HWSW Informatikai Kerekasztal: Tv tuner kártya van amelyik jó? - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (133 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 100
  • 101
  • 102
  • 103
  • 104
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Tv tuner kártya van amelyik jó?

#2021 Felhasználó inaktív   gyuri0032 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 08. 08. 10:59

Sziasztok !
Vettem egy leadtek winfast tv 2000xp expert tuner kártyát . Minden kiválóann műkszik csak dicsérni tudom. Kéne hozzá egy dekódoló progi amivel tudom nézni a kódolt csatornákat is. Eddig sajna nem találtam hozzá megfelelőt. Ha tud valaki valami hasznosat megkérném hogy segítsen.

Köszi! :respect:  :respect:  :respect:

#2022 Felhasználó inaktív   Gallagher 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 08. 08. 11:16

Idézet: gyuri0032 - Dátum: 2006. Aug. 8., Tuesday - 10:59

Sziasztok !
Vettem egy leadtek winfast tv 2000xp expert tuner kártyát . Minden kiválóann műkszik csak dicsérni tudom. Kéne hozzá egy dekódoló progi amivel tudom nézni a kódolt csatornákat is. Eddig sajna nem találtam hozzá megfelelőt. Ha tud valaki valami hasznosat megkérném hogy segítsen.

Köszi! :respect:  :respect:  :respect:

Telefon felvesz. Csatornákat megvesz. Hónap végén pénztárcába jobban belenyúl ,s kifizet.

Progi nincs, vagy nem működik.
Képand on the sixth day, God created ManchesterMotherboard:Gigabyte GA-H61M-D2-B3 | CPU:Intel i3-2120 3.30Ghz | VGA:VTX3D Radeon HD5670/1GB
RAM:4GB 1333Mhz/DDR3 | Power:Chieftec 400W | Display: Fujitsu Siemens 19" Wide-LCD & LG 42" LED TV
HDD/SSD: Transcend 128GB[SandForce SF-2281VB1] no HDD. Only Cloud-storage
Operating System: Windows 8.1/64 & OSX 10.8.2

#2023 Felhasználó inaktív   Wyco 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 13. 19:27

Tudna nekem vki javsolni olcso Low Profile TV tuner kártyát? [esetleg kulso egységet, de azt kevéssé pártolom]. Nem kell fullprofinak lennie :)
http://backtotheukblog.wordpress.com - Anglia Blog - [Legutobbi: 20141212: Fény az alagút végén – Brit állampolgárság, útlevél]
Csodabogár vagyok. Egy ismerősöm azt mondta, hogy a hinduk szerint aki most bogár, az előző életében egysejtű volt. Ha ilyen tempóban fejlődök tovább, legközelebb már minden bizonnyal valami istenség leszek :D [Saját...]

#2024 Felhasználó inaktív   asdf 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 14. 19:16

Na, kezem koze kerult egy ilyen leadtek winfast 2000 expert.

Tapaszalatok:
-szep kep, pinnacle pctv pro-m elbujhat messze francba mellette ;)
-lenyegeben hasznalhato kezelofelulet, semmi tulsagosan csilivili eroforraszabalo szarsag /bar a knight rider fenyek nelkul el birnek lenni/, normalis sebesseggel megy es indul
-normalis teletext, semmi brozeres szarsag, es tudja, hogy melyik csatornan melyik kodlapot kell hasznalni, ezert nagy piros pont

Nem tetszik:
-ha mar egyszer teletextes, es nyomok egy autoscant, a jo eletert nem szedi ki a teletext headerbol a csatornanevet, miert nekem kell kezzel toltogetnem?
-ha mar egyszer van egy csatornanak neve, miert nem irja ki OSD-n? Miert csak azt, hogy 15-os programhely?
-Hulye mutatom, nem mutatom rendszer, rakas csatornat megtalalt kivalo keppel, de a channel listbe aktivba nem rakja be csak passzivba, ellenben van olyan, ahol nincs adas, azt meg a butus berakta aktiv csatornanak, ergo beallitas utan at kell nezni az egeszet es javitgatni a pipalasokat, hogy akkor csatornavaltogatasnal melyiket mutassa, melyiket ne
-Install utan autoscan vegeztevel hulye szine volt a csatornaknak, secamot akart mutatni. En beallitottam, hogy Hungary. Miert nem tudja, hogy nalunk mar vagy tiz eve PAL van?
-Ha mar egyszer magyar az installja, a program miert nincs magyaritva?
-Radiocsatornak felprogramozasanal, miert van kulon save gomb??? Miert nem ment el mindent automatikusan?
- TV csatornaknal miert Hz-ben irja a frekit, miert nem MHz-ben?
-A joedeset annak, aki a talcara rak (_) es a bezar (x) gombot jobb oldalt _alulra_ rakta :)

Sz'al alapvetoen kellemes kis kartya, csak meg kell szokni a hulyesegeit.

Szerkesztette: asdf 2006. 08. 14. 19:21 -kor

Archív:
Akár 3*-os összegbe is kerülhet egy SMS elküldése egyes újabb telefonokon!
Info, kérdőív, petíció:  http://unicodesms.freeweb.hu

#2025 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 14. 23:22

Idézet: Wyco - Dátum: 2006. aug. 13., vasárnap - 20:27

Tudna nekem vki javsolni olcso Low Profile TV tuner kártyát? [esetleg kulso egységet, de azt kevéssé pártolom]. Nem kell fullprofinak lennie :)

Asus TVFM 7134 az low-profile volt, csak a hatlapjat kellett barkacsolni.
Viszont az mar ~1.5 eve nem kaphato, a TVFM 7135-es utoda is kikopott a kinalatbol.
Most valami MyCinema P7131 letezik helyettuk, azt viszont nem ismerem.

Weblapjuk szerint az is alacsony, meg az ara sem veszes ~9+sarc.

#2026 Felhasználó inaktív   potyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 14. 23:34

Idézet: asdf - Dátum: 2006. aug. 14., hétfő - 20:16

-A joedeset annak, aki a talcara rak (_) es a bezar (x) gombot jobb oldalt _alulra_ rakta :)

:think: Kép :confused:
Én még nem láttam ilyet, aki ilyen gyorsan ilyen sok időt elpazarol!

#2027 Felhasználó inaktív   asdf 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 15. 08:03

Kozben rajottem reggel, de valaki gyorsabb volt :), h nem talca az, hanem a beallitasoknal a pipa, meg az x. (igy a fenenek kell kulon save-elni miert nem automatikus, vagy miert nincs biztonsagi kerdes az x-nel anyazas a radiosbol ide a tv-hez is ervenyes lett)

Szerkesztette: asdf 2006. 08. 15. 08:04 -kor

Archív:
Akár 3*-os összegbe is kerülhet egy SMS elküldése egyes újabb telefonokon!
Info, kérdőív, petíció:  http://unicodesms.freeweb.hu

#2028 Felhasználó inaktív   Wyco 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 15. 12:24

Idézet: nyunyu - Dátum: 2006. aug. 15., kedd - 0:22

Asus TVFM 7134 az low-profile volt, csak a hatlapjat kellett barkacsolni.
Viszont az mar ~1.5 eve nem kaphato, a TVFM 7135-es utoda is kikopott a kinalatbol.
Most valami MyCinema P7131 letezik helyettuk, azt viszont nem ismerem.

Weblapjuk szerint az is alacsony, meg az ara sem veszes ~9+sarc.

Koszi, majd ha eljutok addig h meglesz az uj haz megveszem es tesztelem :)
http://backtotheukblog.wordpress.com - Anglia Blog - [Legutobbi: 20141212: Fény az alagút végén – Brit állampolgárság, útlevél]
Csodabogár vagyok. Egy ismerősöm azt mondta, hogy a hinduk szerint aki most bogár, az előző életében egysejtű volt. Ha ilyen tempóban fejlődök tovább, legközelebb már minden bizonnyal valami istenség leszek :D [Saját...]

#2029 Felhasználó inaktív   Pulsartomi 

• Újonc
  • Pipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2006. 08. 19. 18:11

Sziasztok!  :)

Tönkrement a Hauppauge kártyám (mono, és FM rádió volt benne), ezért be kellett ruházni egy újra.
Arra jutottam az olvasgatás után hogy az Avermedia jónak tűnik.Mindenképp stereo-t akartam rádióval, ezért a választásom az AverTV Go 007 FM Plus-ra esett.Megelőlegeztem hogy viszonylag normális programot kapok hozzá mert elég sokat láttam ezt a nevet.Az alternatíva ez lett volna:
http://www.itemstech...cts/itv-301.asp
pár ezerrel olcsóbb, de szinte sehol nem láttam boltban, és megtalálható rajta az árnyékolt doboz a tunerrel.Nem volt szimpatikus.Távol-keleti cuccal szívtam már a hozzáadott software miatt (Pencam).
Az Aver kártya 10400 volt.(bird computer)
Egyelőre nem próbáltam ki minden beállítást, lehet hogy még lehet csiszolni a képen.A tv és rádió programmal nagyon elégedett vagyok, sokkal jobb mint a bug-os hauppauge progi (az igaz hogy elég régi volt).A kép viszont jobb volt a régi kártyán ha teljes képernyőn nézi az ember.Viszont az antennacsatlakozás sokkal precízebb az Avermedián.Itt egy nyákra ültetett RCA csati van, és adtak hozzá egy toldót ami átalakítja antennacsativá.Zaj szinte egyáltalán nem látható.
Szerintem baromira megérte 10k-ért.Tvz-ni megteszi.

Akit érdekel leírom a hauppauge-s szenvedést:
Először az antenna csatlakozó jött szét ami valami ócsó anyagból összegányolt megoldás volt  :down:
Utána váltottam XP-re és le kellett mondani a rádióról mert totál meg volt zavarodva az FM program.
Később furcsa dolgokat tapasztaltam a Tv nézés közben, a chip melegedett nagyon a kártyán, tettem rá hűtőbordát.Erre meggyógyult.És végül most totál megadta magát a kártya.Az Xp be se töltődik hanem megáll az idő ha bennehagyom.Hosszú éveken át szolgált, kiváncsi vagyok az újra, meddig húzza ki.Nem vagyok elájulva ezektől a megoldásoktól a Tv kártyában. :confused:

#2030 Felhasználó inaktív   looosin 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 08. 19. 21:43

Sziasztok!

Nekem inkább technikai jellegű kérdésem lenne arra vonatkozóan, hogy ki tudom-e kerülni egy tv-tuner kártya vásárlását...
Adott egy szobaantenna, egy videómagnó, és egy sz.gép egy 6600GT videókártyával. Kérdésem az lenne, hogy egyáltalán ezeket össze lehet-e úgy dugni, hogy bejöjjön az amúgy szobaantennával befogható tv2 ás rtl klub és normális lesz e a minőség, vagy a sok kábelezés és "átvezetés" miatt élvezhetetlenné válik a kép?

Előre is köszönöm a segítségeteket!! :)

#2031 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 19. 22:22

Ha van a VGA-don Video In, akkor oda rakotod a video kimenetet, aztan a videon valtogathatod a csatornakat, es lesz keped.

Ha nincs, akkor IJ, muszaj lesz tunert venni.

#2032 Felhasználó inaktív   bzoley 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 21. 23:05

Idézet: asdf - Dátum: 2006. aug. 14., hétfő - 18:16

Na, kezem koze kerult egy ilyen leadtek winfast 2000 expert.

Tapaszalatok:
-szep kep, pinnacle pctv pro-m elbujhat messze francba mellette ;)
-lenyegeben hasznalhato kezelofelulet, semmi tulsagosan csilivili eroforraszabalo szarsag /bar a knight rider fenyek nelkul el birnek lenni/, normalis sebesseggel megy es indul
-normalis teletext, semmi brozeres szarsag, es tudja, hogy melyik csatornan melyik kodlapot kell hasznalni, ezert nagy piros pont

Nem tetszik:
-ha mar egyszer teletextes, es nyomok egy autoscant, a jo eletert nem szedi ki a teletext headerbol a csatornanevet, miert nekem kell kezzel toltogetnem?
-ha mar egyszer van egy csatornanak neve, miert nem irja ki OSD-n? Miert csak azt, hogy 15-os programhely?
-Hulye mutatom, nem mutatom rendszer, rakas csatornat megtalalt kivalo keppel, de a channel listbe aktivba nem rakja be csak passzivba, ellenben van olyan, ahol nincs adas, azt meg a butus berakta aktiv csatornanak, ergo beallitas utan at kell nezni az egeszet es javitgatni a pipalasokat, hogy akkor csatornavaltogatasnal melyiket mutassa, melyiket ne
-Install utan autoscan vegeztevel hulye szine volt a csatornaknak, secamot akart mutatni. En beallitottam, hogy Hungary. Miert nem tudja, hogy nalunk mar vagy tiz eve PAL van?
-Ha mar egyszer magyar az installja, a program miert nincs magyaritva?
-Radiocsatornak felprogramozasanal, miert van kulon save gomb??? Miert nem ment el mindent automatikusan?
- TV csatornaknal miert Hz-ben irja a frekit, miert nem MHz-ben?

Sz'al alapvetoen kellemes kis kartya, csak meg kell szokni a hulyesegeit.

Még jó, hogy csak ennyi bajod van vele :)
Láttál már tunerhez adott, minden igényt kielégítő, tökéletesen működő szoftvert?
Kétlem, hogy létezik ilyen.
Ha nem tetszik a kezelőfelület, még mindig használhatod a WinFast DTV-t, ráadásul a csatornaneveket is kiírja, az aktuális és következő műsor címével és tartalmával együtt. Talán már a Hungary-t is ismeri rendesen, nem kell Germany-vel trükközni.
Le vagy maradva, a legfrissebb verziónak már nem csak az installja Magyar.
Nem mindegy, hogy írja ki a frekvenciát? Megadni Mhz-ben kell, az a lényeg.
Alapvetően tényleg kellemes kis kártya és a DTV "extráival" szinte tökéletes.
Infó:aláírásomban

#2033 Felhasználó inaktív   potyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 21. 23:52

Ez a DTV progi használható a TV2000XP kártyákkal is? Mert az oldaladon a supported hardware list-nél csak DTV jelzésű kártyák vannak, az Others-nél meg nem értem, mi az.

#2034 Felhasználó inaktív   phetya 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2006. 08. 22. 16:00

Sziasztok!

Egy kis segítségre lenne szükségem.
Tv tuner kártyát akarok venni, olyat amelyik hardwaresen is tud tömöríteni.
Az egyik jelöltem a Leadtek WinFast PVR2000 lenne, a masik pedig a Hauppauge WintTV HVR 1300-as lenne.
Szerinetetek a tapasztalataitok alapján melyiket lenne érdemesebb megvenni és miért.

#2035 Felhasználó inaktív   regeszter 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 08. 22. 17:14

Idézet: potyo - Dátum: 2006. aug. 22., kedd - 0:52

Ez a DTV progi használható a TV2000XP kártyákkal is? Mert az oldaladon a supported hardware list-nél csak DTV jelzésű kártyák vannak, az Others-nél meg nem értem, mi az.

Igen, én is azzal használom.

#2036 Felhasználó inaktív   Mykee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2006. 08. 22. 17:23

A Hungary probléma már ezerszer le lett írva: DirectX probléma, állítólag a külföldi, nagy szabványkönyvben még mindig nincs átírva az országunk SECAM-ról. És addig a Microsoft sem fogja módosítani. ;)
Sukitore - Igényes, párosan írt erotikus történetek

#2037 Felhasználó inaktív   potyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 22. 20:24

Kedvenc kártyám ma ezzel fogadott. Próbáltam újrarakni a drivert, és a PVR programot is, nem ért semmit. Utána feltettem a DTV-t, az meg működik. Valakinek ötlete?
Kép

#2038 Felhasználó inaktív   wassermann 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 22. 21:16

Ez egyáltalán nem biztos, hogy a kártya. Egyszerű rendszer instabilitás is okozhat ilyet. - Nincs húzva a géped? - Tápod rendben?

Pucoldd meg denaturáltszeszbe mártott fülpiszkálóval a memóriáid csatlakozó sávját

#2039 Felhasználó inaktív   potyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 22. 21:21

Húzva van egy kicsit(1,53-->1,8), de ettől jobban is volt már 2,1-en is gond nélkül. Más problémát nem vettem észre, de majd megpróbálom a tisztítást.

#2040 Felhasználó inaktív   Shia-ko 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 24. 11:26

Hali!

Én laptophoz keresnék külső tunert, gyakorlatilag csak meccsnézésre. Valami olcsó darab érdekelne, de az árnál fontosabb, hogy élvezhetően tudjam nézni a műsort. Eddig ASUS TVFM-em volt, hasonló képminőség tökélesten megfelel.
Mit érdemes venni? :respect:
Üdvözlettel:
Gabi

Téma megosztása:

• (133 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 100
  • 101
  • 102
  • 103
  • 104