HWSW Informatikai Kerekasztal: Tv tuner kártya van amelyik jó? - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (133 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Tv tuner kártya van amelyik jó?

#161 Felhasználó inaktív   Lenny 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 09. 20. 09:20

Idézet: nyunyu - Dátum: 2004. szept. 14., kedd - 11:57

Ati altalaban rendes Philips tunert rak az AIW kartyaira, nem ilyen-olyan egy chipes silicon-tunert, mint mondjuk a Pinnacle a PCTV Pro-kra, ugyhogy nem lehet panasz a kepminosegere.

Philips tuner van a Terratec Cinergy-ken, az Asus TVFM-en, meg meg sok mas tunerkartyan.

[szerk:]Amilyen tunerek elofordulhatnak AIW-ken.

Most már csak az a lényeg, hogy Linux alá is be lehessen lőni... :)
-A biztonsági öv lehet hogy korlátoz a mozgásban, de még mindig nem annyira mint a tolószék.
-Minden reggel mikor felkelek tudom, hogy aznap csak egy jó dolog vár rám. A lefekvés! :)
-A Linux nem Windows, de a Windows se Linux

#162 Felhasználó inaktív   DummyBoy 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 20. 17:21

Leadtek Winfast Expert tulajok!

Kérdés: Megérné erre a karira lecserélni a mostani PCTV-t?

Tud úgy csatornát váltani hogy nem a TV program az aktív ablak? Plíz help ... Ördzsent egy kicsit ... :(

Előre is köszi!
"Live Fast! Die Young!"

#163 Felhasználó inaktív   Lenny 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 23. 22:58

Sajna az APAC 878-as tunert már nem lehet kapni...:(

Mostanság melyik az a tuner aminek szép képe van és nem a csillagos egek az ára?

Ami kell:

- Szép tuner, ill. composite kép.
- távrecsegő, extra felszereltség nem kell.

Mostanában melyikben van LG tuner?
-A biztonsági öv lehet hogy korlátoz a mozgásban, de még mindig nem annyira mint a tolószék.
-Minden reggel mikor felkelek tudom, hogy aznap csak egy jó dolog vár rám. A lefekvés! :)

#164 Felhasználó inaktív   Lenny 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 24. 09:46

senki?

#165 Felhasználó inaktív   Lala9 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 06. 08:22

Idézet: DummyBoy - Dátum: 2004. szept. 20., hétfő - 18:21

Leadtek Winfast Expert tulajok!

Kérdés: Megérné erre a karira lecserélni a mostani PCTV-t?

Tud úgy csatornát váltani hogy nem a TV program az aktív ablak? Plíz help ... Ördzsent egy kicsit ... :(

Előre is köszi!

Én pedig ez a két tuner közt vacillálok.
PCTV-pro-m volt már régebben, akkor bevált. Kicsit kellett forraszgatni(ugye a zaj szűrés), de tökéletessen ment.
Viszont ez az expert állítólag jobb képet ad.
Nem tudok dönteni.

Amúgy csatornár tud váltani, ha jól olvastam másik totyikban.

#166 Felhasználó inaktív   DummyBoy 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 06. 08:28

Igen ... most ez a lényeg ... :)

Nekem most PCTV-m van, csak mono ... tökéletesen megfelelne, de az új alaplap miatt nem tudom használni a távkukkerjét, ráadásul elegem van abból amit a ChrisTVművel, és bízom benne, hogy másik kártyával nem fog sz@rakodni ...

:offtopic:

2 monitorom van, egyiken megy a TV, a másikon játszok vagy netezek ... de mikor kedvesem csatornát akar váltani akkor nekem mindig abba kell hagyni amit csinálok :)

Ezért FONTOS ez a fícsör :)

Szerkesztette: DummyBoy 2004. 10. 06. 08:30 -kor

"Live Fast! Die Young!"

#167 Felhasználó inaktív   Lala9 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 06. 13:51

Idézet: DummyBoy - Dátum: 2004. okt. 6., szerda - 9:28

Igen ... most ez a lényeg ... :)

Nekem most PCTV-m van, csak mono ... tökéletesen megfelelne, de az új alaplap miatt nem tudom használni a távkukkerjét, ráadásul elegem van abból amit a ChrisTVművel, és bízom benne, hogy másik kártyával nem fog sz@rakodni ...

:offtopic:

2 monitorom van, egyiken megy a TV, a másikon játszok vagy netezek ... de mikor kedvesem csatornát akar váltani akkor nekem mindig abba kell hagyni amit csinálok :)

Ezért FONTOS ez a fícsör :)

Megvettem a Leadtek 2000XP expert-et.

#168 Felhasználó inaktív   DummyBoy 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 06. 14:40

Én is :)

Impresszív! Gyönyörű képe van, a hangja is jó, de valami okból a ChrisTV nem talál csatornát vele :(

Ettől függetlenül szeressem :)
"Live Fast! Die Young!"

#169 Felhasználó inaktív   Lala9 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 07. 07:34

Idézet: DummyBoy - Dátum: 2004. okt. 6., szerda - 15:40

Én is :)

Impresszív! Gyönyörű képe van, a hangja is jó, de valami okból a ChrisTV nem talál csatornát vele :(

Ettől függetlenül szeressem :)

Chris TV, DScaler nekem sem megy. Chris TV csatornát nem talál, DCsaler kifagy.
De a gyári progija szép, egyszerű és működik.
Jobb, mint a PCTV Pro (volt olyanom is), szebb a képe, stabil a driver, egyedül a távirányítót nem lehet programozni.

#170 Felhasználó inaktív   Alapember 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 12. 00:29

Bolhapiac,Téma: Terratec Cinergy 600 és 400-as eladó, Terratec Cinergy 600 és 400

#171 Felhasználó inaktív   Mykee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 12. 07:22

Idézet: Lala9 - Dátum: 2004. okt. 7., csütörtök - 8:34

Chris TV, DScaler nekem sem megy. Chris TV csatornát nem talál, DCsaler kifagy.
De a gyári progija szép, egyszerű és működik.
Jobb, mint a PCTV Pro (volt olyanom is), szebb a képe, stabil a driver, egyedül a távirányítót nem lehet programozni.

A ChrisTV-ben háromféleképpen is lehet csatornát keresni:
- ország
- frekvencia
- sugárzási norma alapján. Na ha ezek után sem találsz egy csatornát sem, akkor magadra vess. :D

Szerkesztette: Mykee 2004. 10. 12. 07:22 -kor

Sukitore - Igényes, párosan írt erotikus történetek

#172 Felhasználó inaktív   DummyBoy 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 12. 18:00

Idézet: Mykee - Dátum: 2004. okt. 12., kedd - 8:22

A ChrisTV-ben háromféleképpen is lehet csatornát keresni:
- ország
- frekvencia
- sugárzási norma alapján. Na ha ezek után sem találsz egy csatornát sem, akkor magadra vess. :D

Elég bensőséges a kapcsolat már így 2 év óta köztem és a ChrisTV között :)

Csak hogy most vettem új TVkártyát, és az ő driver-e okozza a gondokat ...

Leadtek-ék úgy tudják, hogy mi még SECAM-ban adunk, és ezt a ChrisTV nem tudja felülbírálni! :(
"Live Fast! Die Young!"

#173 Felhasználó inaktív   Lala9 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 13. 09:59

Idézet: DummyBoy - Dátum: 2004. okt. 12., kedd - 19:00

Elég bensőséges a kapcsolat már így 2 év óta köztem és a ChrisTV között :)

Csak hogy most vettem új TVkártyát, és az ő driver-e okozza a gondokat ...

Leadtek-ék úgy tudják, hogy mi még SECAM-ban adunk, és ezt a ChrisTV nem tudja felülbírálni! :(

DScalert sikerült beizzítanom, csak lekellett töltenem a legújabbat, teljessen jól megy :)

#174 Felhasználó inaktív   Alapember 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 13. 20:43

Nekem volt minden féle tunerem, nagyon bejött a Pinnacle, viszont a szoftvercsomag nem egészen elégített ki.Hallottam olyat is hogy valamit át kell forrasztani biznyos típusokon, mert valamilyen zörej, áthallás észlelhető. Haver vett valami olcsóbbat kategóriájut és az az ő igényeinek megfelel. Ezek a kártyák nagyon érzékenyek a kábelen átjövő minőségre, szolgáltatótól függ szinte minden.
:D Én a Terratec cuccokat részesítem előnyben, ezek német gyártmányú perifériák, pl a hangkártyám is az!Nagyon jók a tunerjeik is!(Terratec Cinergy 400,vagy ha rádiós kell 600,ezek sztereok) Ha alakit érdekel nézzen be a bolhapiacra, ott vannak eladó Terratec tunerek!
Minden attó függ, hogy milyen célra szeretnénk használni a tunerünket!

#175 Felhasználó inaktív   Iminyó 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2004. 10. 16. 20:26

Sziasztok! Tudja valaki, hogy az ATI tunerét (asszem Theater 550) lehet-e majd itthon kapni, és kb. mikortól? Köszi

#176 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 16. 21:28

Valami olyasmit irtak anno, hogy csak novembertol lesz elerheto a Theater 550.

Gondolom ott lehet majd kapni, ahol a TV Wonder kartyakat is. (magyarul sehol :( )

#177 Felhasználó inaktív   Temes 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 18. 11:35

Hi!
Van egy kis problemam! PCTV PRO+DScaler+SoundStorm eddig tokeletesen mukodott. A tuner az AUX bemetre van kotve, ami el van nemitva, es amikor indul a DScaler, akkor kapcsolja ki a nemitast. Vagyis kapcsolta... merthogy kb. 2 hete nem csinalja, nekem kell kapcsolgatni a mixerben. Semmit nem telepitettem kozben, csak igy egyszercsak meghulyult. Mar vegigneztem tobbszor az osszes beallitast, ami a hanggal kapcsolatos de nem talatam megoldast.
Van valakinek otlete?
A bRadio Pro, PCTV Vision tokeletesen muxik (ebbol a szempontbol), tehat a problema csak a DScalerrel all fenn.

Nem tudom, ki volt, akinek jatek kozben TVzik az asszony (nincs kedvem visszaolvasni annyit :)), es az a problemaja, hogy hatterben mukodo alkalmazasnal nem valt csatornat a TVprogi. A PCTV taviranyitoja (mint koztudott) programozhato, ha a General Macros-ba (vagymi, nem tudom a pontos nevet, de oda elore, ami a programoktol fuggetlen gombokat tarolja) allitasz be valamit, akkor azt vegrehajtja, akarmilyen mas ablakban vagy. Tehat kell melle egy parancssorbol (is) vezerelheto TVprogi (nem tudom, hogy a DScaler tudja-e ezt), es meg van oldva a problema.

Mas (kicsit OFF)
A Dolby Surroundba kodolt jelet a SoundStorm ugy, ahogy kirakja 4 hangszorora, viszont tegnap eppen azt csinalta (a Ballistic cimu nagysikeru alkotas :D alatt), hogy a hatulrol jovo hangoknal fel cserelte a jobb es bal oldalt. Tehat: amig hang elolrol jon, minden rendben (ez is hallatszik a hatsokon kisse, de rendesen, ahogy kell), viszont azoknal a hangoknal, amik csak hatul szolnak, a csatornak felcserelodnek (pl. elhuz a kamera mogott egy auto balrol jobbra, a hangja meg jobbrol balra megy)
Ez minek a hibaja? Szarul kodoltak a hangot, vagy a dekodolasnal kur el valami valamit?

Szerk.:
Es meg egy problemam lenne: ha valamilyen intenzivebb lemezmuvelet (pl. masolas) folyik, akkor iszonyuan csikosodik a kep. Tudom, ne masoljak TVzes kozben :D
Ha csak ekkor lenne, nem lenne gond, de capture kozben is csinalja. Mitol lehet? Regen nem csinalta ezt sem, csak miota egy SATA vinyo is van a gepemben.

Szerkesztette: Temes 2004. 10. 18. 11:55 -kor

AMD Barton 2500+ || Abit AN7 || CooLink U1B2 || 512MB DDR400 || Gigabyte GV-R96128D [Radeon 9600] || Maxtor 80GB 7200 RPM || Samsung 60GB 7200 RPM || Samsung 160GB 7200 RPM SATA || Pioneer DVD-106 || NEC ND-2500A@2510A|| Pinnacle PCTV PRO || Turtle Beach Santa Cruz || Samsung SyncMaster 753DF || Logitech MX500 mouse || Samsung SEM-M2A keyboard || Genius SW-5.1 HT

#178 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 10. 18. 12:03

Idézet: Temes - Dátum: 2004. okt. 18., hétfő - 12:35

Es meg egy problemam lenne: ha valamilyen intenzivebb lemezmuvelet (pl. masolas) folyik, akkor iszonyuan csikosodik a kep. Tudom, ne masoljak TVzes kozben :D
Ha csak ekkor lenne, nem lenne gond, de capture kozben is csinalja. Mitol lehet? Regen nem csinalta ezt sem, csak miota egy SATA vinyo is van a gepemben.

Udvozlet a SiliconImage SATA vezerlo gyulolok klubjaban...

#179 Felhasználó inaktív   Temes 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 18. 12:06

Idézet: nyunyu - Dátum: 2004. okt. 18., hétfő - 13:03

Szoval ha nem SATA vinyora capturolok, akkor megszunik a hiba? mert ha igen, akkor probalok valamelyik PATA vinyomon felszabaditani annyi helyet
AMD Barton 2500+ || Abit AN7 || CooLink U1B2 || 512MB DDR400 || Gigabyte GV-R96128D [Radeon 9600] || Maxtor 80GB 7200 RPM || Samsung 60GB 7200 RPM || Samsung 160GB 7200 RPM SATA || Pioneer DVD-106 || NEC ND-2500A@2510A|| Pinnacle PCTV PRO || Turtle Beach Santa Cruz || Samsung SyncMaster 753DF || Logitech MX500 mouse || Samsung SEM-M2A keyboard || Genius SW-5.1 HT

#180 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 18. 12:08

Idézet: Temes - Dátum: 2004. okt. 18., hétfő - 12:35

Mas (kicsit OFF)
A Dolby Surroundba kodolt jelet a SoundStorm ugy, ahogy kirakja 4 hangszorora, viszont tegnap eppen azt csinalta (a Ballistic cimu nagysikeru alkotas :D alatt), hogy a hatulrol jovo hangoknal fel cserelte a jobb es bal oldalt. Tehat: amig hang elolrol jon, minden rendben (ez is hallatszik a hatsokon kisse, de rendesen, ahogy kell), viszont azoknal a hangoknal, amik csak hatul szolnak, a csatornak felcserelodnek (pl. elhuz a kamera mogott egy auto balrol jobbra, a hangja meg jobbrol balra megy)
Ez minek a hibaja? Szarul kodoltak a hangot, vagy a dekodolasnal kur el valami valamit?

SoundStorm tud Pro Logic-ot dekodolni? Nem is tudtam :)
Nalam a TV szigoruan sztereoban szol. (emiatt raktam vissza az osregi drivert, mert az ujjal hulyen szolt 4 csatornan a line-in)

Inkabb a beallitasaival lesz baj, szerintem a "rear channel phase shift" opcio be volt kapcsolva a Control Panel-en, az forditotta meg a hatso csatornakat.
Vagy ha nVMixer-t hasznalsz (eleg valoszinu), akkor fogalmam sincs, nem igazodtam el rajta...

Téma megosztása:

• (133 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.