Idézet: Jahno - Dátum: 2005. júl. 4., hétfő - 13:01
Tedd hozzá, hogy mondjuk 300ezres összegbe kerül a gép, legolcsóbb helyen kb. 10 rugó bele a vonal+a villany, aztán akkor adminolási költségek változók, de ha sarki ismerős occsón csinálja, akkor 1 év múlva rájön, hogy nem érdemes 24 órában foglalkozni vele, aztán lightosabbra veszi a figurát, ha meg céget fizetsz meg, akkor hát hümmm...
Így lesz mondjuk a szerver anyagköltségét 2 évre vetítve 300ezer+240ezer, md nélkül is havi 20ezer felett...
Nomost ha van 10 domain, meg 10 adatbánya, akkor 3ezer/hó nemár sok legyen. Azért mondtam ennyit, mert utólag úgysem lehet 2 éven belül árat emelni. Sőt, jössz majd azzal, hogy hol occsóbb, és 3ezresért kapsz egy évet. Én meg ehhez öreg vagyok, a fentebb emlegetett 300ezres összeg nálam csak ramra volt elég a gépben, ezzel szinten tudjuk magunkat tartani, nem fexik meg, valamint ha mégis, akkor mellé tudom tolni a következő gépet. 1-2 iparibb userrel már beszoptam, holott az is vidéki fodrászüzlet kategóriának indult, csak kinőtte magát.
Max. annyit tudok mondani, hogy írjál mailot, oszt próbáljad ki ingyé "x" ideig.
OK, neked ennyiért eri meg.
Ha úgy vesszük, nem sok, ha egy site behoz legalább ennyit.
De nekek _most még_ sok.
0,4-1Ft/oldalletöltés. Luxus kategória.
Olyan szolgáltatót keresek, aki akkor emel díjat, ha már "ipari" rendszert üzemeltetek, vagy amikor "mellé kell tolni a következő gépet".
Olcsó szolgáltatóval már sz*vtam: majdnem egy évig nem tudott normálisan felkonfigolni egy DNSt, köszi, ebből nem kérek.
Pár éve már eljátszottam a "saját szerver" játékot.
Nagytorony, duál táp, 2x40GB RAID, 1GBRAM, 1600Ghz P4 proci, stb.). Annó kb. félmilla volt cakkumpakk (hja, aki optimista és 5 evre tervez 0rigo forgalmat :)). Most kicsit átszerelve ez az itthoni gépem.
"Sarki ismerős" 50ért szervert installálna, + havi 15ért ráránéz, frissít, meg segít ha elakadok Apache, DNS konfiggal (megjegyzem: első hónapokban havi 1-2 email elegendő volt, később meg csak fizetéskor találkoztunk).
Havi +15 a hosting (ahogy mondod: vonal+villany). Ígyen eddig 410e + 10e taxi mer' valahogy be kell vinni a farmra kicsikét.
Köszi az árajánlatot, talonban tartom a közetkező néhány évre :)