Elsüllyedtek? Végigjátszottátok.
Én is nagy (NAGY) settlers rajongó vagyok ám! Röviden: a settlers2-vel kezdtem el a pályafutást, nagyon bejött. A settlers 1-et nem ismerem szerintem, bár volt nálam egy Serf City nevű valami, nem azzal van összefüggésben? Majd a 2-est "túljátszottam", bár nem vittem végig a teljes kampányt, sőt még a Földet se hóditottam meg. Előjöttek a gondok: elsőre a hajóknál volt zavaró hogy nem lehet közvetlen irányitani csak olyan nyilas rendszerrel emiatt nem mindig találtam oda ahova kellett volna. Tulajdonképpen mindennel ez volt a baj, a közvetett irányitás. Harc, támadás, gazdaság. Aztán kiderült, amikor volt egy oriási pálya ahol több, 2-3-4 gazdasági központot is létre lehet meg kell is hozni, olyannyira összekeveredik az anyagáramlás, hogy le is bénult. Pl ha farmon termeli a kalászt akkor mért nem a mellette lévő malomba viszi, inkább áthordja a térkép másik sarkába lévő malomba, az ott megtermelt búzát pedig ebbe a malomba. Meg beviszi a raktárba és a raktárból viszi malomra. A katapultok kőellátása szintén katasztrófa volt, hamar elhajigálta azt a 4 kavacsot utána évekig tartott amig megtölti. A 2-est ilyenekért is hagytam abba.
A 3-as, 4-es sokkal jobban tetszett, kiváltképp a 4-es. Az egyik jelentős szerkezeti különbség szerintem az arany felhasználása. A 3-asban belül tárolódik, a 4-esben viszont visszatért a katonákba.. 3-asban megcsináltam, hogy 200-300 százalék offenzívál mentem harcolni, tehát erősebbek voltunk idegenben, akik viszont a 100%-jukkal nem sokat értek el a túlvilági létükön kívül. Persze hozzátartozik hogy végre közvetlen irányithattam az embereket, katona, geológus.
Időhiány miatt sajnos már nem sokat játszok, de a settlers2 fektette le az alapokat. Szomorúan olvasom hogy az "5"-ös már átalakult, bár a 4-esen túl szerintem nem sok hozzáadni való lehetne, a 3d-t leszámitva persze. A warcraft3-al ugyanaz volt a helyzet, mint ez 5össel. Kihalt egy vérvonal.
SETTLERS FOREVER!!!!!!!!!!!!
A vindóz nem program! Nem lehet memória igénye! Csak egy alaprendszer, amin a programok futhatnak, nekik lehet memória igényük! A vindóz igenis érje be 64Kilobyte-val! Kiváltképp a telepítője!