HWSW Informatikai Kerekasztal: Közoktatási rendszergazdák - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (140 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 135
  • 136
  • 137
  • 138
  • 139
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Közoktatási rendszergazdák

#2721 Felhasználó inaktív   KekszNET 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 02. 23. 14:24

sulinet ugyfelszolgalat MA kuld 1 levelet, a szoveg ua mint febr19 a blacklist miatt, magall bennem az uto, h ujbol felkerultunk vhova, erre a vegen a levelnek:

Idézet

Szurolista informaciok (nemzetkozi):

Megszunt szuresek:
1 | cbl.abuseat.org | http://cbl.abuseat.org/lookup.cgi?ip=
1 db.

Uj szuresek:
0 db.

Aktualis szuresek:
0 db.

ezek normalisak???
::: <a href='http://www.keksz.net' target='_blank'>www.keksz.net</a>

#2722 Felhasználó inaktív   1soproni 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 23. 14:46

Idézet: KekszNET - Dátum: 2005. febr. 23., szerda - 14:24

ezek normalisak???

Nem!  :D
Összesen két dologra van szükség az életben WD-40 és szigetelőszalag. Ha nem mozdul pedig kellene: WD-40. Ha mozog pedig nem kellene: szigetelőszalag.

#2723 Felhasználó inaktív   e-lias 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 23. 15:11

Idézet: KekszNET - Dátum: 2005. febr. 23., szerda - 14:24

sulinet ugyfelszolgalat MA kuld 1 levelet, a szoveg ua mint febr19 a blacklist miatt, magall bennem az uto, h ujbol felkerultunk vhova, erre a vegen a levelnek:

ezek normalisak???

Nem értem, mi a bajod, legalább informálnak :D

#2724 Felhasználó inaktív   KekszNET 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 23. 15:22

Idézet: bull1 - Dátum: 2005. febr. 23., szerda - 16:11

Nem értem, mi a bajod, legalább informálnak :D

de ne ugy kuldjek h gaz van :)
meg en mar tegnap tudtam h levettek, 1-2 oraval a kerelem utan mar nem voltunk a listan

#2725 Felhasználó inaktív   e-lias 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 23. 15:34

Idézet: KekszNET - Dátum: 2005. febr. 23., szerda - 15:22

de ne ugy kuldjek h gaz van :)
meg en mar tegnap tudtam h levettek, 1-2 oraval a kerelem utan mar nem voltunk a listan

It was a joke :)

#2726 Felhasználó inaktív   KekszNET 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 23. 15:52

hehe :)

figyeljetek a kovetkezot!
en azt hittem a nemzetkozi feketelista miatt nem ment a levelezesunk, erre miert nem?!?!

Idézet

Sajnos előre nem látott DNS karbantartást kellett eszközölnünk a sulinet
közhálón, így néhány intézmény zónájának DNS adminisztrációja defaultba
került, ahogy az önöké is! A DNS visszaállítottuk, és így remélhetőleg
működni fog a levelezés! A kellemetlenségért elnézését kérjük!

es ezt ugy h irtam nekik h mi lesz mar, levettek a tiltast es megsem megy :) :smoker:

#2727 Felhasználó inaktív   melon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 23. 16:41

Az ilyenek miatt (is) érdemes saját domaint üzemeltetni, ugyanis azt szinte csak te cseszheted el. :cool:

#2728 Felhasználó inaktív   1soproni 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 23. 18:23

Mintha valaki említette volna pár oldallal előrébb, hogy a sulinet sávszéleket is emelik. Erről tudtok valamit?
Összesen két dologra van szükség az életben WD-40 és szigetelőszalag. Ha nem mozdul pedig kellene: WD-40. Ha mozog pedig nem kellene: szigetelőszalag.

#2729 Felhasználó inaktív   pgyafi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 23. 18:48

Idézet: 1soproni - Dátum: 2005. febr. 23., szerda - 19:23

Mintha valaki említette volna pár oldallal előrébb, hogy a sulinet sávszéleket is emelik. Erről tudtok valamit?

ilyen bizony nem lesz!
még az előző 768k-sem kaptuk vissza és már nem is igérik...

#2730 Felhasználó inaktív   e-lias 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 24. 10:41

Na ezt kapjátok ki!
Most hallottam, hogy az egyik helyi iskolában vettek új gépeket, és meg akarták venni rájuk a win -t is. Nosza, a suli felhívta az OM -et, hogy mi kell ehhez, stb. Az OM meg majdnem leb@szta őket, hogy minek akarnak venni, mikor leküldték már régen a szutykosszoftver csomagot. :think:
Elég érdekes, mert ugye az egyik telepítési feltétel az, hogy 2004 febr. 20 -a előtti gépre mehetne fel csak. Ráadásul már lejárt. Nem tudja az egyik, hogy mit csinál a másik? :reklamacio:

#2731 Felhasználó inaktív   1soproni 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 24. 10:55

Idézet: bull1 - Dátum: 2005. febr. 24., csütörtök - 10:41

Na ezt kapjátok ki!
Most hallottam, hogy az egyik helyi iskolában vettek új gépeket, és meg akarták venni rájuk a win -t is. Nosza, a suli felhívta az OM -et, hogy mi kell ehhez, stb. Az OM meg majdnem leb@szta őket, hogy minek akarnak venni, mikor leküldték már régen a szutykosszoftver csomagot. :think:
Elég érdekes, mert ugye az egyik telepítési feltétel az, hogy 2004 febr. 20 -a előtti gépre mehetne fel csak. Ráadásul már lejárt. Nem tudja az egyik, hogy mit csinál a másik? :reklamacio:

:OOO Bár a tisztaszoftver nem az OM, hanem az IHM intézte, de akkor is érdekes... Ennek utána kellene járni, mert akkor nem kis pénzek vesztek kárba.

#2732 Felhasználó inaktív   e-lias 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 24. 11:03

Idézet: 1soproni - Dátum: 2005. febr. 24., csütörtök - 10:55

:OOO Bár a tisztaszoftver nem az OM, hanem az IHM intézte, de akkor is érdekes... Ennek utána kellene járni, mert akkor nem kis pénzek vesztek kárba.

A supportom ott tanít, és ott rg. Majd megkérdezem tőle, hogy is volt ez.

#2733 Felhasználó inaktív   Mártír 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 24. 13:31

Sziasztok!

Belebonyolódtam egy apró problémába. Adott kép gép, egymás klónjai. Int hálókártyás, sis chippes asus alaplappal. Döglődött rajtuk a hálózat. Tüzetesebben megvizsgálva kiderült a két gép hálókártyájának MAC adresse egyforma. A BIOSban nem lehet meváltoztatni (legalábbis én nem találtam meg hol lehetne). Tudtok erre valami util programot. Oprendszer win2000 és az is marad, szoftveres módosítás kilőve. Nem akarok külön kártyát bepakolni.

Előre is köszi!

A licensz témához, írásbeli állásfoglalást kell kérni a minisztériumtól. Ha írásba adják, hogy nem kell licensz akkor fedezve vagyunk egy esetleges ellenörzés alkalmával. Majd leüli az aki kiadta az igazolást.
Intel E2180 2,0GHz@3,05GHz | Thermaltake RubyOrb  | Gigabyte GA-P31-DS3L | 2x1024MB GEIL Black Dragon 800 MHz DDR2 | SAMSUNG HD080HJ, SAMSUNG HD501LJ HDD | Thermaltake Xaser III. VA1000A | Thermaltake Toughpower W0103RE 600W |PIONEER DVR 212D| Logitech G15, Logitech MX518 | Samsung SyncMaster 223BW |

#2734 Felhasználó inaktív   e-lias 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 24. 14:14

Idézet: Mártír - Dátum: 2005. febr. 24., csütörtök - 13:31

Sziasztok!

Belebonyolódtam egy apró problémába. Adott kép gép, egymás klónjai. Int hálókártyás, sis chippes asus alaplappal. Döglődött rajtuk a hálózat. Tüzetesebben megvizsgálva kiderült a két gép hálókártyájának MAC adresse egyforma. A BIOSban nem lehet meváltoztatni (legalábbis én nem találtam meg hol lehetne). Tudtok erre valami util programot. Oprendszer win2000 és az is marad, szoftveres módosítás kilőve. Nem akarok külön kártyát bepakolni.

Előre is köszi!

A licensz témához, írásbeli állásfoglalást kell kérni a minisztériumtól. Ha írásba adják, hogy nem kell licensz akkor fedezve vagyunk egy esetleges ellenörzés alkalmával. Majd leüli az aki kiadta az igazolást.

Hát, elvileg csak szoftveresen lehet a MAC címet megváltoztatni. Miver az bele van égetve egy ROM-ba (ha jól tudom). De ez elég nagy bekap.hu, ha így van. Biztos nem nézted el véletlen? Ha tényleg egyeznek, vahy másik kártya, vagy másik lap :D
Szigorúan szvsz.

#2735 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2005. 02. 24. 14:17

Idézet: bull1 - Dátum: 2005. febr. 24., csütörtök - 14:14

tudom). De ez elég nagy bekap.hu, ha így van. Biztos nem nézted el véletlen? Ha tényleg egyeznek, vahy másik kártya, vagy másik lap :D

Beletolni egy ezer pénzes Realteket, kész.

Létezi, hülye SiS leszopatott vele sok embert. Külön jó ez UPC/Chello usereknek, ahol ugye MAC alapján reggelnek, most userek meg a support is szív, mint a borzos tork. De mit várjunk a SiStől ugye...
Make love not Wor.

#2736 Felhasználó inaktív   e-lias 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 24. 14:28

Idézet: Jahno - Dátum: 2005. febr. 24., csütörtök - 14:17

Létezi, hülye SiS leszopatott vele sok embert. Külön jó ez UPC/Chello usereknek, ahol ugye MAC alapján reggelnek, most userek meg a support is szív, mint a borzos tork. De mit várjunk a SiStől ugye...

Én nem hittem, hogy ilyen előfordulhat :(

#2737 Felhasználó inaktív   1soproni 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 24. 14:39

Idézet: bull1 - Dátum: 2005. febr. 24., csütörtök - 14:28

Én nem hittem, hogy ilyen előfordulhat :(

De bizony előfordul. Integrált karis MAC-addresseket általában lehet állítani biosból is. Laptopok BIOSában gyakran előfordul ez a lehetőség. A hozzáadott driver program nem tud ilyet? A kártya tulajdonságainál nézz körül, ahol állítani lehet a sebességet is (10/100; half/full duplex)!

#2738 Felhasználó inaktív   Mártír 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 24. 14:42

Idézet: Jahno - Dátum: 2005. febr. 24., csütörtök - 15:17

Ettől féltem. :(

Vannak olyan lapok amellyeken megváltoztatható a MAC adress. Reméltem ez is olyan.

De azóta bonyolódott a helyzet. GHOSToltam a gépt, megspórolva egy telepítést. Erre nem halylandó beengedni a mocsok win. :mad2:

Most próbálom feltörni hátha megúszom, a telepítést.
Intel E2180 2,0GHz@3,05GHz | Thermaltake RubyOrb  | Gigabyte GA-P31-DS3L | 2x1024MB GEIL Black Dragon 800 MHz DDR2 | SAMSUNG HD080HJ, SAMSUNG HD501LJ HDD | Thermaltake Xaser III. VA1000A | Thermaltake Toughpower W0103RE 600W |PIONEER DVR 212D| Logitech G15, Logitech MX518 | Samsung SyncMaster 223BW |

#2739 Felhasználó inaktív   1soproni 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 24. 15:44

Idézet: 1soproni - Dátum: 2005. febr. 24., csütörtök - 14:39

De bizony előfordul. Integrált karis MAC-addresseket általában lehet állítani biosból is. Laptopok BIOSában gyakran előfordul ez a lehetőség. A hozzáadott driver program nem tud ilyet? A kártya tulajdonságainál nézz körül, ahol állítani lehet a sebességet is (10/100; half/full duplex)!

Kép
[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]
Szerintem ez erre való.
SZERINTEM  :rolleyes:

#2740 Felhasználó inaktív   e-lias 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 24. 15:53

Háttérben Bull - beszlgetés :D :D :D

Téma megosztása:

• (140 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 135
  • 136