HWSW Informatikai Kerekasztal: Tv tuner kártya van amelyik jó? - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (133 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 118
  • 119
  • 120
  • 121
  • 122
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Tv tuner kártya van amelyik jó?

#2381 Felhasználó inaktív   Nter 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 04. 17. 07:01

Sziasztok!

Szerintetek lehetséges, hogy a FlyTV platinum 33-asomat kinyírta a UPC kábel? A kártyát eddig nem nagyon használtam, de néhány napja beraktam és bekötöttem a kábelt is. Azon kívül, hogy egy hullámzó háló volt a  a képben, más gond nem volt vele. Este kikapcsoltam a gépet és másnap már nem láthatóak a beállított csatornák. Az újraszkennelés sem talál egyetlen csatornát sem. Az gondolom természetes jelenség, hogy ha fogom a kábel csatiját és valamilyen földeléshez érek(pl. gépház, radiátor), akkor érezhetően ráz. Persze nem a 230V, de kellemetlenül bizserget.

Szerkesztette: Nter 2007. 04. 17. 07:02 -kor

Gigabyte GA-MA770-DS3, AMD64 x2 5200+  , 2GB Kingstone, Maxtor 160GB, Samsung 250GB, HD3870 512 DDR4 ,SyncMaster 225MW, ASUS 616A, NEC ND3500AG, iP4200

#2382 Felhasználó inaktív   Hawkeye 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 04. 17. 10:14

Idézet: DMarton - Dátum: 2007. ápr. 16., hétfő - 8:49

Újra feltettem a DScalert hogy megnézzem (4.1.15-ös verziót), de egyszerűen most sincs ott ez a menüpont, sőt mitöbb, a csatornákat sem akarja valahogy behangolni O.o Feltelepítettem megint egy régebbi verziót (4.1.11), de azzal sem javult meg. Nagy furcsaságok mennek itt...

Egész pontosan olyat csinál a DScaler, hogy önmaga nem hoz be egy csatornát sem, ám ha előtte a WinTV2000-rel nézek egyet, az az egy tökéletesen bejön. Csatornát váltani már nem tudok azzal az indokkal, hogy nincsenek csatornák, illetve kereséskor sem talál (Magyar kábel tv-re van állítva).
Segítség  :confused:

Én a Vistára toltam fel a DScalert, merthogy a Pinnacle PCTV Pro tunerkareszhoz még nincs Vista driver, és a DScalerben minden tökéletesen működik, ráadásul egy pinanyalat alatt bescannelte az összes elérhető csatornét, oszt' jónapot. Nem lehet, hogy valamit Te csinálsz rosszul?
A villanyírógép a legostobább találmány a világon.
Mert ki látott már szőrös villát?!

#2383 Felhasználó inaktív   Hawkeye 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 17. 10:20

Idézet: Nter - Dátum: 2007. ápr. 17., kedd - 8:01

Sziasztok!

Szerintetek lehetséges, hogy a FlyTV platinum 33-asomat kinyírta a UPC kábel? A kártyát eddig nem nagyon használtam, de néhány napja beraktam és bekötöttem a kábelt is. Azon kívül, hogy egy hullámzó háló volt a  a képben, más gond nem volt vele. Este kikapcsoltam a gépet és másnap már nem láthatóak a beállított csatornák. Az újraszkennelés sem talál egyetlen csatornát sem. Az gondolom természetes jelenség, hogy ha fogom a kábel csatiját és valamilyen földeléshez érek(pl. gépház, radiátor), akkor érezhetően ráz. Persze nem a 230V, de kellemetlenül bizserget.

A rázás olyasmitől lehet, hogy ha valahol a környéken van egy zárlatos dzsunkaszar lepra tévé, ami visszadolgozik a központi antennára, akkor az bizony rázni fog mindenfelé. Leginkább az árnyékolás. Nem 230 volt, de azért nem árt az óvatosság: én egyszer dobtam egy hátast, akkorát csapott rajtam a kis rohadék.

Van valami szűrés is, ha megtalálom a rajzát/leírását berakom ide, mert akár még a géped is rámehet a központi antennán keresztül a tunerre érkező kóboráramra.
A villanyírógép a legostobább találmány a világon.
Mert ki látott már szőrös villát?!

#2384 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 17. 11:45

Az hogy raz, az nem termeszetes jelenseg, hanem a hanyag kabelezes okozza.
Maga a jelenseg egyszeru: szolgaltatonal levo fold nem azonos a nalad levovel, potencialkulonbseg (=feszultseg) van koztuk, igy a ket pontot direktbe osszekotve aram fog folyni a vezeteken, azert erzed, hogy raz.

Foldhurkot ugy tudod megszuntetni, hogy teljesen megszakitod a kabelt, es egy kondival kotod ossze a ket kabel rezmagjat, egy masik kondival meg az arnyekolasukat.
Kondi nem engedi at az egyenaramot, viszont a nagyfrekvencias jelet igen.

De altalaban lehet keszen is kapni ilyen kutyut az elektronikus boltokban, izolatornak hivjak, parszaz pezo.

Oda celszeru beepiteni, ahol bejon a drot a hazba/lakasba, igy minden lakasban talalhato TVt/tunert vedi.
(ez a jelenseg egybkent megvan mashol is, ahol direkt femes osszekottetes van egy tavoli szolgaltato, es a lakasod kozott, csak pl. a villanynal kotelezoen elo van irva, hogy a villanyora kornyeken egy szintre kell hozni a ket kulonbozo foldet, hogy a lakasodban ne razhasson, ha megfogod egy berendezes foldelt burkolatat.)

Szerkesztette: nyunyu 2007. 04. 17. 12:04 -kor

#2385 Felhasználó inaktív   Nter 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 04. 17. 13:13

Szóval akkor nem kóser a kábel! Ahol régebben laktan ott is tapasztalható volt a jelenség. Most akkor kezdjem el félteni a sokszázezres TV-met is? Az nem jó megoldás, ha a leföldelem az árnyékolást? (pl. a vízhálózat tuti jó föld :confused: )

Szerkesztette: Nter 2007. 04. 17. 13:15 -kor

Gigabyte GA-MA770-DS3, AMD64 x2 5200+  , 2GB Kingstone, Maxtor 160GB, Samsung 250GB, HD3870 512 DDR4 ,SyncMaster 225MW, ASUS 616A, NEC ND3500AG, iP4200

#2386 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 18. 06:45

[SIZE=1]

Idézet: Nter - Dátum: 2007. ápr. 17., kedd - 14:13

Szóval akkor nem kóser a kábel! Ahol régebben laktan ott is tapasztalható volt a jelenség. Most akkor kezdjem el félteni a sokszázezres TV-met is? Az nem jó megoldás, ha a leföldelem az árnyékolást? (pl. a vízhálózat tuti jó föld :confused: )

Félreértetted Nyunyu hozzászólását. A hiba ami tulajdonképpen nem is hiba abból ered, hogy a kábelTV szolgáltatók a fejállomáson a kábel árnyékolását földre kötik ami önmagában nem lenne probléma de ez a föld nem azonos az lakásodban lévő elektromos hálózat védőföldelésével és emiatt ha az elektromos hálózat védőföldelése galvanikusan kapcsolatba kerül a kábelTV-vel akkor a két különböző potenciálon lévő földelés miatt keletkezik ez a jelenség. Ezt a jelenséget hívják földhuroknak. Földhurok csak akkor jön létre amikor egy olyan berendezés kerül közvetlen vagy közvetett módon galvanikus kapcsolatba a kábelTV hálózattal melynek a tápellátása védőfölddel rendelkezik. Ilyenek pld. a PC-k is. Mivel az elektromos hálózat védőföldelése érintésvédelmi okok miatt nem köthető ki ezért csak a galvanikus leválasztás jöhet szóba. Erre való az isolator mely készíthető házilag is (2db 10nF 250V kondi felhasználásával) vagy vehető gyári változatban is. Vásárolni tudsz kábelTV szerelvényeket forgalmazó szaküzletekben (500Ft-1500Ft áron kapható). A leválasztást mindig a lakásba bejövő kábelre az első elosztás elé célszerű bekötni mert így elkerülhető, hogy egy le nem választott ágon mégis galvanikus kapcsolatba kerüljön az elektromos hálózat védőföldelésével.
Sajnos ez a földhurok probléma egész addig lesz amíg hazánkban is be nem vezetik azt az uniós jogszabályt mely kimondja, hogy a kábelTV hálózatoknál a lakáson belüli végpontoknak leválasztottaknak kell lenniük. Jelenleg hazánkban nincs kötelezően előírva, hogy a szolgáltatók csak olyan hálózatot építhetnek ki ahol a végpontok galvanikusan le vannak választva.

Szerk:
De ha felhívod a kábelTV szolgáltatódat és jelzed, hogy a számítógép és a kábelTV kapcsolódása miatt nálad földhurok van és kéred a leválasztást akkor kijön a szakember és beköt egy isolator-t (általában ingyen).

Szerkesztette: wpepi 2007. 04. 18. 07:12 -kor

#2387 Felhasználó inaktív   Nter 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 04. 18. 08:25

Idézet: wpepi - Dátum: 2007. ápr. 18., szerda - 6:45

De ha felhívod a kábelTV szolgáltatódat és jelzed, hogy a számítógép és a kábelTV kapcsolódása miatt nálad földhurok van és kéred a leválasztást akkor kijön a szakember és beköt egy isolator-t (általában ingyen).

Hú, köszi a válaszotokat!

Lehet bepróbálkozok náluk, vagy megcsinálom magam! Mindenesetre tanulságos!

Mégegyszer köszönöm!

#2388 Felhasználó inaktív   ajaxon 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 04. 25. 19:23

Sziasztok!

A következöben kérném a segítségeteket.
Szeretnék venni egy Pc független tunert alsó kategóriában. A jelöltjeim:
STLab M210 LCD TvBox2

vagy

Avermedia Avertv Box7 Live

Az STlab felé húzok a majdnem kb 9e ár miatt, ami csaknem az AverTv fele. (16e)
Kérdés hogy igazán mire kell figyelni, van-e valami buktató?
Tudásra szinte egyformák, hozzá teszem, nekem mint laikusnak. Tehát nyugodtan megvehetem az STlab-ot, vagy itt is igaz, a drágább jobb?
Nemtudom számít-e hogy optikai kábel van. Bár gyanítom ha a 17 éves tv-m megeszi, akkor ezek is.

Előre is köszönettel.

#2389 Felhasználó inaktív   fgabor 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 26. 20:15

Kép
[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]

Sziasztok!

Segítség kéne!!!!!!!!!

Ilyet csinál a TV. Egy Freecom USB A/D TV adapterem van. 10 perccel elindítás után a kép alja vagy lefagy vagy zöld/feketén villog. Ja a saját programját használom.
Bár ez nem jelent semmit, mert próbáltam már Chris TV-t, Discaller-t, K!TV-t..... Mindnél ugyan az a hiba. Mi lehet a baj?????????????????????????????
Csatorna keresésnél PAL_B/Germany van beállítva. A hanggal és a képpel amúgy semmi baj.

Ha valaki hallott már ilyenről, vagy tudja mi lehet a baj, légyszi segítsen!!!!

Köszi előre is.

#2390 Felhasználó inaktív   Mykee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2007. 04. 27. 07:52

Én videodriverre gyanakodnék, lévén a DScaler közvetlenül címez, bár az USB-s tunerekhez DScalert...  :think:
Tehát inkább a videodrivert frissítsd. És nézd át az USB sebességét a BIOS-ban, hogy mire van állítva (Hi-Speed, Normal)
Sukitore - Igényes, párosan írt erotikus történetek

#2391 Felhasználó inaktív   fgabor 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 27. 18:07

Idézet: Mykee - Dátum: 2007. ápr. 27., péntek - 8:52

Én videodriverre gyanakodnék, lévén a DScaler közvetlenül címez, bár az USB-s tunerekhez DScalert...  :think:
Tehát inkább a videodrivert frissítsd. És nézd át az USB sebességét a BIOS-ban, hogy mire van állítva (Hi-Speed, Normal)

Szia!

Nem találtam a bioszban semmit az USB-ről.

Hogyan tudom a videodrivert frissíteni? Egyébként a Dscaller szép képet csinál, szebbet, mint a saját progija.

#2392 Felhasználó inaktív   wassermann 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 28. 22:05

Ezt szerintem az USB- vagy a PCI-busz túlterheltsége: túl sok a gépnek a kártya, vinyó vagy USB-s eszköz egyszerre. Lehet, hogy egy erősebb CPU / PC kellene hozzá. Nézd csak meg ezt a topikot a képekkel.

KICSIT KORÁBBI HWSW TOPIK

Teljesen hasonló, csak nálad még rosszabb a helyzet.

Szerkesztette: wassermann 2007. 04. 28. 22:09 -kor

#2393 Felhasználó inaktív   DMarton 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 05. 08. 21:38

Hali!
A múltkori kérdésem megoldódott, maradtam a WinTV2000-nél :) Most viszont egy ismerősömnél akadt egy probléma, remélem tudtok segíteni. Egy Leadtek TV2000 global-ja van és hülyül a hang. De csak a WinFast PVR-rel! A ChrisTV lite az tökéletesen behoz mindent, csakhát azzal az a gond, hogy felvenni nem lehet (a DScaler, a FlyTV, a WinTV és a K!TV nem ismeri fel a kártyát). A WinFast (legújabb verzió) egész pontosan azt csinálja, hogy a már beprogramozott csatornák hangjait szaggatottá és érthetetlenné teszi (A ChrisTV nem). A furcsaság benne az, hogy ha átállítom Pal D-re, majd kilépek, majd Pal B/D-re állítom a csatornát, akkor jó az első kilépésig, amikoris már Pal B/D-n is rossz, felvételnél pedig egyáltalán nincs hang. Ez mitől lehet? Legfőképpen pedig mit lehet tenni ellene?
A válaszokat köszönöm!

#2394 Felhasználó inaktív   wassermann 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 09. 13:31

Talán a hangnormákkal lehet a baj. Próbáld meg újból installálni és országnak Németországot vagy Ausztriát beállítani. A Chris valószínűleg jól konfigurálja a kártyát induláskor.

#2395 Felhasználó inaktív   bzoley 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 09. 18:40

Vagy próbáld ki a WinFast PVR2-t, Hungary beállítással. Az utolsó PVR1-ekben elég sok hiba van.
Néma felvétel oka lehet a rossz bemenet választás, esetleg túl magas hangerő beállítása.
A hiba felderítéséig először egy gyári mpeg2 profillal(pl. DVD) érdemes próbálkozni.

#2396 Felhasználó inaktív   modzso 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 05. 12. 11:54

Hi!

Van egy régi Miro PCTV Pro tuner kártyám (még 2000-ből).
Sajnos a saját programjávan egy ideje nem működik.
DScaler (4.1.15) látja, be is hozza a csatornákat, viszont nincs hang... (Integrált hang)
Nem tud erre valaki valamilzen megoldást?

Kösz!
Győző

#2397 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 12. 12:36

Jo helyre dugtad az atkoto kabelet?
Line-In nincs veletlenul letiltva a hangkartyan?
DScaler-ben M gomb nem lett veletlen megnyomva?

#2398 Felhasználó inaktív   Bbarnamaci 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 13. 22:25

Hi! Tudtok ajálnani egy olyat tv kártyát ami egy 300 -as celán elmegy és jó képe van ?

#2399 Felhasználó inaktív   Mnemomic 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 14. 17:19

Hi!

Van egy PCTV Stereo kártyám.

Felraktam hozzá a TV Center Pro-t ami már egész jó program de vannak hiányosságai sajnos.

Olyan Tv kártyát keresek helyette ami jó képminőséget ad, megvan a támogatottsága a gyártó részéről- ennek a mostaninak elég szegényes. Kinéztem magamnak a Leadtek PVR2000-et. Ez jó lenne felvételre is, csak azt nem tudom, hogy a PVR2 szoftver jó-e? Mik a tapasztalatok vele?

#2400 Felhasználó inaktív   wassermann 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 14. 17:35

Idézet: Bbarnamaci - Dátum: 2007. máj. 13., vasárnap - 21:25

Hi! Tudtok ajálnani egy olyat tv kártyát ami egy 300 -as celán elmegy és jó képe van ?

A procid határeset, de a hardveresen tömörítő kártyák talán elmennek rajta. Egy jó ilyen kártya pl. a Hauppauge WinTV PVR 150. Meg kell nézned a kártya honlapján a minimális elvárást a hardverrel szemben.

Téma megosztása:

• (133 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 118
  • 119
  • 120
  • 121
  • 122
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.