HWSW Informatikai Kerekasztal: Domain és tárhely - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (127 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Domain és tárhely Melyik cégnél a legolcsóbb? Értékeld a témát: -----

#321 Felhasználó inaktív   mark.hu 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2004. 06. 19. 23:44

Idézet: andrej - Dátum: 2004. jún. 19., szombat - 13:16

A tulajdonos adatai (néven kivül) az adatvedelmi torveny miatt nem szerepelnek mar. Csak az admin es tech kapcsolat tartoe, persze ha egyeznek, akkor szerencse.

Deninet: hat ize, nem tudom, hogy egy nehany szerverrel rendelkezo miert venne maganak 250e/honapert 10mbit kulfoldet...

A regisztrátrok látják a tulajdonos adatait is.

A Deninetről pedig szerintem keveset tudsz. Érdeklődj náluk személyesen további infókért, de annyit szívesen elmondok, hogy 10 MBitnél jóval több van nekik.

#322 Felhasználó inaktív   andrej 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 06. 20. 11:27

Idézet: mark.hu - Dátum: 2004. jún. 20., vasárnap - 0:44

A regisztrátrok látják a tulajdonos adatait is.

A Deninetről pedig szerintem keveset tudsz. Érdeklődj náluk személyesen további infókért, de annyit szívesen elmondok, hogy 10 MBitnél jóval több van nekik.

Node a regisztrator sem adja ki.

Deninet, valoban nem tudok sokat, csak ami weben fellelheto. Megnezve a webcam kepeket, hatnemtom... Ahany szervert latok, nem hiszem, hogy mindegyiknek kulon 1Mbit garantalt kulfoldje van, en inkabb a max elerheto savnak gondolom azt.

#323 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2004. 06. 20. 12:00

De utálom az ilyen webkamerát, aminek plugin kell. De a 20ezres árban lévő szervertelepítés is elég baráti, gondolom előre van gyártva, aztán átírják az IP-t.
Make love not Wor.

#324 Felhasználó inaktív   andrej 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 20. 13:02

Idézet: Jahno - Dátum: 2004. jún. 20., vasárnap - 13:00

De utálom az ilyen webkamerát, aminek plugin kell. De a 20ezres árban lévő szervertelepítés is elég baráti, gondolom előre van gyártva, aztán átírják az IP-t.

Aztán ha egyedibb igények vannak akkor megy az izzadás, a havi 10e szerintem nagyon keves a karbantartasert, bar ha a usereket webrol lehet lokdosni, akkor nem.

#325 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 20. 13:06

Idézet: andrej - Dátum: 2004. jún. 20., vasárnap - 12:02

Aztán ha egyedibb igények vannak akkor megy az izzadás, a havi 10e szerintem nagyon keves a karbantartasert, bar ha a usereket webrol lehet lokdosni, akkor nem.

Ez a karbantartás szerintem olyan szintű lehet, hogy ha lehal, akkor megrugdalják, meg felrakják az updatéket. Mert egy 200 domainos webes/mailos gépet napi pár órában simán lehet baxtatni, userektől függően. Nem kellene onnan is valami tagot idehívni a topikra, hogy informálja a népet?
Make love not Wor.

#326 Felhasználó inaktív   andrej 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 20. 13:59

Idézet: Jahno - Dátum: 2004. jún. 20., vasárnap - 14:06

Ez a karbantartás szerintem olyan szintű lehet, hogy ha lehal, akkor megrugdalják, meg felrakják az updatéket. Mert egy 200 domainos webes/mailos gépet napi pár órában simán lehet baxtatni, userektől függően. Nem kellene onnan is valami tagot idehívni a topikra, hogy informálja a népet?

Dehogynem. :)

Jahno: nalatok van POP3-SSL eleres a mailekhez?

#327 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 20. 14:14

Idézet: andrej - Dátum: 2004. jún. 20., vasárnap - 12:59

Jahno: nalatok van POP3-SSL eleres a mailekhez?

Van ja.
Make love not Wor.

#328 Felhasználó inaktív   buga 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 06. 20. 17:15

Idézet: andrej - Dátum: 2004. jún. 20., vasárnap - 12:27

Deninet, valoban nem tudok sokat, csak ami weben fellelheto. Megnezve a webcam kepeket, hatnemtom... Ahany szervert latok, nem hiszem, hogy mindegyiknek kulon 1Mbit garantalt kulfoldje van, en inkabb a max elerheto savnak gondolom azt.

Volt itt ilyesmirol szo masik topicban (szerverhosting sávszél mérése konkret adat Deninetrol) Akkor stabilan 3MBit/sec-et mertunk USA iranyabol, ez szerintem a kicsik kozt nem olyan rossz, illetve ar/teljesitmeny aranyban sem. Ahogy hallom, jol is megy a bolt, most epitik az ujabb geptermet.

Ha meg ez nem eleg, akkor lehet az Axelero/IW (most fejlesztettek)/Datanet lenyegesen dragabb szolgaltatasait venni.

#329 Felhasználó inaktív   buga 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 06. 20. 17:21

Idézet: giotto - Dátum: 2004. jún. 18., péntek - 15:15

nem tudja-e vki, hogy lehet-e arra keresni, hogy a domain tulajdonosa melyik varosbban lakik??? :)

Ha sajat neven regisztralt, akkor a whois tool segitsegevel vagy webes feluletrol: domain.hu

#330 Felhasználó inaktív   andrej 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 20. 21:44

Idézet: buga - Dátum: 2004. jún. 20., vasárnap - 18:15

Volt itt ilyesmirol szo masik topicban (szerverhosting sávszél mérése konkret adat Deninetrol) Akkor stabilan 3MBit/sec-et mertunk USA iranyabol, ez szerintem a kicsik kozt nem olyan rossz, illetve ar/teljesitmeny aranyban sem. Ahogy hallom, jol is megy a bolt, most epitik az ujabb geptermet.

Ha meg ez nem eleg, akkor lehet az Axelero/IW (most fejlesztettek)/Datanet lenyegesen dragabb szolgaltatasait venni.

Nekem eleg, mi IW-nel vagyunk, csak kotozkodtem, illetve kerestem az igazsagot. :)

Egyebkent ahogy Jahno irta fentebb, "200 domaines gep" -nel az a +10e ft / ho nem lehet problema. Azt lassuk be hogy Axelero es IW (datanetnel nem voltam) lenyegesen jobb minosegben is szolgaltat, akar kulfold, akar maga a szerverterem felszereltsege. Nem akarom leszolni a kicsiket sem, van eppen eleg gondjuk a szolgaltatas minosegenek fenntartasaval es az ugyfelekkel. A webcam-ek szerint van is igeny erre az arfekvesu szerverhostingra, es nekik sikerult is befutni vele, ez mindenkeppen szep teljesitmeny.

#331 Felhasználó inaktív   andrej 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 22. 11:17

Már rég dünnyögtem, ezért picit megint. :D

Az enternethez vitt volna egy szervert egy ismerős, de az enternetnél azt sem tudják, hogy fiúk vagy lányok. Egyszer ezt, máskor azt mondanak, 3 napja probalja bevinni hozzajuk a gepet...

#332 Felhasználó inaktív   Taranov 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 22. 22:44

No akkor beírnám az esetemet.
Június 7-én hétfőn bementünk az Enternetbe, hogy megrendeljük a szerverhosting szolgáltatást.
Kitöltöttük a megrendelőlapot, de azt mondták, hogy nem tudjuk most aláírni a szerződést (azért, hogy bármikor vihessük a gépet), mert két nap mire elkészül a szerződés.
Ez már eléggé nevetséges volt, de hát azt mondtuk, hogy akkor két nap múlva faxolják el a szerződést két példányban és akkor az egyiket visszafaxoljuk. Úgy akartuk, hogy a számlát egy egyéni vállalkozó nevére állítsák ki, de a megrendelő ne ő legyen, hogy ne kelljen vidékről idejönnie azért, hogy aláírja a szerződést. Azt állította tehát az ügyfélszolgálatos srác, hogy  kell egy meghatalmazás a költségviselőtől. Mivel nem akartunk ezért leutazni vidékre, beírtuk a cégek számára kitöltendő adatokhoz/számlázási adatokhoz az egyéni vállalkozó adatait, adószámát stb., a megrendelő adataihoz  meg azt, aki személyesen alá tudja írni a szerződést, mivel azt mondták, hogy faxon nem lehet visszaküldeni a leendő szerződést (mert ugye ez még csak a megrendelőlap volt).  Két nap múlva felhív Gondos Gabriella az Enternetből, hogy nincsenek kitöltve a magánszemély adatai. Mivel a cuccot  cégnévre szerettük volna, gondoltuk, hogy ez nem is kell. Elég ésszerűtlenül volt összeállítva ez a megrendelőlap, de hát gondoltuk semmi gond, bediktáljuk a megrendelő adatait. Erre a hölgyike azt mondta, hogy nem lehet bediktálni, személyesen kell bevinni.
Pénteken adódott egy kis gond a szerverrel, ezért nem tudtuk bevinni, szóval az ügy szerdára, június 16-ára csúszott. Ezen a napon sikerült végre megkötni a szerződést.
A gépet tegnap, június 21-én hétfőn akartuk vinni, mikor már minden hiba elhárult. Előtte direkt felhívtuk az Enternet ügyfélszolgálatot, hogy lehet-e vinni, hisz gondoltuk, hogy valami bibi lesz itt. Mondták, hogy természetesen lehet, hisz 19 óráig van nyitva az ügyfélszolgálat. Odavittük 18:30 körül, de ott egy kolléga, aki annyira zavarban volt, hogy azt se tudta, hogy fiú-e vagy lány, azt mondta, hogy az Interware szervertermébe kell vinni a szervert (mert az Enternet épp költözködik az Interware-hez). De ide csak 10:00 és 18:00 között lehet vinni.
Megadott egy telefonszámot, azt ma délelőtt 11-kor felhívtuk, mondták, hogy nem lehet vinni csak úgy az Interware-hez, mivel előtte átvételi elismervényt kell adniuk a Csángó utcában, a saját irodájukban. Hát itt már kezdett kilötykölődni a pohárból a víz, hisz hétfőn délután nem adtak átvételit, a kedves kolléga biztos azt se tudta, hogy mi az és mire kell, illetve hogy kell-e nagy zavarában. Na de ez még semmi, egy alapos beolvasás utána gondoltuk, hogy elvisszük akkor a csángó utcába is, és utána a victur hugo-ba. De ezután a telefonbeszélgetés utána hívott Farkas Annamária (vele kapcsolatban további saját kellemetlen tapasztalatok olvashatóak itt a HWSW-n valamelyik topikban), és kedvesen közölte, hogy ezen a héten nem lehet bevinni, mert ez a szerződés már nagyon régi, _már nagyon régen be kellett volna vinni a gépet_, és a költözés alatt egyáltal nem lehet gépet hozni. Na mondtuk, hogy mostmár elég volt, mindent azért nem tehetnek meg ők sem, de továbbra is ezt a fikcióját hangoztatta, miszerint nem lehet ezen a héten gépet bevinni. Felhívtuk a központi ügyfélszolgálatot, ahol azt mondták, hogy keressük a csángó utcában Nagy Konrádot, gondolom a főb**f***t. Vele szerencsére nem kellett beszélni, mert csodák csodája adtak átvételi elismervényt a csángó utcában és be lehetett vinni a gépet az Interware-hez a Victor Hugo utcába. A szerződéskötéstől számított 6 nap múlva, a megrendelőlap kitöltésétől számított 14. napon.
Gratulálok az Enternetnek!

#333 Felhasználó inaktív   Aga 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 22. 23:05

Idézet: Taranov - Dátum: 2004. jún. 22., kedd - 21:44

No akkor beírnám az esetemet.
Június 7-én hétfőn bementünk az Enternetbe, hogy megrendeljük a szerverhosting szolgáltatást.
Kitöltöttük a megrendelőlapot, de azt mondták, hogy nem tudjuk most aláírni a szerződést (azért, hogy bármikor vihessük a gépet), mert két nap mire elkészül a szerződés.
Ez már eléggé nevetséges volt, de hát azt mondtuk, hogy akkor két nap múlva faxolják el a szerződést két példányban és akkor az egyiket visszafaxoljuk. Úgy akartuk, hogy a számlát egy egyéni vállalkozó nevére állítsák ki, de a megrendelő ne ő legyen, hogy ne kelljen vidékről idejönnie azért, hogy aláírja a szerződést. Azt állította tehát az ügyfélszolgálatos srác, hogy  kell egy meghatalmazás a költségviselőtől. Mivel nem akartunk ezért leutazni vidékre, beírtuk a cégek számára kitöltendő adatokhoz/számlázási adatokhoz az egyéni vállalkozó adatait, adószámát stb., a megrendelő adataihoz  meg azt, aki személyesen alá tudja írni a szerződést, mivel azt mondták, hogy faxon nem lehet visszaküldeni a leendő szerződést (mert ugye ez még csak a megrendelőlap volt).  Két nap múlva felhív Gondos Gabriella az Enternetből, hogy nincsenek kitöltve a magánszemély adatai. Mivel a cuccot  cégnévre szerettük volna, gondoltuk, hogy ez nem is kell. Elég ésszerűtlenül volt összeállítva ez a megrendelőlap, de hát gondoltuk semmi gond, bediktáljuk a megrendelő adatait. Erre a hölgyike azt mondta, hogy nem lehet bediktálni, személyesen kell bevinni.
Pénteken adódott egy kis gond a szerverrel, ezért nem tudtuk bevinni, szóval az ügy szerdára, június 16-ára csúszott. Ezen a napon sikerült végre megkötni a szerződést.
A gépet tegnap, június 21-én hétfőn akartuk vinni, mikor már minden hiba elhárult. Előtte direkt felhívtuk az Enternet ügyfélszolgálatot, hogy lehet-e vinni, hisz gondoltuk, hogy valami bibi lesz itt. Mondták, hogy természetesen lehet, hisz 19 óráig van nyitva az ügyfélszolgálat. Odavittük 18:30 körül, de ott egy kolléga, aki annyira zavarban volt, hogy azt se tudta, hogy fiú-e vagy lány, azt mondta, hogy az Interware szervertermébe kell vinni a szervert (mert az Enternet épp költözködik az Interware-hez). De ide csak 10:00 és 18:00 között lehet vinni.
Megadott egy telefonszámot, azt ma délelőtt 11-kor felhívtuk, mondták, hogy nem lehet vinni csak úgy az Interware-hez, mivel előtte átvételi elismervényt kell adniuk a Csángó utcában, a saját irodájukban. Hát itt már kezdett kilötykölődni a pohárból a víz, hisz hétfőn délután nem adtak átvételit, a kedves kolléga biztos azt se tudta, hogy mi az és mire kell, illetve hogy kell-e nagy zavarában. Na de ez még semmi, egy alapos beolvasás utána gondoltuk, hogy elvisszük akkor a csángó utcába is, és utána a victur hugo-ba. De ezután a telefonbeszélgetés utána hívott Farkas Annamária (vele kapcsolatban további saját kellemetlen tapasztalatok olvashatóak itt a HWSW-n valamelyik topikban), és kedvesen közölte, hogy ezen a héten nem lehet bevinni, mert ez a szerződés már nagyon régi, _már nagyon régen be kellett volna vinni a gépet_, és a költözés alatt egyáltal nem lehet gépet hozni. Na mondtuk, hogy mostmár elég volt, mindent azért nem tehetnek meg ők sem, de továbbra is ezt a fikcióját hangoztatta, miszerint nem lehet ezen a héten gépet bevinni. Felhívtuk a központi ügyfélszolgálatot, ahol azt mondták, hogy keressük a csángó utcában Nagy Konrádot, gondolom a főb**f***t. Vele szerencsére nem kellett beszélni, mert csodák csodája adtak átvételi elismervényt a csángó utcában és be lehetett vinni a gépet az Interware-hez a Victor Hugo utcába. A szerződéskötéstől számított 6 nap múlva, a megrendelőlap kitöltésétől számított 14. napon.
Gratulálok az Enternetnek!

Legkozelebb gyere egy emelettel feljebb (III.-ra) a szerver terem elotti ajtohoz balra (SWI) es kb 10 perc alatt elhelyezheted a geped :)

Amugy nem rossz az enternet szerintem, csak most a koltozes egy kicsit kaoszt general naluk, de szerintem ez atmeneti gyerekbetegseg naluk.

Aga

#334 Felhasználó inaktív   andrej 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 22. 23:16

Idézet: Aga - Dátum: 2004. jún. 23., szerda - 0:05

Legkozelebb gyere egy emelettel feljebb (III.-ra) a szerver terem elotti ajtohoz balra (SWI) es kb 10 perc alatt elhelyezheted a geped :)

Amugy nem rossz az enternet szerintem, csak most a koltozes egy kicsit kaoszt general naluk, de szerintem ez atmeneti gyerekbetegseg naluk.

Lattam az smsweb gepeteket, ize gepeitek. :) Szep nagy feketék. Egyébként ua. teremben van lassan mar mindenki, valszin miattunk kaptak kedvet. :D

A kis kaosz az eufemizus. Nem a tech emberkekkel volt a gond, hanem az ufsz es manager reszivel. A dologban a legszebb, hogy 0-24-ig lehet szvsz gepet vinni (legalabbis IW-hez, mert naluk van a mi xeonunk is), hamar van szerzodes.

Btw: enternet is a 3-dikon van, a sarokban. :)

#335 Felhasználó inaktív   andrej 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 22. 23:20

Allandoan belterjessé válik ez, szerintem legyen más a neve a topiknak, és induljon egy őj hasonló céllal. :)

#336 Felhasználó inaktív   kovikti 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 06. 23. 12:43

Hali!

Szeretnék egy .hu vagy .com honlapot csinálni. Néztem az atw, freeweb, uw-t.
A kérdésem, mibe kerülne ez nekem? 4-6e Ftért végeznek domain regisztrációt. Néhol megemlítenek domainfenntartást, havi sokszáz forint. Ez mi? Én úgy gondoltam ezt a dolgot, hogy van nekik ingyenes tárhely szolgáltatásuk, ha fizetek domainregisztrációt, akkor megszűnik a ...uw..., ...fw... a címben, amúgy minden ugyanaz marad.
Hol érdemes ilyenbe belekezdeni? (vidékről...)

Köszönettel KV

#337 Felhasználó inaktív   Aga 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 23. 13:06

Idézet: kovikti - Dátum: 2004. jún. 23., szerda - 11:43

Hali!

Szeretnék egy .hu vagy .com honlapot csinálni. Néztem az atw, freeweb, uw-t.
A kérdésem, mibe kerülne ez nekem? 4-6e Ftért végeznek domain regisztrációt. Néhol megemlítenek domainfenntartást, havi sokszáz forint. Ez mi? Én úgy gondoltam ezt a dolgot, hogy van nekik ingyenes tárhely szolgáltatásuk, ha fizetek domainregisztrációt, akkor megszűnik a ...uw..., ...fw... a címben, amúgy minden ugyanaz marad.
Hol érdemes ilyenbe belekezdeni? (vidékről...)

Köszönettel KV

kovikti: az emlitett cegek kozul kizarolag az FW domain regisztrator, a tobbiek masokon keresztul csinaljak. Ez az arakban is meglatszik. Amit kapsz, az FW/UW eseten nagjabol ugyanaz, az ingyenes oldalad regi cime melle a domainest is megkapod. Amiben FW tobb: a domain ala tetszoleges szamu aldomaint kapsz alkonyvtarak letrehozasaval es nem csak atiranyitas hanem valodi mailbox tartozik hozza csoportos maillel, amit a szurok segitsegevel szetvalogathatsz.

Arkepzesben van kulonbseg, UW-nel evente kernek el egy X osszeget, FW-nel valamivel magasabb az indulo befektetes, de az 2 evre szol. Igy lenyegeben ugyanannyiba kerul hosszutavon.

Aga

#338 Felhasználó inaktív   kovikti 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 06. 23. 13:19

Van esetleg amit jobban ajanlanal, m a fw?
Jé, a fw epp szunetel (regisztracio). Filemeretkorlatozasok a tobbinel nincsenek ha jol lattam.

Ez pontosan mit jelent, mire jo?:"nem csak atiranyitas hanem valodi mailbox tartozik hozza csoportos maillel, amit a szurok segitsegevel szetvalogathatsz. "

KOSY KV

#339 Felhasználó inaktív   kovikti 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 06. 23. 14:52

Továbbá: domainfenntartást kell fizetni??? Vagy csak akkor, ha nem az ő szerverükön van???

Kosy KV

#340 Felhasználó inaktív   Aga 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 23. 14:56

Idézet: kovikti - Dátum: 2004. jún. 23., szerda - 13:52

Továbbá: domainfenntartást kell fizetni??? Vagy csak akkor, ha nem az ő szerverükön van???

Kosy KV

Karbantartas: igen, jelenleg folynak a munkalatok, egy az eddiginel is erosebb gep kerul a freeweb ala.

Korlatok: vagy tarhely meret vagy file meret limit mindenhol van, ahol nincs, az a szolgaltato eletkeptelen.

Mail miert jo? nem hinnem, hogy nagyon magyarazni kellene, mi a kulonbseg a valodi mail szolgaltatas pop3, imap, webmail hatterrel es az egyszeru tovabbkuldom valahova a leveleidet kozott.

Mas szolgaltato ajanlas: nem, nem szeretnek mast ajanlani, ennel jobbat csak fizetosen talalsz.

Aga

Téma megosztása:

• (127 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.