HWSW Informatikai Kerekasztal: Nikon DSLR - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (145 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 62
  • 63
  • 64
  • 65
  • 66
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Nikon DSLR

#1261 Felhasználó inaktív   Szabcsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 10. 06. 08:48

Idézet: Georgo a dékán - Dátum: 2005. okt. 6., csütörtök - 8:22

"A different region version of Nikon Capture is already installed. This updater will stop now."

:confused:

Egy ideje régiófüggővé tették (Europa/Ázsia/Amerika) a terméktámogatási oldalain megjelenő programokat/frissítéseket. Próbáld meg innen lehúzni az európai változatot (NCap432uen.exe): http://nikoneurope-en.custhelp.com
"A gugliban rákeresve porcos hal is és emlős is."/"Megoldás: keress rá a hal.dll fájlra, és töröld ki, majd indítsd újra a gépedet. Utána jó lesz!"/"mutasd meg a gyakorlatban ezt a technológiát és esküszöm dollármilliárdost csinálok belőled ! "/"Rakjunk egy jo kib@szottnagy KERESS gombot a kepernyo kozepere es csumi"

#1262 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 06. 16:58

Idézet: Georgo a dékán - Dátum: 2005. okt. 6., csütörtök - 8:16

Ti is inkább a NC-t használjátok RAW-ra, és nem Photoshopot?
NC jobb képet csinál, ugye?

Egyértelműen Nikon Capture, egyszer kipróbáltam kiváncsiságból a photoshop konverterét és hát kapásból, szemmel láthatóan jóval gyengébb volt a képminőség. Igaz a Capture meg lassú, mint a fene...

#1263 Felhasználó inaktív   lugosi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 06. 20:14

Idézet: saen - Dátum: 2005. okt. 6., csütörtök - 15:58

Egyértelműen Nikon Capture, egyszer kipróbáltam kiváncsiságból a photoshop konverterét és hát kapásból, szemmel láthatóan jóval gyengébb volt a képminőség. Igaz a Capture meg lassú, mint a fene...

Nekem azért a capture a kedvencem, mert sokkal közelebb áll a gondolkodásmódomhoz a kialakítása, mint a ps pluginjáé. Úgy érzem, hogy jobban tudom kezelni, és tetszik az is, hogy behozza a gépvázon beállított élesség, kontraszt stb beállításokat, vagyis azt a képet kapom, amit akkor kapnék, ha jpg-be mentettem volna. Más konvertáló programnál nem állítja be alapból ezeket az értékeket.

#1264 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 06. 22:12

Idézet: saen - Dátum: 2005. okt. 2., vasárnap - 20:08

Én megyek pénteken Királyrétre  :p

én is jövök, ott találkozunk...
(sőt dallasone is jön)

Szerkesztette: WiZARD 2005. 10. 06. 22:13 -kor

Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#1265 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 06. 22:16

Idézet: eszpe - Dátum: 2005. okt. 4., kedd - 21:08

Bp-i vagy?  :think:

WiZARD szokott (vagy csak korábban járt)  :think: műterembe fotózni, kérdezd meg, hogy hova szokott járni (vagy hova járt).

szoktam, illetve ezt dolgozom :)
annyira nem nagy szám, elsőre izgi, de nem sokáig :) de ha ügyes a fotós és jó a modell, és esetleg van 1-2 kiegészítő, akkor jó képeket lehet lőni...

Szerkesztette: WiZARD 2005. 10. 06. 22:17 -kor

Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#1266 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 07. 05:33

Idézet: WiZARD - Dátum: 2005. okt. 6., csütörtök - 23:12

én is jövök, ott találkozunk...
(sőt dallasone is jön)

okés :)

#1267 Felhasználó inaktív   lugosi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 08. 11:35

Idézet: saen - Dátum: 2005. okt. 7., péntek - 4:33

okés :)

No, a mázlisták most épp Királyréten süttetik a gépeiket :)

#1268 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 09. 13:48

Na megjöttem én is, jó móka volt, szerencsére ki tudtam próbálni egy rakat cuccost, meg fotózgattam is, bár igazából ami fotózás terén élmény volt az a sólymászbemutató, meg a fördőruhás műtermi fotózás, a többi nem igen. A sólymos az jó volt, mert lett egy csomó szerintem tök jó képem, a műtermes meg azért volt érdekes, mivel sem modellt nem fotóztam még, sem műteremben nem voltam, raádásul a csajok is jól néztek ki :)
Meghallgattam sokfajta reklámdumát, Nikon-os, Fujis előadást, néztem Eizo monitorokat (ilyet lehet fogok is venni, állítólag adnak majd valami kedvezményes árat, kiváncsi leszek...), Gitzo állványokat, meg még sok mást is. Igazából ezeknél látszott, hogy az eladás a fő cél, de azért sok érdekes dolog is kiderült számomra + a kb soha raktáron nem lévő termékeket lehetett élőben megnézni, kipróbálni.
Ami még tetszett az diaporámás vetítések, volt jópár, a legütősebb egy komolyabb norvégiai természetfotós túra anyagát mutatta be vagy fél órában, ott néha tátvamaradt a szám :)
Folyt köv.

#1269 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 09. 14:16

Igazából csak a Nikon cuccokról írnék, azokról van bővebb ismeretem, mivel azokat használam is, persze azért végigtapiztam az összes létező dolgot, Canon, Fuji, Minolta, akármi, kiváncsi voltam :)

AF-I 300mm f2.8: Ez az obi már két generációval le van maradva az újaktól, de ettől függetlenül kiváncsi voltam rá, ráadásul az első éjszakára meg is kaptam. Alapvetően bazi nagy és nehéz, olyan 5-10 percig lehet kézből is fotózni vele, de rengeteg fény kell hozzá még tág rekesznél is, mivel 1/500 alatt nem érdemes próbálkozni. Állványra a megfelelő csatlakoztatás hiánya miatt nem tudtam felrakni, így főleg magas iso-s kézből lőtt képeket sikerült csak lőni. Ezek alapján is egyértelmű, hogy nagyon profi a cucc, így is kontrasztos, éles képeket nyomott, tetszett. Autófókusz is meglepően gyors volt, ügye ez nem AF-S obi és ennek ellenére villámgyorsan ment még az én kis egyszerű D70-emen is, alig volt lassabb, mint egy egyszerű AF-S obi. Hangja is még a tűrhető tartományon belül van, de a madarakat azért sikerült vele néhányszor elkergetnem :)

AF-S DX 17-55mm f2.8: Ezzel az obival már régóta szemezgetek, csak mindig féltem, hogy nagy és nehéz, ráadásul drága is. Miután a 300-as után kaptam meg, így egyeltalán nem tűnt nagynak és nehéznek :) (bár azért lényegesen nagyobb, a kit obinál) Azt azért sajnálom, hogy a legszarabb fényben, délben próbálgathattam csak, de ez alapján is jónak tűnik. Kit obinál talán egy csak hajszállal élesebb, a nagyobb különbség elsősorban a kontrasztban, meg a jóval kevesebb CA-ban van. Alapvetően tetszett nagyon, kéne is egy ilyen...

AF-S VR 70-200mm f2.8: Na és itt jön a nagy kedvenc, nekem egy ilyen obi kell :) Legidálisabb fényviszonyok közepette kaptam meg, ráadásul a sólymosbemutatóra, szóval tudtam tesztelni rendesen :) Leggyakrabban f2.8-on használtam (mindig  :think:), kellett a háttérmosás nagyon, forgalmas hely volt :) Képeket visszanézve, meg úgy a használat közbeni élményeket összegezve, ez a tökéletes obi, tűéles kép, még alacsony kontraszton (D70 beállítás) is tutin kontrasztos képeket nyom, CA semmi, AF szuper, bár röptés képem nem lett igazán jó, (rohadt gyorsak ezek a hülye madarak és a kicsi távolság miatt különösen nehéz őket követni) de ez inkább az én hibám volt. Méret is szuper, simán bírtam vele kézből sokat fotózni. Azt még nem tudom, hogy hogy gyűjtök össze egy ilyen cuccra, de majd max nyerek a lottón :)

folyt köv.

#1270 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 09. 14:16

D2X: ezt megmondom őszintén nem mertem kikölcsönözni, mert nem igazán volt sok CF kártyám és nem tudtam volna sokat lőni akkor semmivel, így csak kéze fogtam kicsit, meg játszogattam vele. Tudtam, hogy szuper gép, de még így is pozitív csalódás volt, ugyanis észrevehetően kisebb, mint a Canon 1-es sorozat és sokkal jobb a fogása is, mind portré, mind normál irányban. Ha pénz nem lenne akadály biztosan ilyet használnék, de nem fogok, mert a jó obik fontosabbak és még azokat sem tudom megvenni.

F6: régóta tetszik ez a gép, aztán hoztak ilyet is, kereslet sem nagyon volt rá, így elvittem egész szombat délutánra :) Vettem az Ervánál egy tekercs diát, aztán lődözgettem. Fogásra, kinézetre tisztára, mint egy mini D2x, iszonyat kényelmes, kézreáll, jól egyensúlyoz a 70-200-zal is, szuper anyagok, filmes gép ellenére van rajta LCD mindenféle menüvel, működés zökkenőmentes, precíz kis darab. Keresője az olyan nagy, mintha egy óriásplakátot néznél 5cm-ről, igencsak körül kellett benne nézni ha mindent akartam látni :) Persze a film általi korlátokba beleütköztem, állványra nem tudtam ezt sem rárakni és iso100-on kevés helyen volt elég fény, aztán el kellett lőni a végén az egész tekercset ügye, szóval biztos csináltam jónéhány gagyi képet is. Alapvetően marhára tetszett pedig a dolog, csak filmes gépet anyagi okok miatt már nem vennék, így kiesett, de ha egyszer beleraknának egy tuti szenzort ebbe a vázba, akkor még a D2x-nél is jobban bejönne...

Többi cuccot nem vettem ki, ami érdekelt volna még a 12-24mm, de ilyet nem hoztak sajna, Sigmákkal meg nem foglalkoztam. Röviden ennyi, van kérdés? :)

#1271 Felhasználó inaktív   lugosi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 09. 18:28

A 70-200 f2.8 nagyon érdekel engem is, az ebayen szoktam nézegetni. Igazából van a 80-200 f2.8 ED, talán ez az ami használtan bele fog férni egyszer a költségvetésbe. Minőségileg ez is elég jó (jóhogy...), jó a fényereje. De nem AF-S, és nem VR. Ilyen nem érdekel?
Mondjuk tökmindegy, vegyél valamilyet gyorsan akármilyet, mert akkor megveszem a 70-210 f4-edet óccsójé :)

#1272 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 09. 19:19

Idézet: saen - Dátum: 2005. okt. 9., vasárnap - 15:16

D2X: Tudtam, hogy szuper gép, de még így is pozitív csalódás volt, ugyanis észrevehetően kisebb, mint a Canon 1-es sorozat és sokkal jobb a fogása is, mind portré, mind normál irányban.

cöcöcö :)

üdv itthon, képeket majd dobd fel, canon topicban írtam mindenfélét, és galériát linkeltem :)

#1273 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 09. 19:20

Idézet: lugosi - Dátum: 2005. okt. 9., vasárnap - 19:28

A 70-200 f2.8 nagyon érdekel engem is, az ebayen szoktam nézegetni. Igazából van a 80-200 f2.8 ED, talán ez az ami használtan bele fog férni egyszer a költségvetésbe. Minőségileg ez is elég jó (jóhogy...), jó a fényereje. De nem AF-S, és nem VR. Ilyen nem érdekel?

próbálj ki egyszer egy VR-es obit és nem akarsz többet VR nélkülit látni 100 mm felett :)

#1274 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 09. 19:52

Idézet

Sokat gondolkoztam ilyenen is, de nem. Ez is elég drága és túl sok kompromisszum, nemhogy a VR, de a silentwave motor is kell, ha már ilyen drága...

Idézet

Mondjuk tökmindegy, vegyél valamilyet gyorsan akármilyet, mert akkor megveszem a 70-210 f4-edet óccsójé :)

Mennyit adnál érte? De komolyan. Kifogástalan állapot, első, hátsó sapka és napellenző.

#1275 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 09. 19:54

Idézet: WiZARD - Dátum: 2005. okt. 9., vasárnap - 20:19

cöcöcö :)

üdv itthon, képeket majd dobd fel, canon topicban írtam mindenfélét, és galériát linkeltem :)

Sorry, de ezt komolyan gondolom. Az én izlésemnek a Canon váz picit nagy, D2X pont jó :) Ettől még jó a Canon, de az már túllépi azt a méretet amit hajlandó lennék cipelni. Bár továbbra is a cél egy F6 egy digi szenzorral, az lenne az igazi.

Képeket majd teszek fel, de konvertálni kell és most nem nagyon van kedvem.

#1276 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 09. 20:10

Idézet: saen - Dátum: 2005. okt. 9., vasárnap - 20:54

Sorry, de ezt komolyan gondolom. Az én izlésemnek a Canon váz picit nagy, D2X pont jó :) Ettől még jó a Canon, de az már túllépi azt a méretet amit hajlandó lennék cipelni. Bár továbbra is a cél egy F6 egy digi szenzorral, az lenne az igazi.

Canon 1D mk2: 156 x 158 x 80 mm
Nikon d2x: 158 x 150 x 86 mm

öö a nikon mintha magasabb és vastagabb is lenne.
najó kemény 8 mm-rel soványabb...

de szerintem azt lehet mondani hogy pont egyformák méretre... :)

#1277 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 09. 20:14

Idézet: WiZARD - Dátum: 2005. okt. 9., vasárnap - 21:10

Canon 1D mk2: 156 x 158 x 80 mm
Nikon d2x: 158 x 150 x 86 mm

öö a nikon mintha magasabb és vastagabb is lenne.
najó kemény 8 mm-rel soványabb...

de szerintem azt lehet mondani hogy pont egyformák méretre... :)

Súly:
Nikon D2X: 1252g
Canon 1DmarkII: 1535g

Elemekkel természetesen. Meg amiben nagy különbség van az a markolat, az elég "bumszli" a Canonnál. Persze nem mindenkinek ugyanakkora a keze, szóval lehet neked pont az a jobb, ez mindenkinél más.

#1278 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 09. 20:22

méretről beszéltél és nem súlyról :)
(bár most látom hogy te a méretet nem vagy hajlandó cipelni :D)

canon a hülye nimh akku miatt nehéz. hihetetlen hogy 2004ben nimh akkut kell egy csúcs gépbe rakni...
nikont D1-et fogtam, volt nálam pár napig, kényelmesnek tűnt, de sose hasonlítottam canonhoz, majd egyszer megnézek egyet jobban :)
nekem canon fogásra nagyon bejön, és kifejezetten szeretem hogy akkora a markolat amekkora, kisebb az talán kicsi is lenne...

#1279 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 09. 20:57

Fogalmazni azt nagyon tudok :D

#1280 Felhasználó inaktív   lugosi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 10. 08:57

Idézet: saen - Dátum: 2005. okt. 9., vasárnap - 18:52

Sokat gondolkoztam ilyenen is, de nem. Ez is elég drága és túl sok kompromisszum, nemhogy a VR, de a silentwave motor is kell, ha már ilyen drága...

Mennyit adnál érte? De komolyan. Kifogástalan állapot, első, hátsó sapka és napellenző.

Nem tudom mennyi az itthoni reális ára. A német ebayen 130 euro volt a legolcsóbb, és 185-190 ha jól emlékszem a legtöbb. Szinte állandóan benne van a figyelő-listámban egy-kettő.

... ...

Most nézem, hogy amiket a hétvégére beraktam figyelni, azok közül az egyik 176-ért, a másik 160.99-ért ment el. 176 euro 44 ezer forint.

Az a kérdés, hogy te mennyire gondoltál? Másodsorban a távolság is kérdés, mert ne felejtsd el, hogy több mint 200km-re lakunk egymástól.

Téma megosztása:

• (145 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 62
  • 63
  • 64
  • 65
  • 66
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.