HWSW Informatikai Kerekasztal: Domain és tárhely - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (127 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 52
  • 53
  • 54
  • 55
  • 56
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Domain és tárhely Melyik cégnél a legolcsóbb? Értékeld a témát: -----

#1061 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2005. 06. 14. 21:29

Idézet: Taranov - Dátum: 2005. jún. 14., kedd - 21:23

Biztos valami átmeneti probléma lehetett, mert azóta működik.
Egyébként már 8000 domaint üzemeltetnek :)

Jahh, én is mondhatom, hogy van itt vagy ezer domain, annak fele csak DNS, vagy még annyi sem, és kb. 200 havidíjas user van, annak átlag fele alatti fizetőképes csak határidőre... Így lesz 50 userből egyből 1000 domain :-D

SQL-t mindig emlegettem, én is belefutottam, de amint egyszer ki volt ez a szöveg írva, már nyomtuk is a bővítést, tudjátok, azóta rettegek :-(
Make love not Wor.

#1062 Felhasználó inaktív   dgm 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 06. 15. 14:08

Idézet: Jahno - Dátum: 2005. jún. 14., kedd - 22:29

SQL-t mindig emlegettem, én is belefutottam, de amint egyszer ki volt ez a szöveg írva, már nyomtuk is a bővítést, tudjátok, azóta rettegek :-(

Csak az a baj, hogy kaptunk egy túlterheléses támadást és az átlagos forgalom kb. 20x-a volt. Ez ellen nem tudsz védekezni, nem tudsz akkora gépet betenni, hogy bármilyen támadást kibírjon... Az IP-t a rendszer kitiltotta és igen, pár percig valóban nem ment 1 gépünk a 8 közül...

#1063 Felhasználó inaktív   pgyafi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 06. 15. 14:58

Idézet: dgm - Dátum: 2005. jún. 15., szerda - 15:08

Csak az a baj, hogy kaptunk egy túlterheléses támadást és az átlagos forgalom kb. 20x-a volt. Ez ellen nem tudsz védekezni, nem tudsz akkora gépet betenni, hogy bármilyen támadást kibírjon... Az IP-t a rendszer kitiltotta és igen, pár percig valóban nem ment 1 gépünk a 8 közül...

van ilyen    :up:

Viszont az ilyen sql hibákat illik lekezelni. Semmibe nem tartott volna nem kacsolódás esetére átirányítani másik gépre!

#1064 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 15. 17:31

Idézet: pgyafi - Dátum: 2005. jún. 15., szerda - 14:58

van ilyen    :up:

Viszont az ilyen sql hibákat illik lekezelni. Semmibe nem tartott volna nem kacsolódás esetére átirányítani másik gépre!

Akkor meg az az SQL hal le... Gondolom nem egy darab SQL van, esetleg fürtözött a cucc, szóval ezzel tényleg nem sok mindent lehet hegeszteni.
Make love not Wor.

#1065 Felhasználó inaktív   pgyafi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 15. 20:03

Idézet: Jahno - Dátum: 2005. jún. 15., szerda - 18:31

Akkor meg az az SQL hal le... Gondolom nem egy darab SQL van, esetleg fürtözött a cucc, szóval ezzel tényleg nem sok mindent lehet hegeszteni.

Na ezt nem értem ám!
Ha nincs sql connect ---> redirect másik statik lapra. 1 sorral több a kód. És megy.

#1066 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 15. 21:29

Idézet: pgyafi - Dátum: 2005. jún. 15., szerda - 20:03

Ha nincs sql connect ---> redirect másik statik lapra.   1 sorral több a kód. És megy.

Ja jóóóó, értem nahhh. Én úgy értettem, hogy az SQL-t szolgálja ki másik gép, te meg azt mondod, hogy ne hibaüzenetet toljon, hanem egy sima .html-t. Jajaja!
Make love not Wor.

#1067 Felhasználó inaktív   andrej 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 16. 09:58

Idézet: pgyafi - Dátum: 2005. jún. 15., szerda - 21:03

Na ezt nem értem ám!
Ha nincs sql connect ---> redirect másik statik lapra. 1 sorral több a kód. És megy.

Ez oké de 800 (vagy bármennyi, nemtom) másik hostolt oldal is elborul. A másik, hogy szerintem éles gépen error_reporting off kéne phpba és csak naplózni a hibákat. Egy szép fehér oldal kevésbé gáz (és fórumra sem lehet linkelni, hogy jujuj, nezzük milyen lame a szoli, hogy nemmegy az ezkuel), mint egy teljes hibajelentés, mindenféle elérési úttal.

#1068 Felhasználó inaktív   pike.killer 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 28. 21:28

Tudtok abban segiteni kit erdemes megkeresni. Server elhelyzes veget vagy server berlesben.
Ami erdekelne minidig 2 geprol van szo.
- home pc ( normal torony pl deer 108-as)
- U magas sever
-blaid server

#1069 Felhasználó inaktív   Taranov 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 28. 21:59

Idézet: pike.killer - Dátum: 2005. jún. 28., kedd - 20:28

Tudtok abban segiteni kit erdemes megkeresni. Server elhelyzes veget vagy server berlesben.
Ami erdekelne minidig 2 geprol van szo.
- home pc ( normal torony pl deer 108-as)
- U magas sever
-blaid server

Konkrétan mire keresel embert/céget?

Szerver elhelyezés tekintetében Integrity és Datanet.
Ezeknél a cégeknél szervert bérelni is lehet, talán ebben az Integrity jobb.

#1070 Felhasználó inaktív   pike.killer 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 28. 23:22

Idézet: Taranov - Dátum: 2005. jún. 28., kedd - 22:59

Konkrétan mire keresel embert/céget?

Szerver elhelyezés tekintetében Integrity és Datanet.
Ezeknél a cégeknél szervert bérelni is lehet, talán ebben az Integrity jobb.

Vagy server elhelyezesre vagy berlesre attol fugg, h hogyan jon ki penzbol hosszu tavon.
olyan embert keresek akinek flotta kedvezmenye van es be lehet hozza mondjuk tarulni 2 gep erejig. Itt gondolok olyanra hogy tobb gepe is van pl az Intergrity-ben es olcsobban jovok ki ha o rendeli meg +x gepre a szolgaltatast mint ha en mennek be es erendelnem +.

#1071 Felhasználó inaktív   kukac7 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 06. 29. 06:40

udv!
van egy tarhelyem (nem ingyenes helyen) es szeretnek hozza egy .hu domain 1 evre (de lehet 2 evre, az artol fugg).
erdeklodnek, hogy hol a legolcsobb mindennel egyutt 1 evre es hol erdemes elofizetni.
koszi a segitseget!

szerk.: az integritynel mar erdeklodtem, ott 2900 huf+afa 1 evre.
lehet ennyire olcso?
marmint mas osszeget az ev folyaman nem kell e majd fizetnem, stb...

Szerkesztette: kukac7 2005. 06. 29. 06:41 -kor

"Olyan csúnya vagyok, hogy a kurva is azt mondja, fáj a fejem."

#1072 Felhasználó inaktív   andrej 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 29. 09:08

Idézet: kukac7 - Dátum: 2005. jún. 29., szerda - 7:40

udv!
van egy tarhelyem (nem ingyenes helyen) es szeretnek hozza egy .hu domain 1 evre (de lehet 2 evre, az artol fugg).
erdeklodnek, hogy hol a legolcsobb mindennel egyutt 1 evre es hol erdemes elofizetni.
koszi a segitseget!

lehet ennyire olcso?

No és a jelenlegi szolgáltatódnál mennyi ez? Nem egyszerűbb ott reggelni? Az integrity amúgy korrekten csinálja, az írt összegben bennevan a két DNS is és nincs más költséged náluk, csak majd az éves fenntartás ha ez lejárt. Viszont van ahol 3200+ÁFA/2év egy domain, pl nálunk. :)

#1073 Felhasználó inaktív   kukac7 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 06. 29. 09:20

Idézet: andrej - Dátum: 2005. jún. 29., szerda - 10:08

No és a jelenlegi szolgáltatódnál mennyi ez? Nem egyszerűbb ott reggelni?

nem. :)
koszi.
kaptam egy ajanlatot mar ma: 4500 huf/2 ev
meg gondolkodom es nezelodok. ;)
"Olyan csúnya vagyok, hogy a kurva is azt mondja, fáj a fejem."

#1074 Felhasználó inaktív   Taranov 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 29. 17:17

Idézet: kukac7 - Dátum: 2005. jún. 29., szerda - 5:40

udv!
koszi a segitseget!

lehet ennyire olcso?

Írtam privit.

#1075 Felhasználó inaktív   clevo2 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 07. 04. 11:09

Szolgáltatót keresek épülő dinamikus weblapok elhelyezésének céljából.
PHP (esetleg Zend vagy egyéb dekóderrel), MySQL, cron script (PHP), DNS1+2, "*" subdomain támogatás, htaccess, email (POP3).
Fontos, hogy nemzetközi irányban nagy legyen a sávszélesség. Ez kezdetben nem lesz kihasználva, de ha megnövexik a látogatottság, nem szeretnék szolgáltatót váltani.

MySQL adatbázisok száma: max. 10
Domainek száma: kb. 10 élő, kb. 40 "parkolás"
Igényelt tárhely: kezdetnek 50MB
Leterheltség: kezdetben napi párezer oldallekérés, kb. 50000 adatbázis lekérdezés.

Irjonak szolgáltatók (ha van akkor referenciát is kérek) és elégedett ügyfelek (na jó, az elégedetlenek is írhatnak :)).
Privátba, nem emailre.

#1076 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 04. 11:16

Idézet: clevo2 - Dátum: 2005. júl. 4., hétfő - 12:09

Szolgáltatót keresek épülő dinamikus weblapok elhelyezésének céljából.

Leterheltség: kezdetben napi párezer oldallekérés, kb. 50000 adatbázis lekérdezés.

Cron script az részemről kritikus, de maghdumálhatjuk. Első körben aszondom, hogy saccperkábé havi 30+ÁFA, de meg kellene dumálni rendesebben. Privátot nem tudok írni, email Neked nem jó, akkor marad a nyilvános árajánlattétel :-)

Szeretem, mikor saccra meg bírják tippelni az adatbázis lekérdezéseket, meg a látogatottságokat :-)
Make love not Wor.

#1077 Felhasználó inaktív   clevo2 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 07. 04. 11:52

Idézet: Jahno - Dátum: 2005. júl. 4., hétfő - 12:16

Cron script az részemről kritikus, de maghdumálhatjuk. Első körben aszondom, hogy saccperkábé havi 30+ÁFA, de meg kellene dumálni rendesebben. Privátot nem tudok írni, email Neked nem jó, akkor marad a nyilvános árajánlattétel :-)

Szeretem, mikor saccra meg bírják tippelni az adatbázis lekérdezéseket, meg a látogatottságokat :-)

A becslés nem becslés hanem tény: ennyit produkál a egy jelenleg működő rendszerünk, ettől kezdetben nem valószinű hogy nagyobb terhelés lesz.

A havi 30+á (évi 360+á) extrém sok.
Ennyiért saját szervert üzemeltethetek, korlátlan domainnel, adatbázissal, tárhellyel, stb.
Megnéztem talán az egyik legdrágább szolgáltatást (H0nlap Plusz - 159 + á / év):
http://www.t-online.hu/ajanlataink/uzleti/...0509honlap.html

Ettől te miben tudsz többet nyújtani?

#1078 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 04. 12:01

Idézet: clevo2 - Dátum: 2005. júl. 4., hétfő - 12:52

A havi 30+á (évi 360+á) extrém sok.
Ennyiért saját szervert üzemeltethetek, korlátlan domainnel, adatbázissal, tárhellyel, stb.

Tedd hozzá, hogy mondjuk 300ezres összegbe kerül a gép, legolcsóbb helyen kb. 10 rugó bele a vonal+a villany, aztán akkor adminolási költségek változók, de ha sarki ismerős occsón csinálja, akkor 1 év múlva rájön, hogy nem érdemes 24 órában foglalkozni vele, aztán lightosabbra veszi a figurát, ha meg céget fizetsz meg, akkor hát hümmm...

Így lesz mondjuk a szerver anyagköltségét 2 évre vetítve 300ezer+240ezer, md nélkül is havi 20ezer felett...

Nomost ha van 10 domain, meg 10 adatbánya, akkor 3ezer/hó nemár sok legyen. Azért mondtam ennyit, mert utólag úgysem lehet 2 éven belül árat emelni. Sőt, jössz majd azzal, hogy hol occsóbb, és 3ezresért kapsz egy évet. Én meg ehhez öreg vagyok, a fentebb emlegetett 300ezres összeg nálam csak ramra volt elég a gépben, ezzel szinten tudjuk magunkat tartani, nem fexik meg, valamint ha mégis, akkor mellé tudom tolni a következő gépet. 1-2 iparibb userrel már beszoptam, holott az is vidéki fodrászüzlet kategóriának indult, csak kinőtte magát.

Max. annyit tudok mondani, hogy írjál mailot, oszt próbáljad ki ingyé "x" ideig.
Make love not Wor.

#1079 Felhasználó inaktív   clevo2 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 07. 04. 12:40

Idézet: Jahno - Dátum: 2005. júl. 4., hétfő - 13:01

Tedd hozzá, hogy mondjuk 300ezres összegbe kerül a gép, legolcsóbb helyen kb. 10 rugó bele a vonal+a villany, aztán akkor adminolási költségek változók, de ha sarki ismerős occsón csinálja, akkor 1 év múlva rájön, hogy nem érdemes 24 órában foglalkozni vele, aztán lightosabbra veszi a figurát, ha meg céget fizetsz meg, akkor hát hümmm...

Így lesz mondjuk a szerver anyagköltségét 2 évre vetítve 300ezer+240ezer, md nélkül is havi 20ezer felett...

Nomost ha van 10 domain, meg 10 adatbánya, akkor 3ezer/hó nemár sok legyen. Azért mondtam ennyit, mert utólag úgysem lehet 2 éven belül árat emelni. Sőt, jössz majd azzal, hogy hol occsóbb, és 3ezresért kapsz egy évet. Én meg ehhez öreg vagyok, a fentebb emlegetett 300ezres összeg nálam csak ramra volt elég a gépben, ezzel szinten tudjuk magunkat tartani, nem fexik meg, valamint ha mégis, akkor mellé tudom tolni a következő gépet. 1-2 iparibb userrel már beszoptam, holott az is vidéki fodrászüzlet kategóriának indult, csak kinőtte magát.

Max. annyit tudok mondani, hogy írjál mailot, oszt próbáljad ki ingyé "x" ideig.

OK, neked ennyiért eri meg.
Ha úgy vesszük, nem sok, ha egy site behoz legalább ennyit.
De nekek _most még_ sok.
0,4-1Ft/oldalletöltés. Luxus kategória.
Olyan szolgáltatót keresek, aki akkor emel díjat, ha már "ipari" rendszert üzemeltetek, vagy amikor "mellé kell tolni a következő gépet".
Olcsó szolgáltatóval már sz*vtam: majdnem egy évig nem tudott normálisan felkonfigolni egy DNSt, köszi, ebből nem kérek.

Pár éve már eljátszottam a "saját szerver" játékot.
Nagytorony, duál táp, 2x40GB RAID, 1GBRAM, 1600Ghz P4 proci, stb.). Annó kb. félmilla volt cakkumpakk (hja, aki optimista és 5 evre tervez 0rigo forgalmat :)).  Most kicsit átszerelve ez az itthoni gépem.
"Sarki ismerős" 50ért szervert installálna, + havi 15ért ráránéz, frissít, meg segít ha elakadok Apache, DNS konfiggal (megjegyzem: első hónapokban havi 1-2 email elegendő volt, később meg csak fizetéskor találkoztunk).
Havi +15 a hosting (ahogy mondod: vonal+villany).  Ígyen eddig 410e + 10e taxi mer' valahogy be kell vinni a farmra kicsikét.

Köszi az árajánlatot, talonban tartom a közetkező néhány évre :)

#1080 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 04. 12:49

Idézet: clevo2 - Dátum: 2005. júl. 4., hétfő - 13:40

OK, neked ennyiért eri meg.
Ha úgy vesszük, nem sok, ha egy site behoz legalább ennyit.
De nekek _most még_ sok.
0,4-1Ft/oldalletöltés. Luxus kategória.

már "ipari" rendszert üzemeltetek, vagy amikor "mellé kell tolni a következő gépet".

Nagytorony, duál táp, 2x40GB RAID, 1GBRAM, 1600Ghz P4 proci, stb.). Annó kb. félmilla volt cakkumpakk (hja, aki optimista és 5 evre tervez 0rigo forgalmat :)).  Most kicsit

Ha sok, akkor nem 10 oldallal kell kezdeni, meg 10 SQL-el. Nalunk ezek szoktak kesob beszivatni, ha felfut a ceged, akkor MATAVos ajanlattal jobban jarol, oszt majd meglatod. Ugy konfigod szet azt a virtualis vasat, ahogy csak akarod. Mert nekunk arat elore kell mutatni, terheles meg majd utkozben jon. Kaptunk mi Origonal is nagyobb mennyisegu lekerdezest, az 1.6-os P4-ed mar csak a logolasatol kifexik siman :-)

Van aki nalunk 300 forintot fizet oldalletoltesenkent, de felolem ilyen parametert is kitalalhatsz, hogy 1 filler, meg mittomen. Csak ne legyen meglepetes, nomeg hogy bizonygassam az igazam, ha nekilat daralni az SQL...
Make love not Wor.

Téma megosztása:

• (127 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 52
  • 53
  • 54
  • 55
  • 56
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.