HWSW Informatikai Kerekasztal: Domain és tárhely - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (127 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 36
  • 37
  • 38
  • 39
  • 40
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Domain és tárhely Melyik cégnél a legolcsóbb? Értékeld a témát: -----

#741 Felhasználó inaktív   andrej 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 02. 21. 09:55

Idézet: pgyafi - Dátum: 2005. febr. 21., hétfő - 8:23

A lényegen nem változtat. Van ott ismerős (gép); a iw-hez való költözéstől várták a csodát - ami sajnos elmaradt..

Nekem is van naluk gepem. A szolgaltatasuk egeszen jol mukodik, jol ment a regi helyen is, nem tudom mit ertesz csoda alatt...

#742 Felhasználó inaktív   pgyafi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 21. 10:53

Idézet: andrej - Dátum: 2005. febr. 21., hétfő - 10:55

Nekem is van naluk gepem. A szolgaltatasuk egeszen jol mukodik, jol ment a regi helyen is, nem tudom mit ertesz csoda alatt...

gyakran előfordulnak ismeretlen leállások

#743 Felhasználó inaktív   cheoppy 

• Tag
  • PipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 02. 28. 21:01

Hali megint!

Ugyan még nem sikerül dönteni, viszont sokban pontosodtak az igények, de mivel nem én ügyelek az anyagi részre, nem én döntöm el mire fogunk beruházni(egy sportszövetségnek lesz majd, de hát nem sietnek a dologgal ott fenn):
-5-600mb tárhely
-emailből 2-3 elég
-ftpből szintén elég egy fiók
-php és mysql marad, mysqlhez nem kell nagy hely(kb max 10mb)

Valamint az érdekelne, hogy ha valamit módosítani kell szerződés után, akkor azonnal életbe lép (ha megvalósítható) vagy néhány nap múlva, vagy a köv. hónapban, vagyis kb miről szól a szerződés, mert jó lenne már elkezdeni a munkát, aztán majd ahogy alakulnak az igények, úgy változtatni a dolgokat (nem hiszem, hogy túl sok mindenen lehetne változtatni, de szeretnék tudni, hogy hogyan is megy ez).

És lenne egy utolsó kérdésem: A Harder által ajánlott Simplemachines fórum mennyire megbízható? Nagyon megtetszett, mert rengeteget tud, és jó lenne, ha lehetne használni. ;)

Köszi!

#744 Felhasználó inaktív   andrej 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 01. 02:19

Idézet: cheoppy - Dátum: 2005. febr. 28., hétfő - 21:01

Hali megint!

Ugyan még nem sikerül dönteni, viszont sokban pontosodtak az igények, de mivel nem én ügyelek az anyagi részre, nem én döntöm el mire fogunk beruházni(egy sportszövetségnek lesz majd, de hát nem sietnek a dologgal ott fenn):
-5-600mb tárhely
-emailből 2-3 elég
-ftpből szintén elég egy fiók

Valamint az érdekelne, hogy ha valamit módosítani kell szerződés után, akkor azonnal életbe lép (ha megvalósítható) vagy néhány nap múlva, vagy a köv. hónapban, vagyis kb miről szól a szerződés, mert jó lenne már elkezdeni a munkát, aztán majd ahogy alakulnak az igények, úgy változtatni a dolgokat (nem hiszem, hogy túl sok mindenen lehetne változtatni, de szeretnék tudni, hogy hogyan is megy ez).

És lenne egy utolsó kérdésem: A Harder által ajánlott Simplemachines fórum mennyire megbízható? Nagyon megtetszett, mert rengeteget tud, és jó lenne, ha lehetne használni. ;)

Köszi!

No írtam neked mailt.

Ez egyébként az ami a 100MB-os vagy egy másik dolog?

#745 Felhasználó inaktív   pgyafi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 01. 06:31

Idézet: cheoppy - Dátum: 2005. febr. 28., hétfő - 22:01

...
És lenne egy utolsó kérdésem: A Harder által ajánlott Simplemachines fórum mennyire megbízható?

a fórumok is sql-ből mennek, a 10mb hamar megtellik  :confused:

jó fórum az!

#746 Felhasználó inaktív   andrej 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 01. 11:57

Idézet: pgyafi - Dátum: 2005. márc. 1., kedd - 6:31

jó fórum az!

Azért abba néhány 1000 hozzászólás belefér. :) Sőt ha rövidek, akkor több mint 10e.

#747 Felhasználó inaktív   Harder 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 01. 13:02

viszonyításképpen: nálam most 23791 hozzászólás invision esetében kb 29-30MB méretet eredményez. Ha ehhez még hozzájön vmi SQL-t használó honlap, bannerrendszer (pl. a phpadsnew meglepően sok helyet foglal) stb.. feljebb is mehet a szükséges méret.
tutorial.hu | mactippek.com | blog.harder.hu

#748 Felhasználó inaktív   andrej 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 01. 13:46

Idézet: Harder - Dátum: 2005. márc. 1., kedd - 13:02

viszonyításképpen: nálam most 23791 hozzászólás invision esetében kb 29-30MB méretet eredményez. Ha ehhez még hozzájön vmi SQL-t használó honlap, bannerrendszer (pl. a phpadsnew meglepően sok helyet foglal) stb.. feljebb is mehet a szükséges méret.

Egen. Én egyedi forummotorok alapján saccoltam. Használunk phpadsnew -t is, az eléggé meredek tud lenni. :) Azt csináljuk, hogy félevente kiirtjuk az egy évnél régebbi statisztikát. Szerintem egyszerű oldalak banner kiszolgálásához viszont tökfölösleges külön beüzemelni egyet. Sőt egy egyszerűbb, saját megoldás is tökéletes lehet.

#749 Felhasználó inaktív   Aga 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 01. 14:03

Idézet: andrej - Dátum: 2005. márc. 1., kedd - 14:46

Egen. Én egyedi forummotorok alapján saccoltam. Használunk phpadsnew -t is, az eléggé meredek tud lenni. :) Azt csináljuk, hogy félevente kiirtjuk az egy évnél régebbi statisztikát. Szerintem egyszerű oldalak banner kiszolgálásához viszont tökfölösleges külön beüzemelni egyet. Sőt egy egyszerűbb, saját megoldás is tökéletes lehet.

Ha ADszerver kell, akkor szerintem tudunk segiteni. Havi 3Mrd-ig teszteltuk a szervert, realtime stat, egyedi user kezeles, tetszoleges melyesgu ML network rendszerek kiszolgalasa, stb... Szoval minden finomsag, ami egy adszervernek kell.  Es nem a te szerveredet terheli... Ha erdekel, dobj egy mailt.

Aga

#750 Felhasználó inaktív   andrej 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 01. 19:52

Idézet: Aga - Dátum: 2005. márc. 1., kedd - 14:03

Ha ADszerver kell, akkor szerintem tudunk segiteni. Havi 3Mrd-ig teszteltuk a szervert, realtime stat, egyedi user kezeles, tetszoleges melyesgu ML network rendszerek kiszolgalasa, stb... Szoval minden finomsag, ami egy adszervernek kell.  Es nem a te szerveredet terheli... Ha erdekel, dobj egy mailt.

Aga

Á nem köszi. Havi max 500e megjelenés van. Hameg annyira beindul a dolog, akkor lesz keret kulon adserverre, marmint HW-ileg. Ettől én nem félek viszont. :D

#751 Felhasználó inaktív   Aga 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 01. 19:54

Idézet: andrej - Dátum: 2005. márc. 1., kedd - 20:52

Á nem köszi. Havi max 500e megjelenés van. Hameg annyira beindul a dolog, akkor lesz keret kulon adserverre, marmint HW-ileg. Ettől én nem félek viszont. :D

a kulso ADszervernek nem csak az a nagy elonye, hogy nem terheli a geped, hanem az is, hogy hitelesebb statisztikat biztosit a hirdetok szamara... Persze ez csak akkor erdekes, ha nem csak a sajat bannereid futnak az oldalon, akkor mind1. Egy kulso hirdeto szamara hihetobb, ha nem te mondod meg, hogy mennyi az annyi :)

Aga

#752 Felhasználó inaktív   andrej 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 01. 20:24

Idézet: Aga - Dátum: 2005. márc. 1., kedd - 19:54

a kulso ADszervernek nem csak az a nagy elonye, hogy nem terheli a geped, hanem az is, hogy hitelesebb statisztikat biztosit a hirdetok szamara... Persze ez csak akkor erdekes, ha nem csak a sajat bannereid futnak az oldalon, akkor mind1. Egy kulso hirdeto szamara hihetobb, ha nem te mondod meg, hogy mennyi az annyi :)

Aga

Áhhh, nagyjából saját bannerek. Ha pedig ennyire nem bízik bennem, akkor vegyen bannert máshol. Abszolut nem erdekünk átvágni néhány 10e megjelenéssel az esetleges hírdetőt, de még csak 1-el sem.

#753 Felhasználó inaktív   Aga 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 01. 20:29

Idézet: andrej - Dátum: 2005. márc. 1., kedd - 21:24

Áhhh, nagyjából saját bannerek. Ha pedig ennyire nem bízik bennem, akkor vegyen bannert máshol. Abszolut nem erdekünk átvágni néhány 10e megjelenéssel az esetleges hírdetőt, de még csak 1-el sem.

Persze, ezzel egyetertek. Ez valoban akkor erdekes, amikor naponta van annyi megjelenesed, mint havonta es nem egy ismeros teved be 100 banner / nap igennyel, hanem egy ugynokseg...

#754 Felhasználó inaktív   cheoppy 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 01. 23:15

Idézet: pgyafi - Dátum: 2005. márc. 1., kedd - 6:31

jó fórum az!

hát majd meglátjuk, mire lesz elég, de szerintem nem lesz húzós a fórum forgalma

Idézet: andrej - Dátum: 2005. márc. 1., kedd - 2:19

No írtam neked mailt.

Ez egyébként az ami a 100MB-os vagy egy másik dolog?

ez ugyanaz, csak húzzák-halasztják-változtatják

Egyébként meg tudja valaki mondani miért van az, hogy a rengeteg webhosting szolgáltató körében legtöbbször 2 ármagassággal találkozok? Egyik az 500mb,sql,php,email-t 15-20e+áfa áron adja évenként, a másik évi 50-60e+áfa-t kér érte? Itt valami háttérszolgáltatás van, vagy mitől van ez?

#755 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2005. 03. 01. 23:25

Idézet: cheoppy - Dátum: 2005. márc. 1., kedd - 23:15

ármagassággal találkozok? Egyik az 500mb,sql,php,email-t 15-20e+áfa áron adja évenként, a másik évi 50-60e+áfa-t kér érte? Itt valami háttérszolgáltatás van, vagy mitől van ez?

Az elso az sokat szeretne adni olcson, hogy jo sok user legyn, a masik meg mar beszivott par tulterhelest, es csak ennyibol tudja fenntartani a DualXeont.
Make love not Wor.

#756 Felhasználó inaktív   andrej 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 02. 01:09

Idézet: cheoppy - Dátum: 2005. márc. 1., kedd - 23:15

hát majd meglátjuk, mire lesz elég, de szerintem nem lesz húzós a fórum forgalma

ez ugyanaz, csak húzzák-halasztják-változtatják

Egyébként meg tudja valaki mondani miért van az, hogy a rengeteg webhosting szolgáltató körében legtöbbször 2 ármagassággal találkozok? Egyik az 500mb,sql,php,email-t 15-20e+áfa áron adja évenként, a másik évi 50-60e+áfa-t kér érte? Itt valami háttérszolgáltatás van, vagy mitől van ez?

Ennyibol (50e-60e) lehet jelenleg garantalni a megbizhatosagot es a 4x300GB sata hw raid, scsi rencerdiszkkel megmindent, pl. a  dualxeon uberfasza gep fejleszteset hostingjat, ami nem pistike akvariuma alatt van es nem varganya tapos celeron acorp lappal. :) A figyelmedbe ajánlom a média center 99%-os uptime (max 3,6 nap kiesés egy évben) vállalását, ami igazából nem vállalás, mert ha előre bejelentett leállás, akkor az olyan mintha nemlenne. Így ha egy hétre leállnak és előre szólnak, akkor neked helló, nem tudsz semmit sem csinálni. A másik, hogy bennevan a szerződésükben az is ottvan, hogy egyoldaluan fenntartjak a jogot a modositasra. Nos ilyet sokhelyen ugy alaphangon nem is vesznek komolyan.

Jahogy ua., oké, már kezdtünk örülni (legalabbis én egy icipicit, gondolom a többiek szeme is felcsillant. :)

Egyébként az még mindig járhatóbb talán, hogy minimál igénnyel kezdtek és ahogy kell a hely, úgy kértek bővítést.

#757 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 02. 01:31

Idézet: andrej - Dátum: 2005. márc. 2., szerda - 1:09

Egyébként az még mindig járhatóbb talán, hogy minimál igénnyel kezdtek és ahogy kell a hely, úgy kértek bővítést.

Minimál hely teccik, héten jött egy user, mondja hogy semmi extra nem kell, csak fent van pár kép a termékekről, aztán 15 mega, helló. Nem akartam elkiabálni, mert manapság a statikus képeket is lassan PHP/SQLből illik kipakolni, mondom had lássam az oldalt.

Persze ,hogy volt benne PHP script, mailt küldött... Kérdem, hogy mennyivel kell több hely? Nem sokkal, talán párszáz megába beleférnek, adatbánya tuti nem kell. Ok, akkor csiholok demóhelyet, felrakják az oldalt, utána mondok árat, aztán megoldunk... Adtam FTP accot, másnap írja is a fejlesztő, hogy akkor kellene az SQL elérése is, mert...

Nohh, így ha eleján benyögök egy megakedvezményes árat, akkor a végén verhettem volna fejem a falba, mert amilyen hirtelen általában az user módosítani szokott, olyan ütemben nem emelhetek árat.
Make love not Wor.

#758 Felhasználó inaktív   andrej 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 02. 12:28

Idézet: Jahno - Dátum: 2005. márc. 2., szerda - 1:31

Minimál hely teccik, héten jött egy user, mondja hogy semmi extra nem kell, csak fent van pár kép a termékekről, aztán 15 mega, helló. Nem akartam elkiabálni, mert manapság a statikus képeket is lassan PHP/SQLből illik kipakolni, mondom had lássam az oldalt.

Persze ,hogy volt benne PHP script, mailt küldött... Kérdem, hogy mennyivel kell több hely? Nem sokkal, talán párszáz megába beleférnek, adatbánya tuti nem kell. Ok, akkor csiholok demóhelyet, felrakják az oldalt, utána mondok árat, aztán megoldunk... Adtam FTP accot, másnap írja is a fejlesztő, hogy akkor kellene az SQL elérése is, mert...

Nohh, így ha eleján benyögök egy megakedvezményes árat, akkor a végén verhettem volna fejem a falba, mert amilyen hirtelen általában az user módosítani szokott, olyan ütemben nem emelhetek árat.

Megakedvezmény nincs. Kéri a bővítést == írjuk a számlát is róla. :) Ilyenkor, ha eleve így indulnak, pl. belevesszük a szerződésbe, hogy ha adott bővitést kérnek akkor mivan.

#759 Felhasználó inaktív   A.J. Crowley 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 02. 13:28

Az elsődleges név-kiszolgáló és a másodlagos név-kiszolgáló micsoda?
"Within me the beast starts to ROAR." - Sabaton

#760 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 02. 13:49

végül is levlista, szerintem lehet így idézni. Mit szóltok hozzá? És még aszittem szakember, próbáljon meg ezresért oldalt adni nyereségesen, 100 mega tárhellyel. Gipszjakabank én is adok szívesen, de jön 1-1 nagyobb forgalmú cég, vagy nagyobb ügyfélszám esetén több telefonos support, több számlázási probléma. 200 forint felett van egy darab számla elküldésének a rezsije:

"
> jellegű hibákat ki lehet iktatni, de most minden webmaster, aki
> bagóért hostol oldalakat, tegye a szívére a kezét, és mondja meg, hogy
> mennyi időt érdemes szánni egy jailes/chrootos környezet kiépítésére
> ilyen nyomott árakon.

Ezt egyszer kell jól megcsinálni, a nyomott árakat meg havonta kell beszedni. Nem látom a relációt. Akinek pedig gyakran törik a szerverét, előbb-utóbb kiszorul a piacról (gondolom én...).

> Mindaddig, amíg nem lesznek felhasználóbarát biztonsági segédeszközök
> olcsón, addig az igen népes olcsójános ügyfeleket kiszolgáló
> szervereken továbbra is jókora lyukak fognak tátongani.

Felhasználóbarát biztonsági segédeszköz? Hm-hm... Ez valami olyasmi, mint a fából vaskarika? Vannak egyszerűen alkalmazható kiegészítések, legalábbis Linuxhoz biztos (másra nem kerestem). Persze a most említett exploit ellen gyanítom egy grsec/pax védelem nem sokat ért volna (bár nem néztem utána).

> > Sok jó megoldás van. Ilyen lehet még egy virtualizációs technika is,
> > ami majdnem a fizikaileg külön gép biztonságát adja. Jelen esetben
> > nekem az rsbac külön domainjei és az rsbac jail-je vált be a célra.
> > A jail miatt igen nehéz "kijutni" a virtuális szervertérből, az
> > rsbac rc miatt pedig igen nehéz írásjogot szerezni oda, ahova az nem
> > jár, még akkor is, ha az apache-ban esetleg root exploit lenne.
>
> Persze, de a virtualizációhoz vas kell, ahogy a redundanciához is. Ott

Nem annyira vészes. Vagy vegyen a bagóért hostoló rendszergazda eleve virtuális szervert magának, és ha felnyomják a rendszerét 2 perc alatt mentésből visszakapja a jót.

> viszont ahol erre nagyüzemben szükség lenne, ott nincs fizetőképes
> kereslet. Sajnos.

Mármint web hostingra? Őszintén, mibe kerül egy web szerveren adni 1-200 MB tárhelyet valakinek? Úgy havi szinten gondolom. Semmibe. Kell egy hostolt szerver. Egyszeri 1-200 ezer forint beruházás és olcsó hosting helyen havi 8 ezer forint. Ha ezen egységsugarú hostoló rendszergazda elhelyez 10 weblapot weblaponként 1000 Ft-ért, már nyereséges. Ha meg egységsugarú kollegánk bérel egy virtuális hostoló szerveren ugyanennyiért egy virtuális gépet, még az egyszeri beruházást is megúszta, a hardver gondokat is megúszta. Ha a kollega nem egységsugarú, akkor már foglalkozik a biztonsággal, rájön, hogy a 8 ezerért szervert hostoló "szolgáltató" termében nem érdemes elhelyezni a gépet, és minőséget fog adni, ennek megfelelő áron. És erre is van kereslet. Vagy ő is választja a virtuális szerver technikát. Bérel egy virtuális gépet egy megfelelően hostolt vason (megfelelően hostolt = redundáns internet kapcsolat, minőségi vas, redundáns rendszerben), és neki csak a virtuális gépével kell foglalkoznia, nem a hadrverrel és a gép hostolással. És tud olcsón minőséget szolgáltatni."
Make love not Wor.

Téma megosztása:

• (127 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 36
  • 37
  • 38
  • 39
  • 40
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.