HWSW Informatikai Kerekasztal: Kerio tuzfal kerdesek... - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (15 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Kerio tuzfal kerdesek...

#121 Felhasználó inaktív   keeper2 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 05. 17. 10:32

Igen, 2 gépem van, ellenben, nem rooteren keresztül, hanem a modemet hurcolom át egyiktől a másikig. Mellesleg, egy hónapja amikor bezártam azt a portot, a tesztek is jelezték, hogy zárva van, és a ping tesztek sem adtak eredményt, aztán most meg, bár a beállítás ugyanúgy van, megnyíltak. Egyébként, felraktam mellé a kaspersky tűzfal próbaidős változatát, és azóta szépen zárva is van az a port a tesztek szerint. Meg mellesleg, egész sűrűn írja is a logja, hogy megfogta a hellkern és a lovesan támadásokat. De mondok egy nagy poént: mostanság az adóügyek miatt néha felnéztem az apeh weblapjára. Mit látok épp ebben a percben bekerülni a kerio logjába? Portscan a www.apeh.hu címről..... Azért majd írok egy levelet, hogy elég, hogy a pénzemet elveszi az apeh, az adataimat nem kéne.....
Mondjuk, így azért biztonságosabb, mert van amit a kaspersky fog meg, van amit a kerio, úgy tűnik, kiegészítik egymást.

Gurgula: ICMP: internet control message protocol. Magyarul, internet vezérlőüzenet protokoll. Ezek sokban hasonlitanak az udp csomagokra, ugyanúgy kis méretű, nem egymáshoz kapcsolódó csomagokból áll (magyarán, nem úgy, mint a tcp, hogy egy kommunikáció több csomagból áll...). Van egy rakat vezérlőüzenet, amiket előre definiáltak, és ezek kommunikációját vezérli. Pl. ping küldése, fogadása, a gép nem elérhető, dns feloldás kérés.... Ha meg akarod nézni, mik vannak, menj a kerióban a hálózatbiztonság, majd ott a csomagszűrő. A szűrőszabályok fülön a hozzáadás, a protokoll "ablak" mellett a hozzáadás, majd a megnyiló ablakban a névnél kiválasztva az icmp-t, és végül a kiválasztás gombra, és ott megnézheted az összes icmp kódot...

#122 Felhasználó inaktív   PetruZ 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 07. 13:29

A 4.x sorozattal folyamatos problémáim voltak nekem is, de úgy tűnik, sikerült egy jó módszert és stabil verziót találnom:
-Először is: a 4.x verziót (de a régebbieket sem) nem szabad egymásra update-elni. A régiből kell egy konfig export, leszedni, restart, majd az újat fel, konfig import és restart. Persze mindezeket csak kihúzott hálókábel mellett.
-Másodszor: a 4.0.16-os verzió - szerintem - teljesen megbízhatóan működik, nem zabálja a gépet (délután/este mondok pontosabb infót, most cégnél vagyok). A GUI 10-15 órás folyamatos futás után is gyorsan felépül, nem fagy be. Netes gondjaim sincsenek (bár a konfigom 90%-a a 2.1.4 óta ugyanaz :), akkor egyszer jól belőttem, azóta se nagyon kell hozzányúlni, pedig a vas többször is változott alatta). A későbbieket még nem próbáltam ki (mindig lemaradok 4-5 verziót), de a kerio fórumokon hasonló gondokkal küszködnek többen is, mint itt.

Még valami: aki 2.1.4-et használ, az azért frissítsen 2.1.5-re, mert van benne egy csúnya lyuk, aminek a kihasználásával a tűzfalat megkerülve ráléphetnek a gépre (ld. secunia.org). A 4.x sorozatnak jelenleg egy ismert, nem javított, alacsony veszélyességű bugja van a system security részben, de tudtommal még nincs olyan féreg v. vírus, ami kihasználná ezt.

A továbbiakban szívesen segítek - persze csak ha tudok :) - majd beállítási problémákban, de csak itt, a topikon. PÜ-re / mail-re nem fogok válaszolni.

keeper2:
A másik Keriós topikban adtam egy tippet és javaslatot a 135-ös portra.
/ Gigabyte H67M-UDH2-B3, Core2 i5-2300@2.8, 2x2GB A-Data DDR3/PC1333 Gaming, Asus HD6870/1GB, Samsung 1TB/SATA2 + HD200HJ, LG SATA dvd-rw, Asus TA-B71 + FSP Saga II 500W, Samsung 215TW, Sweex optikai/USB, noname bill.

#123 Felhasználó inaktív   PetruZ 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 07. 15:06

Idézet: PetruZ - Dátum: 2005. jún. 7., kedd - 14:29

Másodszor: a 4.0.16-os verzió - szerintem - teljesen megbízhatóan működik, nem zabálja a gépet (délután/este mondok pontosabb infót, most cégnél vagyok).

Mondom is: a három task-ja a memóriából kb. 23 megát eszik (512 mega RAM-ból), erőforrás nulla, a gép bekapcsolása óta eltelt kb. 23 percből kb. 40 másodpercet "evett meg". Rezidensen fut még mellette az AVG, plusz az emule is megy, de semmi több fontosabb.
/ Gigabyte H67M-UDH2-B3, Core2 i5-2300@2.8, 2x2GB A-Data DDR3/PC1333 Gaming, Asus HD6870/1GB, Samsung 1TB/SATA2 + HD200HJ, LG SATA dvd-rw, Asus TA-B71 + FSP Saga II 500W, Samsung 215TW, Sweex optikai/USB, noname bill.

#124 Felhasználó inaktív   keeper2 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 09. 14:41

Olvastam a másik topicot, köszi. Egyébként, én ha frissítek keriót, uninstall után még a registryből is kiszedem a nyomait (már amit lehet). Mostanra mindenesetre, már csak úgy bízom meg a tűzfalban, hogy mellette van a kasperskyé is. Teljesen jól kiegészítik egymást. A keriót már rég ismerem, így elég jól ismerem a konfigurálását, a kaspersky meg betömi ennek a furcsa működése óta keletkezett lyukakat, illetve, van, amit ez, van amit az fog meg. A legviccesebb talán, hogy egyszer megfogott a kerió egy portscant a www.apeh.hu címről. Biztos nem elég nekik már "csak" a pénzem.  Mindenesetre, a régi gépemen tesztelgettem a kerió változatait, mert ott bizony eléggé 100% körül jár a proci használat, így jobb egy keveset evő tűzfal (433 celeron, 256 mega ram), összességében kb ugyanannyi procit evett mind, ellenben a 4.1.0 utániaknál a kerió szolgálata volt, ami a procit zabálta leginkább, míg, ha ez elötti verziót raktam fel, akkor ugyanez a szolgálat alig valamennyit fogyaszt, ellenben az egyik system szolálat használja a többi proci időt fel.
Azért az gyanús nekem, hogy azután tűnt fel ez a fura hibája a keriónak, amikor a 4.1.3-at raktam a gépre (a szabályok ugyanazok, én magam kézzel gépeltem be, vagy a tanító módban taníttattam meg a fallal). Elötte 4.1.2 volt, és az a tesztek alapján is bezárta a 135-öt. Viszont, azóta már próbálkoztam olyannal is, hogy visszamentem egészen 4.0.8-ig is, de mindegyik verziónál jelentkezett ez az említett gond. Szerintem valamit a 4.1.3 beépített a rendszerbe, amit nem képes eltávolítani, és ez zavarja össze. Bár, ez nem biztos, mivel csak úgy nagyjából stimmelt az idő, lehet, hogy semmi köze ennek a verziónak a dologhoz. A legbiztosabb az lenne, hogy újratelepíteni a windowst, és úgy megnézni, hogy 4.1.2-nél is ezt csinálja-e, és ha újabbat rakom fel, akkor vajon.... Csak ehhez lusta vagyok. Főleg, hogy ősszel akarok áttérni athlon 64re, addig kihúzom a kisegítő tűzfallal.

#125 Felhasználó inaktív   mikk2000 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 29. 16:53

Sziasztok!

BAD-TRAFFIC same src/dst mint bad/unknown támadás osztály blokkolásra kerül (denided).

Nade ez nem olyan nagy baj, hiszen csak annyi történik, hogy én, vagy valamilyen program a gépre külső címmel hivatkozik. A kérdésem hogy el lehetne ezt engedni valahogy a kerióban?

A kaspersky anti-hackerrel egyébként nincsenek túl jó tapasztalataim, ha összezavarodik, akkor vége, de addig csendes. Fölöttébb kellemetlen az alapértelmezett blokkolási szituja, hogy ha valami gáz van, lezára egy percre a gépet. Persze ezt ki lehet kapcsolni, de akkor meg mit ér? :)

#126 Felhasználó inaktív   keeper2 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 30. 07:49

Na, én is észrevettem, hogy a kaspersky 1 percre hajlamos lezárni a gépet. Mint rájöttem, ez akkor történt, amikor dc-ben egy keresésre nagyon sok eredmény jött. Persze, 1 pillanatra engedélyezni a kapcsolatokat, majd újra visszaállítani az alapértelemezett szintet az megoldja. Viszont, próbálkoztam elég sokféleképp megoldani. Elösször udp floodnak gondoltam (ő ddos támadásnak hívta. a dos a szolgáltatás-megtagadás, de mi az első d???), A lényeg: ha kikpacsoltam az intrusion detectiont, akkor nem jelentkezett a probléma, de úgy minden támadási mód engedélyezve van, tehát rossz. Kipróbáltam azt is, hogy a listában az összes támadási mód szűrésének engedélyezését kikapcsoltam, így viszont továbbra is blokkolta ezt. Tehát, ebből arra következtetek, hogy nincs minden támadási mód konfigurálásához joga a rendszergazdának. Ez viszont nagyon gáz, mivel tudom jól, hogy nem floodolás volt az, amikor a sok eredmény megjött, és nem is okozott semmi gondot, de a kasperskyvel ez megoldhatatlan. De ezzel még együtt tudtam volna élni. A kaput az tette be nálam, hogy rá kellett jönni, hogy olyan 4-5 órányi használat után a dc hibás műveletet észlel, és bezáródik. Sokat próbálkoztam, és rájöttem, hogy ez nem is a dc hibája, hanem a kasperskyé. Enélkül jól mendegél a programom.

A kérdésedre pontos választ nem tudok adni, de azthiszem, egy elkerülő megoldást tudok javasolni, ami talán működik. A Kerio Personal Firewall 4\Config\IDSrules könyvtárban nézd meg a bad-traffic.rlk fájlt. Találsz benne egy
alert ip any any -> any any (msg:"BAD-TRAFFIC same SRC/DST"; sameip; reference:cve,CVE-1999-0016; reference:url,www.cert.org/advisories/CA-1997-28.html; classtype:bad-unknown; sid:527; rev:4;)
nevű részt. Én ugyan még nem próbálkoztam ennek editálásával, de feltételezem, valamelyik paramétere az osztályt azonosítja, vagy ha úgy gondolod, akkor kitörölve az egészet szerintem eltűnik ez a bejegyzés a tűzfalból. Mondom, én nem próbáltam, hogy hat-e, de szerintem egy próbát megér. Ja, és szerintem elötte azért csinálj mentést a fájlról, illetve, a tűzfal ne fusson, amikor ezt csinálod. Bár, nem tudom, jó dolog-e ezt kiszedni, könnyen meglehet, hogy ezzel a netkapcsolatodat blokkolod, vagy valami egyéb kelemetlenséget érsz el, mivel ha egy normálisan megírt program önmagával akar a hálózaton kapcsolatba kerülni, akkor az adatcsomagokat a localhost-ra küldi ki. Netán lehet, hogy ezt valami hacker program teszi. Csak példaként, én ip blokkolóban blokkolom az IANA által ki nem osztott ip címeket, mivel, ha az iana nem osztotta ki, akkor legálisan azok nem is létezhetnek még. Mégis van, hogy ilyen címről kapok adatcsomagot....

#127 Felhasználó inaktív   mikk2000 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 30. 13:51

Idézet: keeper2 - Dátum: 2005. jún. 30., csütörtök - 6:49

Na, én is észrevettem, hogy a kaspersky 1 percre hajlamos lezárni a gépet (...)

Hali!

Kikapcsolni egyszerű az antihackerben az 1 perces lezárást, 0 mp-et kell beírni, így az értékes kapcsolatok nem szakadnak meg.

Köszönöm, megtaláltam a fájlban a bejegyzést, egyébként nem hiszem hogy veszélyes lenne, egyébként nem lenne ott hogy "unknown"... töprengek egy sort még mi legyen ha már elbizonytalanítottál :) De egyes programok működése során indokolatlanul jön ez az üzenet sok felhasználó esetén. Nem is a localhostot reklamálja emlékeim szerint hanem a routert.

Felpiszkálta a kíváncsiságom az a ki nem osztott ip-k blokkolása, megosztanád hogy ezt miképp csinálod?

Köszi!

#128 Felhasználó inaktív   olinka 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 30. 18:04

Idézet: keeper2 - Dátum: 2005. jún. 30., csütörtök - 8:49

(ő ddos támadásnak hívta. a dos a szolgáltatás-megtagadás, de mi az első d???)

ddos = Distributed Denial of Service vagyis elosztott DoS támadás. Ilyen akkor van, ha több címről érkezik sok csomag. Pl a már említett DC keresést is lehet így értelmezni.

#129 Felhasználó inaktív   keeper2 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 01. 09:04

Aham. Mostmár az első d-t is tudom. Tényleg így is van, mert egy halom címről érkezik udp csomag egyszerre olyankor. A gáz, hogy nem értem, miért nincs az intrusion detectionban erre külön kikapcsolási lehetőség. Pl. az udp floodot is próbáltam, meg mint említettem, az összes lehetőséget egyesével kikapcsoltam, és akkor is blokkolt. Ha viszont globálisan kapcsoltam ki az intrusion detectiont, akkor oké volt. Vajon hol lehet a többit állítani? Egyébként, azt nem tudjátok, miért van, hogy ha a főlapon az a silent-es kapcsoló be van pipálva, akkor pl. dc indítás után észreveszi a kommunikációt, engedélyezem, de csak kifelé engedélyezi, befelés csak akkor, ha megnyitok számára egy portot. Ha viszont nincs bepipálva, akkor ugyanúgy engedélyezem a kommunikációt, de akkor már ki-be mehet.
Egyébként, a fő gondom nem is ezzel a ddos-al volt, hanem azzal, hogy pár óra után egyszerűen a dc bezárja magát hibaüzenettel. Próbáltam mindent. A dc konfigurációs fájljait kitörölve újra beállítani, másféle dc-t, stb, de semmi sem használt. Sőt. Két külön gépen is ezt csinálta, ahol más az oprendszer, az egyik nagy teljesítményű gép.... Ha viszont nem megy a kaspersky, csak a kerio, akkor minden oké. És ezt teljesen váratlanul csinálja. Van, hogy 5 perc, van hogy 5 óra... Épp ezért nem tudom használni.

mikk: ip blokkolásra alapvetően két program használható: peer guardian és protowall.
http://methlabs.org/
http://www.bluetack.co.uk/index.php
Mindkettő kernel szinten működik, így 3 milliárd cím letiltása nem okoz neki még 1 % cpu terhelést sem egy 433-as celeronon sem. Alapvetően azt javasolják, hogy a kettőt együtt ne használjuk, de nekem jópár hónapja mennek együtt, és semmi gondjuk egymással. A protowall egy külön programot használ arra, hogy a blokklistát letöltse és elkészítse (ebben te magad tudod kiválogatni, milyen típusú címeket tiltasz. Pl. iskolák, különösen veszélyes címek, keresők (pl google), microsoft, iana által ki nem osztott címek, ismert hacker címek, trójai és portscannerek címei, mindenféle kémprogramot és reklámokat betelepítő oldalak címei, jogvédő szervezetek, kormányügynökségek.... Emellett te megadhatsz címeket, amiket tiltani akarsz, vagy amiket mindenképp engedélyezni (pl. én tiltom a microsoftot, de az msn és win update szerverek címeit engedélyeztem.)) Ez a letöltő program külön működik a protowalltól. Elsősorban a protowall számára van kitalálva, de ugyanúgy el tudja készíteni peer guardianban, illetve az ismertebb tűzfalakban használható blokkolólistaként. Mellesleg, nem ajánlom tűzfalban használni ilyen mennyiségű blokkolt címet, mert míg ezen programoknak nem kell 1% cpu sem, addik a legjobb tűzfalak is 100%-ot lezabálnak egy 3.2+-os athlonból is. A peer guardianban alapból be van építve a címek letöltése, viszont másik, sokkal kissebb forrása van csak. Persze, beillesztheted az elöbb említett letöltővel letöltött címeket is. Én együtt használom mindkettőt, és a protowall letöltőjével letöltött listát beillesztem mindkettőbe, mert sajna azért látom, hogy néha mintha egyes spécibb csomagok ki-kikerülnék az egyiket-másikat. A címek gyűjtése úgy működik, hogy a világon több tízezer ember keresgéli ezeket, nameg, fórumokon is írogatják felhasználók, akik rosszat tapasztaltak egy címről, megvizsgálják, vajon mit csinálnak azon a címen, és ha olyannak találják, akkor berakják a listába. Ebből adódik persze a rendszer gyengéje is, mivel 100% biztonság nincs, hogy dinamikus ipre nem működik, emellett, ha egy szervezet megváltoztatja a fix ipjét, az is egy időbe kerül, amíg azt korrigálják (pl. a vivenditől mindent átvett az invitel, a címekkel együtt, és ugyanazokat a címeket használja, de épp ezért lusták is voltak kijavítani, és a listában még mindig vivendiként vannak benne)

#130 Felhasználó inaktív   mikk2000 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 01. 10:52

Idézet: keeper2 - Dátum: 2005. júl. 1., péntek - 8:04

mikk: ip blokkolásra alapvetően két program használható(...)

Szia!

Kösz a részletes választ :) Google az én barátom.

Szerkesztette: mikk2000 2005. 07. 01. 11:02 -kor

#131 Felhasználó inaktív   keeper2 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 02. 08:24

Idézet: mikk2000 - Dátum: 2005. júl. 1., péntek - 9:52

Szia!

Kösz a részletes választ :) Google az én barátom.

Hát, te tudod, bár én félek tőle, mint a tűztől. A protowallnak egy nagyon bő és részletes fóruma van, aminek egyik topicja a googleről szól. Van egy társaság, aki a google gyanús húzásait kutatja és gyűjti. Ott pontokba van gyűjtve, hogy miért is lehet veszélyes a google. Pl. a cookie-k azért kellenek, hogy el tudd tárolni a saját beállításaidat. De mégis, sikerült ezt nekik megoldani letiltott cookie-val. Akkor mire is jó? 37 éven keresztül? Mondjuk arra, hogy egyetlen fájlban tudják tárolni, hogy ki mikor mit keresett. Kikapcsolt cookie mellett rengeteg bejegyzés készül a kereséseidről, és azokat jó kis meló összepárosítani, hogy pontosan melyikek voltak a te kereséseid a különböző időpontokban. Amellett, pl a fejlesztők között van valamilyen usa védelmi hivatal (nsa???) egyik fontos embere is. Tehát, ha keresel valamit, arról az usa is fog tudni. És ahol már 12 éves kislányokat is beperelnek zene letöltésért.... Ráaádsul, az ő törvényeiket akarják a világgal elfogadtatni...

#132 Felhasználó inaktív   joe39 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2005. 07. 02. 09:06

Idézet: keeper2 - Dátum: 2005. júl. 2., szombat - 9:24

Hát, te tudod, bár én félek tőle, mint a tűztől. A protowallnak egy nagyon bő és részletes fóruma van, aminek egyik topicja a googleről szól. Van egy társaság, aki a google gyanús húzásait kutatja és gyűjti. Ott pontokba van gyűjtve, hogy miért is lehet veszélyes a google. Pl. a cookie-k azért kellenek, hogy el tudd tárolni a saját beállításaidat. De mégis, sikerült ezt nekik megoldani letiltott cookie-val. Akkor mire is jó? 37 éven keresztül? Mondjuk arra, hogy egyetlen fájlban tudják tárolni, hogy ki mikor mit keresett. Kikapcsolt cookie mellett rengeteg bejegyzés készül a kereséseidről, és azokat jó kis meló összepárosítani, hogy pontosan melyikek voltak a te kereséseid a különböző időpontokban. Amellett, pl a fejlesztők között van valamilyen usa védelmi hivatal (nsa???) egyik fontos embere is. Tehát, ha keresel valamit, arról az usa is fog tudni. És ahol már 12 éves kislányokat is beperelnek zene letöltésért.... Ráaádsul, az ő törvényeiket akarják a világgal elfogadtatni...

És még mindig a neten vagy? :)

#133 Felhasználó inaktív   keeper2 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 03. 09:38

Idézet: joe39 - Dátum: 2005. júl. 2., szombat - 8:06

És még mindig a neten vagy? :)

Nem, már nem rakom a gépre a netet. Már csak úgy netezek, hogy az utp kábel végén az érintkezőkre elemmel adom a jeleket, így írom ezt a hozzászólást is  :)  :)  :)

#134 Felhasználó inaktív   olinka 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 03. 10:57

Idézet: keeper2 - Dátum: 2005. júl. 3., vasárnap - 10:38

Nem, már nem rakom a gépre a netet. Már csak úgy netezek, hogy az utp kábel végén az érintkezőkre elemmel adom a jeleket, így írom ezt a hozzászólást is  :)  :)  :)

Nekem is Kaspersky + Kerio párosítás van, be van kapcsolva az IDS modul, és mégis megy a DC.

#135 Felhasználó inaktív   keeper2 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 04. 08:50

Idézet: olinka - Dátum: 2005. júl. 3., vasárnap - 9:57

Nekem is Kaspersky + Kerio párosítás van, be van kapcsolva az IDS modul, és mégis megy a DC.

Én is megoldottam, hogy menjen a dc, csak egyrészt ha nagyon sok válasz érkezik egyszerre egy keresésemre, a tűzfal leblokkolja a netet, másrészt, mint észrevettem, néhány óra múlva a dc hibát okoz, és bezáródik, míg, ha a kaspersky nincs fent akkor ez nem történik meg.

#136 Felhasználó inaktív   olinka 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 04. 10:03

Idézet: keeper2 - Dátum: 2005. júl. 4., hétfő - 9:50

Én is megoldottam, hogy menjen a dc, csak egyrészt ha nagyon sok válasz érkezik egyszerre egy keresésemre, a tűzfal leblokkolja a netet, másrészt, mint észrevettem, néhány óra múlva a dc hibát okoz, és bezáródik, míg, ha a kaspersky nincs fent akkor ez nem történik meg.

Nekem is lefagy a DC kb 1 nap alatt. Ameddig valamelyik régebbi verziót használtam, minden ok volt. Lehet, hogy tényleg a Kaspersky a ludas.

#137 Felhasználó inaktív   keeper2 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 05. 10:54

Szerintem gyanúsan a kaspersky tehet róla, mivel többször is megpróbáltam. Amikor futott, akkor hibázott a dc, amikor nem, akkor nem, aztán amikor megint futott, megint hibázott, majd aztán újra nem, szóval, több mint gyanús

#138 Felhasználó inaktív   GrayBack 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 22. 10:33

Tegnapi nap kijott a legujabb Kerio tuzfal (v4.2.0):
Kerio Personal Firewall 4

"July 21, 2005
New Kerio Personal Firewall 4.2 adds Host-based Intrusion Prevention System (HIPS) that protects applications from being hijacked, destabilized or compromised by viruses or worms."

Szerkesztette: GrayBack 2005. 07. 22. 10:34 -kor

[Gigabyte GA-8PE667 DDR333][P4 2.0G@2.5GHz 512/400][AC Super Silent 4 Ultra hűtő][512MB DDR-333 PC-2700][Samsung 17" 753 DFX][Gigabyte nVIDIA Geforce 6200 256MB DDR2][SB Audigy Player 5.1][Jazz J9902 5.1 2000W][Samsung 250GB HDD][NEC ND-2500A DVD-író][ASUS DVD-E616 DVD-rom][A4Tec X-750F egér][Logitech billentyűzet][Logitech QuickCam Communicate STX webkamera][Kábelnet: T-Home Optinet Extra (25/12,5Mbit/s)][Windows XP (SP3) HUN][Canon PIXMA MP210]

#139 Felhasználó inaktív   olinka 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 22. 23:24

Idézet: GrayBack - Dátum: 2005. júl. 22., péntek - 11:33

Tegnapi nap kijott a legujabb Kerio tuzfal (v4.2.0):
Kerio Personal Firewall 4

"July 21, 2005
New Kerio Personal Firewall 4.2 adds Host-based Intrusion Prevention System (HIPS) that protects applications from being hijacked, destabilized or compromised by viruses or worms."

Most néztem, hogy a Kerio Presonal Firewallnak van egy FREE változata is, amiből csak tartalomszűrés, popup block, meg még 1-2 dolog hiányzik, amik ráadásul benne vannak a legtöbb böngészőben. A csomagszűrő és a programok net korlátozása viszont benne van. Ez így elég jó kombináció otthoni felhasználásra. :)

#140 Felhasználó inaktív   olinka 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 22. 23:24

:rolleyes:

Szerkesztette: olinka 2005. 07. 22. 23:25 -kor

Téma megosztása:

• (15 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 5