zal, hogy nincs rajta automatikus "A" mód, mert mi van akkor, ha nem nikon vázzal is használni szeretném? Én pl szeretném, egy Fuji S602-vel, és így meg kellene tartani a régi automata vakumat is. Nem logikus, hogy a szintén több tízezer forintos SB-600 nem tud egy "A" módban működni, mikor egy 5 ezer forintos vaku igen...

Ezt az automatikus módot azért olvasd el alaposan, annyira azért nem mélyedtem el a témában, csak kicopyztam valahonnan :)

#1033 Felhasználó inaktív   lugosi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 24. 08:50

Idézet: saen - Dátum: 2005. júl. 24., vasárnap - 6:41

B&H, hitelkártya, 96k volt UPS szállítással totál, de ennél van jóval olcsóbb is. Egy-két nap eltelt míg postáraadták, kb délután 5-kor jött a mail, hogy úton van a cucc, másnap reggel már hívtak az UPS-től, hogy itt a cucc :) Persze a vámolás még egy hét utána.
Ja és szinező előtétet mondjuk lehet külön is venni.

Ezt az automatikus módot azért olvasd el alaposan, annyira azért nem mélyedtem el a témában, csak kicopyztam valahonnan :)

Az "A" mód hiányát tesztben olvastam (kenrockwell.com, amire azért sokat nem adok, de ezt máshol is írták). Arról van szó, hogy az SB-600 "csak" valamilyen TTL módban hajlandó működni. Az 5 ezer forintos carena vakumon van elöl egy érzékelő, ami méri a visszaverődő fényt, és így állítja be hogy mekkorát villantson (iso-t be kell állítani a hátulján). Így megy mind a D70-nel, mind a Fuji S602-vel.
Végül is amit én számoltam, hogy SB-600 200 euro az ebay.de-n, plusz átutalási és szállítási költség, olyan maximum 60 ezer. 96 nekem most nagyon sok, szerintem egyelőre jó lesz az SB-600. (Jó duma, "jó lesz", bukfenceznék egyet örömömben ha már lenne egy...)
Talán ha majd nagyon pízes idők köszöntenek rám, és úgyis kell egy vaku még vagy kettő, akkor lesz egy SB-800 is.

#1034 Felhasználó inaktív   Georgo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 24. 21:24

Nem tudom volt-e, ingyenes hot pixel eltávolító program.. Még nem próbáltam. :)

#1035 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 25. 17:44

Kis fehéregyensúly kérdés. Elkezdtem a hétvégi eskövő utómunkálatait és nagy meglepetés ért. A képeket "flash" beállítású wb-vel lőttem nef-ben végig (sb-800-zat is használtam természetesen), tudtommal ez 5400 Kelvin. A képek egyébként elég meleg árnyalatúak, szerintem kellemesek a szemnek, bár nem feltétlenül a valóságot tükrözik. Gondoltam megnézem a fehéregyensúlyt, hátha tudok rajta finomítani még valamit, de ekkor teljesen meglepődtem, hogyha Captureben flash-re állítom át a wb-t (ami 5400K itt is elvileg), akkor a képek igen kékes árnyalatot kapnak. Még 6000K-n is, ami egyébként a gépnél a flash -3 beállítás (legmelegebb szinek), kékesebb árnyalata van a képnek. Ez mitől lehet, én vagyok béna?  :think:

#1036 Felhasználó inaktív   lugosi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 25. 20:06

Idézet: saen - Dátum: 2005. júl. 25., hétfő - 16:44

Kis fehéregyensúly kérdés. Elkezdtem a hétvégi eskövő utómunkálatait és nagy meglepetés ért. A képeket "flash" beállítású wb-vel lőttem nef-ben végig (sb-800-zat is használtam természetesen), tudtommal ez 5400 Kelvin. A képek egyébként elég meleg árnyalatúak, szerintem kellemesek a szemnek, bár nem feltétlenül a valóságot tükrözik. Gondoltam megnézem a fehéregyensúlyt, hátha tudok rajta finomítani még valamit, de ekkor teljesen meglepődtem, hogyha Captureben flash-re állítom át a wb-t (ami 5400K itt is elvileg), akkor a képek igen kékes árnyalatot kapnak. Még 6000K-n is, ami egyébként a gépnél a flash -3 beállítás (legmelegebb szinek), kékesebb árnyalata van a képnek. Ez mitől lehet, én vagyok béna?  :think:

Már nem akarok nagyon okosnak látszani, de valahol a flash egyensúlynak a napfényhez kell közel lennie, nem? Szerintem jobb lett volna automatán hagyni az egyensúlyt, de ez csak tipp, mert még az életben nem fényképeztem esküvőt. Építő jellegű tanácsként aszondanám, hogy csinálj a capture-ben egy olyat, hogy a fehéregyensúlynál számoltasd ki vele újra, most nem megy fejből, hogy measure, vagy mi a beállítás lényege, és lehet egy adott pontra, vagy egy négyzettel körülhúzott mintára is kiszámoltatni a zegyensúlyt. Megnézni most lusta vagyok persze, de így van valahogy. A minta szerintit javasolnám, úgy hogy legyen benne valami fehér színű is, pl a menyasszony ruhája.
Remélem tudtam valami okosat is mondani.  :think:

#1037 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 25. 20:35

Nem az a baj, hogy nem tudom Capture-ben belőni a helyes értéket, hanem az, hogy a gép nem azt csinálja amit szerintem kéne. Miután azt szeretném elérni, hogy helyszínen már jó legyen a fehéregyensúly így eléggé gondban vagyok, mivel ha nem kiszámítható a gép akkor nehéz bármit is tenni. Na mindegy, biztonság kedvéért dobtam egy mail Thom Hogan-nek, kiváncsi vagyok mit válaszol :)

#1038 Felhasználó inaktív   lugosi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 25. 20:36

És Saen kartárs mennyiért adná egy márkatársnak a Lowepro 200 AW-t?  :p

#1039 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 25. 20:40

Idézet: lugosi - Dátum: 2005. júl. 25., hétfő - 21:36