HWSW Informatikai Kerekasztal: Tv tuner kártya van amelyik jó? - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (133 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 122
  • 123
  • 124
  • 125
  • 126
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Tv tuner kártya van amelyik jó?

#2461 Felhasználó inaktív   ifazekas 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 07. 03. 08:37

Idézet: nyunyu - Dátum: 2007. júl. 2., hétfő - 22:46

xvid-nel az 1-pass CBR helyett valaszd az 1-pass Qualityt, aztan a csuszka mehet mondjuk 85%-ra.

Nalam igy ~800-1000MB/ora a felvetel, aktualis musor kontrasztossagatol fuggoen, es alig kockasodik.
(CBR-nel ha tul kontrasztos a kep, akkor egyszeruen elhagyja az apro reszleteket, igy tartja a bitratat, mig az 1-pass Quality a kepminoseghez igazitja az aktualis bitratat...)

Ja, raadasul ebbol 162MB az ADPCM hang. MP3 ugyan kisebb lenne, de mindig elcsuszik.

[szerk:]Hopp, xvid helyett az ffdshow van most igy beallitva. :omg:
xvidet elfelejtettem felrakni :Đ

Köszi, ki fogom próbálni. Kipróbáltam rövidebb felvételnél a Quality különböző opcióit is, közte a 85%-ot is, de nekem túl nagynak tűnt a méret, ezért póbálkoztam aztán a CBR-el. Lehet, hogy megpróbálom némileg alacsonyabban quality-val. Hangnak MP3-at próbáltam, nálam nem csúszott.
Mégegyszer köszi a tanácsot!  :respect:
//Gigabyte GA-M55Plus-S3G; Athlon64 3800+; 2x512Mb DDR2 800 A-Data; 2x1024Mb DDR2 800 Geil; Gigabyte 7300GT GV-NX73T256P-RH; 320GB Seagate Barracuda sATA; 160GB Hitachi Deskstar T7K160 IDE; 2x Sony-NEC Optiarc AD-7173S; Canon LideScan 100; Leadtek TV2000 XP Expert Stereo FM; Genius WebCam Messenger; Canon Pixma IP 4300//

#2462 Felhasználó inaktív   GoodSpeed 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2007. 07. 03. 09:34

http://www.terralab.ru/video/268850/

Kép

#2463 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 03. 12:51

Idézet: ifazekas - Dátum: 2007. júl. 3., kedd - 9:37

Köszi, ki fogom próbálni. Kipróbáltam rövidebb felvételnél a Quality különböző opcióit is, közte a 85%-ot is, de nekem túl nagynak tűnt a méret, ezért póbálkoztam aztán a CBR-el.

Akkor igazitsd meg a kabeleidet/csatlakozoidat, esetleg csereld le jobb minosegure.

Ha teljesen tiszta a kep, akkor jobban tomoritheto a kep, igy a vegeredmeny is kisebb lesz.
Quality meg mindig annyi helyet hasznal, amennyi a tomoriteshez kell.

Nalam is eszrevenni a fajlmereten, hogy mikor van kilazulva a tunerem antennacsatlakozoja...

#2464 Felhasználó inaktív   GoodSpeed 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 03. 17:18

A DigiTV-t felszerelték . Az első szobában van egy Hyundai STB, amibe két smartcard megy, azaz Dual. Az én szobámba Koaxiális kábellel jön át, jelenleg, a kisebbik gépben lévő Pinncale PCTV-re csatlakozik, és most akarom annak fényében az új Tunert megrendelni, hogy szerencsére nincs szükség RCA-ra.

#2465 Felhasználó inaktív   GoodSpeed 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 03. 17:20

Idézet: GoodSpeed - Dátum: 2007. júl. 3., kedd - 10:34

Ha ilyet veszek, az 5.1-es Hangfalakat hogy kötöm rá? Vagy kell venni külön két stereo hangfalat ?

#2466 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 04. 06:11

Idézet: GoodSpeed - Dátum: 2007. júl. 3., kedd - 18:20

Ha ilyet veszek, az 5.1-es Hangfalakat hogy kötöm rá? Vagy kell venni külön két stereo hangfalat ?

De ezzel nem tudsz PC-n rögzíteni. Ez az AverBox 7 egy olyan külső egység mely a Pc-ről jövő VGA képre PIP-el (kép a képben) rákeveri a TV jelét és így elegendő 1 db monitor ahhoz, hogy egyszerre használd a PC-t és a TV-t. De ismétlem ezzel műsort rögzíteni nem lehet mivel a PC-be nem megy be a digitalizált videó. Ahhoz, hogy műsort is rögzíts USB vagy Firewire kapcsolat kell a PC és a külső TV tuner között és ez kell azért mert a csak így küldhető át a PC-re a TV tuner által digitalizált videó (a TV tunert a PC-n futó TV programmal vezérled és szintén ezzel a TV programmal rögzítesz).

Idézet

Ha ilyet veszek, az 5.1-es Hangfalakat hogy kötöm rá?

Sehogy. Ez nem 5.1 hangkártya hanem egy TV tuner mely sztereo TV adások vételére alkalmas. A sztereó meg nem 5.1. Ha pedig Dolby Sorround kódolású TV műsorra gondoltál akkor ahhoz ProLogic ill. ProLogic II dekóderes külső erősítő (pld. házimozi erősítő) kell melyre rákötöd a tuner sztereó kimenetét (a Dolby sorround 2 csatornában kódolt több csatornás anyag mely sztereóban van továbbítva és Prologic dekóderrel alakítható vissza több csatornára).

Idézet

Vagy kell venni külön két stereo hangfalat ?

Nem. Kell venni egy ProLogic dekóderes erősítőt és arra kell kötni a hangfalakat ha neked fontos, hogy pld. a HBO, RTL Klub, TV2, stb. programok sorround kódolással sugárzott műsarait eredeti térhatásban hallgasd.

Szerk:

"Avermedia presents AVerTV Box7PIP, an external TV tuner to turn your LCD monitor into a TV without connecting to a PC!"
Ez csak egy TV on display mely csak a monitoron (LCD, CRT) jeleníti meg a TV képet.
A TV on PC az ami PC-vel van összekötve.

Szerkesztette: wpepi 2007. 07. 04. 06:31 -kor

#2467 Felhasználó inaktív   ifazekas 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 04. 07:55

Idézet: nyunyu - Dátum: 2007. júl. 3., kedd - 13:51

Akkor igazitsd meg a kabeleidet/csatlakozoidat, esetleg csereld le jobb minosegure.

Ha teljesen tiszta a kep, akkor jobban tomoritheto a kep, igy a vegeredmeny is kisebb lesz.
Quality meg mindig annyi helyet hasznal, amennyi a tomoriteshez kell.

Nalam is eszrevenni a fajlmereten, hogy mikor van kilazulva a tunerem antennacsatlakozoja...

Huhh, ez jó tipp, nagyon köszönöm! Erre nem is gondoltam! Bizonyos csatornáknál (de nem mindegyiknél) valóban nem teljesen tiszta a kép. Néha meg is szoktam igazítani a csatlakozókat, ilyenkor jobb is a kép valamivel. De azt nem gondoltam, hogy ez befolyásolja a felvett anyag méretét. Bár ha a kábel a rossz, akkor azzal nem nagyon fogok tudni mit kezdeni, mert elég méretes darabot kellene beszerezni...
Még egy kérdésem lenne. Szerinted a végeredmény tekintetében melyik a kifizetődőbb? A nagyobb felbontású felvétel kisebb quality-értékkel való tömörítése vagy a kisebb felbontás jobb minőséggel tömörítve? Az általam használt 640x480 85-ös qualityvel lenne a legoptimálisabb?

És észrevettem még egy érdekes jelenséget. Az utolsó próbálkozásomnál a felvételről egyszerűen lemaradt a kép aljából néhány centi. Utólag visszagondolva felvétel közben is ilyen volt a kép. Viszont tegnap este megnéztem, és ha nem veszek fel, akkor teljes egészében látszik a kép. Ez mitől lehet? Ilyen problémám a korábbi tuneremmel nem volt...

Bocsi, ha túl sokat kérdezősködök, de járatlan vagyok ebben a témában. Az jártasabbtól tanulni meg nem szégyen!  :respect:
//Gigabyte GA-M55Plus-S3G; Athlon64 3800+; 2x512Mb DDR2 800 A-Data; 2x1024Mb DDR2 800 Geil; Gigabyte 7300GT GV-NX73T256P-RH; 320GB Seagate Barracuda sATA; 160GB Hitachi Deskstar T7K160 IDE; 2x Sony-NEC Optiarc AD-7173S; Canon LideScan 100; Leadtek TV2000 XP Expert Stereo FM; Genius WebCam Messenger; Canon Pixma IP 4300//

#2468 Felhasználó inaktív   GoodSpeed 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 04. 13:17

Idézet: wpepi - Dátum: 2007. júl. 4., szerda - 7:11

De ezzel nem tudsz PC-n rögzíteni. Ez az AverBox 7 egy olyan külső egység mely a Pc-ről jövő VGA képre PIP-el (kép a képben) rákeveri a TV jelét és így elegendő 1 db monitor ahhoz, hogy egyszerre használd a PC-t és a TV-t. De ismétlem ezzel műsort rögzíteni nem lehet mivel a PC-be nem megy be a digitalizált videó. Ahhoz, hogy műsort is rögzíts USB vagy Firewire kapcsolat kell a PC és a külső TV tuner között és ez kell azért mert a csak így küldhető át a PC-re a TV tuner által digitalizált videó (a TV tunert a PC-n futó TV programmal vezérled és szintén ezzel a TV programmal rögzítesz).

Sehogy. Ez nem 5.1 hangkártya hanem egy TV tuner mely sztereo TV adások vételére alkalmas. A sztereó meg nem 5.1. Ha pedig Dolby Sorround kódolású TV műsorra gondoltál akkor ahhoz ProLogic ill. ProLogic II dekóderes külső erősítő (pld. házimozi erősítő) kell melyre rákötöd a tuner sztereó kimenetét (a Dolby sorround 2 csatornában kódolt több csatornás anyag mely sztereóban van továbbítva és Prologic dekóderrel alakítható vissza több csatornára).

Nem. Kell venni egy ProLogic dekóderes erősítőt és arra kell kötni a hangfalakat ha neked fontos, hogy pld. a HBO, RTL Klub, TV2, stb. programok sorround kódolással sugárzott műsarait eredeti térhatásban hallgasd.

Szerk:

"Avermedia presents AVerTV Box7PIP, an external TV tuner to turn your LCD monitor into a TV without connecting to a PC!"
Ez csak egy TV on display mely csak a monitoron (LCD, CRT) jeleníti meg a TV képet.
A TV on PC az ami PC-vel van összekötve.

TV-ből való felvételre, ott van a Pinnacle PCTV, a kisebbik gépben ;)

Ehez hasonló a csatlakozója a beltéri egységnek is
Kép

de nagyapámék szobájában van ahol nincs földelve a konektor. Szóval földelt konektorba kell dugni vagy nem fontos, kissé csíp a koaxkábel vége, ami egyébkét egy túlfeszvédős elosztóba van dugva a másik szobában ahol már földelt a konektor is

#2469 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 04. 13:41

Idézet: GoodSpeed - Dátum: 2007. júl. 4., szerda - 14:17

Ehez hasonló a csatlakozója a beltéri egységnek is
Kép

de nagyapámék szobájában van ahol nincs földelve a konektor. Szóval földelt konektorba kell dugni vagy nem fontos, kissé csíp a koaxkábel vége, ami egyébkét egy túlfeszvédős elosztóba van dugva a másik szobában ahol már földelt a konektor is

A beltérit nem kell földelt konnektorba dugni (ha abba dugod akkor sem lesz földelve).
A kábel azért csíp mert az elektromos hálózat védőföldelése és a kábelTV földelése között potenciálkülönbség keletkezik ha közvetlen vagy közvetett módon kapcsolatba kerülnek egymással. A kábelTV-t le kell választani galvanikus leválasztóval (isolator) ha olyan berendezéshez kötöd ami védőföldeléssel van ellátva (pld. PC)

Szerkesztette: wpepi 2007. 07. 04. 13:44 -kor

#2470 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 04. 15:20

Idézet: ifazekas - Dátum: 2007. júl. 4., szerda - 8:55

Még egy kérdésem lenne. Szerinted a végeredmény tekintetében melyik a kifizetődőbb? A nagyobb felbontású felvétel kisebb quality-értékkel való tömörítése vagy a kisebb felbontás jobb minőséggel tömörítve? Az általam használt 640x480 85-ös qualityvel lenne a legoptimálisabb?

Passz, en csak azert szoktam 640x480-ban rogziteni, mivel 1280x960-ban jaratom a monitoromat, es akkor teljes kepernyore nagyitaskor egyaltalan nem torzul a kep, mig mas felbontasoknal, ahol nem egeszszamu tobbszorose a kepernyo, ott igen.
85% meg kompromisszum volt reszemrol, regebben 90%-on hasznaltam, de akkor nem 800MB/ora volt, hanem 1000-1100, annyival viszont nem volt jobb a kepe, hanem meg jobban kijottek az adasban levo kephibak.

Idézet

És észrevettem még egy érdekes jelenséget. Az utolsó próbálkozásomnál a felvételről egyszerűen lemaradt a kép aljából néhány centi. Utólag visszagondolva felvétel közben is ilyen volt a kép. Viszont tegnap este megnéztem, és ha nem veszek fel, akkor teljes egészében látszik a kép. Ez mitől lehet? Ilyen problémám a korábbi tuneremmel nem volt...

Szoftver?

Nalam iuVCR-ben ugyanolyan a kep felvetel kozben is, mint amikor nem veszek fel.

#2471 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 04. 15:41

Idézet: ifazekas - Dátum: 2007. júl. 4., szerda - 8:55

Idézet: nyunyu @ 2007. júl. 3. - Dátum: kedd - 13:51

Huhh, ez jó tipp, nagyon köszönöm! Erre nem is gondoltam! Bizonyos csatornáknál (de nem mindegyiknél) valóban nem teljesen tiszta a kép. Néha meg is szoktam igazítani a csatlakozókat, ilyenkor jobb is a kép valamivel.

Nalam eleg massziv _szott_ aluharisnyas arnyekolasu kabel van a falialjzat+gep kozott, nem az 50Ft-s alufolias gagyi.
Erre volt ratekerve egy teljesen zart fem antennacsati, igy a kabel sulya allandoan fesziti a tunerem csatlakozojat.

Multkor elmentem egy boltba, de csak 100Ft-s muanyag szerelheto derekszogu antennacsatijuk volt, gondoltam kiprobalom, hatha ugy nem hajtogatja el a kabel a tuner csatlakozojat.
10 perc mulva szereltem vissza az egyenes fem csatikat, annyira feltuno volt az arnyekolas hianya a muanyag csatinal.

Ha a kabeleket nem is csereled le, mert maceras/falban van, azert a csatlakozokra/elosztokra ranezhetnel, ami kivul muanyag, azt csereld le femre, ne sajnald ra azt az egy-ket ezret.
Megeri.

Szerkesztette: nyunyu 2007. 07. 04. 15:43 -kor

#2472 Felhasználó inaktív   GoodSpeed 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 04. 21:56

Idézet: wpepi - Dátum: 2007. júl. 4., szerda - 14:41

A beltérit nem kell földelt konnektorba dugni (ha abba dugod akkor sem lesz földelve).
A kábel azért csíp mert az elektromos hálózat védőföldelése és a kábelTV földelése között potenciálkülönbség keletkezik ha közvetlen vagy közvetett módon kapcsolatba kerülnek egymással. A kábelTV-t le kell választani galvanikus leválasztóval (isolator) ha olyan berendezéshez kötöd ami védőföldeléssel van ellátva (pld. PC)

Köszi, amúgy csak azért kérdeztem, mert a régi videónak is ilyen volt a csatlakozója, és a fémház kivülről kissé áram alatt volt földeletlen konnektor mellett, földelt konnektornál meg a boltban nem rázott.

Másik kérdés. Amit említettél ProLogic dekóderes erősítő t, milyen ajánlasz, és kb mennyibe kerülhet ?

Idézet

erősítő nélkül értem, hogy nincs sorround, de akkor anélkül csak sima stereoban szól?

Szerkesztette: GoodSpeed 2007. 07. 04. 21:58 -kor

#2473 Felhasználó inaktív   GoodSpeed 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 04. 23:39

A másik kérdés, hogy 2.1-es hangfallal kompatibilis e? (5.1-el értem, hogy nem , nincs is értelme stereonal, meg nincs is annyi jack rajta )

A line-in ra miért van szükség ,ha úgyis külön kell rácsatlakoztatni a speakert ?

Kép

Szerkesztette: GoodSpeed 2007. 07. 05. 00:09 -kor

#2474 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 05. 08:00

Idézet: GoodSpeed - Dátum: 2007. júl. 4., szerda - 22:56

Másik kérdés. Amit említettél ProLogic dekóderes erősítő t, milyen ajánlasz, és kb mennyibe kerülhet ?

pld. házimozi erősítők (ProLogic, Dolby Digital, DTS dekóder) kb. 50.000-tól indulnak és a vége a csillagos ég. Az ár függ attól, hogy milyen a készülék tudása, ki a gyártó, milyen extrákkal rendelkezik, stb. Viszont azt tudnod kell, hogy ezekre nem kötheted a PC-s zajkeltő hangszórókat azaz ha ilyen erősítőt vásárolsz és nincsenek hozzá megfelelő hangfalaid akkor azokat is venni kell. (egy jobb minőségű erősítő és hozzá 5 átlagos minőségű hangfal meg aktív vagy passzív mélyláda elérheti akár a 150.000Ft-ot is ami még nem is mondható soknak)

Idézet

erősítő nélkül értem, hogy nincs sorround, de akkor anélkül csak sima stereoban szól?

Igen. A Dolby Sorround két csatornában kódolt többcsatornás rendszer mely ha nincs sorround dekóder akkor csak sztereóban szól.

Idézet

A másik kérdés, hogy 2.1-es hangfallal kompatibilis e? (5.1-el értem, hogy nem , nincs is értelme stereonal, meg nincs is annyi jack rajta )

A sztereó az egy bal és egy jobb azaz két csatornát jelent. Ebből pedig egyértelmű, hogy csak 2 csatornáról van szó és nem többről. A 2.1, 3.1, 4.1, 5.1 esetén az a .1 a subwoofer csatornát jelenti. Ha a 2.1 hangrendszered olyan erősítővel egybeépített mely sima sztereó azaz 2.0 esetén is képes a subwoofer csatornára lekeverni az alsó frekvenciatartományt akkor a mélynyomón megjelenik a lejátszott hang alsó tartománya. Ha a 2.1 rendszered nem rendelkezik ilyen lehetőséggel akkor csak a bal és a jobb hangszóró fog szólni.

Szerk:
pld. a Yamaha RX-V359 házimozi erősítő 41.900Ft
Kép
Yamaha RX-V359 RDS 5.1 csatornás, rádiós házimozi erősítő:
5.1 csatornás rádiós házimozi erősítő 5x 105W tejesitménnyel DIN
Beépített Dolby Digital/DTS/Dolby Pro-Logic II
Dolby Digital EX Matrix 6.1
DTS-ES Matrix 6.1 kompatibilitás Phantom üzemmódban
DVD-Audio és SACD szabvány fogadására előkészítve
192kHz/24 bit-es digitális/analóg jelátalakítóval (minden csatornához)
21 Surround programmal 41-féle variációban
5-sávú grafikus equalizerrel
Silent Cinema/Virtual Cinema üzemmódokkal
Digitális FM/AM 40 memóriahelyes RDS tunerrel
Automatikus bemenet választással automatikus surround jelfelismeréssel
Mély/magas hangszín szabályozás
A vagy B frontsugárzó meghajtással
Sleep timer funkciókkal
2x komponens video be- és 1x kimenettel
4 A/V és 2 audió bemenettel
5.1 csatornás digitális bemenettel
2x optikai és 1x koax digitális bemenettel
Subwoofer-kimenettel
Többfunkciós távvezérlővel

http://www.yamaha-uk...ins/RX-V359.pdf

Szerkesztette: wpepi 2007. 07. 05. 08:18 -kor

#2475 Felhasználó inaktív   ifazekas 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 06. 12:54

[quote name='nyunyu' date='2007. júl. 4., szerda - 16:41'] Huhh, ez jó tipp, nagyon köszönöm! Erre nem is gondoltam! Bizonyos csatornáknál (de nem mindegyiknél) valóban nem teljesen tiszta a kép. Néha meg is szoktam igazítani a csatlakozókat, ilyenkor jobb is a kép valamivel.[/QUOTE]
Nalam eleg massziv _szott_ aluharisnyas arnyekolasu kabel van a falialjzat+gep kozott, nem az 50Ft-s alufolias gagyi.
Erre volt ratekerve egy teljesen zart fem antennacsati, igy a kabel sulya allandoan fesziti a tunerem csatlakozojat.

Multkor elmentem egy boltba, de csak 100Ft-s muanyag szerelheto derekszogu antennacsatijuk volt, gondoltam kiprobalom, hatha ugy nem hajtogatja el a kabel a tuner csatlakozojat.
10 perc mulva szereltem vissza az egyenes fem csatikat, annyira feltuno volt az arnyekolas hianya a muanyag csatinal.

Ha a kabeleket nem is csereled le, mert maceras/falban van, azert a csatlakozokra/elosztokra ranezhetnel, ami kivul muanyag, azt csereld le femre, ne sajnald ra azt az egy-ket ezret.
Megeri. [/quote]
Hát a kábelre most fejből nem emlékszem, hogy milyen, mert még nem volt időm foglalkozni azóta vele, de a tunernél lévő csatlakozó most biztos, hogy egyenes fém. Régebben volt derékszögű műanyag is, akkor tényleg még rosszabb volt. A másik csatlakozó fent van a padláson, egy elosztó dobozon lóg. :) Alkalmasint majd azt is megnézem.

Ja, a szoftver pedig, amit használtam a felvételhez, a Leadtek gyári szoftvere, a WinFast PCR 2.

#2476 Felhasználó inaktív   bzoley 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 07. 09:43

Idézet: ifazekas - Dátum: 2007. júl. 4., szerda - 6:55

Ha úgy hiányzik az a néhány centi, közben a kép többi része függőlegesen meg is nyúlik(640*480-ra jellemző), akkor használd ezt:

Windows Registry Editor Version 5.00

[HKEY_CURRENT_USER\SOFTWARE\Leadtek\DRIVER\CX2388x]
"vNoScaling"=dword:00000001

Vagy az uccsó 3212 végű beta drivert(oldalamról letölthető)

#2477 Felhasználó inaktív   GoodSpeed 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 07. 17:33

Ez lehet a tuner line-in-jétől?

https://forum.hwsw.hu/index.php?showtopic=1...70#entry5048648

#2478 Felhasználó inaktív   GoodSpeed 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 07. 19:27

Azt nem teljesen értem, hogy minek kell a manual szerint a line-in-al összekötni a gépet, mert a PC-ben lévő X-FI-re vel összekötött hangfalakra sem adja ki a hangot ha annak a line-injára van követve, meg az AC97 -re kötött fejhallgatóra sem. Mindkét esetben azonban a speaker outra kötött hangfalra viszont kiadja a hangot szerencsére.

#2479 Felhasználó inaktív   bzoley 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 07. 21:32

Idézet: GoodSpeed - Dátum: 2007. júl. 7., szombat - 18:27

Azt nem teljesen értem, hogy minek kell a manual szerint a line-in-al összekötni a gépet, mert a PC-ben lévő X-FI-re vel összekötött hangfalakra sem adja ki a hangot ha annak a line-injára van követve, meg az AC97 -re kötött fejhallgatóra sem. Mindkét esetben azonban a speaker outra kötött hangfalra viszont kiadja a hangot szerencsére.

Ha az X-Fi-n aktív a bemenet, akkor működnie kéne. Így viszont meg vagy lőve, ha ki van kapcsolva a gép, és nincs a hangfalakra is rádugva a tuner, mert akkor tuti nem fog szólni. Az ilyenekért nem értékelem túl sokra ezeket az eszközöket. Csak jobban jártál volna egy usb-s tunerrel.

#2480 Felhasználó inaktív   GoodSpeed 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 07. 23:09

Idézet: bzoley - Dátum: 2007. júl. 7., szombat - 22:32

Ha az X-Fi-n aktív a bemenet, akkor működnie kéne. Így viszont meg vagy lőve, ha ki van kapcsolva a gép, és nincs a hangfalakra is rádugva a tuner, mert akkor tuti nem fog szólni. Az ilyenekért nem értékelem túl sokra ezeket az eszközöket. Csak jobban jártál volna egy usb-s tunerrel.

nade pl software-esen is tudni kellene ellenőrizni, hogy az X-FIN aktív e a bemenet nem?

Kép

itt láthatóak a jelenlegi beállítások és megsem nyikkan. Viszont ha az AC-vel sem ( legalábbis egyszer visszakapcsoltam, és akkor ott sem szólt, olyankor a tuner leveszi a stereo hangfalpáárol a hangot, és megjelenik egy kis jel a TFT monitor jobb sarkában PC és mellette egy hanszóró jel.
Viszont a a 64 bites XP topicban itt : https://forum.hwsw.hu/index.php?showtopic=6...0&#entry5049159

peti2mtag felfigyelt felfigyelt rá, hogy a Creative gameport nem is látszik, szóval akkor mégis csak az X-FI lehet a ludas.

KépKépKépKép
KépKép

itta teszt, de ez csak sajnos a hangfal kimenetek tesztjére jó.

Téma megosztása:

• (133 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 122
  • 123
  • 124
  • 125
  • 126
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.