HWSW Informatikai Kerekasztal: Tv tuner kártya van amelyik jó? - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (133 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 102
  • 103
  • 104
  • 105
  • 106
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Tv tuner kártya van amelyik jó?

#2061 Felhasználó inaktív   Demszimc 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 09. 02. 18:58

mercury-m van csak földi adokat tudok fogni a szobámban koax kábellel... rtl nem jön be csak kimondhatatlanul roszzul...mpeg 1 ben tud vsak felvenni(elvileg...)de 2 perc másfél giga lett nem tom hogy..:s :confused: kéne hozzá sürgösen egy jó konvertáló és egy jó tömörítő progii.....!!!!!!!SÜRGŐS!!!!!!!!!!

#2062 Felhasználó inaktív   Hippo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 09. 06. 10:11

Sziasztok!

Van egy Pinnacle PCTV Stereo tunerem! Nemrég vettem egy Samsung syncMaster 913v LCD TFT monitort.

A Problémám az, hogyha a koax kábelt (UPC egyébként a szolgáltató) a tunerbe, akkor az LCD monitrom eszeveszettül elkezd vibrálni és nem tudom hogy mitől lehet ez. Segítsetek pls!

Üdv.
Pioneer DEH-P3630MP hungarian user manual-t keresek!

#2063 Felhasználó inaktív   BIG_FOOT 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2006. 09. 06. 15:59

Sziasztok

Használ valaki Terratec Cinery 400 TV kareszt (PCI) MediaPortal progival? Mert nekem nem akar összejönni...

Most telepítettem fel a legfrisebb MediaPortal-t, és tojik felismerni a Terratec Cinergy 400 TV tunerkártyám (2.3.1.0 Philips WDM driverrel), pedig ott van ez is a támogatott kártyák között. Dsaler és FLY2000 pikk-pakk felismeri, és simán TV-zek rajtuk. Mit hagytam ki, vagy mi lehet a gond?

Köszi, BF

#2064 Felhasználó inaktív   gaspika 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2006. 09. 08. 10:19

Idézet: Hippo - Dátum: 2006. szept. 6., szerda - 10:11

Sziasztok!

Van egy Pinnacle PCTV Stereo tunerem! Nemrég vettem egy Samsung syncMaster 913v LCD TFT monitort.

A Problémám az, hogyha a koax kábelt (UPC egyébként a szolgáltató) a tunerbe, akkor az LCD monitrom eszeveszettül elkezd vibrálni és nem tudom hogy mitől lehet ez. Segítsetek pls!

Üdv.

Nem tudom pontosan mi lehet a gond (nekem kábelTV-m van), de szerintem a UPC-nek van egy beltéri egysége ami továbbítja a jelet a TV-nek. Ezt szerintem nem a TV kártya koax bemenetére kell csatlakoztatnod, hanem a kártya video-in bemenetére, és a szoftverben a jelforrásnak a video-in-t kell kiválasztani. A csatornákat a beltérin tudod váltani. Szerintem.

#2065 Felhasználó inaktív   zozo82 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2006. 09. 12. 09:52

Hello!

Tv kártya vételét tervezem, de nem igazán vagyok jártaos a márkák és az egyéb jellemzők tekintetében!
Tudna nekem ebben valaki segíteni, hogy melyik gyártótól és milyen típust érdemes választani? Az árkategória amiben gondolkozom 10-15 e forint!
Előre is köszi a segítséget!

#2066 Felhasználó inaktív   rainman35 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 19. 21:48

Mi a véleményetek az ASUS My Cinema P7131 Hybrid TV kártyáról? :confused:
Tegnap áttértünk alternativ energiaforrás használatára, a szomszédtól lopjuk az áramot. :)
Router beállitása:http://www.sokoldal.hu/lap.php?azonosito=r...oldal=sM3Qjry3x

#2067 Felhasználó inaktív   Gaeb 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 09. 20. 19:33

Hali.
Azt szeretném kérdezni hogy mekkora különbség van a két kártya között??

Leadtek WinFast TV 2000 XP
Leadtek WinFast TV 2000 XP Expert

Itt most a képminőségre gondolok!!!
Nem akarok felvenni semmit és nem akarok mit tudomén milyen izé mizé dolgokat csinálni  :)

Csak TV - akarok nézni rajta szoba antennáról, lehet eleinte egy darab vezetékről  :D

A lényeg minnél olcsobb legyen és használható legyen.

Szóval ezek ismeretében jó választás lenne a sima XP ????

Előre is köszi mindenkinek.
Asus M2N-E | AMD ATHLON 64 3200+ AM2 | 2* 512MB DDR-II 667MHZ RAM KINGMAX MARS | 250GB SAMSUNG HDD 7200RPM SATA | LG DVD-RAM 4163B | Acer AL1716 TFT | ASUS 7300 GT SILENT 256MB PCI-E | DELUX MG760S Silver 400W ATX | Leadtek TV2000 XP Global

#2068 Felhasználó inaktív   potyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 20. 20:32

Szerintem senki nem vett itt két kártyát, csak hogy összehasonlítsa a képminőséget. Olvasd végig a topikot, és megfogod látni a véleményeket a kártyákról. A drágább általában jobb. Az, hogy minél olcsóbb legyen, és minél szebb képe, nem összeegyeztethető.
A dokumentált különbségeket pedig a www.leadtek.com.tw oldalon találod.
Én még nem láttam ilyet, aki ilyen gyorsan ilyen sok időt elpazarol!

#2069 Felhasználó inaktív   mrszmotyi 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2006. 09. 22. 11:30

Sziasztok!

Az lenne a kérdésem, hogy mi a különbség a Terratec Cinergy 400 és ugyanezen márka 250 jelzésű terméke között.

Utóbbi pár ezerrel olcsóbb, de vajon tudja mindazokat a funkciókat, amit az előbbi?

Előre is köszi!

#2070 Felhasználó inaktív   FireShadow 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 22. 16:35

hi

Terratec Cinergy 250 pci kartyamat vettem meg ma

nagy nehez rábirtam hogy legyen hang meg kép jó is szép is a programja elég gagyi bár még mindig jobb mint pctv vision

dscalert(4115) elinditom es valahogy rohadtul nem akarja felismerni
mit kéne beallitanom? segitsetek plz
vagy tudtok mondani valami jo alternativát ilyen univerzalis tvnezü progira? ty
It's a state of bliss, you think you're dreaming.. It's the happiness inside that you're feeling..
Nézd meg Flash munkáim és a rajzaim!

#2071 Felhasználó inaktív   potyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 22. 17:50

Van valami ChrisTV nevű program, nézd meg azzal.

Más: az normális, hogy a Winfast DTV ilyen 400MB (nem tévedés) környéki virtuális memóriát használ tv-nézés közben?
Én még nem láttam ilyet, aki ilyen gyorsan ilyen sok időt elpazarol!

#2072 Felhasználó inaktív   bzoley 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 22. 19:45

Idézet: potyo - Dátum: 2006. szept. 22., péntek - 16:50

Van valami ChrisTV nevű program, nézd meg azzal.

Más: az normális, hogy a Winfast DTV ilyen 400MB (nem tévedés) környéki virtuális memóriát használ tv-nézés közben?

Igen, ha egy elég régi(2.0.1.86) verziót használsz(bug).
Helyette ma jött ki a legfrissebb verzió, amit a névváltás óta már PVR2-nek hívnak.
WinFast PVR2 2.0.1.99

#2073 Felhasználó inaktív   fgabor 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 04. 03:38

Sziasztok,

Laptophoz keresek használható digitális TV tunert. Tud vki segíteni?

#2074 Felhasználó inaktív   ovacak 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 10. 10. 10:42

Sziasztok!

Van egy Pinnacle PCTV 60e tipusu tv tunerem es UPC a tv szolgaltato. A tv tuneren semmi nem jon be ha a szolgaltato koax kabelet dugom be es rakeresek a csatornakra, de ha a tv tuner csomagjaban talalhato kis antennat dugom ra akkor megtalal nehany csatornat (M1, M2, ...). Van valakinek otlete, hogy mi lehet a gond?
Rendes tvn bejonnek az adasok.

Elore is koszi.

#2075 Felhasználó inaktív   Mykee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2006. 10. 11. 04:41

Próbáld ki a Germany vagy az Austria beállításokat. ;)
És a 4.11-es drivert!
Sukitore - Igényes, párosan írt erotikus történetek

#2076 Felhasználó inaktív   Bbarnamaci 

• Tag
  • PipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2006. 10. 14. 10:20

Hi! Tvkártya vásárlás előtt állok, szerintetek 10-20k között melyiket érdemes választani ? Elsősorban felvételre akarom használni tehát a képminőség fontos, illetve hogy lehessen vele szoftveresen dekódolni :cool:  :respect: . Előre is köszi.

#2077 Felhasználó inaktív   prognosys 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 14. 11:47

Idézet: Bbarnamaci - Dátum: 2006. okt. 14., szombat - 11:20

Hi! Tvkártya vásárlás előtt állok, szerintetek 10-20k között melyiket érdemes választani ? Elsősorban felvételre akarom használni tehát a képminőség fontos, illetve hogy lehessen vele szoftveresen dekódolni :cool:  :respect: . Előre is köszi.

Ha géped legalább 2,8-as procal rendelkezik és legalább 512 memóriád van, akkor te is jól járhatsz egy Leadtek Winfast DTV 2000H tunerrel. A beépített real-time mpeg2 tömörítője ugyan nem csinál valami szép képet, de van lehetőség más kódek használatára. Nekem elég szép képet csinál XviD codec-el...szinte teljesen azonos minőségű a tv adással, amit felvesz. Ráadásul talán a piacon kapható legsokoldalúbb kátya ebben az árkategóriában. Egyetlen hátránya, hogy minden szoftveres rajta.

#2078 Felhasználó inaktív   Inquisitor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 14. 11:49

Mit éri meg mostanában venni Tunerból?
A Leadtek az amit összes tesztben dícsérnek, még csóri ATI húdeszuper Theater chipsetes új cuccait is lenyomja.
Abból 11.000-ért TV200XP Expert Stereo-t? Vagy megéri 19.000-ért a HW MPeg2 minősége a PVR kártyájukat?
Vagy érdemes várni a HW felvevős öszvér (analóg+digitális) cuccokra, mint a Hauppauge PVR-3000, hátha lemegy az áruk?
.:: Close the World  . . . Open the nExt ::.

#2079 Felhasználó inaktív   prognosys 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 14. 17:18

Szerintem abban érdemes gondolkodni, hogy egy tunerkártyát hosszú távra vásárol valaki. Akár 10 évre is. Nos ebből kiindulva úgy 6 éven belül megnő a jelentősége a digitális adásoknak nálunk is. Úgyhogy ha valaki a HW-s enkódolású cuccot választja az kb még ennyi ideig fogja tudni használni is azokat valamire, utána legfeljebb házi videoátjátszásokra fogja tudni használni. Nagy előnye viszont, hogy minimális proc terhelés mellett tudsz vele felvételeket csinálni és támogatja a legtöbb média center szoftvert is. De mondom, csak záros határidőn belül. A DTV2000 legnagyobb hátránya a szoftveres megoldás, ami eleve magasabb rendszerigényű a PVR-nél, viszont cserébe a lehető leguniverzálisabb kártyát kapod: képes mind az analóg, a digitális TV adsok vételére és FM rádiót is tartalmaz, ráadásul a szoftvere egyre okosabb az intenzív fejlesztőmunkának köszönhetően, így elég jól testreszabható, nagytudású...és ami fontos: atomstabil!!! És mág az ára sem olyan vészes a maga br. 16.800-ával (A..A) Hauppauge kártyához még nem volt szerencsém, mivel nem az én péntárcámhoz mérik, de az az etalon - ahogy mások leírásából észrevettem.

#2080 Felhasználó inaktív   Dr. Evil 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 14. 17:55

SZVSZ csak HW kártyát érdemes venni (PVR2000, ATI 550, PVR-150) - hibrid kártyát minek? Mire lesz digitális adás, már rég elavul.

Téma megosztása:

• (133 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 102
  • 103
  • 104
  • 105
  • 106
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.