HWSW Informatikai Kerekasztal: Domain és tárhely - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (127 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 125
  • 126
  • 127
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Domain és tárhely Melyik cégnél a legolcsóbb? Értékeld a témát: -----

#2521 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2006. 06. 15. 10:44

Idézet: Kory - Dátum: 2006. jún. 15., csütörtök - 10:55

:up:  :respect:

Részletesebben kifejtve: számomra itt ezen a ponton befejeződött a sztori, a probléma pedig javítva lett, mindenki örül. Az adatok nem sérültek, nem tűntek el, és nem lettek publikálva, stb.

(egyébként érdekes hozzáállás lenne bármivel is fenyegetőzni, amikor ÉN veszek igénybe - már ha igénybe veszek fizetősen egy szolgáltatást, akkor arról - bármilyen természetű legyen véleményt is mondhatok, továbbá a szolgáltató által megadott adatokkal használhatok, a többi már az üzemeltető dolga, hogy ezt megfelelő és biztonságos keretek között nyújtsa.)

#2522 Felhasználó inaktív   localnet 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 15. 11:02

Idézet: mark.hu - Dátum: 2006. jún. 15., csütörtök - 9:52

Valóban igaz, volt egy ilyen hiba. Kezdjük azzal, hogy mi is történt, hogy esetleg mások is tanulhassanak belőle. Arról van szó, hogy ha PureFTPd egy olyan felhasználót hoz létre, akinek nincs könyvtára, akkor kidobja a root-ba, és nálunk valamiért nem jött létre a felhasználó könyvtára. A fene se gondolta, hogy a biztonságosnak mondott PureFTPd ilyen szar, ráadásul azért eléggé egyedi, speciális esetről van szó. Most szépen csináltunk egy scriptet mielőtt létrehozzuk a usert és leellenőrízzük a könyvtárat.
Ami a 990-ért felelős rendszergazdát érinti. Elég sok szervert üzemeltet. Köztük nagy állami szervereket és szívesen sorolnám, hogy miket, de  a szerződések miatt nem tehetem. Alapvetően ezek a gépek stabilan és biztonságosan működnek. Természetesen hibák előfordulhatnak, mert  az emberi természet olyan, hogy hibázik (és ahogy látjuk a példából a gépek is). Azt gondolom, hogy kb. 2 perc után, hogy tudomást szereztünk a hibáról ki is javítottuk. Ha kedves ügyfél nem a fórumra írja, akkor természetesen ezt senki nem is veszi észre, hiszen ő volt a szerveren az egyetlen ilyen ügyfél. Ha legközelebb valamelyik ügyfelünk hibával találkozik, akkor azért jobban örülnék, ha az ügyfélszolgálatnak szólna.

Ami pedig a 990.hu, mint céget illeti. Napokon belül szinte semmi köze nem lesz az Euromarknethez, mert egy új céget csinálunk, új ügyvezetővel, de természetesen a háttérben (elsősorban a marketing miatt) ott leszek. Az új cég pontosan az ügyfelek megfelelően nagy száma és a stabil működés következménye. :)

Addig még egyetértettem én is veled, hogy parasztság nyilvános fórumra egyből kirakni egy hibát, de ez a Pureftp szapulás durva volt. Ez a "rendszergazda" felületességét (hozzá nemértését) dicséri. Nem a program a hibás hanem a rossz beállítás, erre van a -j kapcsoló. Idézet a manual-ból: "You don't need to create /home/ftpusers/joe if you run pure-ftpd with the
-j (--createhome) switch. With that switch, home directories will
automatically be created when users will log in for the first time."

Ennyi és még külön script sem kell, na meg ugye létezik chroot meg stb

#2523 Felhasználó inaktív   joexf 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 06. 15. 11:21

Idézet: mark.hu - Dátum: 2006. jún. 15., csütörtök - 8:52

Ami a 990-ért felelős rendszergazdát érinti. Elég sok szervert üzemeltet. Köztük nagy állami szervereket és szívesen sorolnám, hogy miket, de  a szerződések miatt nem tehetem.

Hát az, hogy állami szervereket üzemeltet nem túl jó referencia. Nem egy ilyen rendszergazdát ismerek, és a képességeikről, ismereteikről meg van a véleményem...  Állami vállalathoz / szervezethez manapság csak az megy el dolgozni aki már a versenyszférában nem talál munkát, nem véletlenül...

Amit a PureFTPD-ről írtál az egyszerűen BULLSHIT  :(

#2524 Felhasználó inaktív   mark.hu 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 06. 15. 11:29

Idézet: localnet - Dátum: 2006. jún. 15., csütörtök - 12:02

Nem a program a hibás hanem a rossz beállítás, erre van a -j kapcsoló. Idézet a manual-ból: "You don't need to create /home/ftpusers/joe if you run pure-ftpd with the
-j (--createhome) switch. With that switch, home directories will
automatically be created when users will log in for the first time."

Amit mondasz, abban van igazság, de hidd el, hogy megvolt az oka annak, hogy miért így volt beállítva, de ezt tényleg nem velem kell megbeszélni, egyáltalán nem bullshit, amit mondtam, bár az is igaz, hogy fél perces egyeztetés után írtam le, és nem én vagyok a redszergazda.
Az a legfontosabb számomra, hogy az ügyfeleknek tökéltetesen működjön a szolgáltatás. A hibát pedig baromi rövid időn belül javítottuk, és mivel ez megoldodott részemről a dolog ezzel le is van zárva.

Szerkesztette: mark.hu 2006. 06. 15. 11:31 -kor

#2525 Felhasználó inaktív   localnet 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 15. 12:35

Idézet: mark.hu - Dátum: 2006. jún. 15., csütörtök - 11:29

Amit mondasz, abban van igazság, de hidd el, hogy megvolt az oka annak, hogy miért így volt beállítva, de ezt tényleg nem velem kell megbeszélni, egyáltalán nem bullshit, amit mondtam, bár az is igaz, hogy fél perces egyeztetés után írtam le, és nem én vagyok a redszergazda.
Az a legfontosabb számomra, hogy az ügyfeleknek tökéltetesen működjön a szolgáltatás. A hibát pedig baromi rövid időn belül javítottuk, és mivel ez megoldodott részemről a dolog ezzel le is van zárva.

A helyedben itt még nem zárnám le. Mivel a legfőbb kódok hozzáféhetővé váltak ,  azonnal lecseréltetném őket.

Egyébként nem értek azzal egyet, hogy ha egy kis szolgáltató olcsón árul az csak szar lehet és hamar bebukik. Páran persze mindenféle tapasztalat nélkül vágnak bele és elvéreznek, de vannak akik csak a szabad kapacitásukat próbálják így kihasználni, nekik megéri az átlagár alatt adni. Mellesleg az itteni "befutottak" is a saját hibájukból tanultak a legtöbbet.

#2526 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2006. 06. 15. 13:56

Idézet: joexf - Dátum: 2006. jún. 15., csütörtök - 9:44

Ennyit a 990.hu -ról, ha a rendszergazda "ennyire" ért hozzá, akkor más is hasonló gáz lehet (backup, tűzfal, hardver, stb...)

topikról ítélve nem tűnt kispályásnak a srác, bár csak simán lehet, hogy magas lóról beszélt. Tudja a rákfene, rendszere korrektnek nézett ki, de mivel csak a demót láttam, így masszívan passzolok.

De ugyanabba a bányába rakodjanak a júzerek, hát ja :-/
Make love not Wor.

#2527 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 15. 13:58

Idézet: pgyafi - Dátum: 2006. jún. 15., csütörtök - 10:16

A 990.hu az egy direkt olcsó szerver, de ez akkor is durva..

Azt a vindózos filetallózós PHP-t átküldtem? Egy csomó vason Linux alól is simán lefut, két kolléga windowsán nem, többién meg simán olvassa más júzer cuccát is.

Szóval biztos be lehet állítani jól, de van pár üzemeltető, aki nem érti a működését.
Make love not Wor.

#2528 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 15. 14:06

Idézet: mark.hu - Dátum: 2006. jún. 15., csütörtök - 12:29

Az a legfontosabb számomra, hogy az ügyfeleknek tökéltetesen működjön a szolgáltatás.

Hjahh, amit Ők nem látnak, nem tudnak, az nincs is. Ezért szoktam a sok jailos/chrootos dolog miatt szopni, ami aztán látszólag ugyanúgy működik mint a többi occsóhosting, csak szerintem műkődőbben műxik. Vagy éppen a nem megfelelően bekötött lankábel. Az is működik, én meg vonogatom a vállam, iroda is működik EPH nélkül, arra is vonogatjuk a vállunkat, oszt majd kijavítjuk.

Kicsit necces.
Make love not Wor.

#2529 Felhasználó inaktív   mark.hu 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 06. 15. 14:30

Na akkor tényleg utoljára erről a témáról:

Nem igazán értem, hogy miért aggódik mindenki a 990.hu miatt. Köszöni a szerver, jól megy:)
Valóban nincs chroot, mert úgy ítéltük meg, hogy ennyi pénzért nem éri meg, de nem szokott ebből gond lenni. Most volt egy olyan hiba, melynek elvileg nem szabadott volna előfordulnia, de mégis megtörtént. Egy felhasználónak lett volna lehetősége visszaélni ezzel. Nem tette (szerződés szerint nem is tehette), viszont úgy gondolta, hogy ezt a hibát először itt mondja el mindenkinek. Szerintem ez nem volt jó ötlet, de ennek ellenére néhány perccel, hogy ide megírta a hozzászólását a hiba javítva lett. A logokat átnéztük és nem nézte meg más felhasználók adatait. Ahol pedig valamilyen jelszót láthatatott ott ezt cseréltük. Persze most mindenki elmondja, hogy hogyan kellett volna jól csinálni, de azért "némi" tapasztalatunk nekünk is van, ugyanis évek óta több száz ügyfél dolgait kezeljük, több ezer domain regisztráltunk és nemcsak a saját szervereinket üzemeltetjük. Természetesen a segítséget örömmel fogadjuk, de itt érzésem szerint inkább szakmai villongás folyik. A megismert adatokból nem lehet igazán tanácsot adni, mert nem tudják a "tanácsadók", hogy mi miért és hogyan van beállítva, és nem is szeretném ezt jelen fórumon megvitatni.

#2530 Felhasználó inaktív   Lala9 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 15. 16:41

Idézet: mark.hu - Dátum: 2006. jún. 15., csütörtök - 15:30

Na akkor tényleg utoljára erről a témáról:

Nem igazán értem, hogy miért aggódik mindenki a 990.hu miatt. Köszöni a szerver, jól megy:)
Valóban nincs chroot, mert úgy ítéltük meg, hogy ennyi pénzért nem éri meg, de nem szokott ebből gond lenni. Most volt egy olyan hiba, melynek elvileg nem szabadott volna előfordulnia, de mégis megtörtént. Egy felhasználónak lett volna lehetősége visszaélni ezzel. Nem tette (szerződés szerint nem is tehette), viszont úgy gondolta, hogy ezt a hibát először itt mondja el mindenkinek. Szerintem ez nem volt jó ötlet, de ennek ellenére néhány perccel, hogy ide megírta a hozzászólását a hiba javítva lett. A logokat átnéztük és nem nézte meg más felhasználók adatait. Ahol pedig valamilyen jelszót láthatatott ott ezt cseréltük. Persze most mindenki elmondja, hogy hogyan kellett volna jól csinálni, de azért "némi" tapasztalatunk nekünk is van, ugyanis évek óta több száz ügyfél dolgait kezeljük, több ezer domain regisztráltunk és nemcsak a saját szervereinket üzemeltetjük. Természetesen a segítséget örömmel fogadjuk, de itt érzésem szerint inkább szakmai villongás folyik. A megismert adatokból nem lehet igazán tanácsot adni, mert nem tudják a "tanácsadók", hogy mi miért és hogyan van beállítva, és nem is szeretném ezt jelen fórumon megvitatni.

A fórumokon mindig vannak okosabb emberek, ezt így kell elfogadni.
Ha visszaolvasol láthatod, hogy a feltett kérdésemre(melyik a legolcsóbb szolgáltató) nem kaptam választ, pedig megindokoltam, hogy engem nem érdekel redundás szerver, meg 99,99% rendelkezésre állás, csak olcsó legyen és a minimális elvárásaimat teljesítse. Ellenben kaptam mindenféle áldást a fejemre, hogy mit akarok én itt......nekik a topic címe alatti sort kellett volna csak elolvasni.

#2531 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 15. 17:01

Idézet: Lala9 - Dátum: 2006. jún. 15., csütörtök - 17:41

Ha visszaolvasol láthatod, hogy a feltett kérdésemre(melyik a legolcsóbb szolgáltató) nem kaptam választ, pedig megindokoltam, hogy engem nem érdekel redundás szerver, meg 99,99% rendelkezésre állás, csak olcsó legyen és a minimális elvárásaimat teljesítse. Ellenben kaptam

Mert nem tudjuk, hogy melyik a legolcsóbb, néha látok rémísztő árat, de akitől magamnak rendeltem volna tárhelyet, azok 2 nap alatt szívódtak fel. Lásd anno az 1giga.hu, meg ilyenek.

Írjad be valami keresőbe, de akkor szerintem legyen ingyenes oldalad, vagy valami tecsógazdaságos cég. Abban meg csak fikázódni tudok, mert itt feljebb is volt két link, tessék odamenni, occsó kész.

Viszont a minimális elvárást legfeljebb írd meg, aztán akkor másik occsó vasamra ráteszlek, ha bírom teljesíteni. Az úgyis csak unatkozik már jó 1 éve.
Make love not Wor.

#2532 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 16. 00:31

Idézet: Fresi - Dátum: 2006. jún. 11., vasárnap - 1:11

Lanten-en gondolkozom, de még időben nem jutottam oda, hogy írjak emailt nekik.

Jók a referenciák :-) Fele nem készült el, nem működik, under reconstruction, szóval így statikusban én is ki bírnék szolgálni 1-2ezer embert. A nálam hostolt oldalakat meg tekerik, mint állat, csak spamból napi 5ezer beesik, egyéb levélforgalom ennek sokszorosa, aztán akkor még az oldalakat is nézik...
Make love not Wor.

#2533 Felhasználó inaktív   blondi 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 06. 16. 12:18

Kedves Aga mester!

küldtem neked egy emailt innen a fórumból , ha tudsz légyszives segíts!
köszönöm

Szerkesztette: blondi 2006. 06. 16. 12:18 -kor

#2534 Felhasználó inaktív   localnet 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 16. 16:55

Idézet: Lala9 - Dátum: 2006. jún. 15., csütörtök - 16:41

A fórumokon mindig vannak okosabb emberek, ezt így kell elfogadni.
Ha visszaolvasol láthatod, hogy a feltett kérdésemre(melyik a legolcsóbb szolgáltató) nem kaptam választ, pedig megindokoltam, hogy engem nem érdekel redundás szerver, meg 99,99% rendelkezésre állás, csak olcsó legyen és a minimális elvárásaimat teljesítse. Ellenben kaptam mindenféle áldást a fejemre, hogy mit akarok én itt......nekik a topic címe alatti sort kellett volna csak elolvasni.

Véleményem szerint a piacnak szüksége van az olcsó kis szolgáltatókra is. A laptulajdonosok 90%-nak bőven kitudják elégiteni az igényet (persze itt nem a hardcore dowloaderekre gondolok). A másik 10% -nak érdemesebb mélyebben a zsebébe nyúlnia, de szerintem (szinte) mindenki megtudja találni a neki megfelelő alternatívát a magyar piacon.

#2535 Felhasználó inaktív   Aga 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 20. 11:19

Idézet: localnet - Dátum: 2006. jún. 16., péntek - 17:55

Véleményem szerint a piacnak szüksége van az olcsó kis szolgáltatókra is. A laptulajdonosok 90%-nak bőven kitudják elégiteni az igényet (persze itt nem a hardcore dowloaderekre gondolok). A másik 10% -nak érdemesebb mélyebben a zsebébe nyúlnia, de szerintem (szinte) mindenki megtudja találni a neki megfelelő alternatívát a magyar piacon.

csak az a baj (tisztelet a kivetelnek) hogy az a 90% a lapkeszites tartalmi reszet illetoen 2 fele temat tud elkepzelni: szex es warez. (utobbi vegyesen lehet zene, film, prog, stb.) Ezek pedig mind mind a hardcore felhasznalasba kerulnek. Sajnos nagyon kevesen vannak, akik egy konkret temat melysegeben felolelo weblapot keszitenek. (jah, bocs, a pistike vagyok es elkeszitettem az elso vebpéjdzsemet kategoria kimaradt) Szoval lehet, hogy ha a 90%-bol levonjuk ezeket az embereket, maris kozel 50-50% az arany a normal uzleti es az olcso kozott.

#2536 Felhasználó inaktív   localnet 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 20. 14:25

Van benne valami.

#2537 Felhasználó inaktív   FCs 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 20. 23:09

folytatás: https://forum.hwsw.h...howtopic=112239