HWSW Informatikai Kerekasztal: Tv tuner kártya van amelyik jó? - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (133 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 97
  • 98
  • 99
  • 100
  • 101
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Tv tuner kártya van amelyik jó?

#1961 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 07. 05. 12:56

Idézet: tesa - Dátum: 2006. júl. 5., szerda - 13:42

Az útvonal:
Drivers\usb\TVUSBII\32bit\2KXP

Itt található 6db sys fájl, 3db dll, 3db inf, 1db cat, 1db ds fájl.

Namost ezekt hogy telepítsem? Ha hardver hozzáadást csinálok, akkor bejön a varázsló és keres magától hardvereszközt. Mivel most nincs rádugva a tuner (hálistennek addig se találja a HUB-ot), megkérdezi, hogy a Hardver csatlakoztatva van-e a géphez?

Szóval most mit tegyek?

Vezérlőpult, hardver hozzáadás ikon. Itt lehet manuálisan (listából) választani. A lényeg, hogy vagy úgy fog megjelenni az ablak, hogy megkérdezi keressen automatikusan vagy te manuálisan szeretnéd. Válaszd a manuálist és vagy add meg az INF file elérési útvonalát vagy ha erre nincs lehetőség akkor válassz listából és onnan a Minden eszköz megjelenítését kérd. Ekkor megjelenik egy Saját lemez gomb ahol kiválasztod az INF file-t tartalmazó könyvtárat
Az INF file a driver telepítő és leíró állománya. A Windows az INF-ben lévő utasítások alapján telepíti a  sys, dll, stb. állományokat és elvégzi a regisztrációs bejegyzéseket.

Idézet

Most következő lépés? Azt kellene válaszolnom, hogy nem. Meg is teszem....
Következő ablak: "nem lehet folytatni a varázslót. A folytatáshoz csatlakoztassa a hardvereszközt. A varázsló bezárásához kattintson a Befejezés gombra"

Válaszd azt, hogy csatlakoztatva van (persze ne csatlakoztasd). Ebben az esetben felhoz egy telepített hardware listát ahol is a lista végén van egy "Új hardvereszköz hozzáadása" sor. Ezt válaszd ki. Ekkor megkérdezi, hogy automatikusan tegye e fel vagy listából telepítsen. Válaszd a listából telepítést. A megjelenő listából a Minden eszköz megjelenítését kérd. Ekkor megjelenik egy Saját lemez gomb ahol kiválasztod az INF file-t tartalmazó könyvtárat
Az INF file a driver telepítő és leíró állománya. A Windows az INF-ben lévő utasítások alapján telepíti a  sys, dll, stb. állományokat és elvégzi a regisztrációs bejegyzéseket.

Szerkesztette: wpepi 2006. 07. 05. 13:01 -kor

#1962 Felhasználó inaktív   tesa 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 05. 12:58

Idézet: wpepi - Dátum: 2006. júl. 5., szerda - 13:56

Vezérlőpult, hardver hozzáadás ikon. Itt lehet manuálisan (listából) választani. A lényeg, hogy vagy úgy fog megjelenni az ablak, hogy megkérdezi keressen automatikusan vagy te manuálisan szeretnéd. Válaszd a manuálist és vagy add meg az INF file elérési útvonalát vagy ha erre nincs lehetőség akkor válassz listából és onnan a Minden eszköz megjelenítését kérd. Ekkor megjelenik egy Saját lemez gomb ahol kiválasztod az INF file-t tartalmazó könyvtárat

...most póbálom....
tesa

#1963 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 05. 13:01

Idézet: tesa - Dátum: 2006. júl. 5., szerda - 13:58

...most póbálom....

Válaszd azt, hogy csatlakoztatva van (persze ne csatlakoztasd). Ebben az esetben felhoz egy telepített hardware listát ahol is a lista végén van egy "Új hardvereszköz hozzáadása" sor. Ezt válaszd ki. Ekkor megkérdezi, hogy automatikusan tegye e fel vagy listából telepítsen. Válaszd a listából telepítést. A megjelenő listából a Minden eszköz megjelenítését kérd. Ekkor megjelenik egy Saját lemez gomb ahol kiválasztod az INF file-t tartalmazó könyvtárat

#1964 Felhasználó inaktív   tesa 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 05. 13:05

Idézet: wpepi - Dátum: 2006. júl. 5., szerda - 13:56

A Minden eszköz megjelenítése után jön egy ablak, ahol gyártót lehet választani, és a jobb oldali ablakban pedig egy Modell-t.

Tudom, ott van a Saját lemez, de előtte ha nem választok ki semmilyen gyártót sem, akkor is be van írva egy Modell automatikusan: "PnP BIOS Extension".
Ha továbbmegyek a saját lemezre akkor ehhez a Modellhez fog majd keresni drivert, nem?

Na mindegy, kipróbálom....
tesa

#1965 Felhasználó inaktív   tesa 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 05. 13:15

Egyből a Saját lemezt választottam, tallóztam a megfelelő mappát. A mappában 3db INF fájl:
- WFAUD.INF
- WFUSB.INF
- WFUSBDX.INF

Ezután abban az ablakban a következők jelennek meg:
Gyártó
eMPIA Technology - Audio

Modell
USB EMP Audio device

Most azt fogom mondani neki, hogy Tovább.....

Csinált valami telepítést, majd írja egy új ablakban:

A varázsló befejezése.

A következő hardver telepítése történt meg:
USB EMP Audio device

Az eszköz szoftvere most telepítve van, de valószínűleg nem működik megfelelően.

Az eszköz nem indítható el (Kód:10)

A varázsló bazárásához kattintson a Befejezés gombra.

Ezt meg is tettem, újra itt vagyok a windowsban.

Mi legyen?
tesa

#1966 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 05. 13:27

Idézet: tesa - Dátum: 2006. júl. 5., szerda - 14:15

Egyből a Saját lemezt választottam, tallóztam a megfelelő mappát. A mappában 3db INF fájl:
- WFAUD.INF
- WFUSB.INF
- WFUSBDX.INF

Ezután abban az ablakban a következők jelennek meg:
Gyártó
eMPIA Technology - Audio

Modell
USB EMP Audio device

Most azt fogom mondani neki, hogy Tovább.....

Csinált valami telepítést, majd írja egy új ablakban:

A varázsló befejezése.

A következő hardver telepítése történt meg:
USB EMP Audio device

Az eszköz szoftvere most telepítve van, de valószínűleg nem működik megfelelően.

Az eszköz nem indítható el (Kód:10)

A varázsló bazárásához kattintson a Befejezés gombra.

Ezt meg is tettem, újra itt vagyok a windowsban.

Mi legyen?

Indítsd újra a gépet és amikor az induló BIOS teszt megy még (memória, IDE, stb. eszközök tesztje) csatlakoztasd a tunert és kapcsold be. Mikor az XP elindul akkor már normálisan fel kell ismernie a tunert és folytathatod a program telepítésével.

#1967 Felhasználó inaktív   tesa 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 05. 13:40

Idézet: wpepi - Dátum: 2006. júl. 5., szerda - 14:27

Indítsd újra a gépet és amikor az induló BIOS teszt megy még (memória, IDE, stb. eszközök tesztje) csatlakoztasd a tunert és kapcsold be. Mikor az XP elindul akkor már normálisan fel kell ismernie a tunert és folytathatod a program telepítésével.

Ok mindjárt megteszem, de van egy kérdésem: Most jelenleg el van távolítva az Általános USB HUB az eszközkezelőből.
Ha újra indul nem fogja ismét azt felismerni?

Na mind1, mialatt te ezt olvasod, már újraindítottam a gépet....
tesa

#1968 Felhasználó inaktív   tesa 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 05. 14:03

Szóval kikapcsoltam újraindítottam a gépet.
A legeslegelején a tunert rádugtam, és bekapcsoltam.
Bejött a rendszer, de mint vártam szépen felismerte csak a HUB-ot.

Az eszközkezelőben az az USB EMP Audio device sárga felkiáltójellel van.
De az a ravasz Általános USB HUB azt ott van már megint.

Szerkesztette: tesa 2006. 07. 05. 14:04 -kor

tesa

#1969 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 05. 14:22

Idézet: tesa - Dátum: 2006. júl. 5., szerda - 15:03

Szóval kikapcsoltam újraindítottam a gépet.
A legeslegelején a tunert rádugtam, és bekapcsoltam.
Bejött a rendszer, de mint vártam szépen felismerte csak a HUB-ot.

Az eszközkezelőben az az USB EMP Audio device sárga felkiáltójellel van.
De az a ravasz Általános USB HUB azt ott van már megint.

Próbáld meg frissíteni a sárga felkiáltójeles USB EMP Audio-t.

#1970 Felhasználó inaktív   tesa 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 05. 14:38

Idézet: wpepi - Dátum: 2006. júl. 5., szerda - 15:22

Próbáld meg frissíteni a sárga felkiáltójeles USB EMP Audio-t.

OK megtettem:

" A hardver telepítése során probléma volt:

USB EMP Audio device

Az eszköz nem indítható el (Kód: 10)

Ez a tuner nagyon jó lenne nekem, de mit tegyek? :(  :(
Igaz, hogy érkezik ennek a cseréje, de már látom, hogy nem valószínű, hogy eszköz hiba van. BÁR az lenne, mert akkor a csere darad működne.

Tudsz még segíteni? Van még ötlet?
tesa

#1971 Felhasználó inaktív   tesa 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 05. 22:06

Azt gondolom, hogy már sok ilyen tunert eladhattak már, tehát valahogy csak működnie kell?!
Néztem más fórumokat is és ott már olyan dolgokról társalognak, melyek már rég túl vannak a telepítési fázison.

Mivel ezt a tunert direkt laptopokhoz ajánlják, és én is megfelelek a követelményeknek elvileg működnie kellene.

Tehát lehet, hogy magával az eszközzel van probléma?
Vagy az oprendszerrel?

Mit tudok még tenni? Annyiféle telepítési megoldást próbáltam már a javasoltak alapján, hogy csodálnám, ha lenne még ötlet.
Azért várok még tanácsokat természetesen.

Péteken elvileg jön a csere tuner, remélem eszközhibája van ennek, és az újabb fel fog települni.
tesa

#1972 Felhasználó inaktív   Dr. Evil 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 06. 07:17

Kb. semmi köze a témához, de amikor megvettem a PVR 350-est, én is mindig Error code 10-et kaptam. Időnként sikerült elindulnia a tunernak, de többnyire inkább nem. Végülis Windows gyalulás segített csak.
Előtte persze próbáltam mindenféle drivereket, fel-le, VGA drivert, alaplapit, szóval mindenfélét, de nem segített.

Egy teljesen friss Windowson próbáld meg, SZVSZ.

#1973 Felhasználó inaktív   tesa 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 06. 08:25

Idézet: Bástya elvtárs - Dátum: 2006. júl. 6., csütörtök - 8:17

Kb. semmi köze a témához, de amikor megvettem a PVR 350-est, én is mindig Error code 10-et kaptam. Időnként sikerült elindulnia a tunernak, de többnyire inkább nem. Végülis Windows gyalulás segített csak.
Előtte persze próbáltam mindenféle drivereket, fel-le, VGA drivert, alaplapit, szóval mindenfélét, de nem segített.

Egy teljesen friss Windowson próbáld meg, SZVSZ.

Ha frissítem a Prof. XP-t saját magával, az elég lenne?

Ugyanis ez a munkahelyi gépem, és iszonyú sok adatmennyiség van rajta, meg olyan hálózati (helyi) beállítások, melyeket nem is értek, és ezeket mind veszíteném egy format/re-installal, és nem tudnám újra belőni.

Tényleg szükség lehet erre?
tesa

#1974 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 06. 22:11

Idézet: tesa - Dátum: 2006. júl. 5., szerda - 15:38

Az eszköz nem indítható el (Kód: 10)

Ez tipikusan rosszul megirt/beallitott driver hiba.

Pl. uj Terratec driver dobta nalam ugyanezt, amikor a Cinergy400-amon gyarilag Philips FI1216 tunert keresett, holott az enyemen FI1216 MK2 van. (Meg ujabbakon meg FI1216 MK3)

#1975 Felhasználó inaktív   tesa 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 07. 07:40

Idézet: nyunyu - Dátum: 2006. júl. 6., csütörtök - 23:11

Ez tipikusan rosszul megirt/beallitott driver hiba.

Pl. uj Terratec driver dobta nalam ugyanezt, amikor a Cinergy400-amon gyarilag Philips FI1216 tunert keresett, holott az enyemen FI1216 MK2 van. (Meg ujabbakon meg FI1216 MK3)

És hogy sikerült megoldani?
tesa

#1976 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 07. 09:16

Atirtam a driver inf fajljat, hogy az en tuneremet telepitse.

#1977 Felhasználó inaktív   potyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 07. 11:07

Beírom ide is, mert úgynézem ezzel még nem próbálkoztál:

Az én USB-RS232 átalakítómat is valami másnak látja az XP, aminek semmi köze hozzá, de a saját drivere után életre kel. Az eszközkezelőben kiválasztod az Általános USB Hub-ot-->Illesztőprogram frissítése-->Telepítsen listából vagy adott helyről (haladók)-->Tovább-->Ne legyen keresés...-->Tovább-->Saját lemez-->Tallózás-->Megkeresni azt az .inf fájlt, ami a driver lenne-->Majd kiválasztani a listából, ami kell, esetedben a tunert(ha nincs benne, akkor tényleg valami nincs rendben a hardverrel, ha a driver hozzá készült)-->Tovább-->Ha kérdezi, hogy biztos akarod-e, mert...-->Igen. Mennie kell a dolognak, olyan nincs, hogy valamit nem lehet megetetni, csak adott esetben széttúrod a rendszert vele. Ha nem megy egyik inf fájllal, akkor próbáld meg a másikkal, de a próbák között mindig indítsd újra a gépet egyszer-kétszer.
Én még nem láttam ilyet, aki ilyen gyorsan ilyen sok időt elpazarol!

#1978 Felhasználó inaktív   tesa 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 07. 14:12

Idézet: potyo - Dátum: 2006. júl. 7., péntek - 12:07

Beírom ide is, mert úgynézem ezzel még nem próbálkoztál:

Az én USB-RS232 átalakítómat is valami másnak látja az XP, aminek semmi köze hozzá, de a saját drivere után életre kel. Az eszközkezelőben kiválasztod az Általános USB Hub-ot-->Illesztőprogram frissítése-->Telepítsen listából vagy adott helyről (haladók)-->Tovább-->Ne legyen keresés...-->Tovább-->Saját lemez-->Tallózás-->Megkeresni azt az .inf fájlt, ami a driver lenne-->Majd kiválasztani a listából, ami kell, esetedben a tunert(ha nincs benne, akkor tényleg valami nincs rendben a hardverrel, ha a driver hozzá készült)-->Tovább-->Ha kérdezi, hogy biztos akarod-e, mert...-->Igen. Mennie kell a dolognak, olyan nincs, hogy valamit nem lehet megetetni, csak adott esetben széttúrod a rendszert vele. Ha nem megy egyik inf fájllal, akkor próbáld meg a másikkal, de a próbák között mindig indítsd újra a gépet egyszer-kétszer.

A másik helyen válaszoltam, itt csak annyit tennék hozzá, hogy a

Idézet

Ha nem megy egyik inf fájllal, akkor próbáld meg a másikkal, de a próbák között mindig indítsd újra a gépet egyszer-kétszer.
megállapítás jó lenne, csak én ott a mappában, ahol a 3 inf fájl van, nem nagyon válogathatok, melyiket választom. Bármelyiket választom, ő akkor is az "USB EMP Audio device" jelenik meg. Csak ebből tudok választani.
tesa

#1979 Felhasználó inaktív   tesa 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 10. 11:23

Megjött a csere tuner.

Rádugtam a gépre, és nem Általános USB HUB-ként ismeri fel, mint a másikat, hanem "Ismeretlen eszközként".

Mit javasoltok, mit tegyek?

Ja, driver nem megy fel rá.
tesa

#1980 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 10. 11:29

Idézet: tesa - Dátum: 2006. júl. 10., hétfő - 12:23

Megjött a csere tuner.

Rádugtam a gépre, és nem Általános USB HUB-ként ismeri fel, mint a másikat, hanem "Ismeretlen eszközként".

Mit javasoltok, mit tegyek?

Ja, driver nem megy fel rá.

Nézd meg a telepítési útmutatót amiből idéztem. Ebben az van leírva, hogy ismeretlen eszközként látja az XP de ezzel nem kell foglalkozni (cancel-t kell nyomni) hanem a megadott útvonalon telepíteni a driver-t (valamilyen indító állományról ír a doksi) aztán újraindítás és már mehet is tovább a telepítés.

Az alábbiról beszélek:

Please make sure the WinFast TV USB II is powered on and the USB cable is properly
connected between PC and the device.

Step 1: When the New Hardware Found window flashes, dismiss it by clicking Cancel.

Step 2: Insert the software CD and click Move the cursor to the WinFast TV USB II icon and select to start installation.

Step 3: Select the language you use and click OK.

Step 4: The window pops to display welcome info. Click . WinFast TV USB II Installation Next

...........

Szerkesztette: wpepi 2006. 07. 10. 11:32 -kor

Téma megosztása:

• (133 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 97
  • 98
  • 99
  • 100
  • 101
  • Utolsó »