HWSW Informatikai Kerekasztal: Tv tuner kártya van amelyik jó? - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (133 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 128
  • 129
  • 130
  • 131
  • 132
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Tv tuner kártya van amelyik jó?

#2581 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 10. 01. 20:28

Idézet: wpepi - Dátum: 2007. szept. 20., csütörtök - 12:36

A digiTV meg a jelenleg Budapesten és környékén fogható DVB-T (földfelszíni digitális műsorsugárzás) között és ég és föld a különbség. Az utóbbi amit DVB-T tunerrel lehet fogni az ami országosan elérhető lesz 2012-től. Jelenleg kísérleti sugárzás van. Ha a tuner DVB-T vételre alkalmas akkor nem kell STB.

Balaton kornyeken is foghato, mivel Kabhegyrol is sugaroznak DVB-T-t.
http://tv.tvnet.hu/d...qs.html#kabhegy

#2582 Felhasználó inaktív   Bal 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 03. 10:49

Csak akkor kell ket tuner a gepbe, ha egyszerre akarok egy teljesn mas csatirol felvenni es kozben egy masikat nezni? eleg ilyenkor egy Leadtek PVR3000 mell  egy sima tv2000xp global? vagy masodik kartyanak is jo valami jot venni?

ja meg kaptam ajandekba egy pinnacle pctv analog usb cuccot, nem bontottam meg ki, ez jo tuner? esetleg van olyan jo, mint a tv2000xp?

#2583 Felhasználó inaktív   tlala 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 03. 13:07

Idézet: bzoley - Dátum: 2007. szept. 30., vasárnap - 20:19

Eddig még én is reménykedtem, de nem tudom, mi lesz igaz a legfrissebb rémhírekből:

2007. Szeptember 24, Hétfő11:05  
A digitális műsorszórásra történő átállás után három televíziós csatorna, az M1, az M2, valamint a Duna TV lesz ingyenes – mondta az InfoRádió Aréna című műsorában a médiapolitikáért felelős kormánybiztos.
Sarkady Ildikó kiemelte: a többi csatorna díja attól függ, hogyan köti meg a pályázatot megnyerő multiplex operátor a szerződéseket a műsorszolgáltatókkal.

Forrás: sat.hu

Abban bíztam, hogy talán több is lesz.

A digitális sugárzással kapcsolatban 2 fő tévhit, illetve magabiztos előfeltételezés terjedt el:
1./ ingyenes lesz a sugárzás/eljutatás,
2./ feltétlenül jobb minőségű lesz.

Az első ponttal kapcsolatban világosan látható, hogy pontosan marad a jelenlegi helyzet: az marad ingyenes, ami eddig is ingyen volt fogható egy szál antennával, vagy a helyzet még romolhat is.
A másodikkal kapcsolatban is már kiderült, hogy ha a digitálisan terjesztők spórolni akarnak a nagyobb profit érdekében, akkor a sávszélesség fokozott kihasználását úgy érik el, hogy annyira tömörített adást továbbítanak, amelynek gyakorlati élvezeti értéke rosszabb a jelenlegi analóg módnál.
Ja, bocs, mindez itt egy kicsit offtopic - csak kiszaladt belőlem.

#2584 Felhasználó inaktív   Mnemomic 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 04. 07:07

Sajnos itthon meg biztosak is lehetünk benne, hogy így is lesz-főleg a minőség tekintetében :(

#2585 Felhasználó inaktív   doingsomething 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 10. 04. 17:06

ARE YOU INTERESTED IN:

- MAKING MONEY ?
- BEING PART OF A PROFESSIONAL HIGH-TECH COMPANY ?
- EARNING YOUR LIVING WHILE SURFING THE INTERNET ?

AND FINALLY: TAKING PART IN THE BIGGEST ADVENTURE SINCE THE INTERNET EXISTS?

YES?

Then check out: http://www.doingsome...theinternet.com

#2586 Felhasználó inaktív   FleetCommand 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 09. 15:05

Idézet: fenor - Dátum: 2007. szept. 20., csütörtök - 13:11

Hello!

Egy tv-tuner vásárlásán gondolkodom és a Pinnacle PCTV Sat Pro PCI kártyát néztem ki. Közvetlenül a parabola antennát akarom rákötni. Mielőtt megvenném véleményre lennék kiváncs, használ valaki ilyent?

Köszi

Nekem nem Pinnacle van, de használok műholdvevő kártyát a gépben. Szerintem egy ilyen kártyát inkább a tv-nézésre használt program tesz használhatóvá/használhatatlanná. Egy dolgon érdemes gondolkodnod: ha elő szeretnél fizetni UPC-re vagy DigiTV-re, akkor a Pinnacle kártyájába nem tudod betenni az előfizetői kártyád, ugyanis, ahogy elnézem a <specifikációkat>, nincs rajta Common Interface-csatlakozó.

Ha csak free csatornákat akarsz nézni a jövőben, akkor szerintem jó vétel.
Konfig: AMD Phenom II X4 955, Gigabyte 970A-UD3, Corsair Dominator DDR3 8-8-8-24 8 GiB (2x4), Gigabyte Radeon GV-R9270XOC-2GD 2 GiB DDR5, NEC MultiSync EA222WMe monitor, Samsung SH-222AL/RSMS DVD-író, Thermaltake Armor A60 ház, FSP Aurum 600W táp, Logitech C510 webcam, Windows 10 Pro en_US x64, WASD V2 billentyűzet (Cherry MX Green), SteelSeries Rival 300 egér, SteelSeries Siberia V2 White headset

#2587 Felhasználó inaktív   Grillo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2007. 10. 22. 11:22

Hardveres tunerek közül ki mit ajánl? A Hauppague PVR 150-est ismerem. Milyen a leadtek winfast tv2000?
Esetleg más, max 20k-ig.
KomposztWC

#2588 Felhasználó inaktív   danfiu 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 10. 26. 00:25

Szevasztok!!Elore koszonom a valaszotokat, mert ahogy itt olvastam a forumot vannak itt hozzaerto emberkek. Kulfoldon elek es szeretnek magyar csatornakat neten nezni (rtl klub, tv2, sport1-2, sportklub stb.). A kerdesem az lenne hogyan oldhatnam ezt meg. Mit kell hogy vegyek ehhez és hol lehet megvenni,gepigeny stb. Ha tudnatok bovebb informacioval szolgalni megkoszonnem!:)koszi szepn

#2589 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 26. 02:07

Valamilyen itthoni cimre elofizetsz az UPC Directre vagy DigiTV-re, aztan az elofizeteshez kapott muhodverot+belterit kiviszed magaddal, es ott szereled fel. (Elvileg szabalytalan, de a kutya sem torodik vele, amig fizeted a havidijat.)

Legalabbis egyik ismerosom igy nez norvegbol magyar TV-t.

Belterit elhagyhatod, ha olyan muholdas tunert veszel, amibe bele lehet dugni az elofizetoi kartyadat, de ehhez a tobbiek jobban ertenek.

Szerkesztette: nyunyu 2007. 10. 26. 02:11 -kor

#2590 Felhasználó inaktív   bzoley 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 26. 19:20

DigiTV-nél kártyás tuner használata nem lehetséges. A beltéri van regisztrálva.
Műhódverő, ez tetszik ;)

#2591 Felhasználó inaktív   danfiu 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 10. 26. 19:38

Idézet: nyunyu - Dátum: 2007. okt. 26., péntek - 2:07

Valamilyen itthoni cimre elofizetsz az UPC Directre vagy DigiTV-re, aztan az elofizeteshez kapott muhodverot+belterit kiviszed magaddal, es ott szereled fel. (Elvileg szabalytalan, de a kutya sem torodik vele, amig fizeted a havidijat.)

Legalabbis egyik ismerosom igy nez norvegbol magyar TV-t.

Belterit elhagyhatod, ha olyan muholdas tunert veszel, amibe bele lehet dugni az elofizetoi kartyadat, de ehhez a tobbiek jobban ertenek.

hali, akkor szerintem ezt fogom csinalni.Vagy olyan megoldas nincsen hogy csak veszek a laptophoz valamit es nezhetem a magyar tvket?Bocs de nem ertek hozza.:) Mondjuk ha Norvegiaban mukodott akkor Daniaban sem lesz gond.Es ugy kb mekkora a cucc hogy megis tudjam mire szamithatok?Mar elofizettem a jumptvn az rtl klubra de csak a sajat musoraikat adjak.Vegulis meglehet oket erteni. Koszi szepen ha tudnal meg infot mondani:)

#2592 Felhasználó inaktív   nessus 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 10. 27. 17:58

üdv!
segítséget szeretnék kérni. vettem 1 gigabyte hybrid kártyát, gt-ptv-taf-rh típusút. a gond az vele h nincs hangom, de kép igen. kábel tv-t nézznék vele. alaplapi a hangkarim  lehet h ez a gond esetleg?
a legújjabb k-lite codec pakk van fent. nem tudom mi lehet a gond... :(
pls help

#2593 Felhasználó inaktív   wassermann 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 28. 09:25

Amikor nincs hang, legtöbbször a kiválasztott szabvánnyal van baj. Lehet, hogy Magyarországhoz rossz hang beállítást írtak a program készítői. Próbálj vételi helynek Németországot, Csehországot vagy Ausztriát beállítani ez legtöbbször segíteni szokott.

#2594 Felhasználó inaktív   pmikloska 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 10. 29. 11:33

Sziasztok!

Érdeklődni szeretnék, hogy Miskolcon vagy a közelében van-e valamelyikőtöknek PCMCIA tuner kártyája? Ha igen, szeretném megkérni, hogy egy fél órás teszt erejéig találkozzunk, és segítene, hogy kipróbálhassam a notebook-omban. Valamiért nagyon lassú ez a csatolófelületem, és érdekelne, hogy más kártyákkal is ugyanilyen vacak-e. Azt hiszem, hogy a gép ilyen lassú, de jó lenne megbizonyosodni róla, és egy próba miatt nem szeretnék venni egy PC Card-os tunert.

#2595 Felhasználó inaktív   nessus 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 10. 29. 15:56

Idézet: wassermann - Dátum: 2007. okt. 28., vasárnap - 10:25

Amikor nincs hang, legtöbbször a kiválasztott szabvánnyal van baj. Lehet, hogy Magyarországhoz rossz hang beállítást írtak a program készítői. Próbálj vételi helynek Németországot, Csehországot vagy Ausztriát beállítani ez legtöbbször segíteni szokott.

köszi szépen!
ez volt a megoldás!  :respect:
+ még a power cinema is átesett 1 frissítésen.

#2596 Felhasználó inaktív   mauzi 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 10. 29. 23:25

vásároltam egy külső USB-s DVB-T tunert. DiBcom  3000-MB chipet tartalmaz, valójában Conceptronic CTVDIGU fantázianéven fut.

nomármostan, rátettem egy kívánatos dipol-t, 650 és 714MHz-nél el is kezd szüttyögni valamit a szoftvere, szépen fel is gyullad a kék LED, ami a signal-t jelzi, majd pedig nem történik semmi, a végén kiírja, hogy 0 programot talált :(

először azt hittem, gyenge a jel. szépen bevágtam a cuccost a kocsiba, kimentem a pesti rakpartra, ahonnan szépen látszik a Széchenyi hegy, de úgy is ugyanez... elkocsikáztam közvetlenül a hegy alá, kb. 2-3 km légvonalban, tuti rálátás, úgyse semmi...

erre van valami ötlet?

#2597 Felhasználó inaktív   SATAN 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 30. 18:41

errol van valakinek valami velemenye:
Avermedia Hybrid Ultra USB
alig kerul 2000 Ft al tobbe mint a volar amit dicsernek itt tobben is. ahogy latom ez hardveres mped2 ot tud ami mondjuk annyira nem izgat mert szerintem a proci is tud nekem megfeleloen tomoriteni, es nem mpeg2t akarok.
Ez valami ujjabb cumo mint a volar vagy egyidos csak ez nincs annyira miniaturizalva. szal jobb e? vagy csak a harveres mpeg2vel tud tobbet ami mivel nekem nem szamit, folosleges azt vennem.
bar meg nem biztos hogy veszek. csak mar fel akarnam rakni a vistat es a mostani tuneremhez nincs hozza driver. pontosabban meg fel tudom szenvedni a 32 bites verziora az xpset de ha jol emlexem nem volt valami jo vele. de mar nem vagyok biztos benne.aszem a hang csuszott nagyon a kephez kepest de mivel az sb liveomhoz sincs vistas driver azt is le kellene cserelni. es lehet eloszor az lesz. aztan ha nem jo akkor gondolkodok el a tv tuneren.
ASUS P5K, C2D E4300 1800@2700MHz, 2X1GB/800 Kingmax ram,Gainward GTX 460 1GB,1db 200GB Maxtor+1db 400GB WD Sata+1db 500GB Sata WD+1db 500GB Sata Samsung,1500GB Sata Samsung, 500W Chieftech táp, Benq FP222Wa TFT , Logitech mouseman Dual Optical mouse, Delux slim billentyuzet

#2598 Felhasználó inaktív   DarkChild 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 01. 17:43

Avermedia AVerTV USB Hybrid+FM Volar tulajdonosoktól kérdeznék: nektek is olyan brutális hőmérsékleten dolgozik a kis masina? :confused: Nálam egy digitális hőmérő 63 fokot mutatott a burkolatához illesztve  :omg:
(Nem az Y-alakú elosztájával dugtam a gépre, hanem egy USB-hubhoz csatlakozik a kis doboz.)
Valaki esetleg tud valami megoldást a magas hőmérséklet kiküszöbölésére? Tartok tőle, ilyen hőmérsékleten nem lesz túl hosszú életű a kis masina...  :(

Amúgy a magas üzemi hőmérsékletet leszámítva elégedett vagyok a kis készülékkel: a képminősége remek, a szoftvere gyors és könnyen kezelhető.

#2599 Felhasználó inaktív   wassermann 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 02. 10:23

Nekem korábban egy Terratec USB Hybrid XS volt, ami teljesen hasonló cucc. Az is melegedett, ezért vagy a PC háta mögött lógattam le, illetve ha notebokkal használtam, nem fektettem le az asztalra, hanem mindig keresztben aládugtam valamilyen ceruzát, hogy jobban körbejárhassa a levegő.

Szerkesztette: wassermann 2007. 11. 02. 10:42 -kor

#2600 Felhasználó inaktív   Beowulf 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 11. 04. 18:16

Sziasztok!
Egy új Tuner kártyát akarok venni, de nem tudom melyik lenne a jó... Nekem a legfőbb dolog az lenne hogy nagyon szép képet tudjon mert szeretnék sorozatokat felvenni különböző tv adókról. Annyira nem tudom, hogy most melyik fajta lenne jó mert már nekem elég sok fajtát mondtak, de én inkább tapasztaltabb emberektől szeretnék válaszokat ill. ajánlásokat... :)
Köszi!

Téma megosztása:

• (133 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 128
  • 129
  • 130
  • 131
  • 132
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.