HWSW Informatikai Kerekasztal: Tv tuner kártya van amelyik jó? - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (133 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 101
  • 102
  • 103
  • 104
  • 105
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Tv tuner kártya van amelyik jó?

#2041 Felhasználó inaktív   potyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 08. 24. 12:14

Nos a tisztítás nem segített. De nem hiszem, hogy hardveres eredetű a probléma, mivel a gép lassan két napja megy újraindítás nélkül, és használom azért elég rendesen. Meg a kártya is megy a DTV-vel szépen, meg rádiót is lehet hallgatni a WinfastFM-el, csak a WinfastPVR jön a fenti üzenettel, csak a 48f818 helyett 48ea48 van. Gyanítom, mivel a memória elején vannak a megszakításvektorok, így a 4-es memóriacímet menet közben a rendszer nem engedi változtatni, és ez tesz be a PVR-nek. De próbáltam kétféle PVR-el is, mindkettőnél ugyanez a hiba.
Én még nem láttam ilyet, aki ilyen gyorsan ilyen sok időt elpazarol!

#2042 Felhasználó inaktív   wassermann 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 24. 19:51

Idézet: potyo - Dátum: 2006. aug. 24., csütörtök - 11:14

Nos a tisztítás nem segített. De nem hiszem, hogy hardveres eredetű a probléma, mivel a gép lassan két napja megy újraindítás nélkül, és használom azért elég rendesen. Meg a kártya is megy a DTV-vel szépen, meg rádiót is lehet hallgatni a WinfastFM-el, csak a WinfastPVR jön a fenti üzenettel, csak a 48f818 helyett 48ea48 van. Gyanítom, mivel a memória elején vannak a megszakításvektorok, így a 4-es memóriacímet menet közben a rendszer nem engedi változtatni, és ez tesz be a PVR-nek. De próbáltam kétféle PVR-el is, mindkettőnél ugyanez a hiba.

Egy lehet még, hogy amikor "beindítja" a program a kártyát, az hirtelen lerántja a tápot és ez okozza a memória problémát. Nem tettél időközben valamilyen további cuccot (fogyasztót) a PC-dbe? Próbáld esetleg úgy, hogy a kisebb vilamos fogyasztás érdekében a felesleges cuccokat kikötöd pl. CD, hálókártya, 2. vincseszter, floppy.

#2043 Felhasználó inaktív   potyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 24. 20:55

Ne sértődj meg, de tényleg igaz, hogy ezen a fórumon minden problémára az első ajánlat a tápcsere. A gép 2 napja megy. Tesztelés céljából mpeg-et konvertál divx-be, NFS-MW-ot játszok, netezek, ki-be dugdosok cuccokat az USB-n, dvd-t olvas-ír(persze minden meg van nyitva egyidőben), és pont a kártya rántaná le a tápot, és csak akkor, amikor a PVR-t indítom, hát hogyis mondjam, kicsit sem tartom valószínűnek.

#2044 Felhasználó inaktív   wassermann 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 25. 06:38

A gépekben ált. a táp a "leggyengébb láncszem": mert ott meleg van, sok a kondenzátor stb...

- Persze, ha tényleg minden így van ahogy leírtad, akkor én is belátom, hogy valami más hibára nagyobb az esély! A baj csak az, hogy nincs megfelelő diagnosztikai eszköz az ember kezében, így egy ilyen helyzetben, csak vakon tapogatózunk...

#2045 Felhasználó inaktív   wassermann 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 25. 06:41

A gépekben ált. a táp a "leggyengébb láncszem": mert ott meleg van, sok a kondenzátor stb...

- Persze, ha tényleg minden így van ahogy leírtad, akkor én is belátom, hogy valami más hibára nagyobb az esély! A baj csak az, hogy nincs megfelelő diagnosztikai eszköz az ember kezében, így egy ilyen helyzetben, csak vakon tapogatózunk...

#2046 Felhasználó inaktív   gyuri0032 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 08. 25. 16:06

Sziasztok !
Lenne egy kis problémám nekem is. Pár hete vettem egy tunerkártyát, eleinte semmi probléma nem adódott, de kb 1 hete minden bekapcsolás után kb 1 percre a monitoromon teljes sötétség lett.
Jópárszor ujjra kell indítanom mire nagynehezenn működik a gépem. Kivettem a kártyát és utána semmi probléma sincs. A gépembe 300 w-os táp van, 2.8 proci 120 gigás vinyó, 3 hűtőventillátor ,1 hangkártya , videókártya, és a tunerkártya. Lehet ez a probléma a gyenge táp hibája ? Vagy a táp elég, és a kártya a rossz ?

#2047 Felhasználó inaktív   potyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 25. 16:47

Ja, az rendben van, hogy a táp okoz furcsa dolgokat, de ilyen elszigetelt jelenséget azért nem tud.

gyuri0032: csak akkor produkálja ezen jelenségeket, ha a tuner bentvan, és akkor mindig? Próbáld meg, ha kiveszed a hangkártyát, akkor is csinálja-e. Illetve ha tudod, próbáld ki egy másik gépben a tunert, ott rendesen működik-e.

#2048 Felhasználó inaktív   gyuri0032 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2006. 08. 25. 18:39

hali !

A tunerkártya kivétele után már nem produkálja a hibát, igaz csak tegnap vettem ki. De elötte mikor bent volt a héten minden indításkor besötétedett a monitor és semmit sem tudtam a géppel csinálni csak restartolni. Volt hogy 4-5.-re sikerült a gépet rendesen elindítani. Azért gondoltam a tápra mert amikor elsötétült a monitor elötte pár másodpercel jelent meg a tunerkártya ikonja a jobb alsó sarokban. Gondoltam akkor terhelte le a tápot.

#2049 Felhasználó inaktív   potyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 25. 19:14

És ha most visszateszed, akkor is gond van a géppel? Az én kártyám ikonja a kártya nélkül is megjelenik, nem biztos, hogy az hozzányúl a kártyához.

#2050 Felhasználó inaktív   gyuri0032 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2006. 08. 26. 09:49

Hali !
Sajnos a kártya nélkül is csinálja. Akkor nem a kártyával van a gond. Megpróbálom leformázom a gépet, remélem csak szoftveres a gond és nem hardveres .

#2051 Felhasználó inaktív   Shia-ko 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 27. 07:40

Kettőt találtam, az egyik egy Hauppauge, a másik egy Terratec.
Melyiket ajánljátok? Van esetleg olyan, ami hasonló képet ad, jobb áron? Ezek képe hol van az ASUS-éhoz képest? :think:
THX :respect:
Üdvözlettel:
Gabi

#2052 Felhasználó inaktív   wassermann 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 27. 10:59

Nekem pont ilyen narancssárga Terratec-em van már több mint fél éve, szerintem jobb!
Az ASUS ezekhez képest biztos, hogy "tömegtermék" kategória.

#2053 Felhasználó inaktív   Shia-ko 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 27. 12:07

Ok, csak az 10ezer volt, ez meg 30 felett van, ezért húzom kicsit a fogam, hátha van olcsóbb. :)
Üdvözlettel:
Gabi

#2054 Felhasználó inaktív   Gaeb 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 08. 28. 13:06

Hali.
szeretnék venni egy tv tuner kártyát a Leadtek WinFast TV 2000 XP / PCI-os / távirányítóval
-t néztem ki. Tudnátok mondani valamit erről a technológiáról meg magáról a kártyáról,
Hogyis müködik ez?? szofwaresen, vagy hardwaresen azaz elindítok egy progit és azon kereszül tudom nézni a tv-t ,  vagy a kártya elintézi a tv szerepét és kiküldi a monitorra a képet ???

A távirányító része az hogy müködik minvel ez egy PCI -os kártya hogy veszi a jelet van valami külsö egység amit ki kell rakni az asztalra???

előre is köszi a hozzászólásokat. 
Asus M2N-E | AMD ATHLON 64 3200+ AM2 | 2* 512MB DDR-II 667MHZ RAM KINGMAX MARS | 250GB SAMSUNG HDD 7200RPM SATA | LG DVD-RAM 4163B | Acer AL1716 TFT | ASUS 7300 GT SILENT 256MB PCI-E | DELUX MG760S Silver 400W ATX | Leadtek TV2000 XP Global

#2055 Felhasználó inaktív   Gaeb 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 08. 28. 13:58

mi a különbség a kettő között, melyik a jobb????
Leadtek WinFast TV2000 XP Deluxe
Leadtek WinFast TV2000 XP Expert
Asus M2N-E | AMD ATHLON 64 3200+ AM2 | 2* 512MB DDR-II 667MHZ RAM KINGMAX MARS | 250GB SAMSUNG HDD 7200RPM SATA | LG DVD-RAM 4163B | Acer AL1716 TFT | ASUS 7300 GT SILENT 256MB PCI-E | DELUX MG760S Silver 400W ATX | Leadtek TV2000 XP Global

#2056 Felhasználó inaktív   Salvatore Salvataggio 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 08. 29. 17:50

Sziasztok!
Tudtok valami bővebbet mondani a MSI DIGI VOX A/D USB2.0 TvTunerről, a specifikációkon kívül?
Vagy kb ebben az árkategóriában (~18e) van említésre méltó USB 2.0-ár Tuner????
A megbízhatóság és használhatóság az elsődleges szempontom.
Segítséget előre is kösz.
Üdv.:Salvatore

#2057 Felhasználó inaktív   Gaeb 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 09. 01. 15:32

Haho.
Ennyier behalt ez a fórum vagy senki nem tud semmi okosat mondani a kérdésemre???? :think:

Valaki akinek van ilyennye az írjomár lécccccccccccccccci. :)

#2058 Felhasználó inaktív   asdf 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 01. 16:34

Ha jol remlik, amiket itt olvastam anno -tehat tessek szepen visszaolvasni es nem varni a sultgalambra- , az expertben nem bt chipes cucc van, hanem valami masik, ezenkivul az expert tv-je sztereo, a deluxe-nak csak a radioja /no meg az expert dragabb ugy 4 ropival/.
Archív:
Akár 3*-os összegbe is kerülhet egy SMS elküldése egyes újabb telefonokon!
Info, kérdőív, petíció:  http://unicodesms.freeweb.hu

#2059 Felhasználó inaktív   axe-c 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 09. 01. 21:21

Meg regen irtam, hogy gondom volt a kartyammal. Vegul ott is kiderult, hogy a tap volt a ludas.
Csak ennyit akartam hozzaszolni. Uff

#2060 Felhasználó inaktív   Demszimc 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2006. 09. 02. 18:49

mercury-m van csak földi adokat tudok fogni a szobámban koax kábellel... rtl nem jön be csak kimondhatatlanul roszzul...mpeg 1 ben tud vsak felvenni(elvileg...)de 2 perc másfél giga lett nem tom hogy..:s :confused: kéne hozzá sürgösen egy jó konvertáló és egy jó tömörítő progii.....!!!!!!!SÜRGŐS!!!!!!!!!!

Téma megosztása:

• (133 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 101
  • 102
  • 103
  • 104
  • 105
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.