HWSW Informatikai Kerekasztal: Tv tuner kártya van amelyik jó? - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (133 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Tv tuner kártya van amelyik jó?

#181 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 10. 18. 12:10

Idézet: Temes - Dátum: 2004. okt. 18., hétfő - 13:06

Szoval ha nem SATA vinyora capturolok, akkor megszunik a hiba? mert ha igen, akkor probalok valamelyik PATA vinyomon felszabaditani annyi helyet

Emiatt vagyok kenytelen mai napig PATA rendszervinyot hasznalni, es arra felvenni...

SATA rendszervinyo+PATA-ra capture sem megoldas, mert amint veletlen hozzanyul a swaphez az XP, azonnal csikos a kep.

#182 Felhasználó inaktív   axe-c 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2004. 10. 18. 15:49

De jo, hogy megtalaltam ezt a topicot. Mivel ez a csikozodas nalam is jelentkezik akkor is ha csak siman nezem a TV-t. Es ez teljesen fuggetlen, hogy milyen tuner van a gepbe. Leadtek vagy a Terratec, ugyanis azt hittem a kartya hibas ezert vettem egy Terratecet is :)
Erdekessege ennek a csikozodasnak, hogy a Leadtek-nel ha startup-ba beraktam a tuner progit akkor tokeletes volt a kep a progi ki/be kapcsolasaig. Ill akkor is megszunik a csikozodas ha 100%-on terhelem a procit.
Szoval akkor azt mondjatok akkor ez a jelenseg a Silicon SATA vezerloje miatt van.
Most egy ASUS P4P800-as lapom van, lehet ezzel valamit kezdeni, vagy vegyek egy olyan alaplapot amin mas tipusu a SATA vezerlo?
A valaszt elore is koszonom

#183 Felhasználó inaktív   DummyBoy 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 18. 16:09

Kérdés ... P4P800-on nincs véletlenül ICH5-R-es SATA?

Mert ha van akkor csak eccerűen csak azt kell használni és nem a SIL-t ...

:offtopic:

Axe-c ... ph! ugye? :) Üdv a klubban :)
"Live Fast! Die Young!"

#184 Felhasználó inaktív   axe-c 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 10. 18. 16:48

Nah mar nem is tudom mi van.
Vinyot letiltottam: nem jo
SATA-t kikapcsoltam: nem jo
A lapon nem silicon vezerlo van, hanem amit te is irtal ICH5-R.
Tuti, hogy a SATA miatt csikozodik a kep? Nem szeretnem emiatt lecserelni az alaplapot es nem is biztos, hogy ez a baj.

#185 Felhasználó inaktív   axe-c 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 10. 18. 18:12

Gondoltam felveszek egy jelenetet es bemutatom nalam, hogy nez ki ez a csikozodas:

A felvett reszletet innen lehet letolteni. (XviD 1.0.2)

Timecode:
00:00-00:07 Sima felvetel egermozgatassal (az egermozgatastol is megjelenik nehany csik)
00:07-00:15 Felvetel kozben masolok egyik vinyorol a masikra (mind1, hogy SATA-rol PATA-ra vagy PATA-rol PATA-ra)
00:15-00:27 CPU Burn nevu progit inditottam, hogy 100%-on terheljem a procit. Itt latszik, hogy minden csik eltunik.

Otlet? Mar tiszta idegroncs vagyok :confused:  :eek:

#186 Felhasználó inaktív   galileo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 23. 14:46

Mi a véleményetek, 9100 All-In-Wonder vagy Terratec 400/600? Elsősorban mint videomagnó működne.

#187 Felhasználó inaktív   lakisoft 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 28. 12:56

Helló Mindenkinek!

A következőt szeretném kérdezni tőletek:

Melyiket vállaszam az alábbiak közül?

Pinnacle PC TV Pro Box 19938
Leadtek TV 2000 Expert st. TV+ st.FM 16363
Hauppauge WinTV PCI TXT+FM 15263
Hauppauge PVR 250 MPEG2 PCI 29975

Az ár jelen esetben nem érdekes!!!

Melyik a jobb???
Hogyan lehet egy ilyen kártyát tesztelni???

Szerkesztette: lakisoft 2004. 10. 28. 13:19 -kor

Akváriumot mindenkinek - Akvaristák ide

#188 Felhasználó inaktív   Temes 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 28. 14:15

Nekem most PCTV PRO van, teljesen elegedett vagyok vele, tokeletes kepe van, sott, nekem masokkal ellentetben a driverrel se volt soha gondom.
Ennek ellenere amiket irtal, azok kozul mindenkeppen a PVR 250et vennem, a hardveres enkoder azert csak hardveres, es ha jol tevedek, a tvkartya rogziti a hangot is (mig a tobbi ezzel ellentetben a hangkartyara bizza, aminek eredmenye nagy valoszinuseggel hagelcsuszas lesz), igy nem csuszik el.

Szerk:
Tesztelni 3felekeppen lehet:
1. megkered az eladot, hogy rakja bele egy gepbe, hogy meg tudd nezni, milyen a minosege :D - eselytelen
2. megkersz olyanokat, akiknek a fent emlitett kartyajuk kozul van valamelyik, hogy vegyen mar fel egy rovid reszletet, es megnezed.
3. elmesz hozza es megnezed a sajat szemeddel

Szerkesztette: Temes 2004. 10. 28. 14:18 -kor

AMD Barton 2500+ || Abit AN7 || CooLink U1B2 || 512MB DDR400 || Gigabyte GV-R96128D [Radeon 9600] || Maxtor 80GB 7200 RPM || Samsung 60GB 7200 RPM || Samsung 160GB 7200 RPM SATA || Pioneer DVD-106 || NEC ND-2500A@2510A|| Pinnacle PCTV PRO || Turtle Beach Santa Cruz || Samsung SyncMaster 753DF || Logitech MX500 mouse || Samsung SEM-M2A keyboard || Genius SW-5.1 HT

#189 Felhasználó inaktív   DummyBoy 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 28. 18:44

Idézet: lakisoft - Dátum: 2004. okt. 28., csütörtök - 13:56

Helló Mindenkinek!

A következőt szeretném kérdezni tőletek:

Melyiket vállaszam az alábbiak közül?

Pinnacle PC TV Pro Box        19938
Leadtek TV 2000 Expert st. TV+ st.FM    16363
Hauppauge WinTV PCI TXT+FM        15263
Hauppauge PVR 250 MPEG2 PCI        29975

Az ár jelen esetben nem érdekes!!!

Melyik a jobb???
Hogyan lehet egy ilyen kártyát tesztelni???

Hmm ... az a kérdés, hogy mire kell ...

Nekem Pinnacle PCTV-m volt, most Leadtek Expert van ...

A Leadtek nem szeretni annyira a 3rd party proggikat, de DScalerrel megy és szebb, tisztább képe van mint a Pinnacle-nek ...

Pinnacle viszont "Nagy öreg" mindenhol mindenhogy be lehet lőni, és elég nagy topicja van itt, simán megy Linux alatt is ...

WinTV-t nem ismerem, a PVR 250 pedig tud hardware-esen kódolni is, ezért drágább ...

Döntsd el ... de választani úgy érdemes, hogy mindent megnézed :) Ezt meg nemj eccerű ... kevés ilyen bolt van :(

Ja mégvalami :) Ha multimonitorozol, akkor egyszerűbb a Pinnacle, de most sikerült belőnöm a Leadteket, és ez is megy ezerrel ... aztán Pinnacle távkukkerével, és a hozzá adott proggival elég sok mindent tudsz vezérelni ... de csak akkor ha azok az aktív proggit ... Leadtekkel ez is bonyolultabb, de ehhez is van software, fizetős, viszont akkor is tudsz vele irányítani, ha más az aktív progi ... (példa .. én nyomom a NFSU2 demót, kedvesem a távkukkerrel a kezében kapcsolgatja a TV-t a secondary monitoron :) Ha valami érdekel, kérdezz, de nézz utánna a Hauppage kariknak is ...

Ja és a Leadteknek DV2000 néven, a Pinacclenek pedig Miro PCTV Pro néven van itt nem is kicsi topicja!

Szerkesztette: DummyBoy 2004. 10. 28. 18:54 -kor

"Live Fast! Die Young!"

#190 Felhasználó inaktív   spuri 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 30. 14:27

szeretnék venni egy tunert kizárolag video helyett
olyat progit keresek hogy felébreszti a gépet és felveszi amit beállitottam

A mainconcept pvr sleep modbol felébreszti de van-e olyan amelyik teljes kikapcsbol is felébreszti? hujeség?

koszi
spuri

#191 Felhasználó inaktív   spuri 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 04. 22:54

na látom milyen aktiv a téma...
vennék vmi barebonet azt remélném az már felkel amikor kell  :respect:

#192 Felhasználó inaktív   axe-c 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 11. 04. 23:22

Idézet: spuri - Dátum: 2004. nov. 4., csütörtök - 21:54

En meg ilyen progit nem talaltam.

#193 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 05. 07:35

Idézet: spuri - Dátum: 2004. nov. 4., csütörtök - 22:54

Már megbocsáss de egy kicsit gondolkozz. Ha nem működik az op.rendszer, proci, memória, stb. azaz a gép ki van kapcsolva akkor hogyan tudnád egy programmal bekapcsolni.

A CMOS memóriában be lehet állítani egy bekapcsolási időt azaz egy dátumot, órát, percet ill. azt, hogy minden nap egy megadott időben bekapcsoljon. Ez olyan mint egy sima digitális ébresztőóra.

Továbbá vannak olyan BIOS-al szerelt gépek melyek külső (soros) modem használata esetés az első telefoncsörgésre bekapcsolnak azaz ha van külső soros modem és rendelkezik a CMOS ilyen beállítással akkor ha felhívod a saját vezetékes telefonszámodat akkor bekapcsol a gép.

#194 Felhasználó inaktív   axe-c 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 11. 06. 02:45

ill. nehany egernel ill billentyuleutesnel. Ezt is BIOS-a es hardware-e valogatja. De program biztos nem kapcsolja be a gepet.

#195 Felhasználó inaktív   spuri 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 06. 03:21

na amit álmodtam:   /ha nincs még ilyen akko levédetem/  :D
arra gondoltam csak van vmi barebone aminek van kis saját áramköre erre-arra (mp3 lejátszás os nélkül stb /pl MSI MegaPC 180/) ezzel akár ACPI-n keresztül fel is lehetne kelteni a gépet vagy ahogy mondjátok az usb -re vagy serial port -ra küldött jel is felkelthetné
(ill a korábban az os -től kapott infot is befogadná hogy mikor kell kelni  ;)  )

Szerkesztette: spuri 2004. 11. 06. 03:24 -kor

#196 Felhasználó inaktív   DummyBoy 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 06. 08:26

BIOS-okban van olyan, hogy időre feléled ... meg PCI eszközre , vagy esetleg Modemre, vagy LAN-ra is!

Mellesleg mire kellene neked? Gondolom, mint videónál a timer? 2 ötletem van ...

1: Vegyél egy TECCSÓS asztali DVD felvevőt ... 4x ropi, az tuti medcsinálja és halk :)
2: Találjatok ki elektronikát vagy hasonlót ami PCI vagy USB csatolón keresztül ébrszti a gépet ... nem lehet olyan bonyolult valakinek aki ért hozzá ... (Esetleg LAN-on ...)

Sőt 3! Van olyan hogy AC power loss vagy hasonló (BIOS-ban) ... időkapcsolós konnektor elé, és adott időben visszakapcsolja a feszt, amire bekapcsol a gép ...

Még valami? :)
"Live Fast! Die Young!"

#197 Felhasználó inaktív   Oti 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 11. 00:07

Idézet: spuri - Dátum: 2004. nov. 6., szombat - 3:21

na amit álmodtam:   /ha nincs még ilyen akko levédetem/  :D
arra gondoltam csak van vmi barebone aminek van kis saját áramköre erre-arra (mp3 lejátszás os nélkül stb /pl MSI MegaPC 180/) ezzel akár ACPI-n keresztül fel is lehetne kelteni a gépet vagy ahogy mondjátok az usb -re vagy serial port -ra küldött jel is felkelthetné
(ill a korábban az os -től kapott infot is befogadná hogy mikor kell kelni  ;)  )

Try this:
http://www.softpedia.com/progDownload/Auto...load-13984.html
! nav táado gászagi zA

#198 Felhasználó inaktív   Oti 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 13. 09:52

Na én úgy oldottam meg ezt a "beállítom mint a videót előre" dolgot, hogy jobban belenéztem az Asus a7v600-x alapom biosába és ott találtam a Power Managmnet menüpont alatt egy eddig általam figyelmen kívül hagyott pontot, mégpedig az Alarm nevűt. Itt be lehet állítani dátumot, órát percet, és a Bios "felébreszti" a gépet full kikapcsolásból! Csupán áram alatt kell lennie ;) Eddig azért is nem figyeltem erre mert megtévesztő a neve: "Alarm" szóval na... Magát a felvételt pedig az újonnan talált MainConcept Personal Video Recorder http://www.mainconce...downloads.shtml cuccal csinálom, amely frankón beállítható egy időpontra, és ha végez a felvétellel teljesen kikapcsolja a gépet. Ráadásul még jobb minőségben is rögzíti a filmet mint a PCTV Pro kártyámhoz adott Vision. Szóval körül kell nézni a Biosban hátha nincs szükség külön progira a felélesztéshez, leállításhoz.

Szerkesztette: Oti 2004. 11. 13. 09:57 -kor

! nav táado gászagi zA

#199 Felhasználó inaktív   spuri 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 23. 16:47

Szerintetek ez a S.R.P.O. (Schedule Recording in Power-Off Mode) funkcio mit tud????
annyi info van a FAQ-ban hogy a hibernálásnak engedélyezve kell lennie
KWorld PVR-878 link

Szerkesztette: spuri 2004. 11. 23. 17:30 -kor

#200 Felhasználó inaktív   Raisu 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 11. 28. 15:21

Hi!

A héten szereltem be a Leadtek WinFast TV 2000 XP Deluxe TV tuneremet, de nem vagyok túlzottan megelégedve a kép és a hang minőséggel. Némelyik csatorna tökéletes, de van amelyiknél van egy éppen hogy hallható zúgás és még többnél függőlegesen csíkok vannak a képben (nem folytonos csíkok csak szemcsék), valamint felvételnél a kép tetején van egy pár pixelnyi hangyafoci sáv. A Driver amit adtak hozzá WinFast PVR. Könnyű kezelni, de nem sok lehetőség van benne a kép javítására. Hogyan hozhatnám ki a lehető legjobbat a kártyából? Ti mit tanácsoltok?

Téma megosztása:

• (133 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.