HWSW Informatikai Kerekasztal: Közoktatási rendszergazdák - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (140 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Közoktatási rendszergazdák

#181 Felhasználó inaktív   e-lias 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 05. 06. 14:53

Kíváncsi leszek rá, bár sajnos csak jövő héten tudok feljönni valamikor, mert imi reinstall lesz :D
A lunát letiltani akarod, vagy visszaváltani win9x-es stílusba? (Bár szerintem az utóbbit Te is tudod, az előbbit meg én se :D )

#182 Felhasználó inaktív   1soproni 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 06. 15:00

Idézet: Kerenc - Dátum: 2004. máj. 6, csütörtök - 15:43

Voltak a minisztériumból...

Nem mind1 melyikből...  :D  :think: (megbilincselt szmájli miért nincs?  :D )
Összesen két dologra van szükség az életben WD-40 és szigetelőszalag. Ha nem mozdul pedig kellene: WD-40. Ha mozog pedig nem kellene: szigetelőszalag.

#183 Felhasználó inaktív   Kerenc 

• Tag
  • PipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 05. 07. 06:45

Na akkor kezdjük... :D

Már éppen készülnék haza tegnap, amikor jön egy telefon a tanügyi irodánktól, hogy a sulinettel kapcsolatban keresnek. Na mi a fene? Ki lehet az? Merült fel bennem a kérdés... :think:

Aztán jönnek le a kuckóm felé, 1-2-3-4 ember, hmm, később még +3, szóval 7-en mint a  :evil2:.

Bemutatkoznak, HP+Sulinet+egyéb... Jöttek megnézni, hogy sikerült a sulinet2 migrációja, milyen tapasztalataink vannak, végigjárják a pilot iskolákat (Az első ötven, akiknél elkezdték az egészet), és tapasztalatot gyűjtenek, miben kell fejlődniük stb.

:confused: ööö, át még nem migráltunk semmit, a rack szekrény fennt van, a vonal él, mert laptoppal kipróbáltuk, de még nem mertük rádugni sem a webszervert, sem az emailszerverünket a tűzfal miatt.

(1. kérdés: Mennyi idő egy vagy több port engedélyezése? Fiatalember válasza: gyakorlatilag 3 perc, de telefonos egyeztetés is kell, hogy miért van arra a portra szükségünk stb, de ezen írányú kérésünket az ügyfélszolgálatnál kell jelezni, ők meg majd továbbítják nekik, és onnantól van ez a 3-15 perc. Szóval ha jövő héten tervezzük a beüzemelést, akkor érdemes még pénteken igényelni
ezt.  :eek: )

Kérdeztek az ügyfélszolgálatról, kézségesek voltak-e, mondtam nem nagyon volt még kapcsolatunk velük, azon kívül anno egy hónapja, hogy mikor fog alkezdődni ez az egész program? De azt éppen nem tudták. (Manus ír, jegyzetel...)

Kérdésem van-e még? Igeeeeen: Öszintén a 128 kbit az ADSL? Mert nekünk valahogy annyi jutott. Hááát az nem, valóban, emailezzünk hátha... :reklamacio:

1soproni kollégára gondolva: Akinek volt mondjuk sulinet1-en 700akárhány sávszélességük azzal mi lesz? Viszik aztán amit kapnak azt osszák be?

Válasz: Nem, a sulinet2 nem degradál sávszélességet, ugyanannyit mindenképpen, de általában az iskolák többet fognak kapni ezen program keretében :reszeg: (Lehet ünnepelni!)

Tulajdonképpen rendesek és korektek voltak, kötetlen beszélgetés volt, és tényleg azért jöttek, hogy érdeklődjenek és tanuljanak, ha hibáztak valahol. kb. 20 perc volt az egész, és mentek is tovább...
A kérdéseimre kaptam nagyrészt választ, de azért erősen ajánlották a hivatalos utat is -> üggyfélszolgálat (teszteljük őket is alapon...)

Szép dolognak tartom, hogy ilyen is van. Mondjuk igaz, tanulniuk is kell még  :D

A legtöbbet beszélő emberke, azt mondta, hogy 7000 végpont kerül kiépítésre (később művelődési házak,könyvtár, paplak :nevet: ) :eek:

Azt hiszem ennyi...
A számítógépem megver sakkban... de kick-boxban én vagyok a jobb!

#184 Felhasználó inaktív   1soproni 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 07. 06:53

Ménem kérdezted meg, hogy mikor keverednek Sopron felé?  :reklamacio:
Összesen két dologra van szükség az életben WD-40 és szigetelőszalag. Ha nem mozdul pedig kellene: WD-40. Ha mozog pedig nem kellene: szigetelőszalag.

#185 Felhasználó inaktív   Kerenc 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 07. 06:59

:omg: na ja...

Miért csak nem reklamálni akarsz? ;)

#186 Felhasználó inaktív   1soproni 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 07. 07:12

Idézet: Kerenc - Dátum: 2004. máj. 7, péntek - 7:59

Miért csak nem reklamálni akarsz? ;)

Nem. Inkább felkészülni lelkileg  :D

#187 Felhasználó inaktív   Kerenc 

• Tag
  • PipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 05. 07. 07:40

:p Elöszőr én is meglepődtem, ne félj, aztán oldottab lett a beszélgetés, látszott, hogy nem kötözködni jöttek, benéztek a szerverszobába, megnézték a rack szekrényt aztán utána leültettem őket és kérdeztek én válaszoltam, illetve fordítva... :smoker:

#188 Felhasználó inaktív   Kerenc 

• Tag
  • PipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 05. 07. 08:46

:reklamacio:  :reklamacio:  :reklamacio:

Az oldotab-hoz egy + b-t szeretnék kérni!!!!

:reklamacio:  :reklamacio:  :reklamacio:

#189 Felhasználó inaktív   Kerenc 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 07. 08:48

Hát ilyen nincs, lecserélem a bill-t mostmár...

Szóval, helyesen így gondoltam, és írtam csak nem jutott el a pufferbe  :(

oldottabb

Szerkesztette: Kerenc 2004. 05. 07. 09:19 -kor

#190 Felhasználó inaktív   1soproni 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 07. 08:53

Idézet: Kerenc - Dátum: 2004. máj. 7, péntek - 9:48

Hát ilyen nics, lecserélem a bill-t mostmár...

A "nics" szót én sem ismerem  :D
Amúgy miért nem a szerkesztést használod?  :rolleyes:

#191 Felhasználó inaktív   Kerenc 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 07. 09:18

:D Na ne... Olyan gyors vagyok, hogy felülírom a puffert, mielőtt kimentené  :eek:

A szerkesztéshez pedig azt mondja nincs jogom, pedig egyszerűbb lenne...

Remélem nem írtam el semmit... :reklamacio:

:think: Most meg tudok már szerkeszteni is... Ezt nem értem, lehet, hogy kell lenni egy bizonyos számú hozzászólásnak?

Szerkesztette: Kerenc 2004. 05. 07. 09:20 -kor

#192 Felhasználó inaktív   Gaspitz 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 07. 12:23

Idézet: Kerenc - Dátum: 2004. máj. 6, csütörtök - 12:29

:D Na igen, személy szerint nem gond az XP, hiszen otthon azt használom, de itt...

A jogosultság kezelés valóban jól me van oldva, csak éppen néhány alkalmazás (Visual Basic) csak rendszergazdai módban hajlandó elindulni, illetve elindul csak éppen nem tudsz komponenseket magadnak kirakni... Egyszer nekiálltam a regmon progival nézegetni, hol is hal el, hol van access denied a registryben, azokra adtam jogot, aztán kb. a 25. után feladtam, nem pakolgatnak komponenseket, persze anyáztak, de azt azért beláthatják, hogy nem lehet mindenki rendszergazda, mert 1 nap és ghostolhatnánk másnap megint.

Most pl. XP C: meghajtóra telepítettem mindent alkalmazást, system, rendszergazdák Full controll, mindenki pedig olvasás, mappa bejárás, végrehajtás...

Ez másik termekben müxik, itt nem... Lehet én csesztem el valamit, de akkor is...

Egyébként nálunk is az ECDL ebben a teremben lesz... iletve van.  :D

Ha már itt tartunk hogyan tudnám a Lunát letiltani illetve, hogy a klasszikus stratmenü legyen az XP-n belül profil szinten? (Ne manuálisan kelljen átállítgatni :think: Lusta egy fajta a rendszergazda)

Hát igen nem minden van XP-re optimalizálva - ez a hiba előfordul 2k alatt is.

A lunát próbáld meg lenyomni úgy, hogy parancsfájlon keresztül hozol létre felhasználót. Nem emléxem, hogy a startmenü vagy a megjelenés lesz klasszikus. Utána nézni meg most lusta vagyok, mert este volt egy kis :rock:  :drummer2: (Tanksapka, Örökmozgó), meg :reszeg: , meg  :alcohol: , meg nem aludtam és ilyen vagyok: :tired:

#193 Felhasználó inaktív   Gaspitz 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 07. 12:23

Ja és kellemes 7végét!!

#194 Felhasználó inaktív   Kerenc 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 07. 12:41

Mindenkinek jó hétvégét akkor!

Kértük a portmódosításokat az ügyfélszolgálattól, kiváncsi leszek, mikor lesz rá reagálás...
:o

#195 Felhasználó inaktív   1soproni 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 07. 13:26

Tényleg lehet csinálni normálisan védett gépet ezekkel, meg a csoportházirend beállításokkal?
Nyáron belevetem magam...

#196 Felhasználó inaktív   Kerenc 

• Tag
  • PipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 05. 07. 13:51

Szerintem a net felől védve leszel valamilyen szinten (olyan szinten legalábbis, hogy a kezdők nem fognak szórakozni veled, a profik meg csak nem az iskolai honlapok defacelésével foglalatoskodnak...)

A nagyobb probléma általában házon belül van ugye... Azt meg ki hogy tudja kivédeni... De nyáron mi is próbálkozunk...

Nálunk a "migráció" (tegnap oly szépen mondták), annyi lesz, hogy régiből ki az utp az újbe be, ip cím átarás aztán jól van... A switch többi része ott fog lógni üresen, persze majd nyáron próbálkozunk...

#197 Felhasználó inaktív   1soproni 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 07. 13:56

Idézet: Kerenc - Dátum: 2004. máj. 7, péntek - 14:51

Szerintem a net felől védve leszel valamilyen szinten (olyan szinten legalábbis, hogy a kezdők nem fognak szórakozni veled, a profik meg csak nem az iskolai honlapok defacelésével foglalatoskodnak...)

A kliensekre gondoltam... (meg a tanulókra)

#198 Felhasználó inaktív   Kerenc 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 07. 14:01

Szerintem igen, csak meg kel találni az arany középutat!

Ami neked jó és biztonságos, a user-nek kellemetlen, és ha ez csak a diák akkor semmi baj, de vannak tanárok is, akik nem értik meg miért kell erős jelszó...

Mindig csak a kényelem... Persze ha egyszer ellopnák a neki fontos adatot, jönne, hogy ez meg hogy történt?

#199 Felhasználó inaktív   e-lias 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 10. 07:56

Pénteken telefonáltak a sulinettől, hogy kedden délben jönnek előszerelni. Ami azt jelenti náluk, hogy felteszik a dobozt. Hogy eszköz lesz e benne, nem tudom. :( De normálisan beszélt az ipse, és ha kérdeztem, normálisan válaszolt. Jó pontot nekik ezért. :D
1soproni! Meg fogom kérdezni mikor mennek Sopronba jó? :Đ
Kerenc!
Gyere fel msn-re, és ott jobban tudunk beszélgetni a dolgokról :) (Persze ha akarsz :D)

Szerkesztette: bull1 2004. 05. 10. 07:59 -kor

#200 Felhasználó inaktív   SumQuiSum 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 10. 10:35

Sziasztok!

Én is jönnék gazdagítani a közoktatási rendszergazdák körét. Jómagam egy pesti alapfokú művészetoktatási intézményben tevékenykedek. Attól függetlenül, hogy zeneiskola vagyunk, eléggé el vagyunk eresztve informatikailag,  ez jelent egy sztechtermet 6 géppel, 6 gép a vezetés & adminisztráció, 2 gép technikai, 1 gép tanári, 2 server :)
Viszont az internetkapcsolatunk hivatalosan csak egy ISDN. Úgyhogy azt szeretném kérdezni Tőletek, ha esetleg a sulinet ÜFSZ-nál érthetőbb felvilágosítást tudtok adni, hogy a Közháló programba mikor/mi alapján/stb... kerülnek be az intézmények?
Továbbá a M$ legalizációs akccijója ha jól értelmeztem a honlapon, az AMI-k számára csak a belső géppark legalizációját teszi jóvá, de a tanaraknak, rendszergazdáknak nem, és server termékekhez se lehet hozzájutni. Stimmt?

Üdv:

SQS

Szerkesztette: SumQuiSum 2004. 05. 10. 11:23 -kor

Az élet attól szép, hogy bármi megtörténhet, és attól szar, hogy meg is történik.

Téma megosztása:

• (140 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.