HWSW Informatikai Kerekasztal: Tv tuner kártya van amelyik jó? - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (133 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Tv tuner kártya van amelyik jó?

#201 Felhasználó inaktív   Air 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 11. 29. 09:59

Egy Pinnacle PCTV Stereo kartyaval szemezek. Sulinetben akarok venni, a videomagnom kivaltasara. Sok jot olvastam a Pinnacle kartyakrol. Ezek a tunerek ugye nem csak valami korlatozott felbontasban tudnak capture-olni??
Egy bolt lapjan olvastam, hogy a PixelView pl. csak 320x240-ben tud. Ez csak eliras lehet ugye??

#202 Felhasználó inaktív   ion 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 29. 12:26

Idézet: Air - Dátum: 2004. nov. 29., hétfő - 10:59

Egy Pinnacle PCTV Stereo kartyaval szemezek. Sulinetben akarok venni, a videomagnom kivaltasara. Sok jot olvastam a Pinnacle kartyakrol. Ezek a tunerek ugye nem csak valami korlatozott felbontasban tudnak capture-olni??
Egy bolt lapjan olvastam, hogy a PixelView pl. csak 320x240-ben tud. Ez csak eliras lehet ugye??

En eddig egy dolgot deritettem ki:
PCTV-nel jobb minosege van a Terratec Cinergy-nek, ugyhogy ha sulinetben van, inkabb azt vedd.
PixelView pedig. Nem hinnem, hogy csak 320x240-ben tud.

Viszont engem is nagyon erdekelne, hogy megis hogyan lehet felvenni ezekkel a tvkartyakkal? Ki tudnak ezek valtani egy komolyabb, hardveres digitalizalokartyat, ha csupan handycam-es felveteleket akar valaki bedigizni?

Szerkesztette: ion 2004. 11. 29. 12:29 -kor

#203 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 29. 12:53

Idézet: ion - Dátum: 2004. nov. 29., hétfő - 12:26

Viszont engem is nagyon erdekelne, hogy megis hogyan lehet felvenni ezekkel a tvkartyakkal? Ki tudnak ezek valtani egy komolyabb, hardveres digitalizalokartyat, ha csupan handycam-es felveteleket akar valaki bedigizni?

Nem tudnak kiváltani. Ezek a kártyák nem sorolhatók abba a kategóriába melybe a kifejezetten digitalizálásra készült eszközök tartoznak. Pontosabban fogalmazva a TV kártyák digitalizáló chipjei úgynevezett low end kategóriát képviselnek. Ez azt jelenti, hogy pld. nem képesek a teljes videó sávszélességben dolgozni továbbá nem végeznek interlace feldolgozást (ezt software codec-el kell megoldani ami viszont már minőségromlást jelent a hardware alapú interlace elven digitalizáló eszközhöz képest), és még sorolhatnám.

szerk.:
És mielőtt bárki lehurrogna.
Digitalizálás minősége alatt nem csak a felbontást kell érteni azaz attól mert egy TV kártya képes 720x576 felbontásban rögzíteni még nem tekinthető minőségnek. A minőség egyik legfontosabb jellemzője, hogy az adott felbontásban (768/720x576) mennyi az aktív adat azaz a digitalizálás minőségét a mintavételezés határozza meg.
Téves az a felfogás, hogy a TV kártyák tömörítetlen videót küldenek a PCI buszra. Ez lehetetlen mivel ehhez több mint 40MB/sec adatmennyiséget kellene átpasszírozni a buszon.
Tehát a TV kártyák digitalizáló chipjének kimenetéről már egy erősen megnyirbált jelfolyam kerül a buszra azaz a teljes sávszélességnek csak egy része melynek a tömörítése software úton történik.

Szerkesztette: wpepi 2004. 11. 29. 13:09 -kor

#204 Felhasználó inaktív   DummyBoy 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 29. 12:55

Idézet: Raisu - Dátum: 2004. nov. 28., vasárnap - 16:21

Hi!

A héten szereltem be a Leadtek WinFast TV 2000 XP Deluxe TV tuneremet, de nem vagyok túlzottan megelégedve a kép és a hang minőséggel. Némelyik csatorna tökéletes, de van amelyiknél van egy éppen hogy hallható zúgás és még többnél függőlegesen csíkok vannak a képben (nem folytonos csíkok csak szemcsék), valamint felvételnél a kép tetején van egy pár pixelnyi hangyafoci sáv. A Driver amit adtak hozzá WinFast PVR. Könnyű kezelni, de nem sok lehetőség van benne a kép javítására. Hogyan hozhatnám ki a lehető legjobbat a kártyából? Ti mit tanácsoltok?

Menj fel a Leadtek oldalára és szedd le az új drivert, ezzel megoldódnak a gondjaid, csak a multimonitort lehet vele elfelejteni :(

Én DScaler-t használok TV nézésre, gyönyörű képe van, egy AverRC nevű proggival meg távirányítok ...

Ez megy Duálban, de már annyira szétb@sz az ideg miatta, hogy valszeg veszek egy TV-t :(

:offtopic:

Előre is elnézést kérek mindenkitől de már tele van a &#@&>#@@>@#&@>és ba#&@#@#& #& #&#&át a sok béna :( :(  :box2:  :grrr:

Minen egyes hardwareváltás után hónapokat kell szarakodni azzal hogy normálisan menjen 2 monitoron bármi ... miért nem lehet ezt normálisan megírni??? Mindennek van valami baja, semmi sem tökéletes :( DSCaler megy 2 monitoron de több procit zabál mint az NFSU ... PVR nem megy csak régi driverrel, de nem lehet fullscreenbe kitenni, szar a hangja is, Christv nem talál csatornát, ha igen akkor meg lefagy és kezdhetem előről ... a többi proggit ki se próbálom, mert azokat meg nem tudom távirányítani ...

Szóval ha valaki 2 moncsin akar dolgozni + azt akarja hogy menjen a TV is, akkor olyan USB-s kütyü kell ami a PC-től független :(
"Live Fast! Die Young!"

#205 Felhasználó inaktív   ion 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 29. 13:16

Idézet: wpepi - Dátum: 2004. nov. 29., hétfő - 13:53

Nem tudnak kiváltani. Ezek a kártyák nem sorolhatók abba a kategóriába melybe a kifejezetten digitalizálásra készült eszközök tartoznak. Pontosabban fogalmazva a TV kártyák digitalizáló chipjei úgynevezett low end kategóriát képviselnek. Ez azt jelenti, hogy pld. nem képesek a teljes videó sávszélességben dolgozni továbbá nem végeznek interlace feldolgozást (ezt software codec-el kell megoldani ami viszont már minőségromlást jelent a hardware alapú interlace elven digitalizáló eszközhöz képest), és még sorolhatnám.

Igen, ezert kerdeztem, mert nincs gyakorlati tapasztalatom a temaban, de azert azt sejtem, hogy egy profibb hardveres digikartya inkabb profi videokameras felvetelekhez vagy jominosegu videofilmekhez dukal. Szoval a kerdesem arra iranyult, hogy egy igazan csapnivalo minosegu kis kezi videokameraval 6 eve keszitett turistafelvetelnek mar ugyis mindegy, nem? Ahhoz eleg a tunerkartya is.

#206 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 29. 13:42

Idézet: ion - Dátum: 2004. nov. 29., hétfő - 13:16

Igen, ezert kerdeztem, mert nincs gyakorlati tapasztalatom a temaban, de azert azt sejtem, hogy egy profibb hardveres digikartya inkabb profi videokameras felvetelekhez vagy jominosegu videofilmekhez dukal. Szoval a kerdesem arra iranyult, hogy egy igazan csapnivalo minosegu kis kezi videokameraval 6 eve keszitett turistafelvetelnek mar ugyis mindegy, nem? Ahhoz eleg a tunerkartya is.

Még mindig nem érted.
A TV kártya és egy digitalizáló eszköz (külső vagy belső teljesen mindegy) között a különbség az, hogy a TV kártya digitalizáló chipje nem a teljes sávszélességben dolgozik azaz eleve csökkentett adatmennyiséget nyom át a buszra melyet még tömöríteni kell valamilyen software codec-el. A hardware alapú kifejezetten digitalizálásra tervezett eszközöknél a digitalizálás teljes sávszélességben történik és még az eszközben kerül tömörítésre az anyag (MJPEG vagy DV).

Az, hogy Te régebbi felvételeket szeretnél digitalizálni még nem jelenti azt, hogy kevesebb adatmennyiséget kell az analóg anyagról digitálissá alakítani. Mivel a régebbi anyag sorfelbontása is akkora mint a mai anyagoké ezért különbség nincs köztük. Továbbá mivel az anyag eleve interlace a jobb minőség eléréséhez (a tömörített változat legalább az eredetivel egyezzen meg) interlace elven működő capture eszköz kell. Ilyen viszont TV kártyába nincs.

Tehát én nem arról írtam, hogy profi eszközt kell venni (a profi eszköz mindenféle hardware alapú felsőkategóriás képminőség javítással van ellátva) hanem azt próbáltam leírni, hogy ilyen feladatra digitalizáló eszköz kell és nem TV kártya. Ilyen eszköz már 40.000-50.000Ft környékén beszerezhető

#207 Felhasználó inaktív   ion 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 29. 13:52

Idézet: wpepi - Dátum: 2004. nov. 29., hétfő - 14:42

ilyen feladatra digitalizáló eszköz kell és nem TV kártya. Ilyen eszköz már 40.000-50.000Ft környékén beszerezhető

Koszonom. Megneveznel nehany ilyen arfekvesbe eso eszkozt? Egy hete meg a Terratec Cameo Convert-et akartam, de most hogy korbenezek, a Canopus ADVC-100 bizonyara nagyon jo valasztas volna, de ott van a Plextor ConvertX PX-M402U, ami DivX-et is tud es joval olcsobb. Hat most elegge elbizonytalanodtam, bar olvastam, hogy a Plextor-nal gondok vannak a hang-kep szinkronnal, es a minosege sem olyan jo. Azert szeretnek megis venni egy digi eszkozt, mert legalabb 50 oranyi anyagot kellene archivalnom.
Valoszinuleg veszek egy ADVC-100-at, aztan bedigizek mindent, ami kell, es ha elkeszultem mindezzel, meggondolom, hogy eladjam a cuccot. Sztem kevesebbet veszitek rajta, mintha felberelek valakit, hogy 50 oranyi anyagot brutalis penzert bedigizzen...

Szerkesztette: ion 2004. 11. 29. 14:29 -kor

#208 Felhasználó inaktív   ion 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 29. 14:51

De megis van valami mas marka, ami olcsobb es az ADVC-100-zal vetekszik?

#209 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 29. 15:03

Idézet: ion - Dátum: 2004. nov. 29., hétfő - 14:51

De megis van valami mas marka, ami olcsobb es az ADVC-100-zal vetekszik?

Ha nem kell valósidejű kimenet azaz csak digitalizálni szeretnél akkor egy ADVC-50 is megteszi.

#210 Felhasználó inaktív   Raisu 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2004. 11. 29. 17:21

Idézet: "DummyBoy"

Menj fel a Leadtek oldalára és szedd le az új drivert, ezzel megoldódnak a gondjaid, csak a multimonitort lehet vele elfelejteni

Megtettem, de még mindíg ugyanolyan :(

#211 Felhasználó inaktív   Air 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 30. 07:25

Lenne meg egy kerdesem. Most olvastam a Chris-TV oldalan, hogy az altalam kinezett Pinnacle PCTV Stereo kartya tartalmaz egyedul ebbol a csaladbol (Pinnacle PCTV PRO, Rave) Philips tunert. A tobbin BT8x8-as van. Melyik a jobb tuner??

#212 Felhasználó inaktív   Air 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 30. 08:36

Bocs, hogy uj hozzaszolaskent irok, de az elozomet nem tudom szerkeszteni!

Milyenek a KWORLD kartyai?? Egy USB-set lattam 14-ert! Megeri??

Szerkesztette: Air 2004. 11. 30. 08:37 -kor

#213 Felhasználó inaktív   Grillo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 12. 01. 23:52

Ma vettem egy ASUS TV/FM karit. A csomagolás jó, sokminden van benne, meg távirányítóval ki tudom kapcsolni most már a gépet, meg a programokat, ha valaki nem akar odaengedni a gépemhez.  :D

Sajnos még nincs hozzá antennám (koliban nincs kábelTV), szerintetek milyet vegyek, vagy tök mindegy?

Másik. A rádió megy jól, de csak az egyik hangfal szól közben. Nézegettem a beállításokat, de lehet hogy nagyon láma vagyok?

Ha valakinek van még ilyenje, az megmondaná mire milyen progit használ, mert eddig ok minden, csak ha esetleg valami nem lesz jó a jövőben, akkor mivel tudom kivátani?

Kösz
KomposztWC

#214 Felhasználó inaktív   Grillo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 12. 07. 19:29

Az a gondom, hogy nincs hagja a TV-adásoknak, ráadásul fekete-fehérek.  :reklamacio:

MIt rontottam el szerintetek?

Próbáltam a karihoz kapott progival, meg ChrisTV4.05-tel is, de ugyan az a vége. :think:

Ötlet?
KomposztWC

#215 Felhasználó inaktív   Grillo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 12. 08. 14:16

Senki? :(
KomposztWC

#216 Felhasználó inaktív   Grillo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 12. 08. 19:43

Végigolvastam a topikot mégegyszer, letöltöttem mindent, amit írtatok, de így sem megy.

Azt légyszi írjátok meg, hogy honnan tudok leszedni jó drivert, mert a philips oldalán nem találtam, az ASUSnál meg csak a szar van fent.

Kösz.

(Unlamas egyedül topikot olvasagatni  :rolleyes: )
KomposztWC

#217 Felhasználó inaktív   lazzavoltlacka 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2004. 12. 08. 23:56

Idézet: Grillo - Dátum: 2004. dec. 8., szerda - 20:43

Végigolvastam a topikot mégegyszer, letöltöttem mindent, amit írtatok, de így sem megy.

Azt légyszi írjátok meg, hogy honnan tudok leszedni jó drivert, mert a philips oldalán nem találtam, az ASUSnál meg csak a szar van fent.

Kösz.

(Unlamas egyedül topikot olvasagatni  :rolleyes: )

probald ki a fly2000tv-t,  toltsd le hozza a philips reference drivert,
probald a sajat driverevel is, de előtte probald kideriteni milen tuner
van a kartyan.
ha nem megy, probald meg a generic wdm opciot, azzal nagy valoszinuseggel
menni fog.
http://auzol.narod.ru/download_e.html

#218 Felhasználó inaktív   CameraMan 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 10. 18:58

Idézet: Grillo - Dátum: 2004. dec. 7., kedd - 19:29

Az a gondom, hogy nincs hagja a TV-adásoknak, ráadásul fekete-fehérek.  :reklamacio:

MIt rontottam el szerintetek?

Próbáltam a karihoz kapott progival, meg ChrisTV4.05-tel is, de ugyan az a vége. :think:

Ötlet?

Nem tudom, javasolták-e már, de a TV standard-ot beállítottad PAL-ra?
"A kanok fantomra ugratása során, az ugratóhelyiségben tilos a hangoskodás, a gyors mozgás, továbbá az állat nyugalmát zavaró tevékenység. Ondóvételkor úgy kell elhelyezkedni, hogy az oldalra lecsúszó kan a munkavállalóban kárt ne tegyen."
16/2001. (III. 3.) FVM rendelet

#219 Felhasználó inaktív   Grillo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 12. 10. 19:02

Hú köszi szépen, jó kis proginak látszik, meg ahogy olvasgattam, mindenki a legjobbnak tartja Philips tunerekhez.  :respect:

Egyet árulj még el légyszi, honnan tudok letörteni referencia drivert, mert a Philips lapja egy nagy Sz@r, legalábbis én nem találtam ott meg.

Köszi mégegyszer.  :up:

Ui: vagy ez jó? SAA7130-7135 Philips reference WDM driver v2.3.1.0
:think:

Szerkesztette: Grillo 2004. 12. 10. 19:05 -kor

KomposztWC

#220 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 10. 20:28

Nezd meg melyik Asus TVFM kartyad van.

Regihez tuti jo az a Philips driver, csak felul kell irni benne 2 inf fajlot, hogy felismerje az Asus kartyat Philipsnek (szukseges fajlok megvannak a csomagban)

Uj Asus TVFM-et nem ismerem, nem tudom, melyik Philips chip van rajta.

Téma megosztása:

• (133 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.